Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Міста і райони Майорки в 2019 році: Пальма де Майорка, Камп де Мар, Порто Крісто

  1. Трохи фактів про острів
  2. Східна частина острова
  3. Пальма-де-Майорка і околиці
  4. Південь і південний захід
  5. Західна і північно-західна частина острова
  6. Північний і північно-східне узбережжя
  7. Східна і південно-східна частина
  8. Центральна рівнина

Географічно територію найбільшого острова Балеарского архіпелагу можна розділити на 3 регіону: Серра-де-Леванте і Серра-де-Трамунтана (гориста місцевість), Ланура-дель-Сентро (центральна рівнина). Міста Майорки рівномірно розташувалися в кожному з них і чекають своїх гостей. Географічно територію найбільшого острова Балеарского архіпелагу можна розділити на 3 регіону: Серра-де-Леванте і Серра-де-Трамунтана (гориста місцевість), Ланура-дель-Сентро (центральна рівнина)

регіони Майорки

Трохи фактів про острів

Трохи фактів про острів

  • острів Майорка відрізняється найвищим рівнем життя в Іспанії;
  • 300 днів на рік - сонячні;
  • на території острова близько 40 заповідників;
  • на сході розташована найвища точка - Puig Major - ця місцевість закрита для туристів;
  • в гірському масиві Серра-Трамунтана - 13 тунелів;
  • Пальма-де-Майорка - єдине велике місто на острові в повному значенні цього слова.

Східна частина острова

Райони Майорки розділилися за принципом рельєфності території. Вибираючи курорт, зверніть увагу на особливості кожного.

Пальма-де-Майорка і околиці

Носить почесну назву «Нова Барселона»
Носить почесну назву «Нова Барселона». У 5 хвилинах - аеропорт, у 15 - найближчий пляж. Архітектура міста поєднала в собі риси різних епох, завойовників і культур. Більшість споруд відноситься до 15-16 століть. Пам'ятки: Кафедральний собор, замок бельвер, Альмудайна. Пляжі Пальми прикрашені блакитним прапором, що позначає виняткову чистоту та охайність, готелі - тільки дорогі і першокласні.

Кала Майор - резиденція королівської сім'ї. Ла Бонанова, Сиудад Жардін і Сон Віда - престижні райони міста, які підходять для постійного проживання і туризму.
Тільки 26 км відділяють столицю від містечка Аларо. Сюди прокладена одна з перших екскурсій острова в однойменний замок. Від будівлі тут залишилися тільки руїни, але сама піша стежка приваблює своєю неприступністю і видами,.

Південь і південний захід

Рухаючись в цьому напрямку можна опинитися на улюблених усіма курортах - Магалуф, Пальма Нова, Ійетес.

  • Ійетес ( «острівці») примітний трьома скелями недалеко від берега. Його прикрашають тихі пляжі і кілька готелів.
  • Магалуф відноситься до муніципалітету Кальвія і є місцем, улюбленим молодим поколінням туристів, завдяки своїй активній нічного життя.
  • Пальма Нова - більш спокійне місце, яке облюбували сімейні пари з дітьми. Прозора вода, абсолютно чистий пляж і всі види активного відпочинку - відмінні риси цього місця.
  • Санта Понса - курорт активний, дорогий, багатолюдний. Тут себе комфортно відчуватимуть любителі водних розваг.
  • Камп-де-Мар - до столиці 20 хвилин. Основна характеристика - розкіш. Житло тут буде коштувати кругленьку суму грошей. Готелі 5 зірок, чудові вілли, комфортні апартаменти розраховані виключно на людей заможних і вміють цінувати красоту.Достопрімечательность Камп-де-Мар Майорки - маленький клаптик землі поблизу від берега, дістатися куди можна пішки по дерев'яній стежці. Ідеально підходить для романтиків і любителів тиші.

Західна і північно-західна частина острова

Пропонує красиві велосипедні та піші маршрути в гірській місцевості Пропонує красиві велосипедні та піші маршрути в гірській місцевості. Масив Трамунтана з 2011 року - спадщина ЮНЕСКО. Вайдемосса - одне з наймальовничіших місць острова. Місто радує звивистими вулицями, викладеними каменем, яскравими фарбами квітучих рослин, затишними двориками і кафе. Тут розташований Палац короля Санчо, Фонд історії та культури Балеарських островів. Дея - невеликий населений пункт на схилі пагорба в оточенні оливкових і апельсинових гаїв. Вважається курортом творчої еліти, місцем безтурботним і умиротвореним.

Сольєр розташувався біля підніжжя Трамунтана. Тут вирощують апельсини та мандарини. Зі столицею його з'єднує найстаріша залізниця. Маршрут став сьогодні екскурсійним. Поїзд Пальма - Сольєр для місцевих жителів вже не представляє особливого інтересу, зате у заїжджих туристів користується великим попитом.

Північний і північно-східне узбережжя

Ця частина острова улюблена сім'ями з дітьми. Причина тому - мілководді біля прибережної лінії.
Пуерто Поленса розташувався біля підніжжя Серра-де-Трамунтана. Йому притаманні пейзажі з окресленням гір, спокійні затоки і мала кількість людей. Місце відокремлене, наповнене спокоєм і тишею. Тут же розташований однойменний порт - Пуерто Поленса - місце стоянки бездоганно красивих і дорогих яхт.

Тут же розташований однойменний порт - Пуерто Поленса - місце стоянки бездоганно красивих і дорогих яхт

Пуерто Поленса

Алькудія - курорт з дуже теплою водою, яка прогрівається завдяки невеликій глибині в прибережній частині. В цьому екзотичному місці люблять проводити час закохані пари і сім'ї з маленькими дітьми. Цими ж особливостями може похвалитися місто Плайя-де-Муро, пляж якого до того ж ще оточений соснами. У Алькудіа прокладено безліч екскурсій. До огляду представлені будівлі 13 століття. Шанувальники віндсерфінгу теж знаходять собі тут притулок.

Алькудія

Північ Майорки пропонує найкомфортніші умови для проживання. Він достатньо не численний, захищений горами від сильних вітрів і опадів, прикрашений двома невимовної краси затоками. Тільки в цій частині острова можна знайти понад 15 км майданчиків для гольфу. Обов'язковий візит потрібно нанести в три відомих музею - Музей Діоніса Беннасара, Музей сучасного мистецтва і архітектури, Римські руїни в Поллентія.

Східна і південно-східна частина

Ця територія повністю порізана бухтами, в деякі з яких веде тільки водний шлях. Це приваблює сюди відпочиваючих публіку і обумовлює наявність дорогих готелів і затишних пляжів.

Порто Колом Майорки зберігає чарівність невеликого рибальського села. Тут прекрасно співіснують малі риболовецькі суденця і дорогі ресторани. Місто скоріше схожий на італійську село, ніж на престижний район. Тут розташовувалося одна з перших стоянок древніх народів, до сих пір ведуться розкопки.

Порто Колом

Кала Ратжада облюбували німці і французи. Пляжі в цій частині є сусідами з сосновим лісом а прибережна лінія відрізняється достатньою глибиною, що відштовхує від цього місця відпочиваючих з дітьми. Недалеко - Природний парк з майже двома сотнями видів птахів.
Порто Петро розташувався ближче до півдня. До столиці - 60 км. Особливість - скеляста бухта в своєму первозданному вигляді. Територія є заповідником, охороняється державою. Тут можна зустріти ідеальне поєднання присутності людини і природної краси. Всі вілли і апартаменти потопають у зелені. Недалеко від Порто Петро - Печери Драк (одна з найпопулярніших екскурсій на острові).

Порто Петро

Центральна рівнина

Символом цієї місцевості є вітряні млини, що розташувалися на всій рівнинній території. Найбільший місто - Манакор - батьківщина перлів і тенісиста Рафаеля Надаля. Є другим за величиною після Пальми. Місто славиться своїми ремісничими виробництвами, крім перлів налагоджений випуск меблів, кераміки, фарфору.
На Майорці місто Інка є центральною точкою. Третій за площею місто острова. Центр взуттєвої та шкіряної промисловості. Тут щочетверга влаштовуються величезні ярмарки і ринки. Найпопулярніший «Жирний четвер» - збирає до 100 тисяч відвідувачів.

Найпопулярніший «Жирний четвер» - збирає до 100 тисяч відвідувачів

Манакор

Всі міста Майорки мають свою «родзинку» і неповторний колорит. Відвідати більшу частину з них буде не тільки пізнавально, але і корисно.

Новости