Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

мечеть Джумейра

  1. Мечеть Джумейра відкрита для всіх
  2. Інформація для туристів

Мечеть Джумейра - прекрасна домінанта центральній частині міста, розташована недалеко від дубайського зоопарку . Особливо неповторний пейзаж вночі - дивовижні і величаві обриси елегантного будівлі при підсвічуванні.

Будівництво мечеті тривало з 1975 по 1979 роки. За підтримки шейха Рашида ібн Саїда Аль Мактума було спроектовано і побудовано цю споруду в традиціях Фатимидов Середніх віків при унікальному поєднанні з новітніми будівельними матеріалами. Це велика за своїми розмірами релігійна споруда, здатна вмістити понад 1300 віруючих. Її кам'яне зображення помістили на місцевих купюрах 500 дирхам. За допомогою безлічі колон традиційно підтримується дах мечеті. А молитовний зал виконаний в гипостильного стилі - найприйнятніший варіант для арабських мечетей. Стіна Кібли знаходиться прямо навпроти центрального входу в зал молитов. По ній мусульмани визначають напрямок, в якому здійснюється молитва - до Каабі в Мецці.

Мечеть Джумейра відкрита для всіх

Одна лише мечеть Джумейра відкриває в Дубаї свої двері і для немусульман. Це відбувається тому, що тут розташований Центр культурного взаєморозуміння під керівництвом шейха Мохаммеда ібн Рашид аль-Мактума. Головним завданням для себе центр бачить в доступності та відкритості для інших релігій і людей справжнього обличчя ісламу. Арабські Емірати - багатонаціональна держава, і зниження перешкод і встановлення тісних контактів між усіма культурними групами дуже важливо.

Інформація для туристів

Адреса: Jumeirah Beach Road, Jumeria 1, Dubai, Об'єднані Арабські Емірати

Прогулятися по цій пам'ятці Дубая може кожен. Дітей можна брати старше 5 років, щоб не відволікали плачем віруючих.

Для туристів щодня з 10:00 проводять екскурсії, вартістю 10 дирхам.

Чоловіки і жінки повинні бути відповідно одягнені: довгі спідниці та брюки, сорочки з довгими рукавами, на голові у жінок хустку. Перед входом в мечеть знімається взуття.

Мечеть Джумейра на мапі Дубая

Новости