Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Прекрасні бухти Майорки

  1. 1. Кала д'Ор (Cala d'Or)
  2. 2. Кала Форментор (Cala Formentor)
  3. 3. САНТАННА (Santanyí)
  4. 4. Порт Алькудія (Port Alcúdia)
  5. 5. Кала Сан-Вісенк (Cala Sant Vicenc)
  6. 6. Са Каловра (Sa Calobra)
  7. 7. Кала Мескуіда (Cala Mesquida)
  8. 8. Ес Тренк (Es Trenc)
  9. 9. Кала Фігера (Cala Figuera)
  10. 10. Кала С'Альмонія (Cala S'Almonia)

Майорка (Або Мальорка) - найпопулярніший зі всіх іспанських середземноморських островів. Площа в 3640 км (1405 миль ²) - це мозаїка кольорів: його пагорби чергуються з прекрасними пляжами і бірюзовими водами Середземного моря.

Майорка

Острову безумовно є що запропонувати своїм гостям. Будучи найбільшим з Балеарських островів Майорка ще може похвалитися величезною різноманітністю ландшафту та культури.

У столиці, Пальма-де-Майорка, є безліч пам'ятних пам'яток і якраз тут проживає майже половина населення острова. Жаркий клімат, прохолодний морський бриз, жваві курорти і відмінні пляжі роблять Майорку ідеальним місцем для відпочинку для всієї родини .

Приголомшлива берегова лінія Майорки є головною визначною пам'яткою ще з 50-х років. І ми вирішили поділитися з Вами нашими 10 улюбленими бухтами на Майорці.

1. Кала д'Ор (Cala d'Or)

Кала д'Ор (Cala d'Or)

Кала д'Ор з трьома сусідніми бухтами випромінює неймовірну атмосферу - справжнісінькі середземноморські краси. Бірюзові води, вражаючі види - все що потрібно для ідеального відпочинку з сім'єю.

Фото - Matthew R. (Flickr)

2. Кала Форментор (Cala Formentor)

Кала Форментор (Cala Formentor)

Якщо Ви в пошуках приголомшливих пейзажів, Форментор - те саме місце. Через кручі, що навколо цієї бухти, проходять кілька стежок, які ведуть в сільську місцевість. Дійсно, хайкинг і спостереження за птахами в цій області не має собі рівних: дикий мис залишається майже повністю недоторканим.

Після гір, дорога плавно спускається вниз, в кінцевому підсумку досягаючи білого піщаного пляжу і кристально чистих вод. Навколо лише велична гай темно-зелених сосен і дубів.

Ви можете дістатися сюди на громадському транспорті або автомобілі, слідуючи вказівниками.

3. САНТАННА (Santanyí)

САНТАННА (Santanyí)

Пляж, назва якого має латинське походження (спочатку «Santi Agnini»), був улюбленим місцем піратів протягом всієї історії: безперервні облоги і нальоти. Пляж САНТАННА (Santanyí) - вишукане місце довжиною в 80 м і шириною в 130 м. Це маленький оазис, особливо вражаючий на заході.

Дістатися сюди не складно, є парковка та інші послуги, такі як ресторани, магазини, дайвінг-клуб і шезлонги в оренду.

4. Порт Алькудія (Port Alcúdia)

Порт Алькудія (Port Alcúdia)

Алькудія знаходиться на півночі Майорки і є одним з міст, які зберегли свою історичну і культурну спадщину. Саме тут Ви знайдете руїни римського міста Поллентія.

Хоча ми і можемо знайти безліч пляжів в цьому районі, пляж поруч з пристанню є одним з найбільших і надає масу розваг. Білий пісок, бірюзові води і мілководді - ідеальне місце для дітей.

5. Кала Сан-Вісенк (Cala Sant Vicenc)

Кала Сан-Вісенк (Cala Sant Vicenc)

Варто уточнити, що це не одна бухта, а цілих три: Кала Варкес - найбільша з них. Дві маленькі, Кала Клара і Кала Молинс, легко впізнавані за свої довгі вузькі пляжі. Всі вони володіють однаковими характеристиками: спокійні прозорі води і унікальна природне середовище, яка приваблює багатьох дайверів.

Безсумнівно, це одна з найбільш вражаючих бухт на Майорці: кристально чисті води і пляж, захищений від вітрів.

6. Са Каловра (Sa Calobra)

Са Каловра (Sa Calobra)

В цю невелику чарівну бухту можна потрапити через Сьєрра-де-Трамонтана, один з найбільш вражаючих маршрутів в Іспанії, спроектований Антоні Паріетті. Са Каловра є дві бухти, які сховалися між скель. Одна з них, С'Ойя (S'Olla) утворює величезний природний амфітеатр.

Від Са Каловри пішки можна дістатися до іншого райського містечка - Торрент-де-Парейc.

Фото - © Esteve Roca (Flickr)

7. Кала Мескуіда (Cala Mesquida)

Кала Мескуіда (Cala Mesquida)

Кала Мескуіда в 1991 році була визнана «Природного областю особливого інтересу» парламентом Балеарських островів. Цей піщаний пляж, відомий своїми дюнами, зберіг свою первозданну красу. Спокійні води і скелі приваблюють багатьох дайверів. Цей пляж - абсолютний фаворит серед багатьох жителів Майорки, які проживають на півночі острова.

Дістатися сюди простіше простого: необхідно лише дотримуватися вказівниками на трасі Арта-Капдепера (Arta-Capdepera).

8. Ес Тренк (Es Trenc)

Ес Тренк (Es Trenc)

Цей пляж і його 2 км берегової лінії є «Природним районом, охоронюваним Законом про Природних Території автоматні Товариства Балеарських островів».

Кращий пляж на південному узбережжі і, на подив, цей довгий піщаний берег в значній мірі залишається нерозвиненим. Його кристально чисті води і унікальне оточення запрошують Вас насолодитися природною красою цих місць. Також цей пляж - улюблене місце натуристів.

9. Кала Фігера (Cala Figuera)

Кала Фігера (Cala Figuera)

Кала Фігера - це природне притулок, яке так люблять матроси. Воно нагадує нам про минуле, і навіть сьогодні ми можемо бачити, як рибалки ремонтують свої мережі.

Відстань цього чарівного місця привертає художників з усього світу, які прагнуть увічнити цей пляж в своїх картинах. Шум морських хвиль, які ніжно плескатися об кам'яні стіни, що оточують це місце, уособлює спокій і розслаблення.

10. Кала С'Альмонія (Cala S'Almonia)

Кала С'Альмонія (Cala S'Almonia)

Кала С'Альмонія - наша остання зупинка і ідеальне місце, де можна провести свій день. Бухта знаходиться недалеко від САНТАННА. С'Альмонія - ще одна з тих рибальських сіл, повних чарівності.

Дістатися до бухти можна лише через сходи, що ведуть до недоторканого пляжу з невеликими рибальськими будиночками.

Для додаткової інформації про пляжах - дивіться наш список кращих пляжів Майорки .

Карта найкращих бухт Майорки

Новости