Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Регіони Греції - острів Крит

  1. Географічне положення:
  2. Клімат острова:
  3. Історична довідка:
  4. пам'ятки
  5. Пам'ятки району Ираклио:
  6. Цікаві місця та види району Лассіті:
  7. Пам'ятки району Ретімно:
  8. Види району Ханія:
  9. Крім цього, можна відвідати:
  10. Екскурсії.
  11. Шопінг на острові Крит:

Відпочинок на острові Крит доступний круглий рік. Тури на Крит і сам острів, який овіяний міфами і легендами, острів, на якому жили боги і богині Давньої Греції, занурить вас в романтичну атмосферу.

Географічне положення:

Розташований острів в південній частині Егейського моря. Площа Криту 8336 км2, а довжина лінії берега 1046 км. Столицею Криту є місто Іракліон.

Крит - це найбільший острів Греції і в Середземному морі п'ятий за величиною. Розташований він на відстані 110 км від Європи, 175 км від Азії і 300 км від Африки. Омивається острів трьома морями: Лівійським, Ионическим і Егейським.

Знаходиться острів Крит між трьома частинами світу - Європою, Азією і Африкою. Острів-супутник Криту, Гавдос, є найпівденнішій європейської точкою. Крит - це острів, який витягнуть із заходу на схід і довжина його, близько, 225 кілометрів. Ширина острова - в районі міста Іракліон, який є найширшим місцем Криту, вона становить 62 кілометри, в районі ж Ієрапетра, на вузькому перешийку, не більше 12 кілометрів.

Глибина моря, де-не-де біля острова, досягає трьох кілометрів.

Глибина моря, де-не-де біля острова, досягає трьох кілометрів

Клімат острова:

Розташований острів в двох кліматичних зонах - це в Середземноморської і Північно-Африканської.

На острові стоїть помірний клімат, може бути великий вологість, але це залежить від того, як близько море. Зима досить м'яка, але є один мінус - вітряна. На рівнинах снігу, вважай, немає, зате в гірській місцевості він випадає дуже часто. Влітку середня температура на Криті приблизно 20-30 ° C. Винятком може бути узбережжі Криту з півдня, яке знаходиться в Північно-Африканської кліматичній зоні, і тому в цьому районі температури влітку вище, а зими м'якше, ніж в інших районах острова.

Історична довідка:

Історія Криту починається в VI тисячолітті до нашої ери, в той час, коли на острів заселилися люди. Тоді з'явилися перші поселення, в яких жителі займалися тим, що вирощували сільськогосподарську продукцію і розводили худобу. Ці поселенці, в основному, жили в кам'яних будинках, але іноді вони оселялися і в печерах. У таких печерах як Іліфііас (ЕйлейіхЯбт), Стравоміті (Уфсбвпмефз), Елліноспіліо (ЕллзнпурЮлбйп) були знайдені інструменти, зброя, гончарні вироби, зроблені з каменю та кістки, ножі, а також релігійні предмети, які присвячувалися богині родючості.

До початку II тис. До н. е. на Криті з'явилося чотири царства з центрами, розташованими в містах Кноссе, Фесті, Маллии і Зарко. Мінойська цивілізація, яка відноситься до Бронзового століття і є найвідомішим проміжком в його історії. У той час на острові були зведені палаци в Кноссі, Фестосе і Закросе, а також заселені острови в архіпелазі Кіклади.

Мінойци були хоробрими мореплавцями. На власних судах вони торгували по всьому Середземному морю. Інші народи, з якими мінойци вступали в контакт, впливали на них своїми культурами, що і спричинило появу першої високорозвиненої цивілізації в Європі, якій ми всі захоплюємося.

пам'ятки

На даний момент, Крит вражає туристів археологічними пам'ятками, чудовою природою і чудовими видами. Острів ділиться на чотири райони, в кожному з яких є те, що захотілося б побачити.

Пам'ятки району Ираклио:

У цьому районі, до теперішнього часу, збереглися стародавні кріпосні зміцнення г.Хандакас, які були посилені венеціанцями 1462 р
Фортеця Кулес, венеціанського походження, побудована біля входу в порт ще в XVI столітті.

Село Фоделе, яка є батьківщиною художника Ель Греко. Це мальовниче поселення, яке полность оточене цитрусовими деревами і платанами.
Мата - це піщаний пляж з рідкісними печерами. У цьому місці, з середини 60-х до середини 70-х років, свої з'їзди проводили хіпі.

У цьому місці, з середини 60-х до середини 70-х років, свої з'їзди проводили хіпі

Цікаві місця та види району Лассіті:

Плоскогір'я Лассіті розташоване на висоті близько 900 метрів над рівнем моря. На ньому знаходяться близько 7000 вітряків, які зрошують родючу долину і великі оливкові гаї. Також на плоскогір'ї знаходиться знаменита печера, в якій, згідно з міфом, народився Зевс.

Острівець-скеля Спиналонга розташований біля входу в затоку Еллунди. На цьому острові збереглися руїни гігантської фортеці, яка була побудована венеціанцями на початку XVI століття.

Пам'ятки району Ретімно:

В районі Ретімно знаходиться гора Псілоріті, яка є найвищою вершиною острова.

Венеціанська фортеця Фортеця, яка була побудована в XVI ст., Знаходиться в північній частині Ретімно, на пагорбі. З неї можна побачити все місто, а також море, цей вид не може не викликати захоплення.

Курна - це дуже красиве озеро, яке є єдиним прісним на острові. На березі цього озера розташована величезна кількість таверн.

Аргируполи - це село, побудована на височини, і яка, просто, потопає в зелені. Недалеко від цієї села знаходяться джерела, вода, з яких, призводить в рух знаходяться внизу водяні млини.

Види району Ханія:

Ущелина Самара. Це найдовше ущелині в Європі (його довжина 18 км). Ширина цього місця, в інших місцях, становить не більше 3 метрів, а стіни досягають у висоту до 600 метрів. Перейти через ущелину Самарії можна, лише, в період з початку травня і до кінця вересня.

На півдні району Ханія знаходяться руїни фортеці Франгокастело, яка була побудована венеціанцями у 1371 році, для захисту від піратів і повсталих жителів Криту.

Крім цього, можна відвідати:

Монастир Аркаді, розташований на відстані 23 км від міста Рефімно. У цьому монастирі, в 1866 році, турки спалили близько 1000 чоловіків, жінок і дітей, які знайшли там притулок. Монастир Превели, пляж Превели (Preveli).
Відомий монастир Превели, який знаходиться на південному узбережжі району Ретімно.

Монастир Топлу і пальмовий пляж Ваи. Монастир розташований в 20 км від міста Сітія. На 27 км від монастиря в прекрасній долині, між двома пагорбами, ростуть 5.000 пальм, що тягнуться амфітеатром до золотистого піщаного пляжу. Тут знаходиться єдина в Європі плантація пальм - Ваи.

Екскурсії.

Під час відпочинку на острові Крит, можна відвідати велику кількість екскурсій, таких як:

- Одноденний круїз до острова Санторіні, який починається рано вранці і закінчується пізно ввечері. У вартість екскурсії входить сніданок і вечеря. Круїз буде проходити на комфортабельному теплоході.

- Кноський Палац - археологічний музей. Одноденна екскурсія до палацу-лабіринт царя Міноса - найбільш знаменитий пам'ятник цивілізації мінойської епохи.

- Сітія - Ваи. Це подорож в східну частину острова Крит, до пальмового гаю Ваи. Ця екскурсія захоплює такі місця, як місто Гурне, місто Сітія, монастир Натовп і закінчується в пальмовому гаї Ваи, де можна буде скупатися в морі і пообідати в місцевій таверні.

- Критський вечір. Це вечірня екскурсія в критську село, де можна буде послухати фольклорну музику, потанцювати, а також поїсти смачну грецьку їжу.

- Спиналонга - Агіос Ніколаос. Одноденна екскурсія в красивий затоку Мірабелло, який розташований в східній частині острова. У Елунде відбувається посадка на невеликий кораблик, який йде до острова Спиналонга. На назад шляху, буде зупинка на невеликому острівці, на якому буде влаштований пікнік. Після повернення на Крит, з Елунда вас провезуть по вулицях відомого курорту Агіос Ніколаос.

- Плоскогір'я Лассіті. В екскурсію входить відвідування плоскогір'я Лассіті, села Пеза, села Тропсано. По дорозі на гору Дікті, є можливість побачити оливкові гаї і монастир Кера. Потім йде відвідування Діктеон Андрон - печери, в якій народився Зевс.

- Аква-парк. Посешенія парку Water City, розташованого недалеко від курорту Гувес.

- Ханья - Ретімно. Екскурсія в колишню столицю Криту - місто Ханья, на зворотному ж шляху ви відвідаєте невелике курортне місто Ретімно.

- Ущелина Самарь. Це одноденна екскурсія по південно-західній частині острова до ущелини Самарь. Екскурсія по ущелині починається рано вранці і триває близько 8 годин. Далі йде спуск до селища Агіа Румелі. Після відпочинку та обіду, пуешествіе триває на кораблику уздовж південного узбережжя Криту до Хору Сфакіон, де буде чекати автобус.

- Елафонісі. Екскурсія познайомить вас з природою Білих гір, призведе до гарного пляжу на Південному Криті, проведе через село Тополя, біля якої можна побачити невелику церкву Святої Софії. Потім йде відвідування села Елос, після якої можна відвідати монастир «Хрісоскалітіса» ( «Золоті сходи»). Після нього, дорога через оливкові плантації призведе до пляжу, навпроти якого є острівець, на якому і закінчується подорож.

- Незвіданий дикий Крит (Західний Крит). Ця екскурсія показує, всю «дикість» південного узбережжя Криту. Також вона дає можливість відвідати село Сфакії, яка ще зовсім недавно жила в ізоляції від зовнішнього світу.

- Шляхами Православ'я. Ця екскурсія по трьом найбільш цікавим монастирям: Католикос, Гувернето і Агия Тріада (Свята Трійця), а також в неї входить відвідування печери Іоанна Отшельника.

- Грамвуса. Це відвідування острова Грамвуса, на якому розташована стародавня фортеця. Також можна буде відвідати бухту Баллос, відому тим. Що саме тут провели сой медовий місяць принц Чарльз і принцеса Діана.

- Відвідування Маргарітес, Елефтерна і пляжу з гротами.

Шопінг на острові Крит:

Асортимент більшості туристичних крамниць на острові Крит складається, з виробів місцевих умільців. Пропонується велика різноманітність одягу, покривал, наволочок, портьєр, скатертин та яскраво забарвлених грецьких заплічних мішків. Острів відомий прекрасними тканими і вовняними речами.

Популярними сувенірами є мед, оливкова олія, трав'яні чаї та сири.
Можете побачити жінок, які плетуть нескінченні мережива. Іноді мережива можна купити у самих рукодільниць, що вийде набагато дешевше, ніж в магазині. Західна частина острова відома майстрами, які вручну виготовляють дуже зручне взуття. Виробництво взуття зведено на Криті в ранг мистецтва.

Розділ про Грецію на форумі: Греція на форумі

Новости