Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок у В'єтнамі в червні, куди поїхати?

Перед тим як з'ясовувати що можна робити у В'єтнамі і де відпочивати, ми нагадаємо деякі особливості клімату в цій країні.

В'єтнам знаходиться в тій кліматичній зоні де погода ділитися на сухий сезон і сезон дощів . Виходячи з витягнутості країни з півночі на південь дощі в різні частини В'єтнаму приходять не одночасно. Зокрема, місяць червень характерний тривалими дощами на півночі і півдні країни, тоді як в центрі В'єтнаму все ще сухо. По всій країні спостерігаються високі температури повітря і води.

Червень на півдні В'єтнаму.

Червень на півдні - це близько 340 міліметрів залишків, температура повітря в районі +31 градус і температура води в районі +29 градусів. Зливові дощі йдуть найчастіше в другій половині Червень на півдні - це близько 340 міліметрів залишків, температура повітря в районі +31 градус і температура води в районі +29 градусів дня або вночі. Перша половина дня дозволяє відмінно позасмагати на пляжі. Але задушлива спека і висока вологість не дадуть спокійно насолодитися відпочинком.

Хошимін вже другий місяць як схильний до сезону дощів. Але в червні їх більше ніж в травні: до 370 мм. Сонце, незважаючи на дощі, продовжує шпарить (температура повітря коливається в межах +33 градусів, температура води - +30 градусів). У підсумку, виходить така собі водяна баня.

На острові Фукуок дощів трохи менше ніж в Хошиміні, але за рахунок острівного положення вологість тут ще вище Південної столиці. Температура повітря і води - +30 і +29 градусів відповідно.

Острів Кондао тільки зустрічає сезон дощів і кількість опадів за місяць тут становить лише 190 мм. За температурними показниками Кондао схожий з островом Фукуок.

Підсумок: Відпочивати і засмагати на півдні В'єтнаму можна, якщо ви не боїтеся спеки і високої вологості, до якої додаються короткочасні сильні дощі з повенями. У той же час, навіть в сезон дощів на півдні можуть бути дні або навіть тижні, коли ні краплі з неба не впаде.

Якщо ви точно зважилися поїхати на південь в червні, обов'язково уточніть прогноз погоди в обраному курорті.

Червень на півночі В'єтнаму.

Червень на півночі теж поливає всіх дощами, але висока хмарність і не такі високі температури можуть зіпсувати відпочиваючим пляжний відпочинок. Хоча для наших людей температура води і повітря наближається до +26 вже є приводом зануритися в море. Середні температури повітря і води тут в межах +27 і +25 градусів відповідно.
У Ханої сезон дощів тільки набирає обертів: середня кількість опадів за місяць коливається в районі 190 мм, опади випадають у вигляді моросящего дощу; сонце іноді пробивається крізь хмари і прогріває повітря до середніх +28 градусів; іноді можуть траплятися тайфуни, але їх поки зовсім небагато; вологість повітря наближається до 78%.

Якщо перебратися ближче до узбережжя, то добова температура тут вирівнюється (немає дуже спекотного дня і щодо прохолодної ночі, як в глибині материкової частини Півночі Якщо перебратися ближче до узбережжя, то добова температура тут вирівнюється (немає дуже спекотного дня і щодо прохолодної ночі, як в глибині материкової частини Півночі   В'єтнаму) В'єтнаму). Ще середні температури на узбережжі нижче за рахунок постійних бризів з моря. Але з іншого боку, тут частіше сонце закривають хмари, що не заважає відпочиваючим повалятися на пляжі.

Температура води в затоці Халонг і біля острова Катба тримається в районі +28 градусів; дощі короткочасні і інтенсивні, опадів випадає за місяць до 300 мм. Бувають дні зовсім без дощів.

У горах Північного В'єтнаму (Сапа) для літа досить прохолодно - температура повітря в районі +20 градусів. Дуже висока вологість, до 90% і середня кількість опадів за місяць випадає 355 мм.

Є в Північному В'єтнамі, в південній його частині, два морських міста - Шамшон і Киало - погодні умови в яких дещо відрізняються від інших північних міст. Тут більш сухо, дощів майже немає, все опадів за місяць випадає близько 115 мм. Середні температури повітря тримаються в районі +32 градусів.

Підсумок: На півночі В'єтнаму, незважаючи на дощі, можна позасмагати і поплавати. Тільки вибирайте регіони ближче до узбережжя або в південній частині Північного В'єтнаму. Там дощів буде менше, ніж в глибині територій півночі В'єтнаму.

Оптимально поєднати загоряння на пляжі з екскурсіями на пам'ятки Північного В'єтнаму.

Червень центрі В'єтнаму.

Ось куди треба їхати відпочивати до В'єтнаму, так це в центральну його частину! Тут як раз середина сухого сезону. Дощів, якщо вони є, випадає вкрай мало (максимальна кількість опадів за місяць 100 міліметрів) і вони тільки дарують невелику прохолоду після виснажливої ​​спеки. Повітря прогрітий до середніх +32 градусів, вода - до +28 градусів.

В В   таких курортах як Дананг, Хойанг або Хюе в червні середня температура повітря коливається в межах +30 градусів, температура води - в районі +27 градусів таких курортах як Дананг, Хойанг або Хюе в червні середня температура повітря коливається в межах +30 градусів, температура води - в районі +27 градусів. Середня кількість опадів за весь місяць становить близько 90 мм. Дощі прийдуть трохи пізніше.

У Центрі В'єтнаму температурні показники дають можливість саме насолодитися пляжним відпочинком, тут не так задушливо жарко як на півдні країни. Приємним додаванням до не таких високих температур освіжаючі бризи з моря. Відповідно, тут можна спокійно відпочити не тільки дорослим, але й діткам.

На архіпелазі Килао Чам середні показники температур трохи нижче ніж на материкових курортах. Все тому, що навколишнє вода набагато згладжує спекотні денні температури.
Ще в повному розпорядженні туристів будуть Нячанг , Муйне і Фантхиет. Тут червень є останнім місяцем перед сезоном дощів. Волога з неба вже періодично зривається, але поки вона доставляє тільки задоволення. Середні температури цього регіону: повітря - +32 і вода - +29 градусів. Вологість повітря коливається в межах 69%.

Підсумок: Найоптимальнішим місцем для відпочинку в червні є Центр В'єтнаму. Температури не надзвичайно високі, але засмагнути можна. Дожі іноді трапляються, але дуже рідко і самі вони короткочасні.

Центральний В'єтнам підійде як для пляжного відпочинку, так і для відвідування різних цікавих місць.

Висновки Висновки.

Відпочивати у В'єтнамі можна і в червні. Тільки треба ретельно підійти до вибору курорту. Так на Півночі і Півдні країни високі температури змагаються з великою вологістю і рясними опадами. На півдні, зворотній справу, спекотніше ніж на півночі. Якщо ви спокійно переносите спеку і вологість, то можна сміливо їхати в ці регіони.

До відома, досвідчені туристи стверджують, що навіть в сезон дощів у В'єтнамі можна відпочити на курорті і так і не промокнути під тропічною зливою. Раз на раз не приходиться.

Для тих хто боятися намокнути і не переносить критичні високі температури слід відправитися в Центральний В'єтнам. Тут вже можна вибрати будь-який курорт собі до вподоби.

Новости