Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Тури в Куршевель Франція з Мінська, ціни на відпочинок в Куршевель Франція, раннє бронювання Франція, новий рік 2019 Франція

  1. Розташування Куршевель, Франція
  2. Готелі в Куршевель, Франція
  3. Особливості клімату і погоди Куршевель, Франція
  4. Природа Куршевель, Франція
  5. Спеціалізація Куршевель, Франція
  6. Траси й підйомники Куршевель, Франція
  7. Області катання курорту Куршевель
  8. Цікаве Куршевель, Франція
  9. Додаткова інформація Куршевель, Франція
  10. Транспортна доступність Куршевель, Франція

Додати закладку   Розташування Куршевель, Франція   Курорт Куршевель (Courchevel) у Франції - найвідоміший гірськолижний курорт у Французьких Альпах в регіоні Рона-Альпи, розташований в центральній частині Тарантезской долини гірського масиву «Три Долини» (Les Trois Vallees) Додати закладку

Розташування Куршевель, Франція

Курорт Куршевель (Courchevel) у Франції - найвідоміший гірськолижний курорт у Французьких Альпах в регіоні Рона-Альпи, розташований в центральній частині Тарантезской долини гірського масиву «Три Долини» (Les Trois Vallees). Ось уже кілька десятиліть Куршевель є своєрідним символом розкоші, про що свідчить небувале зосередження престижних закладів: фешенебельних і іменитих готелів, ресторанів, рекомендованих «Червоним гідом Мішлен», розкішних спа-салонів, бутиків провідних виробників світу, нічних клубів з живою музикою, тенісних кортів з трав'яним покриттям, гірськолижних шкіл з російськомовними інструкторами та відділеннями для навчання дітей.

Альпійські траси екстра-класу з чудовим сніговим покриттям і різноманітними рівнями складнощів залучають як новачків, так і майстрів-гірськолижників і сноубордистів. Імідж найпрестижнішого місця у французьких Альпах виправданий ідеально підготовленими трасами і сучасними підйомниками, чудовим рівнем сервісу і турботою про клієнта.

Незважаючи на свій статус, курорт Куршевель у Франції може запропонувати проживання в відносно недорогих трьох- і двозіркових готелях і шале, що пропонують послуги також високої якості, адже статус курорту зобов'язує відповідати високій планці. Особливістю Куршевеля є те, що при будівництві курорт спочатку запланований як гірськолижний, тому лижні траси починаються мало не з порога готелів.

Готелі в Куршевель, Франція

готелі без категорії Куршевель, Франція

2-зіркові готелі Куршевель, Франція

3-зіркові готелі Куршевель, Франція

4-зіркові готелі Куршевель, Франція

Порівняти готелі Франції по інфраструктурі

Особливості клімату і погоди Куршевель, Франція

Для курорту Куршевель у Франції характерний помірний гірський клімат, м'який, з великою кількістю опадів. Завдяки м'якому клімату навіть взимку на висоті від 1500 м температура повітря не опускається нижче -10 ° C, літо навпаки прохолодне із середніми денними температурами + 17 ° C.

Перший сніг на курорті Куршевель у Франції випадає на початку листопада і тримається до кінця квітня - початку травня. Стійкий сніговий покрив встановлюється вже в листопаді, коли висота снігового покриву становить 50-80 см, а найбільшої висоти сніговий покрив досягає в кінці лютого, березні (до 240 см на висоті 1 500 м). Найсприятливіший час для катання починається з середини лютого, коли встановлюється сонячна погода.

Природа Куршевель, Франція

Курорт Куршевель у Франції розташований в знаменитому на весь світ регіоні катання «Три Долини» і займає унікальне географічне положення. Для курорту характерний великий перепад висот (близько 1638 м), але близько 85% його території розташовані вище позначки 1800 м. Серцем курорту є Куршевель 1850 спуски з якого починаються з вершини виконує соло (2738 м).

Спеціалізація Куршевель, Франція

Невід'ємною частиною відпочинку на курорті Куршевель у Франції є спа-салони. Тут можна зануритися в підігрітий басейн під відкритим небом, побувати в сніжному гроті, отримати насолоду від шоколадним масажем і іншими чудовими процедурами з використанням косметики від світових виробників. Більшість спа-салонів розташоване при готелях, але вони доступні як постояльцям готелю, так і гостям курорту.

Траси й підйомники Куршевель, Франція

Регіон катання «Три Долини» є найбільшим в світі і складається з курортів Куршевель, Ля Танья, Мерібель, Ле Менюїр, Валь-Торанс і Брід-ле-Бен. Всі курорти з'єднані між собою загальною системою підйомників, що дозволяють без проблем дістатися до будь-якого з них. Скі-пас можна придбати як для окремого курорту, так і на весь регіон катання.

Безумовно, перлиною «Трьох долин» є курорт Куршевель. Курорт Куршевель у Франції складається з п'яти станцій, які представляють собою самостійні невеликі курорти: Сен-Бон (Куршевель 1100), Ля Праз (Куршевель 1300), Куршевель 1550 Куршеввель 1 650, Куршевель 1850. Свою назву станції отримали завдяки висоті, на якій вони розташовані. Незважаючи на бездоганний сервіс і відмінні умови для катання, кожна станція має свої особливості.

Області катання курорту Куршевель

  • Сен-Бон (Куршевель 1100) і Ля Праз (Куршевель 1300) розташовані серед густого лісу і своїм виглядом нагадують умиротворені гірські села. Тут можна попрактикуватися в стрибках з трампліну, а також зручно кататися по засніжених лісових трасах в погану погоду.

  • Куршевель 1550 орієнтований на відпочинок дорослих з дітьми та має найшвидший доступ до Куршевель 1850. Тут знаходиться санна траса, яка спускається з висоти 1850 м.

  • Куршевель 1650 розташований на сонячному плато, тут цілими днями панує дух безтурботності і веселощів, тому станція так популярна у молоді. Більшість трас тут складають сині і зелені.

  • Куршевель 1850 є самим фешенебельним і оснащений найсучаснішими підйомниками. Тут багато чорних трас, а також представлені широкі можливості для фрірайду і хели-скі.

Для початківців лижників і бордерів найкраще підійдуть райони катання Пралон (Pralong) і Белькот (Bellecote) з їх довгими і м'якими трасами. Лижників середнього рівня зацікавлять траси в районі Ла-Візель (La Vizelle), червоні траси Кре (Creux) і Мармот (Marmottes), Бук-Бланк (Bouc Blanc). Для підготовлених професіоналів призначені спуски від станції виконує соло (Saulire, 2738 м), зони катання Гран-Кулу (Grand Couloir) і Лез-Аваль (Les Avals).

На території курорту Куршевель у Франції існують три відділення лижної школи (French ski Schools), що утворюють найбільшу гірськолижну школу в Європі. Тут працює понад п'ять сотень інструкторів, з них близько 40 російськомовних. При школі ESF є дитячий сад для дітей від 1,5 до 3 років і відділення для дітей з 3 до 12 років. Відділення гірськолижної школи знаходяться на всіх станціях, крім Куршевель 1300.
На території курорту на станції Куршевель 1850 є три сноупарка: Les Verdons для новачків і навчання катанню, Le Plantrey зі спеціальними фігурами для виконання трюків підійде для досвідчених райдерів, Biolley призначений для професіоналів. Після снігопадів на схилах курорту Куршевель у Франції можна знайти чудову цілину, особливо в районі крісельного підйомника Шанросса. Для любителів фрістайлу доступні можливості відпрацювати стрибки з трамплінів, повправлятися в сноубордингу або просто насолодитися спуском по бездоріжжю.

Любителі активного дозвілля зможуть покататися на санках з собачими упряжками або на санках по двокілометровому освітленому спуску, покататися на снігоходах, здійснити піші прогулянки на снігоступах, зайнятися альпінізмом, зробити польоти на параплані або дельтаплані (протягом всієї зими) або стрибнуть з парашутом (з початку березня до початку квітня). Найбільші відчайдухи райдери можуть піднятися на вертольоті на саму вершину і спуститися по цілині.

На курорті Куршевель у Франції представлені послуги прокату гірськолижного спорядження та аксесуарів, також його можна придбати в будівлі спортивного комплексу «Форум» на станції Куршевель 1850 і більше, ніж в 50 магазинах курорту. У спортивному комплексі крім торгового центру розташовані корт для великого тенісу, картинг на льоду, стінка для скелелазіння, фітнес-центр, тренажерний зал, боулінг, сквош, більярд, дискотеки і ресторани.

Цікаве Куршевель, Франція

Історія розвитку курорту Куршевель

Згідно з історичними відомостями до початку XX в. на території, де нині розкинувся престижний гірськолижний курорт, не було ніяких поселень і нинішній курорт Куршевель у Франції був високогірні пасовища і був покритий густими лісами. Першими туристами Куршевеля були натуралісти або любителі літнього відпочинку і прогулянок. Перший зимовий готель тут був побудований лише в 1925 р, але дістатися до нього було як і раніше складно.

До початку Другої світової війни французький уряд вирішив побудувати міжнародний гірськолижний курорт на висотах від 1400 до 1800 м над рівнем моря з потужною системою підйомників, що відкриває доступ до найбільшої в світі зони катання. Для здійснення цього задуму було обрано курорт Куршевель у Франції, тому він є першим у Франції курортом, який спочатку замислювався як гірськолижний.

Концепція створення курорту передбачала будівництво міста навколо гірськолижних трас, щоб лижники, вийшовши за поріг готелю, відразу потрапляли на схил. Відкриття першого готелю відбулося в 1948 р, а в 1951 р до зони катання приєднали сусідній гірськолижний курорт Мерібель. Вже до 1973 року після об'єднання з курортом Валь Торанс зона катання «Три Долини» стала найбільшою в світі. У 1992 г.в Куршевелі проходила частина змагань XVI зимових Олімпійських ігор.

Пам'ятки та фестивалі курорту Куршевель

Головною визначною пам'яткою курорту Куршевель у Франції є його мальовничі гірськолижні схили і бездоганні лижні траси. Куршевель відрізняється від інших гірськолижних курортів різноманітним культурним життям: щорічно взимку тут проводиться номінація «Золота жінка року», концерти класичної музики, численні уявлення на льоду, відважне Лижне Шоу та лижні змагання різних рівнів, гірськолижний цирк в лютому, піротехнічний фестиваль і багато іншого. Будь-який готель курорту готовий запропонувати гостям різні розважальні заходи в своїх ресторанах, клубах і барах. На курорті розміщується велика кількість елітних магазинів і більше 70 ресторанів.

На курорті Куршевель у Франції можна здійснювати піші прогулянки по станції Куршевель 1850 де гості курорту познайомляться з архітектурою і розвитком курорту протягом часу. Екскурсії в селища Ля Праз і Сен-Бон познайомлять з автентичною савойської культурою, а місцеві гіди відведуть в казкові місця, розташовані поза людних стежок. Щозими в Куршевелі проходять цікаві виставки, наприклад виставка монументальних скульптур під відкритим небом і т.д.

Додаткова інформація Куршевель, Франція

Профіль курорту Складність трас

  • зелені
  • червоні
  • чорні

види підйомників

  • крісельні
  • гондольні
  • бугельні

Вид покриття траси

  • штучні
  • комбіновані
  • природні

сервіс курорту

  • наявність інструктора
  • російськомовний інструктор
  • наявність дитячої школи
  • освітленість трас
  • Загальна протяжність трас: 400 км.
  • Перапад висот на курорті: 1100 - 2738 м.
  • Кількість трас 102 з них:
    • чорні: 84
    • червоні: 22
    • зелені: 294
  • Траси для бігових лиж: 122 км.

види відпочинку

  • фрі-райд
  • хели-скі

Транспортна доступність Куршевель, Франція

Найближчий до курорту Куршевель у Франції аеропорт розташований в Шамбері, Женеві та Ліоні. З аеропорту Женеви до Куршевеля можна доїхати на автобусі або поїзді, з Ліона - на автобусі, який ходить по вихідним дням. У Куршевелі знаходиться єдиний в Європі високогірний аеропорт, що не засипається снігом протягом зими.

На поїзді можна доїхати до найближчої до Куршевель залізничної станції Moûtiers Salins, звідки можна замовити таксі або скористатися місцевим автобусом.

Всі станції курорту Куршевель у Франції (Куршевель 1300, Куршевель 1550 Куршевель 1650, Куршевель 1850) пов'язані автобусними маршрутами. При наявності скі-пасу для гостей курорту проїзд безкоштовний.

Розклад руху транспорту з Республіки Білорусь в міжнародному сполученні

Прикордонні переходи, межа, митниця:

Карта Куршевель, Франція

Новости