Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Старе місто Таллінн і його визначні пам'ятки

  1. баштова площа
  2. вежа Ратуші
  3. Вежа Хеллеманна і міська стіна
  4. Великі Морські ворота та Вежа Товста Маргарита
  5. Вируские ворота
  6. Будинок Братства чорноголових
  7. Домський собор в Талліні
  8. Вежа Кік-ін-де-Кек
  9. провулок Катаріни
  10. Ратуша Талліна
  11. Ратушна аптека
  12. Ратушна площа

Естонський місто Таллінн має довгу історію - йому вже близько 800 років.

Як і багато міст зі своїм далеким минулим, це місто містить в собі цілі історичні райони.

Так званий Старий Таллінн, споруджений ще в середні століття, є гордістю жителів, зачаровуючи їх своєю красою.

У минулому місто неодноразово піддавався облозі завойовників, і жителям доводилося споруджувати укріплення міські стіни з метою оборони і придумувати хитромудру форму і структуру веж і тунелів під ними. В даний час частина з створених раніше конструкцій збереглася і пропонується для огляду бажаючим.

Жителі міста і гості можуть дізнатися багато цікавого про устрій життя людей в середні століття і почерпнути досить цікаву інформацію з музеїв, розташованих безпосередньо в баштах і тунелях.

Приступимо до огляду визначних пам'яток Старого міста Таллінна.

баштова площа

Раніше існувала Баштова площа на початку минулого століття була переобладнана під громадський парк Раніше існувала Баштова площа на початку минулого століття була переобладнана під громадський парк. Роботи по її благоустрою тривали до 1990 року.

В даний період в парку розміщена спеціальна спортивний майданчик з різними фізкультурними тренажерами. З весни і до пізньої осені на баштовій площі проводяться різноманітні культурно-розважальні заходи і Міжнародні виставки квітів.

вежа Ратуші

На початку ХV століття була побудована Таллиннская вежа Ратуші, яка багато разів перебудовувалася, але і в наші дні залишається однією з основних і значущих пам'яток міста.

Вежа має восьмигранну вершину, куди за спеціальною хитромудрої сходах можна піднятися в літній період. Звідти відкривається погляду великий вид столиці Естонії.

На верхівці вежі красується флюгер Старий Томас - символ Таллінна.

На верхівці вежі красується флюгер Старий Томас - символ Таллінна

Швидше за все вам цікаво буде дізнатися і про інші пам'ятки Талліна , Крім Старого міста є ще багато цікавого.

Щоб завжди бути підготовленим до будь-яких погодних змін, в цієї статті ви можете дізнатися про погоду в місті.

Вежа Хеллеманна і міська стіна

Ще одна історична пам'ятка - оборонна споруда XV століття - вежа Хеллеманна триповерхова, звідки здійснюються прогулянки по 200-метровому ділянці міського муру Канні, де можна насолодитися видом старого міста.

Великі Морські ворота та Вежа Товста Маргарита

Вежа, що височіє на 20 метрів у висоту, називається Толстой Маргаритою Вежа, що височіє на 20 метрів у висоту, називається Толстой Маргаритою.

У ній знаходилася колись в'язниця і склад зброї, а в даний час тут розташований морський музей Естонії, в якому представлені експонати старовинного рибальського і водолазного споряджень, різні морські знахідки і навіть капітанський місток 60-х років минулого століття.

Займає музей всі чотири поверхи і дає вичерпне уявлення про розвиток рибальства в Естонії, а також знайомить з історією мореплавання.

Вируские ворота

Ці ворота, що знаходяться на сході міської стіни були споруджені в XIV столітті і збереглися не повністю. Проходячи через ворота, можна вийти до Ратушній площі, минаючи різні магазинчики, кафе і ресторани, розташовані на вулиці Viru.

Будинок Братства чорноголових

Дане братство, членами якого були лише молоді, не обтяжені сім'ями купці, утворилося в 1399 році. Купці, які мають сім'ї, мали можливість домагатися членства в Великий гільдії. У Братство чорноголових входили також проживають тимчасово в місті іноземні купці.

Гільдія отримала свою назву від імені святого Маврикія, який був африканцем з чорним кольором шкіри і знайшов своє зображення на гербі братства. В європейських країнах Братство чорноголових було невідомо. Воно існувало лише на території Прибалтики - в Латвії та Естонії. Останні його члени покинули Таллінн в минулому столітті.

Суспільство братства на початку XVI століття набуло для своїх зібрань житловий будинок, усередині якого спорудили величезний зал без склепінь. Більш значна реконструкція будівлі, виконана в стилі неокласицизму та зачепила весь інтер'єр, була проведена вже в 1908 році минулого століття.

Домський собор в Талліні

На місці колись стояла дерев'яної церкви, на думку істориків, побудованої в 1219 році, височить Домський собор, який неодноразово перебудовувався На місці колись стояла дерев'яної церкви, на думку істориків, побудованої в 1219 році, височить Домський собор, який неодноразово перебудовувався. Переобладнання його в кам'яний будинок почалося по подія 10 років.

Соборна вежа створена в стилі бароко, а прилеглі до неї каплиці відносяться до інших стилів архітектури, які виникли пізніше.

Всередині собору міститься безліч дворянських гербів і епітафій, присвяченим багатим і знатним людям, які проживають в XVII - XX століттях, а також могильних плит періоду XIII - XVIII століть.

Тут упокоїлися знаменитості свого часу: адмірал Самюель Грейг - фаворит Катерини II, шведський полководець Понтус Делагард зі своєю дружиною Софією Гулленхелм - дочкою короля Швеції Йоханна III, а також А. Й. фон Крузенштерн - відомий мореплавець першої російської кругосвітньої експедиції, який організував і очолив її .

Увійшовши через головний вхід в Домський собор і, зробивши кілька кроків в бік південного нефа, опинимося перед великою кам'яною плитою з написом, присвяченій могилі господаря маєтків Вяена, Едізе і Коон - Отто Йоханн Туве.

Він прославився своїм розглянемо способом життя, в кінці якої гірко розкаявся і дав заповіт поховати себе після смерті під порогом Домського забору дати на викуп своїх численних гріхів ...

Вежа Кік-ін-де-Кек

Міські стіни і фортифікаційні споруди середньовічного Таллінна, представлені в музейних зразках і експонатах, дають загальне розуміння про те, яким чином розвивалася вогнева міць і захисна система в місті
Міські стіни і фортифікаційні споруди середньовічного Таллінна, представлені в музейних зразках і експонатах, дають загальне розуміння про те, яким чином розвивалася вогнева міць і захисна система в місті.

Музейна експозиція розповідає нам про страшні злочини і покарання того часу, а величезна гарматна вежа в 38 метрів, чия назва в перекладі означає «Зазирни на кухню», в минулому час була досить високою. Середньовічні варти зазвичай жартували, що можуть заглядати в кухні сусідніх будинків крізь димоходи.

Вежу Кік-ін-де-Кек спорудили в XV столітті. Незабаром її стіни були розширені до 4-х метрів і укріплені, що дозволило вистояти під час облоги завойовниками в 1500-х роках в Лівонської війні, де війська Івана Грозного змогли зашкодити лише верхній поверх будівлі.

З південно-східного боку башти можна побачити чотири гарматних ядра, які були вставлені в якості меморіалу в відреставровану стіну під час наступного ремонту.

Незабутнє відчуття можна отримати на верхньому поверсі вежі, сидячи в кафе і, споглядаючи чудові краєвиди і обриси Старого міста.

Стародавні бастіони пагорба Тоомпеа - ще один оборонний об'єкт, що утворив систему підземних тунелів, розповідає відвідувачам про військово-оборонної історії Підземних ходів бастіонів Тоомпеа.

провулок Катаріни

З'єднання історичних вулиць Vene і Müürivahe проходить через невеликий провулок, названий на честь зведеної церкви св З'єднання історичних вулиць Vene і Müürivahe проходить через невеликий провулок, названий на честь зведеної церкви св. Катаріни.

На тлі зруйнованих стін церкви уздовж північного боку добре видно контури житлових будинків XV - XVII вікової споруди, розташовані на південній стороні провулка. У 1995 році реставратори і будівельники в цьому чудовому місці змогли зберегти неповторний історичний дух старовини.

У майстернях художників можна не тільки подивитися, але і придбати готові вироби, а також поспостерігати за їх творчою роботою.

У майстернях художників можна не тільки подивитися, але і придбати готові вироби, а також поспостерігати за їх творчою роботою

В естонському студентському місті встановлено пам'ятник цілується студентам - про цю та інші пам'ятки Тарту читайте в нашій статті.

Як дістатися до Таллінна з СПб на поїзді? Скільки коштує квиток? Як часто він ходить? тут ви можете знайти відповіді на всі ці питання.

З Санкт-Петербурга до Талліна найпростіше дістатися на поїзді, займає цей шлях всього кілька годин: https://vpribaltike.com/estoniya/ee-transport/poezd-peterburg-tallin.html , Читайте про цей маршрут в одній з наших статей.

Ратуша Талліна

Побудована в 1402-1404 роках ратуша була адміністративним спорудою міського голови і до теперішнього часу зберегла естетичне властивість дарувати людям можливість милуватися архітектурою того часу. Крім того, готичний стиль талліннською Ратуші відмінно зберігся і є одним з унікальних будівель такого типу у всій Північній Європі.

В даний час Ратуша ефективно використовується для прийому офіційних делегацій та інших гостей міста, проведення концертів, фестивалів, а також це улюблене місце для молодят.

З липня по серпень Ратуша відкрита для всіх бажаючих.

Особливо вражає внутрішнє оздоблення будівлі Ратуші та її конструкція. Арочні стелі, барвисті зали для зборів, хитромудра і делікатна різьблення по дереву та інші цінні предмети мистецтва належать і гордо служать місту.

Символ Таллінна - флюгер стража Старого Тоомаса (Vana Toomas) і його фігурка гордо завершує шпиль вежі Ратуші. Не секрет, що шпиль вежі прикрашений чудово зробленою копією, а оригінал зберігся лише на цокольному поверсі Ратуші.

Вперше Старий Тоомас був встановлений в 1530 році. Відвідувачі мають можливість піднятися, споглядати і насолоджуватися видами і околицями Старого міста з висоти 64 метри.

Ратушна аптека

Існує легенда про «лікарському зілля», винайденому в XV столітті, і ці ліки відомо в Таллінні ось уже протягом п'яти століть, а зазнати його понині можна в Ратушній аптеці Існує легенда про «лікарському зілля», винайденому в XV столітті, і ці ліки відомо в Таллінні ось уже протягом п'яти століть, а зазнати його понині можна в Ратушній аптеці.

Сама ж аптека вважається найстарішою діючою аптекою у всьому світі. В окремій кімнаті аптеки знаходиться музейна виставка аптекарського інвентарю та лікарських препаратів XVII - XX століть.

Ратушна площа

У всі часи Ратушна площа була місцем для народних зібрань, а також використовувалася в ринкових і ярмаркових цілях. Торгівля на площі проходила завжди, навіть до будівлі Ратуші, а також була місцем страти злочинців.

Сьогодні, особливо в літню пору в Талліні Ратушну площу заповнюють вуличні кафе Сьогодні, особливо в літню пору в Талліні Ратушну площу заповнюють вуличні кафе.

Тут також проводяться щорічні ярмарки ремісників, влаштовуються концерти, а взимку, з збереженої з 1441 року традиції, на площі встановлюється велика різдвяна ялинка.

Навколо ялинки, що стоїть підлягає місяць-півтора, веселиться і шумить народ на святковій різдвяному ярмарку, де набуває чудові подарунки до зимових урочистостей і насолоджується чудовою атмосферою.

Влітку на Ратушній площі проводиться щорічний в сучасному стилі середньовічний карнавал на честь Дня Старого міста. Вулиці і двори в ці дні наповнюються танцями, музикою, театральними постановками та ярмарками, виставками.

Також відроджуються, як і стародавні традиції, лицарські турніри, святкові паради, змагання «стрілянина по папузі», а також вибирають Майського графа.

Як дістатися до Таллінна з СПб на поїзді?
Скільки коштує квиток?
Як часто він ходить?

Новости