Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

озера Ленінградської області, де можна ловити рибу

  1. Здоровий глузд в лові риби
  2. Ловимо на річках

Озера Ленінградської області, де можна ловити рибу і де можна відпочити, - улюблені місця городян Озера Ленінградської області, де можна ловити рибу і де можна відпочити, - улюблені місця городян. Це злиття з природою і вихід з шаленого ритму, ковток свіжого повітря (що ще можна ковтнути на пленері - кожен вирішує сам), насолоду тиші ...

Однак перш ніж відвідати озера Ленінградської області, де можна ловити рибу, варто дізнатися, де дійсно робити це можна, а де ні. Та й не кожна спіймана риба, як виявляється, нешкідлива. Деякі запросто можуть підвести під статтю Адміністративного кодексу.

Є такий документ: «Правила рибальства для Західного рибогосподарського басейну Російської Федерації». Стосовно для Санкт-Петербурга і Ленінградської області він обумовлює конкретні обмеження, незнання яких зовсім не звільняє від штрафу.

За ідеєю, всім повинно бути зрозуміло, що ловити рибу, занесену до Червоної книги не можна. Але хто її, цю книгу, читав? Тим більше що найчастіше на гачок (блешню) трапляються рибки, добре знайомі в «обличчя». Особа - неправильно, правильно - рильце! І тут знову підступ. Від цього самого рильця дощенту хвостових плавців може розташовуватися як основа майбутнього супу, так і фігурант протоколу адміністративного правопорушення! Залишатися в правовому полі допоможе рулетка або лінійка. Відпускати назад в озеро чи річку потрібно щуку, довжина якої менше 30 см. Промисловий лящ - від 30 см (29 - у Фінській затоці), судак - від 40, харіус - від 25 сантиметрів!

Всі рибалки, які вирушають на озера Ленінградської області, де можна ловити рибу, звичайно, мріють про хороше улов. Але рік у рік клює все рідше. Здебільшого через браконьєрів, які в період нересту наглухо перекривають мережами вузькі річки, провідні, наприклад, з Ладозького озера до місць нересту. Риби стає все менше, страждає вся природна харчовий ланцюжок.

Здоровий глузд в лові риби

Тому порушувати правила лову варто не з боязні штрафу, розмір якого для фізичного (нахабного) особи не так вже й великий, а просто з міркувань здорового глузду: чи не буде риби, не стане і риболовлі. Є райони, де рибу ловити не можна взагалі. Для акваторії Ладозького озера це затока Змінний, від гирла річки Авлога до мису Максимова, і вглиб озера до 5-метрової ізобати. Також не шанує Рибнагляд людей зі снастями на акваторії Нижньо-Свірського заповідника: від гирла річки Свір до кордону Ленінградської області з Карелією.

Є заборонені зони і ближче. В першу чергу це Ленінградська атомна електростанція ім. В. І. Леніна, а саме Копорской губа на відстані 1 км і менше по обидва боки і 0,2 км і менш від гідротехнічних споруд. І це зрозуміло розумом. Серцем, які хворіють на за рідний край, має бути зрозуміло, чому заборонено ловити рибу в Лосівський протоці Вуоксинськая озерно-річкової системи, і таких озерах цієї системи як Волочаевские, Мілководне, Лугове, а також у всіх річках та протоках, що з'єднують ці озера з річкою Вуоксе , в тому числі в річці Булатна. Булатну, до речі, частіше називають Холодний струмок.

Ловимо на річках

Річки та озера Ленінградської області, де можна ловити рибу, численні і різноманітні Річки та озера Ленінградської області, де можна ловити рибу, численні і різноманітні. Але це зовсім не означає, що рибу можна глушити динамітом або бити електрикою, знищуючи таким чином малька. Навіть звичний багатьом спінінг доречний далеко не завжди. Ловіть на звичайну поплавцеву вудку - не помилитеся. Ось на Неві від її гирла і вгору за течією до селища Рибальське спінінгом, виявляється, користуватися не можна в період з 15 травня по 15 червня та 1 жовтня по 30 листопада. У ті ж терміни це стосується і річки Луги: від селища Лесобіржа вгору за течією до перетину з залізничною лінією в районі селища Толмачево, в межах населених пунктів по 1,5 км вниз і вгору за течією.

А що інші види риб? У деяких з них, як з'ясовується, теж є періоди встановленої законом недоторканності. Судака і ляща можна ловити з 20 травня по 30 червня в декількох бухтах Виборзького затоки і в озері Зайчіхіно. А ось в озері Тихому і в протоці, що з'єднує озеро з річкою Россон, в озері Липівському і в протоці, що з'єднує озеро з Фінською затокою, ловити цих риб не можна аж по 30 червня з моменту танення льоду.

Бувалі рибалки знають, а багатьом і невтямки, що річки і озера Ленінградської області, де можна ловити рибу, приховують в своїх водах такі рідкості, як сьомга, атлантичний осетр, кумжа і міноги. Їх не можна ловити в Фінській затоці. У південній та північній частині Ладозького озера до списку заборонених риб додаються озерний лосось, форель-форель, палія, сиг, бичок-подкаменщик, ладожская нерпа.

Чи не забагато обмежень? Насправді - не дуже. Якщо врахувати, що мова йде про те, щоб в найближчі роки сама риболовля не перетворилася б з захоплюючою і розумної полювання на річкових і озерних мешканців в нудне поїдання припасених заздалегідь консервів з видом на спорожнілі водойми ...

Поділитися посиланням:

Але хто її, цю книгу, читав?
А що інші види риб?
Чи не забагато обмежень?

Новости