Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Тунісі: де краще відпочити в Тунісі в залежності від сезону.

  1. Цікаві факти
  2. клімат
  3. Туніс взимку
  4. Туніс навесні
  5. Туніс влітку
  6. Туніс восени
  7. Як дістатися
  8. транспорт
  9. Поїзд
  10. автобус
  11. маршрутки
  12. таксі
  13. Де зупинитися
  14. незвичайні готелі
  15. В музеї
  16. У хатині на палях
  17. На гірському схилі
  18. У печері троглодитів
  19. В наметі
  20. що поїсти
  21. пам'ятки
  22. Карфаген
  23. Амфітеатр в Ель-Джемі
  24. Дугга
  25. Сиди-бу-Саїд
  26. музей Бардо
  27. Свята та фестивалі
  28. пляжі
  29. Активний відпочинок
  30. що привезти

Туніс - країна, де можна зануритися в східну казку, поніжитися на білосніжних пляжах, подорожувати по піщаних дюнах Сахари, побачити руїни Карфагена і інші визначні пам'ятки, оновитися за допомогою таласотерапії. Головне - правильно вибрати сезон і курорт для відпочинку в Тунісі в 2019 році.

Головне - правильно вибрати сезон і курорт для відпочинку в Тунісі в 2019 році

Цікаві факти

Туніс розташований на півночі Африканського континенту, межує з Алжиром на заході і з Лівією на південно-сході. Північне і східне узбережжя омивають води Середземного моря.

Третина території займають Атлаські гори, що стримують проникнення гарячого повітря пустелі Сахари на північне узбережжя і вологого морського - вглиб країни.

Туніс на карті:

Невелика територія держави увібрала в себе:

  • мальовниче узбережжя;
  • гірські масиви;
  • піщані дюни Сахари;
  • острівці оазисів в пустелі.

багатовікова історія Тунісу - низка воєн, завойовників з півночі і сходу, французьке панування. Різні народи залишили свій слід в архітектурі і культурі країни, різноманітних і прекрасних, які увібрали європейські, африканські і арабські традиції.

простежується в Тунісі і російський слід: в місто-порт Бізерту в 1920 році прибутку понад 30 кораблів Російської ескадри з майже 5000 мирними жителями, які втікали від революції. На кошти російських емігрантів побудована церква Олександра Невського. Площа поряд з храмом носить ім'я Анастасії Ширинська, багато зробила для збереження пам'яті про співвітчизників. Недалеко від храму - російський цвинтар, є музей, створений А.Шірінской з унікальними експонатами і документами.

Туніс багатоликий і багатогранний. Він зачарує любителів пляжного відпочинку і водного екстриму, глядачів архітектурних шедеврів і бажаючих здійснити подорож по пустелі, прихильників купання в термальних водах і прийому талассопроцедур. Кожен знайде свій Туніс, треба лише правильно вибрати час і місце відпочинку.

клімат

Туніс знаходиться в декількох кліматичних зонах: узбережжі - в субтропічній середземноморської, центр і південь - тропічної пустельній.

Вплив на погоду Середземного моря і пустелі Сахари створюють сприятливі умови для відпочинку в країні в будь-який час року.

Туніс взимку

Погода на узбережжі в цей час року можна порівняти з весною на чорноморському півдні: повітря прогрівається вдень до 17 градусів, море ще холодне, дощові дні змінюються сонячними, часто дмуть вітри з моря. Зима - це буяння зелені і квітів. Дозрівають апельсини, мандарини, яблука, груші, грейпфрути, оливи, з яких в цей період готують нове масло.

На всіх курортах небагатолюдно: купальний сезон ще попереду. Туристи присвячують цей нежаркий період знайомству з визначними пам'ятками, відвідування спа-центрів, знаменитої таласотерапії. Вода в морі ще холодна, але в більшості готелів є підігріваються басейни.

На замітку: обов'язково потрібно мати в багажі теплі речі для прохолодних вечорів.

Зимові місяці - найсприятливіший час для подорожі по Сахарі на верблюдах або джипах, з зупинкою в оазисах, купанням в термальних джерелах.

Туніс навесні

Опади навесні частіше бувають на півночі країни, тому краще вибирати курорти східного узбережжя: Хаммамет , Порт Ель Кантауі , Сус , острів Джерба . Тут вже в квітні денні температури дозволяють ніжитися на пляжах і отримувати гарну засмагу. Любителі гольфу також вважають за краще цей період: можливість зайнятися улюбленим спортом в комфортних умовах.

На північному узбережжі, де прохолодніше і більше дощових днів, навесні ловлять вітер прихильники серфінгу та яхтсмени, що зупиняються в Табарке і Бизерте .

З середини травня повітря і море вже комфортні для купання на всьому узбережжі. Кінець травня - сприятливий час для відпочинку з дітьми, коли немає ще високих температур вдень.

На замітку: вулиці багатьох міст вимощені камінням, тому для екскурсійних поїздок і прогулянок необхідна зручне взуття.

Навесні можна покуштувати ароматну полуницю, мигдаль, шовковицю, мушмулу нового врожаю.

Туніс влітку

Освіжаючий морський бриз допомагає комфортно переносити наростаючу з кожним днем ​​денну спеку, коли температура перевалює за 30 градусів. Ласкаве море, піщані пляжі, теплі вечори, велика кількість розваг і фестивалів очікують відпочиваючих на будь-якому курорті.

Важливо знати: в окремі роки в серпні до берегів Тунісу протягом приносить медуз, що створює незручність при купанні.

Літні прилавки рясніють абрикосами, персиками, динями, кавунами. У серпні очі розбігаються від великої кількості винограду всіляких сортів.

Туніс восени

Вересня ще цілком літній місяць з сухими жаркими днями і ласкавим морем на всіх курортах. Жовтень - оксамитовий сезон, африканське «бабине літо», коли сонце пом'якшує свій запал. Прекрасна пора для тих, хто не любить або не переносить високі температури, і для відпочинку з дітьми. У листопаді поступово остигають повітря і море, більше хмарних і похмурих днів, набігають дощі і вітру.

У Сахарі восени вже немає палючого спеки, і поїздки по піщаних дюнах не втомити, як і екскурсії в історичні міста в центральній частині країни.

На замітку: для подорожі по пустелі обов'язково потрібно мати крислатий капелюх, сонцезахисні окуляри і крем.

Як дістатися

Прямих рейсів з Москви в Туніс немає. Мінімальний час перельоту із столиці до аеропорту Туніс- Карфаген - 6 годин з пересадкою в Римі, Стамбулі , Празі чи Франкфурті-на-Майні.

У високий літній сезон організовуються чартерні рейси в аеропорти популярних курортів: Енфіда (Хаммамет), Хабіба Бургіби (Монастір), Джерба . Час в дорозі - в межах 4 годин.

аеропорт Карфаген знаходиться в 9 км від столиці країни. До центру міста можна дістатися:

  • на автобусах: від головної зупинки лінії СНТ (вартість 0,9 TND, періодичність - півгодини), від 2-ї зупинки - лінії TUT (5 TND, періодичність 15 хвилин);
  • на таксі: вартість поїздки від 8 TND.

на автобусах: від головної зупинки лінії СНТ (вартість 0,9 TND, періодичність - півгодини), від 2-ї зупинки - лінії TUT (5 TND, періодичність 15 хвилин);   на таксі: вартість поїздки від 8 TND

транспорт

Великі міста і курорти країни пов'язані між собою автобусним та залізничним сполученням, популярно таксі.

Поїзд

В Тунісі кілька залізничних мереж. Зі столиці на поїзді можна доїхати до Набеля , Сусса , Махдии , Сфакса , Габесом, Тозера , Бізерти . Швидкісні поїзди пов'язують курорти: Сусс, Монастір і Махдія. На ретро-поїзді можна потрапити з Метлауі в ущелині Сельджа.

На замітку: для подорожуючих по залізниці вигідно придбати карту «Carte Bleue», вибравши один з трьох варіантів класу ( «Комфорт», 1-й, 2-й) і кількість днів (7, 15, 21).

автобус

На автобусі можна швидко доїхати до будь-якого міста і курорту. Інтервали на всіх маршрутах невеликі і строго дотримуються. Великий плюс - більшість автовокзалів знаходяться поруч з ринком.

На замітку: автобус зупиниться за помахом руки в будь-якому місці міста. Номери маршруту немає, тільки назва кінцевого пункту на арабському.

На популярних курортах організовуються поїздки на екскурсійних автобусах до головних визначних пам'яток.

маршрутки

У країні два види маршрутних таксі місткістю 6-8 чоловік: з синьою смугою - на невеликі відстані, з червоною - на протяжні.

Важливо знати: маршрутки від'їжджають тільки тоді, коли всі місця зайняті.

таксі

таксі в Тунісі досить дешеве. Їм можна скористатися для поїздки по місту, в інший населений пункт, до пам'яток. Оплата за законом здійснюється по лічильнику за денним або нічним тарифом, тому, сідаючи в машину, потрібно звернути увагу:

  • лічильник повинен бути обнулений після попередньої поїздки;
  • денний тариф позначається: цифрою 1 або словом jour, або буквою j; нічний - цифрою 2 або словом nuit, або буквою n.

Поширений обман - замість денного тарифу лічильник перемикається на нічний, який вище на 50%.

Де зупинитися

Більшість курортних готелів знаходяться на березі моря в оточенні зелені та квітів, пропонують відпочиваючим комфортні умови, в тому числі для відпочинку з дітьми, косметичні та лікувальні процедури, спортивні майданчики і розважальні заходи, смачні страви місцевої та європейської кухні.

Ціни номерів залежать від сезону, курорту, зірковості готелю. Вартість 2-місного номера на двох осіб на добу в рублях:

  • 3 зірки - від 1200;
  • 4 зірки - від 1700;
  • 5 - від 3000;
  • апартаменти - від 1800.

Варіантів проживання багато: можна пожити в сім'ї, орендувати квартиру, будинок, віллу. Або пожити в незвичайному готелі.

незвичайні готелі

незвичайні готелі

В музеї

Готель «Dar Cherait» в місті Тозер знаходиться на території музею з такою ж назвою, що розповідає про 30-вікову історію країни. Будинок побудований в традиційному арабському стилі, але з сучасним комфортом, інтер'єр номерів, які асоціювалися з східними казками, не повторюється.

У хатині на палях

В Тозері можна пожити в комфортабельній хатині серед пальм, де вся обробка виконана з натуральних матеріалів - це готель «Diar Abou Habibi».

На гірському схилі

Готель «Tamerza Palace» в невеликому селищі Тамерза знаходиться на південному схилі Атлаських гір, в регіоні, де вже відчувається подих пустелі Сахари. Готель славиться спа-центром, де можна прийняти ванни з квітами і відчути чари глиняного обгортання, покуштувати суп з абрикосами і фініковий мус.

У печері троглодитів

Готель «Marhala» в місті Матматі , Розташованому в пустельній зоні країни, побудований за принципом печерних жител берберів, але з сучасним комфортом.

В наметі

Незвичайний готель «Pansea» в оазисі Ксар Гілан складається з наметів площею близько 30 квадратних метрів мо усіма зручностями. На території є великий басейн з теплими термальними водами, спа-центр. Найкраще місце для поїздки на верблюді по Сахарі, до пам'яток Тісавара і Дузи .

що поїсти

У курортних ресторанах і кафе завжди можна знайти популярні страви європейської кухні, в основному французької та італійської. Звичайно, національні страви теж присутні в меню, і їх треба неодмінно покуштувати. Назви туніських страв зустрічаються в кухнях інших арабських країн, але в цій країні вони готуються по-своєму.

Особливість туніських страв - вони готуються на оливковій олії з використанням овочів і ароматних приправ.

Для м'ясних страв використовують баранину, яловичину, курку, свинину (спеціально для туристів). Багато страв з морепродуктів та риби, в основному з тунця.

Популярні національні страви:

  • кус-кус: готується в спеціальній каструлі-пароварці макфул, де в нижній частині гасять м'ясо або рибу з овочами і горіхами, а у верхній, що нагадує друшляк, готують на пару гарнір з крупи;
  • шакшука: яєчня, приготовлена ​​з соусом з томатів, болгарського перцю, цибулі та спецій;
  • Мергез: ковбаса в натуральній оболонці з фаршем з яловичини і баранини зі спеціями, приготовлені на грилі або підсмажені на сковорідці;
  • макруд - листкове ромбовидное печиво з манки з подрібненими фруктами і мигдалем, приготоване в медовому сиропі;
  • Шамія: халва з кунжуту.

Кава - найпоширеніший напій, причому готують його різними способами. Незвичайний смак і аромат у кави, в який додана рожева, Жасминова або апельсинова вода. Не менш популярний зелений м'ятний чай, приготування якого - багатоетапний ритуал.

пам'ятки

Різні епохи, народи, культури залишили свій слід на землі Тунісу , Викликаючи захоплення, здивування, благоговіння.

Найголовніші архітектурні пам'ятники країни, які неодмінно треба побачити:

Найголовніші архітектурні пам'ятники країни, які неодмінно треба побачити:

Карфаген

Руїни стародавнього міста, за якими можна уявити красу зруйнованих споруд, - головна визначна пам'ятка Тунісу .

Амфітеатр в Ель-Джемі

Третій за розмірами зі збережених у світі, розрахований на 60 тисяч глядачів, єдиний амфітеатр, який не зруйнували час або завойовники: його просто не добудували в третьому столітті.

Дугга

Від колись процвітаючого античного міста, заснованого римлянами, до нас дійшли руїни амфітеатру, капитолия, храмів, лазень, дивовижна підлогова мозаїка.

Сиди-бу-Саїд

Білосніжний місто-музей, відтінений синявою дверей, віконниць, решіток та іншого декору.

Це цікаво: в місті заборонено будувати і фарбувати будинки в іншій кольоровій гамі.

Це цікаво: в місті заборонено будувати і фарбувати будинки в іншій кольоровій гамі

музей Бардо

Розташований в передмісті столиці і володіє безцінними експонатами, знайденими при розкопках в Тунісі : Більше 300 мозаїк, понад 1200 мармурових статуй і інші артефакти.

Це лише невеликий перелік того, що можна подивитися. Кожне місто, курорт, селище володіють своїми скарбами - і древніми, і сучасними.

Кожне місто, курорт, селище володіють своїми скарбами - і древніми, і сучасними

Свята та фестивалі

Побувати на святі або фестивалі в Тунісі - величезна удача, можливість краще зрозуміти культуру і традиції народу.

Найцікавіші свята та фестивалі:

  • березень: фольклорний фестиваль в Татауіне;
  • травень: фестиваль апельсинових квітів в набіло ;
  • червень: свято соколиного полювання в тестура, фестиваль андалузької музики в Ель-Хаурія, фестиваль класичної музики в Едь-Джемі;
  • липень: театральний фестиваль в римському амфітеатрі в Дугге , Фестиваль джазової музики в Табарке ;
  • серпень: карнавал в Суссе ;
  • жовтень: кінофестиваль в Карфагені ;
  • листопаді: фестиваль Сахари в Дузе .

березень: фольклорний фестиваль в Татауіне;   травень: фестиваль апельсинових квітів в   набіло   ;   червень: свято соколиного полювання в тестура, фестиваль андалузької музики в Ель-Хаурія, фестиваль класичної музики в Едь-Джемі;   липень: театральний фестиваль в римському амфітеатрі в   Дугге   , Фестиваль джазової музики в   Табарке   ;   серпень: карнавал в   Суссе   ;   жовтень: кінофестиваль в   Карфагені   ;   листопаді: фестиваль Сахари в   Дузе

пляжі

Всі пляжі країни муніципальні, доступні всім. Майже всі пляжі широкі дрібнопіщані з пологим входом в воду. У курортних зонах вони обладнані всім необхідним для комфортного відпочинку.

Кращі пляжі, за оцінкою туристів, знаходяться в Махдии , В північній частині Хаммамета і на острові Джерба .

Кращі пляжі, за оцінкою туристів, знаходяться в   Махдии   , В північній частині Хаммамета і на острові   Джерба

Активний відпочинок

На більшості курортів можна займатися водними видами спорту: віндсерфінгом, парасейлінгом, кататися на водних лижах або мотоциклі.

Найкраще місце для дайверів - північне узбережжя з дайвінг-клубом в Табарке .

Для любителів гольфу створено 10 майданчиків, одна з них - в пустелі в місті Тозері .

Короткі прогулянки на конях або подорожі по країні тривалістю в кілька днів можна зробити, проживаючи в Хаммамете.

Подорож по Сахарі верхом на верблюді в складі каравану найкраще організовують в Дузе .

Прихильників вітрильного спорту очікують пристані Табарки , Порта-ель-Кантауі, Монастира.

Прихильників вітрильного спорту очікують пристані   Табарки   , Порта-ель-Кантауі, Монастира

що привезти

Асортимент унікальних сувенірів настільки великий, що зробити вибір - непросте завдання. Різні регіони славляться своїми неповторними виробами:

  • Махдія - шовковими хустками, палантинами, витканими вручну;
  • Табарка - прикрасами з коралів;
  • Кайруан - домотканими вовняними килимами різноманітних кольорів, килимками, паласами з красивими візерунками та малюнками;
  • Набель і Джерба - керамікою.

Популярні сувеніри - оливкова олія, східні солодощі, фініковий лікер і інжирна горілка.

Турфірми продають численні тури в Туніс , Що пропонують відпочинок на будь-який смак. Країна яскравих фарб піднесе багато приємних сюрпризів і збереже в пам'яті теплі спогади про неї.

Відео про те, чому варто поїхати в Туніс :

Новости