Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Національний ботанічний сад імені М.М.Гришка

Національний ботанічний сад ім. М.М.Гришка НАН України входить до природно-заповідного фонду України. Він є об'єктом комплексної охорони і належить до земель природного та історико-культурного призначення, які охороняються як національне надбання держави.

Він є об'єктом комплексної охорони і належить до земель природного та історико-культурного призначення, які охороняються як національне надбання держави

Сьогодні НБС ім. М.М.Гришка НАН України за різноманітністю колекцій живих рослин, масштабами території, рівнем наукових досліджень, займає одне з провідних місць серед найбільших ботанічних садів Європи. До складу ботанічного саду входить 8 наукових відділів, унікальний колекційний фонд НБС налічує близько 11180 таксонів, що відносяться до 220 родин та 1347 родів.

НБС ім. М.М.Гришка НАН України - провідна наукова установа України, що проводить дослідження з проблем інтродукції та акліматизації рослин, дендрології та паркознавства, збереження генофонду рідкісних та зникаючих видів рослин, селекції та генетики квітково-декоративних, плодових, овочевих та кормових культур, медичної ботаніки, біотехнології тропічних та субтропічних рослин, алелопатії (хімічної взаємодії) рослин і біоіндикації.

В результаті багаторічної діяльності по інтродукції рослин в НБС ім. М.М.Гришка створено унікальні флористичні комплекси "Ліси рівнинної частини України», «Українські Карпати», «Степи України», «Крим», «Кавказ», «Середня Азія», «Алтай і Західний Сибір», «Далекий Схід» . На цих ділянках зроблена спроба не тільки відтворити рослинність певної географічної зони, але по можливості й рельєф та окремі типові ландшафти. Справжньою окрасою ботанічного саду є його дендрарій. Колекція бузку, магнолій вже давно стали не тільки візитною карткою ботанічного саду, а й міста Києва.

Адреса Національного ботанічного саду ім. М.М.Гришка:

[YandexMap name = "Адреса Національного ботанічного саду ім. М.М.Гришка »description =" м.Київ, ул.Тимирязевская, 1 "typecontrol =" false "] м.Київ, ул.Тимирязевская, 1 [/ yandexMap]

Як дістатися до Національного ботанічного саду ім. М.М.Гришка:

Доїхати до саду можна від станції метро "Печерська" автобусом № 62 або тролейбусом №14 до кінцевої зупинки "Ботанічний сад".

Новости