Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Венеція: острів Мурано, Бурано, Торчелло

  1. Острів Мурано (Murano).
  2. Головні пам'ятки острова Мурано:
  3. Пам'ятки острова Бурано:
  4. Пам'ятки острова Торчелло:

Крім історичного центру Венеція славиться своїми островами. Острови - це особливі пам'ятки Венеції .

Острів Мурано - найбільший. На ньому з 13 століття розташовуються ремісничі майстерні і заводи, знамениті скляні заводи. Художники по склу кожен день створюють унікальні скляні вироби, відомі на всю Європу. Деякі з них поповнюють колекцію найбільшого музею скляної фігур у Венеції. Острів Бурано особливо знаменитий риболовлею і мереживом. Острів Сан-Мікеле - острів-фортеця. За стінами фортеці, яка обрамляє весь острів, раніше був монастир, пізніше - в'язниця, але вже з 1807 року тут знаходиться найбільше в світі острівна кладовищі. Острів Лідо - курортний куточок Венеції з прекрасними піщаними пляжами, що простяглися всього на 10 км. Престижні готелі, щорічні міжнародні заходи, а також Венеціанський кінофестиваль роблять острів Лідо привабливим для туристів.

Острів Мурано (Murano).

Острів Мурано (Murano) - батьківщина Венеціанського скла. Острів Мурано - «Мала Венеція». Мурано - великий острів Венеціанської Лагуни, що славиться своїм скляним виробництвом. Острів Мурано з'єднаний з центром Венеції лініями водного таксі (вапоретто). Шлях по водних просторах, що становить близько 2 км, займе всього 10 хвилин. Острів Мурано має свій «Великий канал». За його сторонам розташовані будівлі - архітектурні шедеври, які відбиваючись в блакитно-смарагдовою гладі, створюють на поверхні води химерний «театр тіней». Рішення влади Венеції про винесення майстерень з розпеченими сурмами за межі міста було прийнято в 1291 році з метою пожежної безпеки та збереження таємниці виробництва венеціанського скла. Склодуви отримали великі привілеї, але втратили право виїзду з острова, так що секрети майстерності передавалися з покоління в покоління. Розквіт виробництва скла припав на 12-14 століття і відновився в 1860 роках (друга хвиля). Компанія «Vetri Soffiati Muranesi Cappellin, Venini & C», яка створила новий напрямок - вироби в стилі модерн, була заснована в 1921 році. Компанія «Наваціо» втілює дух старовини в сучасних досягненнях майстрів-склодувів. В даний час велика фабрика «Formia», власниками якої з 1959 року є сім'я Міан, вважається лідером в своєму сегменті. Сільвано Сіньоретті - найвідоміший склодув, що носить високе звання «маестро». Сьогодні Муранское скло - елітний товар, який приваблює туристів з усього світу. Величезне число лавок і магазинчиків з муранського скла, дзеркалами і люстрами є на острові всюди! У самій Венеції збереглися лише кілька майстерень, де туристи можуть побачити, як на їхніх очах художник видуває різнокольорові вироби, а в поруч розташованих магазинчиках придбати вподобаний сувенір у вигляді фігурок або набори прикрас, які сприймаються як коштовність.

На острові Мурано в Палаццо Джустініані знаходиться Музей муранського скла, який був створений в 1861 році (зупинка вапоретто - Murano Museo). Музей має у своєму розпорядженні колекцією скляного мистецтва 15-20 століть. На іншій стороні каналу красується палац Тревизан архітектора Андреа Палладіо.

Головні пам'ятки острова Мурано:

  • Церква Сан-П'єтро-Мартіре в стилі епохи Відродження, де святинями є вівтарний образ «Мадонна з немовлям серед святих» (живопис Джованні Белліні) і полотно над дверима «Святий Ієронім у пустелі» роботи Паоло Веронезе;
  • Собор Санті-Марія-е-Донато, заснований в 7 столітті н.е. і повністю перебудований в 12-14 століттях, з напільного мозаїкою 12 століття, що зображає птахів і звірів. Окремо стоїть Дзвіниця собору відноситься до 13 століття.
Острів Бурано (Burano).

Острів Бурано - «Царство Мереживо». На чотирьох острівцях, з'єднаних численними мостами, зберігся дух середньовіччя: низькі різнокольорові будиночки; човни, пришвартовані уздовж водних каналів; вузькі вулички, що утворюють доглянуті веселі дворики. Рибний промисел на острові Бурано був долею чоловіків, а жінки, починаючи з 16 століття, стали плести мережива. Сьогодні Острів Бурано - джерело неповторних мереживних нарядів і вишуканого Венеціанського мережива, які так подобаються жінкам.

Пам'ятки острова Бурано:

  • Музей Мереживо (Museo del Merletto);
  • Церква Святого Мартіна 16 століття з картиною «Розп'яття» Тьєполо 1725 рік;
  • Похилений Дзвіниця церкви.
Острів Торчелло (Torcello).

Острів Торчелло (Torcello) - найкрасивіший і малонаселений острів північній частині Венеціанської Лагуни. Острів Торчелло - улюблене місце відпочинку венеціанців, відображена як на листівці: немов у тумані переливається бузкове простір морської гладі з синьо-зеленими каналами, що пронизують острів; немов отлакірованного рослинність острова навіть видали виблискує живим і химерним блиском.

Пам'ятки острова Торчелло:

  • Собор Санта Фоска;
  • Кафедральний собор Санта Марія Ассунта, заснований в 639 році н.е .;
  • Знаменитий ресторан «локанда Чіпріані», який любив відвідувати письменник Хемінгуей;
  • кам'яний трон Атілли.
Шопінг в Венеції.

Головна торгова зона Венеції - Мерчерія (Mercerie). Вона простягнулася від моста Ріальто до площі Сан Марко. Тут можна купити на пам'ять про Венецію: авторські ляльки, шикарні канцелярські товари, маски з пап'є-маше і дорожчі - зі шкіри, які носив сам Казанова, подарунки з венеціанського скла, окуляри, а також недороге взуття і сумки. Величезний п'ятиповерховий універмаг Coin вважається центром шопінгу і зазиває своїх відвідувачів. Класичний італійський шопінг представлений в передмісті Венеції Местре. Аутлети Donatella Gloria, що знаходяться на Via Antonio da Mestre, і торгові центри чекають гостей Венеції. Вулиця Гаррібальді в Кастелло - продуктовий ринок Венеції (станція вапоретто - «Arsenale»). Оливкова олія (Лігурія), бальзамічний оцет (Модена), тверді сорти сиру «parmiggiano reggiano» і трюфельні екстракти - мрія гурмана. «Бієнале» у Венеції - культурне найбільша подія в світі мистецтва, що відбувається кожні два роки. Перше Бієнале провели в 1895 році. Головна мета «Бієнале» - просувати сучасне мистецтво за допомогою виставок в наступних галузях культури: архітектура, живопис, театр, танець, музика і кіно. Венеціанський кінофестиваль проводиться щорічно в Лідо (серпень-вересень). Головний приз для фільму-переможця - статуетка «Золотий Лев».

Острови Венеції теж є центрами шопінгу.

Венеція - пам'ятник людської волі до життя і боротьби з силами природи.

Венеція - пам'ятник людської волі до життя і боротьби з силами природи

історична Венеція

У 400 році постійні руйнівні набіги варварів зробили нестерпним життя на материку. Тисячі людей були змушені тікати з Італії в болотисту лагуну і намагатися вижити серед численних островів, оточених з усіх боків водою. Тут не було ні прісної води, ні матеріалів для будівництва, ні землі для землеробства. Але все це не зупиняло венеціанців. Вони почали облаштовуватися, добувати сіль, торгувати, розвивати ремесла, будувати будинки, собори і палаци, а згодом стали найбільшими купцями і відкрили світові унікальний місто - Венецію. Військова міць морських суден дозволила не тільки захистити місто, але і кинути виклик Константинополю, завоювавши його в 1204 році. Розквіт Венеції - це 15 століття. Знамениті венеціанські карнавали приковують погляди всієї Європи. З 16 століття значення Венеції поступово дедалі менший, а потім прийшов час занепаду і Венеція стала містом розваг.

архітектура Венеції

Рівень моря постійно піднімається, а грунт просідає: Венеція повільно йде під воду. З моменту заснування міста вода вже піднялася на 1 метр 80 см і тепер перевищує мармуровий водостійкий фундамент, завдаючи основним стінам будівель руйнівний збиток. Повені 1966 і 2002 років нагадують людям, які кинули виклик природі, про панування стихії. За даними вчених в середньому місто осідає на 15 см кожні 100 років. Однак, у зв'язку з глобальним потеплінням море піднімається значно швидше. Тому незабаром Венеція може стати частиною легенди, поряд із затонулої Атлантидою. У листопаді 2012 року через тривалі дощі центральна частина Венеції пішла під воду на 70%!

Жителі Венеції вміють мріяти, дерзати і рухатися вперед до своїх цілей!

Статті по темі Італія:
Італія Рим.
Італія, Венеціанський карнавал .
Цікаві Венеції.

Новости