Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що купити і привезти з Праги в подарунок? Кращі сувеніри з Чехії - фото, ціни, відгуки

  1. Топ-10 із сувенірами та подарунками з Чехії
  2. Сувеніри в Празі - де і за скільки купувати?
  3. ринки сувенірів
  4. Популярні магазини Праги
  5. Про ціни на сувеніри
  6. Відгуки та поради щодо купівлі сувенірів в Чехії

Будь-яка подорож незмінно пов'язане не тільки з оглядом культурних пам'яток, а й з покупкою подарунків для друзів і рідних. Поїздка в Прагу - не виняток. Для любителів шопінгу тут просто справжній рай, тому ви без зусиль зможете придбати відмінні сувеніри для себе та своїх близьких.

Топ-10 із сувенірами та подарунками з Чехії

Якщо найближчим часом ви збираєтеся відвідати Прагу, варто подумати про те, які подарунки будете купувати в зворотний шлях
Якщо найближчим часом ви збираєтеся відвідати Прагу, варто подумати про те, які подарунки будете купувати в зворотний шлях.

Як правило, всі походи по магазинах і покупки відкладаються на останній день поїздки і краще заздалегідь скласти список побажань, щоб не бігати, думаючи на ходу, що ж купити.

Пропонуємо звернути увагу на десятку найпопулярніших сувенірів з Чехії:

Богемське скло і кришталь

Справжня гордість чеських майстрів Справжня гордість чеських майстрів. Традиція цього ремесла сягає своїм корінням в глибоке минуле і має дуже багату історію. Сьогодні такі речі можна купити в десятках спеціалізованих магазинів.

Ювелірні вироби з гранатом

Камінь гранат вважається одним із символів Чехії Камінь гранат вважається одним із символів Чехії. Прикраси з цим прекрасним мінералом відрізняються вишуканою красою і цілком демократичними цінами.

Вироби з срібла

Їх виготовлення в Чехії - традиційний вид ремесла, відомий багато століть Їх виготовлення в Чехії - традиційний вид ремесла, відомий багато століть. У Празі крім кілець, сережок, підвісок і браслетів можна купити срібні ложки, ножі, а також різні статуетки.

чеське пиво

Один з найпопулярніших сувенірів, які зазвичай везуть туристи з Праги Один з найпопулярніших сувенірів, які зазвичай везуть туристи з Праги. Місцеве пиво дійсно заслуговує на увагу. Чехія споконвіку вважалася одним з кращих виробників цього пінного напою. І сьогодні пиво у величезних масштабах проводиться як на найбільших заводах, так і в невеликих пивоварнях.

Канцелярські товари

Чехія - країна високоякісних ручок, олівців, блокнотів та інших писемних приладдя Чехія - країна високоякісних ручок, олівців, блокнотів та інших писемних приладдя. По всій столиці розсипані десятки фірмових канцелярських магазинів з надзвичайно широким вибором. Тут можна купити товари відомого виробника KOH-I-NOOR, які славляться відмінною якістю.

Сувеніри з кротом

Крот - герой культового чеського мультфільму, який популярний у всьому світі Крот - герой культового чеського мультфільму, який популярний у всьому світі. Чехи дуже люблять цього милого персонажа, тому в місцевих сувенірних крамницях, канцелярських відділах і магазинах подарунків можна придбати масу різних речей: м'які іграшки, магніти, блокноти, пазли із зображенням кротика.

Якщо ви шукаєте чеський сувенір для дитини, мила штучка з кротом стане відмінним рішенням. Та й дорослі, які виросли в радянську епоху, напевно з ностальгією згадають дитинство і порадіють герою мультфільму.

карловарські вафлі

Або як їх ще називають - оплатки Або як їх ще називають - оплатки. дивно смачна місцева солодкість, кращий варіант подарунка для ласунів. Існує безліч варіантів різних начинок. Середня ціна 35 крон за упаковку.

Бехеровка

«Алкогольний» сувенір, приготований за старовинним рецептом, настоянка   Фернет   на основі різних трав «Алкогольний» сувенір, приготований за старовинним рецептом, настоянка Фернет на основі різних трав. Якщо хочете привезти друзям в подарунок саме міцні напої, зверніть увагу на чеський лікер «сливовиця», а також знаменитий абсент.

Сувеніри середньовічної тематики

Лицарські обладунки, старовинні монети, срібні ножі та інші унікальні речі Лицарські обладунки, старовинні монети, срібні ножі та інші унікальні речі. Вони користуються шаленою популярністю у туристів і передають неповторну атмосферу середньовічної Чехії.

Ляльки-маріонетки

Виготовлені вручну, такі вироби входять в число традиційних чеських іграшок Виготовлені вручну, такі вироби входять в число традиційних чеських іграшок. Величезний вибір маріонеток можна знайти в місцевих магазинах іграшок, а також в деяких сувенірних крамницях.

Ця десятка подарунків заслужено користується постійним попитом у туристів, що приїжджають в Прагу. Ви можете скористатися цим списком при виборі подарунка або включити власну фантазію і купити по-справжньому оригінальну річ.

Сувеніри в Празі - де і за скільки купувати?

У Празі величезна кількість великих торгових центрів, невеликих магазинів і крамничок, де можна знайти сувеніри на будь-який смак.

Якщо ви перебуваєте в пошуках хороших подарунків, обов'язково відвідайте ринки сувенірів. Вони, звичайно, виглядають не так розкішно, як дорогі бутики, але тут серед тисяч товарів можна відшукати по-справжньому рідкісні і дуже цікаві штучки.

ринки сувенірів

Найвідомішим і старим вважається Гавельскій ринок Найвідомішим і старим вважається Гавельскій ринок. Він розташований в історичній частині міста, на вулиці Гавельской. Тут можна купити практично все, починаючи від кераміки і дерев'яних іграшок і закінчуючи ювелірними виробами.

Ще одне популярне місце для покупки сувенірів - Празький ринок (знаходиться на станції метро Vltavska). Він завжди сповнений іноземних туристів, охочих придбати традиційні чеські товари. Місцеві жителі приходять сюди в основному за свіжими фруктами, овочами та квітами.

На цьому ринку величезний вибір різноманітних сувенірів за прийнятними цінами. Тут ви зможете недорого оновити свій гардероб. Місцеві торговці охоче торгуються, тому придбати стильні речі можна за символічну плату.

Любителі антикваріату можуть відправитися на пошуки сувенірів на блошиний ринок на вулиці Kolbenova. Тут представлено дивовижне розмаїття рідкісних речей з самих різних епох: скло, кераміка, фототехніка, унікальні фотографії, старі картини, вінілові платівки, столове срібло, музичні інструменти і багато іншого.

Популярні магазини Праги

Багатий вибір сувенірів на будь-який смак знайдете і в відомих празьких   магазинах Багатий вибір сувенірів на будь-який смак знайдете і в відомих празьких магазинах . Наприклад, багато туристів відправляються на шопінг в торговий центр «Палладіум», розташований на Площі Республіки. Тут під величезною дахом зібрано понад сотні магазинів.

Тут можна не тільки придбати модний одяг і взуття, але ще і знайти відмінні подарунки для рідних - ювелірні прикраси, фарфор, скло, кришталь.

Навпроти «Палладіум» розташувався невеликий, але дуже затишний торговий центр Obchodní dům Kotva.

Тут кілька десятків модних магазинів, а також маса невеликих сувенірних крамничок.

Nový Smíchov - ще один популярний торговий центр, що знаходиться в безпосередній близькості від історичної частини міста.

Його особливо люблять туристи за багатий вибір товарів і зручне розташування.

Однак, якщо ви не шанує багатолюдні магазини, переповнені покупцями, варто пошукати інше місце для шопінгу. Наприклад, походіть по невеликих сувенірним магазинам, які розкинулися по всьому старому місту.

Про ціни на сувеніри

Ціни на подарунки в Празі можуть бути різними Ціни на подарунки в Празі можуть бути різними. Можна купити як цілком бюджетні товари, так і дорогі ексклюзивні речі. В цілому картина цін на популярні сувеніри виглядає наступним чином:

  • Найпростіші вироби зі скла та порцеляни (невеликі вазочки, цукорниці) коштують не менше 300-400 крон. Якісний порцеляновий сервіз ручної роботи можна купити за 1000 крон. Вартість більших і дорогих речей може досягати декількох тисяч чеських крон .
  • Ювелірні вироби з чеським гранатом продаються за досить помірними цінами - в середньому від 1000 крон. Зверніть увагу, що справжні прикраси продаються під маркою «Granát», і купити їх можна тільки в фірмових магазинах.
  • Знамениті олівці і ручки «Кох-и-нір» - справжня візитна картка Чехії. Вони мають дуже високою якістю, тому і ціна у них відповідна (від 70 крон і вище).
  • Ціни на пиво, Бехеровка та інші алкогольні напої в Празі просто смішні (у порівнянні з російськими). В середньому, одна маленька банку чеського пива коштує в межах 15 крон.

Одним словом, в Празі кожен мандрівник знайде сувеніри на свій смак і рівню бюджету.

Відгуки та поради щодо купівлі сувенірів в Чехії

На закінчення наведемо кілька відгуків туристів На закінчення наведемо кілька відгуків туристів. Вони готові поділитися особистим досвідом придбання сувенірів в Празі:

  • «Нещодавно повернулася з Чехії. Привезла рідним і друзям самі традиційні сувеніри: пиво, вафлі, гуртки для пива, магніти. Обійшлося це досить дешево (всі подарунки в сумі потягнули на 1000 крон). Якщо хочете заощадити, не потрібно купувати сувеніри в першій-ліпшій крамниці. У центрі, де великий потік туристів, ціни досить високі, чим далі від центру, тим ціни нижчі ».

    Катя

  • «Дуже люблю бувати в Празі і завжди повертаюся звідти з величезною валізою подарунків для себе і рідних. Мені подобається купувати тут одяг і взуття, виходить набагато дешевше, ніж в Москві (особливо в сезон розпродажів). Вибір сувенірів теж величезний. В останній раз купила порцеляновий сервіз батькам, собі - кільце з гранатом (всього за 1500 крон), племінникам-школярам - канцтовари, друзям - пиво і абсент ».

    Наталя

  • «В перший раз була в Празі. Вражень - море. Дуже сподобалися місцеві магазини. Під час прогулянки по центру натрапила на дуже милий магазинчик солодощів, купила тут в подарунок рідним трюфелі і шоколад в жерстяних коробочках. Ще купила дуже гарну маріонетку і багато різних сувенірів з кротом. Я сама його обожнюю, і друзі теж просили привезти. І, звичайно, пиво. Якщо будете купувати алкоголь, врахуйте, що провозити його в Росію можна не більше 3 л ».

    Валерія

Чехія - країна, багата не тільки своєю унікальною культурою і багатою історією. Ці прекрасні землі славляться також ремеслами і народною творчістю. Знамениті чеські вироби зі скла, порцеляни, кришталю, граната, пиво, карловарські вафлі - все це становить невід'ємну частину образу Чехії.

Подивіться сувеніри та ювелірні вироби з Чехії:

Вирушаючи в Прагу, обов'язково купите що-небудь з цих класичних сувенірів на пам'ять, а також походіть по тутешнім магазинах, ринках і торгових центрів в пошуках більш цікавих подарунків.

Сувеніри в Празі - де і за скільки купувати?

Новости