Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

В якому районі краще зупинитися в Барселоні

  1. Небезпечні райони Барселони

Барселона - місто велике і різноманітний, насичений безліччю пам'яток , Можливостей провести дозвілля і зробити покупки. Вибрати собі відповідний готель або апартаменти буває не так просто, тому рекомендуємо ознайомитися з варіантами житла за посиланням .

Щоб допомогти з цим, ми підготували огляд районів міста з точки зору проживання для мандрівника. А в нашому додаток ви знайдете ще більше корисної інформації та одразу з картою.

Барселона складається з 10 основних районів:

1. Ciutat Vella , 2. Eixample 3. Sants-Montjuic , 4. Les Corts , 5. Sarrià-Sant Gervasi , 6. Gràcia , 7. Horta-Guinardó , 8. Nou Baris , 9. Sant Andreu , 10. Sant Martí .

Для туристів будуть насамперед цікаві сім з них, мова про які піде нижче.

Ешампле або Ensanche від "розширення" - район міста побудований після того, як стіни Старого міста були знесені в середині дев'ятнадцятого століття. Район розбитий на блоки у вигляді сітки. Первісне планування квадратів передбачала, що будівлі повинні розташовуватися тільки з двох сторін, з садами і парками в середині, але економія місця, врешті-решт призвела до того, що блоки були забудовані будинками з усіх чотирьох сторін. Деякі внутрішні квадрати в останні роки були відкриті, і стали невеликими парками району.

Переваги: чистота, багато великих супермаркетів, хороша транспортна інфраструктура

Недоліки: віддалений від моря

Ешампле - найбільший район Барселони, де живе в основному каталонський середній клас. Вулиці тут розташовані строго перпендикулярно один одному. Цей район називають «колискою модернізму», тому що саме в Ешампле знаходяться шедеври Антоніо Гауді - Саграда Фамілія , Ла Педрера і будинок Бальо . Підходить для цінителів шопінгу: тут працюють великі торгові центри, в тому числі універмаг El Corte Ingles, і брендові магазини на Passeig de Gracia.

подивіться готелі Барселони в цьому районі, а тут ви знайдете кращі пропозиції квартир.

Перевага: дуже близько до моря і нічним клубам і район знаходиться в центрі міста .

Недолік: немає великих супермаркетів, «туристичні» ціни. Барселонета - тільки молодим, завзятим, тусовщикам і любителям клубів. У сезон дуже шумно, бешкетують туристи з Англії та Італії, для них цілком нормально, наприклад, помочитися з балкона або піти в магазин в чому мати народила. Місцеві жителі проводили демонстрації з вимогою припинити здавати туристам квартири в цьому районі, після чого в Барселоні припинилася видача ліцензій на туристичні квартири.

У Барселоні знайдеться багато людей, які скажуть, що жити в каталонській столиці коштує саме в районі Барселонети. Це означає - кожен день бачити море (дорога до нього займає максимум 10 хвилин). Самі каталонці, правда, не сильно шанують місцевий пляж : В розпал сезону на ньому яблуку ніде впасти, та й якість води залишає бажати кращого. На Барселонети знаходяться численні ресторани, де подають морепродукти, проте ціни в них також розраховані в основному на туристів.

З портового району в престижну курортну зону Барселонета перетворилася до Олімпіаді-92 . Сліди перетворення помітні, наприклад, по квартирам - вони тут тісні, тому що будувалися в основному для рибалок.

Барселонети можна порадити завзятим тусовщикам - найпопулярніші нічні клуби , На кшталт Opium, CDLC і дискотеки в готелі W , Знаходяться в декількох сотнях метрів. І, нарешті, спортсменам. Якщо на відпочинку ви не закидаєте заняття, то набережна уздовж Барселонети - ідеальне місце для ранкових і вечірніх пробіжок.

добре розвинений транспорт - на Барселонети знаходиться станція жовтої гілки метро Barceloneta, курсують автобуси до центру.

У цьому районі здорово сходити на пляж або прогулятися з екскурсією (замовити можна тут ), Але при виборі житла будьте уважні.

Готелі Барселонети ви знайдете тут .

Готелі Барселонети   ви знайдете тут

Переваги: недалеко від моря, музеї, бари.

Ель Борн - це спокійний і затишний район. Ідеальний для любителів бродити по місту без карти, роблячи зупинки на каву. Основні визначні пам'ятки - церква Санта-Марія-дель-Мар і музей Пікассо . Увечері працюють численні бари з прийнятним цінником. Борн сусідить з Барселонети, тому до моря легко дістатися пішки. Крім того, тут знаходиться Французький вокзал (Estación de Francia), з якого можна виїхати в Ситжес , гаву або інші курортні містечка, знамениті своїми пляжами.

Відправитися на екскурсію по цьому району можна, забронювавши тур тут .

Подивитися і забронювати готелі в раон Ель Борн, ви можете по цьому посиланню .

Переваги: невисокі ціни на житло, хороший вибір кафе і ресторанів

Недоліки: небезпечний в нічний час

Раваль до сих пір не може позбутися поганої слави: менше століття тому тут процвітали борделі і орудували зграї грабіжників. У цьому районі, як і раніше живе багато мігрантів, а ночами відбуваються неприємні інциденти. Разом з цим Раваль в останні роки став центром тяжіння альтернативної молоді. Тут знаходиться музей Сучасного мистецтва Барселони (MACBA), навколо якого збираються скейтери, і Центр сучасної культури (CCCB). Однак, щоб відчути справжню атмосферу Барселони, її моложежний дух, варто заглянути в цей автентичний район, хоча б з екскурсією .

Зате готелі тут за доступними цінами. Готелі Барселони в цьому районі ви можете подивитися, пройшовши за посиланням .

Переваги: найкращі ресторани міста, немейнстрімовий шопінг

Недоліки: віддалений від моря

Довгий час Грасия була ремісничої селом і до Барселони долучилася тільки в кінці XIX століття. Цей район облюбувала богема - артисти, художники та молоді дизайнери, в магазинчиках яких Ви зможете купити ексклюзивні наряди і вантажу. У Грасиі Гауді звів своє перше будівлю - будинок Вісенс , А трохи пізніше - знаменитий парк Гуель . У цьому районі знаходяться ресторани, мабуть, усіх кухонь світу. Тут відмінно жити і цікаво гуляти. Сомтріте пропозиції екскурсій по району Граса.

Готелі Грасиі ви знайдете за посиланням .

Готелі Грасиі ви   знайдете   за посиланням

Переваги: фактично центр міста, пам'ятки, магазини, історична атмосфера.

Недоліки: дуже шумно, «туристичні» ціни. Райони Борн і Готичний квартал - це вузькі вулички, які не дадуть вам можливості викликати таксі до готелю або вдома, де ви зняли квартиру, якщо ви прилетіли на шопінг , То з важкими валізами доведеться топати ніжками.

Район вражає архітектурою в готичному стилі (мова, в першу чергу, про Кафедральному соборі) і переплетеннями вузьких вуличок. Прекрасний для прогулянок ( бронюйте екскурсії обов'язково), однак, не надто комфортний для життя. По-перше, влітку, особливо в дні футбольних матчів , Тут буде важко заснути через шум. По-друге, він примикає до Рамбле , Де раз у раз трапляються крадіжки.

Дізнатися про вигідні пропозиції і забронювати готель в готичному кварталі Барселони ви можете тут .

У Педральбес живуть зірки «Барси» Мессі і Неймар, а також політики і зірки шоу-бізнесу. Тут знаходиться найдорожча в Барселоні нерухомість, а ось список пам'яток обмежується монастирем, в честь якого район і отримав свою назву.

Цими районами Барселона не обмежується - проте залишилися будуть не такі привабливі для туристів з-за своєї віддаленості від центру.

Подивитися варіанти готелів в районі можна тут .

Небезпечні райони Барселони

Барселона в цілому - безпечне місто. Одним винятком є ​​нижній Раваль (Lower Raval) - район червоних ліхтарів, де у вечірній та нічний час може бути тривожно.

Також навколо найвідоміших пам'яток Барселони , Особливо на вулиці Ла Рамбла (La Rambla) орудують банди дрібних шахраїв. Вони працюють в групах по 2-3 людини. Будьте в Барселоні напоготові, стежте за своїми речами, дотримуйтесь елементарних правил безпеки, і з вами нічого не трапиться: не беріть нічого у підозрілих осіб, не втрачайте з виду кишень і сумок .

Барселона, як і багато мегаполіси - місто контрастний. І тому, майже кожен турист може знайти тут райончик за смаком. Ми розповіли вам про основні плюси і мінуси кожного з них, а вибір залишається за вами.

Вдалого перебування в Барселоні!

Новости