Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Маврикій

  1. Сан-Брандон (Saint Brandon)
  2. Острів білих чапель (Ile aux Aigrettes)
  3. Île aux Cerfs Island
  4. Gabriel Island
  5. Агалега (Agaléga)

В архіпелаг держави Маврикій входять насправді сорок островів, в тому числі острови групи Кагадос Карахос і Агалега. Одне з улюблених розваг туристів і місцевих жителів - це рибалка і подорож навколо головного острова. Про деяких місцях я коротко розкажу.

Сан-Брандон (Saint Brandon)

Острів знаходиться приблизно в 350 км на північ від від Маврикія і є рибальським атракціоном. Формально це не острів, а акваторія островів, яка також відома під назвою Каргадос Карахос. Тому якщо вам запропонували зганяти на Сан-Брандон, ніби це один острів, майте на увазі, що швидше за все ночувати ви будете на тому ж катамарані, що вас привіз. Всього на архіпелазі, в якому трохи більше 20 островів, живе близько 100 осіб, більша частина з них рибалки. Це місце відоме великою кількістю морського життя і видовим різноманіттям риби, жодна човен не пливе без відчутного екзотичного улову. Крім цього на території знаходиться великий кораловий риф.

Острів білих чапель (Ile aux Aigrettes)

Кораловий острів в 10 хвилинах на південь від Маврикія. Є природним заповідником, на території якого живуть одні з найрідкісніших видів птахів у всьому світі, наприклад, рожевий голуб. На острівці можна знайти кілька видів рослин, вісімнадцять з них класифіковані як вимираючі або рідко зустрічаються, в тому числі деякі не ростуть більше ніде в світі. Для прогулянки можна взяти гіда, який за півтори години покаже всі найцікавіші місця, рослини і види.

Поїздка займе один день і підійде для спільного сімейного прогулянки, кожен дізнається щось нове і цікаве. Зазвичай тут, звичайно, вся увага прикута до птахів.

Зазвичай тут, звичайно, вся увага прикута до птахів

Île aux Cerfs Island

Острів знаходиться недалеко від східного узбережжя, в п'ятнадцяти хвилинах плавання. Зазвичай це популярна туристична прогулянка, острів Баунті з білим піском і блакитною лагуною. Тут можна повалятися на мілководді в формі зірки і відчути, що «все було». Зазвичай саме з таких місць привозять фотографії-фотошпалери сліпучої краси. Поїздка розрахована на цілий день, тут же можна зробити повітряну прогулянку на парашуті за катером і подивитися на острів з висоти пташиного польоту.

Gabriel Island

Острівець також знаходиться недалеко від Маврикія, всього в 10 хвилинах на північ від Кап Малер. При бажанні туди можна навіть доплисти, тому що відстань всього 750 метрів. Острів плоский, висота в максимальній точці 28 метрів. Це дуже популярне місце для снорклинга і дайвінгу. А чистота пляжів і води також прямо з реклами райського шоколаду.

Агалега (Agaléga)

Знаходиться в 1000 км на північ від Маврикія. Складається з двох островів - північного і південного, які з'єднані піщаним і кораловим перешийком. На островах є деяка інфраструктура для побуту 300 жителів, які виробляють кокосове масло і копру. Туризм на там не розвинений, для цього зовсім немає туристичних екскурсій, зручностей, готелів, хоча деякі екстремали час від часу відвідують ці відокремлені місця, щоб посноркліть і Подайва на кораловому рифі.

Новости