Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вибір курорту на Кіпрі, порівняння, відгуки, поради

  1. Про пляжах Кіпру
  2. Інфраструктура курортів Кіпру
  3. З якого курорту острова краще оглядати визначні пам'ятки?

Багато туристів, які їдуть на острів в перший раз, стикаються з нелегким вибором, який курорт віддати перевагу.

Люди не знають з чого почати, як порівняти курорти і вибрати для себе оптимальний.

У цій статті ми хочемо допомогти новачкам розібратися, який курорт острова для них кращий, адже від правильно обраного місця відпочинку залежить чи вдасться він в цілому.

Перш за все, Кіпр асоціюється з пляжним відпочинком, тому почнемо з пляжів.

Про пляжах Кіпру

Айя-Напа і Протарас по праву вважаються ідеальними для пляжного відпочинку. Саме тут блакитна вода і золотий дрібний пісочок. Є протяжні пляжі:

Є бухти, в яких вода швидше прогрівається на початку сезону (комфортно купатися можна вже в травні) і не буває хвиль.

Ларнака знаменита мілководдям. На пляжі сіруватий пісочок вулканічного походження і дрібна галька. Важливо, де буде знаходиться готель, в туристичній зоні або в самому місті.

На центральному пляжі доведеться миритися з проїжджаючими повз автомобілями і літаками, що заходять на посадку в аеропорт Ларнака.

У Лімасолі пляжі чимось нагадують ларнакскіе. Сірий пісочок. Але, не так довго йти до глибини, тому трохи менш кращі для дітей.

Пляжі Пафосу галькові.

Найкомфортніше - це Coral bay, пісочок насипної, але морське дно, знову ж таки, галькові.

У деяких місцях в Пафосі і зовсім заборонено плавати, небезпечні течії.

Ще про пляжі Кіпру можна прочитати тут .

Інфраструктура курортів Кіпру

Інфраструктура курортів Кіпру

Айя Напа і Протарас , Це невеликі туристичні села. У них все зроблено для туристів. Більшість будівель - готелі, кафешки, сувенірні лавки, ніяких підприємств, весь населений пункт - курорт. Це дозволяє розслабитися жителям великих міст, дійсно відчути себе на відпочинку, в оточенні таких же безтурботних туристів. Туристичні села жваві з середини квітня по середину листопада, а на зиму, вони фактично пустіють, впадають в сплячку. В Айя-Напі і Протарасе немає великих супермаркетів і магазинів модного одягу, так як працювати 7 місяців в році для них не рентабельно.

Мінімальний набір продуктів, фрукти, молочку, нарізки, алкогольну продукцію вам запропонують в численних мінімаркетах. Дитяче харчування і підгузники можна придбати в аптеках. Якщо ж є бажання купити одяг, взуття або модні аксесуари, бажано доїхати до найближчого міста - до Ларнаки. Існує автобусне сполучення, можна взяти таксі (приблизно 50 євро в 1 кінець) або на орендованій машині. Відстань близько 50 км. Так само можна доїхати до обласного центру, селища міського типу Паралімні. Близько 10 км.

Не можна не помітити, що Айя-Напу часто позиціонують, як галасливий молодіжний курорт, столицю нічного життя острова. Це часто відлякує туристів старше 25 років і молодих батьків. Туристична село побудована дуже розумно. Всі нічні заклади розташовані в глибині Айя-напи, а пляжні готелі, на узбережжі. Туристи, відпочиваючі в цих готелях за весь відпочинок, при бажанні, можуть і не відчути близькості нічного життя.

Ларнака , Місто, з населенням близько 72 000 чоловік. Тут є порт і нафтосховище. Поруч з туристичною зоною розташована англійська військова база. Туристична зона знаходиться на кілька кілометрів на схід від центральної частини міста. Тут можна відпочити практично так само розмірено, як в Протарасе і Айя-Напі. Але таверн і розваг в туристичній зоні не так багато. У центрі міста, на набережних Фіникудес і Макензі можна знайти кафе та ресторани на будь-який смак. У центрі міста розташовані вулички магазинів брендового одягу.

Лімасол - другий за величиною місто, після столиці острова Нікосії, з населенням близько 280 000 тисяч осіб. У високий сезон, кількість народу в місті практично подвоюється за рахунок туристів і найманої робочої сили, що приїжджає з країн східної Європи. Біля міста розташований найбільший на Кіпрі порт, бетонний завод, електростанція і англійська військова база. У самому місті безліч офісів кіпрських і іноземних компаній, банків. Цей курорт для тих, хто бажає і на відпочинку не втрачати міської ритм. Любителі шоппіга знайдуть тут не мало магазинів на будь-який смак і гаманець.

пафос - місто, внесений ЮНЕСКО в список всесвітньої культурної спадщини. За кількістю населення це найменше місто Кіпру, до 50 000 чоловік. Тут особливо добре відпочивати тим, хто приїхав не в купальний сезон і тим, хто хоче самостійно оглянути якомога більше пам'яток самостійно на автобусах без екскурсій і в пішої доступності.

З якого курорту острова краще оглядати визначні пам'ятки?

Туристи можуть зіткнутися з безапеляційним думкою, що для тих, хто збирається їздити на екскурсії, підходить винятково Лімассол. Але це не так! Кіпр - маленький острів. Його протяжність зі сходу на захід становить 240 км, з півдня на північ - близько 100 км. А при наявність чудових і незавантажених автомагістралей, дорога з туристичної села Протарас (східна точка острова) в місто Пафос (західна точка) всього близько 190 км. займе 1 годину 40 хвилин на комфортабельному автомобілі. З будь-якого курорту острова можна відходити в подорожі, вони не втомлять, а правильно складений індивідуальним гідом маршрут буде насиченим і цікавим. Максимально докладно з екскурсіями на Кіпрі ви можете ознайомитися на нашому сайті.

Вдалого Вам вибору!

Вдалого Вам вибору

Якщо у Вас виникнуть додаткові питання, щодо курортів Кіпру, пишіть або телефонуйте, ми обов'язково Вам відповімо.

З якого курорту острова краще оглядати визначні пам'ятки?

Новости