Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Мальта на карті

Автор Карта На читання 2 хв.

Автор Карта На читання 2 хв

Республіка Мальта - це саме південне в Європі острівна держава. Воно розташоване в середині Середземного моря, між островом Сицилія і Африкою. Держава включає кілька різних за рельєфом островів. Населені три острови Мальти: Гозо, Коміно і Мальта. Інші острівці нежилі. Острови являють собою невисокі плато, складені сильно зруйнована вапняками.

Детальна карта Мальти

(Щоб побачити карту докладно, необхідно збільшити карту за допомогою значка +)

Мальта має субтропічний середземноморський клімат. Влітку з Африки дують сухі вітри, які приносять на острови виснажливий спеку. Взимку на Мальті йдуть дощі.

Мальта на карті

Мальта на карті

Для островів характерний кам'янистий пейзаж з рідкісними острівцями зелені. Серед рослинності переважають вічнозелені чагарники і карликові дерева. На Мальті дуже багатий світ пернатих, тому що острови лежать на шляху міграцій птахів.

Карта Мальти з супутника від Бінг

Мальта має давню і багату історію. До наших днів дійшли пам'ятники різних епох. Заселення островів почалося ще в кам'яному столітті. Мальтою володіли греки, римляни, араби, французи, англійці. Свою незалежність це держава здобула тільки в 1964 році. Мальтійська мова носить в собі риси арабського, англійської та італійської мов.

Мальтійська кухня носить відтінки середземноморської (італійської, грецької, арабської) кухні. Різноманітні види піци і пасти готують на Мальті дивовижно. Традиційним блюдом тут вважається кролик. Відомі ресторани змагаються в майстерності приготування цієї страви.

Зручне розташування на перехресті морських шляхів, велика кількість пам'яток старовини, велика кількість пам'яток і чудовий клімат роблять Мальту дуже популярною серед іноземних туристів. Туризм приносить в казну держави значні доходи.

Новости