Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Швейцарія

  1. Путівки і тури
  2. Довідкова інформація
  3. Розташування

Путівки і тури

Про країну

Відпочинок в Швейцарії - один з найбільш респектабельних в світі. Швейцарія славиться не тільки найнадійнішими банками і найточнішими годинами, а й першокласними готелями і курортами, де є все для самого яскравого, що запам'ятовується відпочинку.

Можна побродити по тихим старовинними вуличками міст Швейцарії, насолодитися красою і тишею природи, а можна вибрати активний відпочинок на гірськолижних курортах в величних Альпах.

У Швейцарії дивним чином поєднуються різні культури, мови і традиції. Навіть природа в різних частинах країни зовсім різна: гори, рівнини, водоспади, озера ...

Кожен раз, приїжджаючи на відпочинок до Швейцарії, ви будете відкривати її знову і знову.

Природа і географія

Швейцарія - маленька країна в Центральній Європі. Офіційна назва держави - Швейцарська конфедерація (Confederation Helvetica).

Швейцарія має спільні кордони з Німеччиною на півночі, Австрією і Князівством Ліхтенштейн на сході, Францією на заході і Італією на півдні.

Велика частина країни розташована в Альпах, де знаходиться найвища точка Швейцарії - гора Дюфур (4 634 м). На північному заході лежать гори Юра. У центральній частині розташовано Швейцарське плоскогір'я. Головні річки країни - Рейн з припливом Ааре, Рона, Тічино. Найбільші озера Швейцарії - Женевське, Боденське.

Швейцарія - федеративна республіка, що складається з 20 кантонів і 6 напівкантонів. Кожен кантон має свою конституцію, парламент і уряд, однак права кантонів обмежені федеральною конституцією.

Столиця Швейцарії - Берн.

Час відстає від московського на 2 години.

клімат Швейцарії

Клімат в Швейцарії помірний, великий вплив на нього чинять Альпи. У Швейцарії немає яскравих проявів спеки або холоду. У липні-серпні денна температура коливається в межах 18 ° -27 ° С, а в січні-лютому вона становить від -1 ° до 5 ° С. Навесні і восени денна температура зазвичай піднімається від 8 до 15 ° С. Температура в чому залежить від висоти над рівнем моря.

січ. лют. березня квіт. тра чер. Липень. серп. Сіна. Окт. нояб. груд. -1 1 4 8 13 16 18 17 13 7 4 0

пам'ятки Швейцарії

Головні природні визначні пам'ятки Швейцарії - це Альпи. Тут розташовані відомі гірськолижні курорти, де в будь-який час року можна кататися на гірських лижах, насолоджуватися свіжим гірським повітрям і приголомшливими альпійськими пейзажами. Найвідоміші курорти - Кран-Монтана , Саас-Фе , Санкт-Моріц , Церматт , Вербье і Давос .

Дуже мальовничі Женевське і Боденське озера, а також Рейнський водоспад (Rheinfall) в Східній Швейцарії - найбільший водоспад Європи. Крім того, ця частина країни рясніє незвичайними строкатими квітковими килимами з квітів, серед яких альпійські троянди (рододендрони), едельвейси, ломикамінь, проломник.

Гора Маттерхорн, за формою нагадує піраміду - знамените диво, що стало символом Швейцарії.

Недалеко від Великого Сен-Бернарского перевалу розташований монастир, який дав назву відомої по всьому світу породу собак. Сенбернари були виведені спеціально для порятунку людей, постраждалих від сходу лавин.

Головною визначною пам'яткою і символом Берна вважається дзвіниця Цайтглокентурм (XII ст.), Яка раніше була західними воротами старого міста. Східний фасад вежі прикрашають знаменитий годинник роботи Каспара Бруннера. Годинник показує не тільки час, але і день тижня, місяць, знак зодіаку і фази Місяця. Щогодини співає півень, і з'являються фігури ведмедів і казкових істот.

У Цюріху варто відвідати етнографічний і археологічний музеї, музеї олов'яних фігур і образотворчих мистецтв, конструктивного мистецтва і годин, центр сучасного мистецтва, технопарк. В історичному центрі Цюріха - Нідерхорф - знаходяться церква св. Петра з найбільшим в Європі годинним циферблатом і церква Флаумюнсткірхе, кольорові вітражі для якої малював Марк Шагал.

У Люцерні знаходиться кріпосна стіна Музегмауер (1400 г.) і церква Іезуітенкірхе в стилі бароко, а в Монтре - Шильонский замок.

архітектурними пам'ятками Женеви є палац Сент-П'єр (XII-XIII ст.) і вівтар Конрада Витца в музеї мистецтва і історії. Тут же побудовані унікальний годинник діаметром 5 метрів. Їх циферблат виконаний з 6,5 тисячі живих квітів, а довжина секундної стрілки становить 2,5 метра.

Кухня Швейцарії і її особливості

Незважаючи на те, що в свідомості багатьох людей Швейцарія міцно асоціюється з сиром і шоколадом, ці продукти не головні в національній кухні країни. Швейцарія славиться не тільки національним і культурним розмаїттям, а й багатим вибором страв французької, німецької та італійської кухні. А ось страви з розплавленого сиру - фондю (Fondue) і раклет (Racklette) - типово швейцарські. Фондю вперше почали готувати в Невшателі, використовуючи місцеве вино, тому найчастіше це блюдо називають Невшательское фондю. Тертий сир (порівну - Емменталь і Грюєр) варять в білому вині, додають кукурудзяний або картопляний крохмаль і вишневу горілку Кірш. У цю киплячу суміш вмочають шматочки хліба, насаджені на вилку з довгою дерев'яною ручкою. Раклет - розплавлений сир, який подають на добре прогрітій тарілці.

Також варто спробувати знамениту рубану телятину по-Цюріхського (Zuercher Geschnetzeltes) з традиційним швейцарським картоплею "Rosti". В районі Женевського озера вам запропонують традиційне філе окуня, обсмажене в маслі. Філе подають з часточками лимона, а на гарнір - варену картоплю або обсмажений мигдаль.

Дуже незвичайний і смачний густий овочевий суп "Мінестроне", до складу якого входять помідори, квасоля, рис, картопля, морква, горох, кольорова капуста, цибуля-порей і тертий сир "сбрінц" - швейцарський аналог пармезану. Суп "Мінестроне" - традиційне блюдо в Тічино. Ще одне відоме перша страва - Граубюнденскій ячмінний суп, приготований з копченої яловичини, капусти, і, звичайно ж, ячменю.

Макарони по-альпійський - це кілька незвичне поєднання макаронів і картоплі, заправлене сметаною і тертим сиром, а зверху посипане хрустким смаженою цибулею.

На десерт спробуйте вишневий торт "Цугер Кіршторт". Він зроблений з листкового тіста і ніжного вершкового крему, просочений вишневим лікером і посипаний горіхами.

У Швейцарії роблять непогані вина. З білих вин популярні "Dezaley", "St.-Saphorin", "Fendant", "Johannisberg", "Twanner". Кращими сортами червоних вин вважаються "Rose der Cеil-de-Perdrix", "Dole", "Pinot Noir" і "Merlot". Але кращі вина - Sassella "," Grumello "," Inferno "- роблять в Граубюндене.

З алкогольних напоїв також популярні лікери Kirsch, Pflumli і Williamine.

Населення, мова, релігія

Населення Швейцарії багатонаціональне, в його склад входять: германо-швейцарці - 63%, франко-швейцарці -17%, італо-швейцарці - 3,5%, італійці - 7%, німці - 3%, іспанці - 2%. Крім того, в країні живе 60 тис. Французів, 50 тис. Ретороманцев, 45 тис. Австрійців, 30 тис. Португальців, 10 тис. Турків, 10 тис. Греків та ін.

Державні мови Швейцарії: німецька, французька, італійська, ретороманська. Практично весь обслуговуючий персонал на курортах говорить англійською мовою.

Жителі Швейцарії сповідує, в основному, дві релігії: католицьку (більше половини населення) і протестантську.

Митні правила, віза, валюта, посольства

Віза до Швейцарії оформляється в посольстві Швейцарії в протягом 2-7 днів. При собі необхідно мати оригінал запрошення або факс, закордонний паспорт, дійсний протягом не менше 3-х місяців з дня передбачуваного повернення в Росію, одну фотографію, оригінал візової анкети, заповненої і підписаної особисто заявником.

У посольстві можуть попросити пред'явити авіаквиток і медичну страховку.

Режим перебування і пересування. Обмежень на пересування по країні для російських громадян немає.

Адреса посольства Швейцарії в Москві
Москва, пров. Городній а Слобода, буд.2 / 5
Тел. 258-38-30
Факс: 200-17-28
Торговий відділ: 921-50-61, 921-81-13
Факс: 921-16-27
Візовий відділ: 925-52-89 (факс)
Режим роботи: понеділок - п'ятниця, з 9:00 до 17:00.

Національною валютою Швейцарії є швейцарський франк (1 SFr), рівний 100 сантимам.

Митні правила. Безмитно дозволяється ввозити одяг, одну фото- або кінокамеру, 200 сигарет (або 50 сигар або 250 г тютюну), один літр міцних напоїв і два літри напоїв міцністю до 15 °, подарунки на суму до 100 франків. При виїзді з Швейцарії обмежень на вивезення товарів немає.

Поради туристу

Святкові дні: Новий рік, Страсна П'ятниця, Великдень, День праці (1 травня), Вознесіння, Духів день, Свято тіла Господня (в деяких кантонах), день Конфедерації (1 серпня), Різдво (25 грудня), День подарунків (другий день Різдва).

Магазини в Швейцарії працюють в понеділка по п'ятницю з 8.00 до 18.30. В суботу з 8.30. до 16.00.

Пошта - 7.30 до 18.30 (тільки по робочих днях), перерва з 12.00 до 13.45.

Банки в робочі дні з 8.30 до 16.30.

Традиційні сувеніри з Швейцарії - годинник, шоколад, знамениті складані ножі і музичні шкатулки. Серед всесвітньо відомих годинникових марок - Rolex, Chopard, Longines, Piaget, Bucherer, Tisso. Швейцарський ніж Victorinox - прекрасний подарунок справжньому чоловікові. З продуктів харчування варто придбати швейцарський шоколад, сири і вино. Всесвітньо відомі виробники шоколаду Lindt, Nestle, Tableron і Sushard. Відомі марки швейцарських сирів - Емменталь, Грюєр, Аппенцеллер, сбрінц, вина - Chasselas, Marlot, Dozaley. У магазинах на ваше прохання вам видадуть спеціальний чек (Tax-free Shopping Cheque). Наявність такого чека забезпечить вам повернення суми, що дорівнює податку на додану вартість (VAT) на митниці.

Транспорт. Громадський транспорт в Швейцарії один з найбільш зручних у світі. Системи залізничного, автобусного і водного транспорту об'єднані в загальну мережу (SWISS TRAVEL SYSTEM), яка дозволяє подорожувати на всіх цих видах транспорту з використанням єдиного "проїзного" квитка. Розклад побудовано таким чином, що навіть в самий віддалений куточок країни можна дістатися максимально швидко і просто, а квиток можна придбати як в Швейцарії, так і в туристичних агентствах Росії.

Для оренди автомобіля необхідні права міжнародного зразка (пластикові), видані мінімум 1 рік тому, і кредитна карта будь-якого банку. Без кредитної карти автомобіль надано не буде. Мінімальний вік водія - 21 рік, а для оренди автомобілів Аudi A6, Mercedes класу Е або С - 25 років. Вартість прокату від 60 CHF. У вартість входить: необмежений пробіг і страховка автомобіля від аварії. Повернути машину можна в будь-якому місті, при поверненні автомобіля його необхідно повністю заправити.

Медичні послуги в Швейцарії платні, наявність страховки обов'язково. Вона покриває 90% вартості послуг лікарів, 100% витрат на медикаменти і госпітальне обслуговування. Середня вартість медичної страховки становить приблизно 200 CHF на дорослого і 70 CHF на дитину.

Довідкова інформація

Різниця з Москвою: - 2 години
Телефонний код: 41
Грошова одиниця: Швейцарський франк / CHF (1 CHF = 100 сантимам), 1 EUR = ~ 1,62 CHF, 1 USD = ~ 1,02 CHF
Віза: потрібна
Термін дії паспорта: не менше 3 місяців з дня передбачуваного закінчення поїздки
Вартість типового вечері на двох: від 30 USD
Приблизний час перельоту: орієнтовно 3,5 - 4 години

Розташування

Відкрити карту в окремому вікні

Пошук БАРВИ СВІТУ

Швейцарія Міста і курорти Готелі

скинути фільтр


Новости