Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Куди поїхати з дітьми в листопаді?

  1. Мінськ
  2. Дешеві перельоти в Мінську
  3. Калінінград
  4. Традиційні російські маршрути в дні шкільних осінніх канікул
  5. Знайти квитки на поїзд:
  6. Вільнюс
  7. Таллінн
  8. Рига
  9. Європейська класика
  10. Відкриваємо гірськолижний сезон
  11. Туристичні напрямки для тих, хто хоче погрітися на сонечку
  12. Мексика
  13. І, наостанок, декілька новин

Привіт, друзі! Ось і настав листопад, довгоочікувані осінні канікули і листопадові свята. А, як відомо, саме осінь - найкращий час для відкриття нових місць і міст. Так куди ж відправитися з дітьми в цей третій осінній місяць?

Туристичний портал Travel.ru в деякій мірі полегшив нам вибір і склав рейтинг міст світу, які користуються популярністю у росіян в листопадові свята.

Мінськ

На перше місце вийшов гостинний і доброзичливий Мінськ з незвичайною історією, архітектурою та культурою. Помірні ціни, близьке розташування, відсутність візи і щира привітність приваблюють сюди все більше мандрівників.

З дітьми (особливо хлопчиками) неодмінно треба побувати в Музеї Авіації з великою кількістю літаків і вертольотів, з можливістю приміряти на себе костюм льотчика і посидіти всередині літака.

Крім музею, в Мінську нас чекає ще безліч цікавих місць. Наприклад, Мінський зоопарк - унікальний куточок живої природи, як зі звичними для нас, так і екзотичними тваринами, а також подорож навколо Землі по 5 океанам в Центрі Океанографії «Відкритий океан», аквапарк «Лебединий» з водними розвагами і величезна кількість дитячих розважальних центрів (комплекс «Титан», «Космо», «Діскавері», «Джунглі», «Царгород» »).

Дешеві перельоти в Мінську

Санкт-Петербург

Санкт-Петербург цілком заслужено посів друге місце. Це місто діти традиційно відвідують групами або з батьками в дні осінніх шкільних канікул.

Крім загальноприйнятих місць і огляду головних визначних пам'яток, з дітьми можна побувати в чудовому пітерському цирку або в театрі. Або ж відвідати зоопарки, океанаріуми і дельфінарії, оранжереї і безліч цікавих музеїв, наприклад, Музей води і працюють в ньому виставки «Підземний світ Петербурга», «Всесвіт води», Музей іграшки, Петербурзький музей ляльок або Музей кішки. Словом, кому що більше подобається.

Калінінград

Калінінград займає 7 місце в рейтингу міст, які росіяни хотіли б відвідати в листопаді. Цікава самобутня архітектура міста зі старовинними забудовами і справжніми німецькими вуличками на околицях Калінінграда.

Також варто побувати в Музеї фортифікації та військової техніки, Інформаційному центрі з атомної енергії з цікавими подорожами по планетам Сонячної системи, в Музеї світового океану і Музеї бурштину, в зоопарку з дивовижним дендропарком, в ляльковому театрі для молодших школярів та дошкільнят, в історико-краєзнавчому музеї «Фрідландскіе ворота», відвідавши який можна зробити віртуальну прогулянку по вулицях старого Кенігсберга.

Традиційні російські маршрути в дні шкільних осінніх канікул

Звичайно ж, це поїздки в Москву і сусідні з нею області, в чудові російські старовинні міста з дивовижною історією, архітектурними пам'ятками, дістатися до яких можна, буквально, за кілька годин. Найближчі до Москви - Суздаль, Володимир, Тула, Сергієв Посад і Ярославль.

Знайти квитки на поїзд:

Прибалтика

Якщо ви не боїтеся не надто комфортній погоди (тому як може статися дощ і вітер), то дуже непоганий варіант - відправитися з дітьми на листопадові свята в прибалтійські столиці: Таллінн, Ригу чи Вільнюс.

Вільнюс

Ще в радянські часи Прибалтика незмінно ставала місцем, куди в період канікул відправлялися на екскурсії школярі та студенти. Цей стабільний інтерес зберігся до сих пір.

Особливо популярна серед туристів Литва - країна настільки різноманітна і приваблива, що тут можуть знайти для себе щось незвичайне і вражаюче люди різного віку, дорослі і діти.

Вільнюс займає восьме місце в рейтингу Travel.ru. Для багатьох мандрівників враження від прогулянки по старому місту, численні пам'ятники якого охороняються ЮНЕСКО, відвідування підземель стародавнього Кафедрального собору, екскурсії в дивовижний Тракайський замок, розташований в стародавній столиці Литви Тракай в 27 кілометрах від Вільнюса, і в середньовічний Каунас (100 кілометрів від Вільнюса) - цілком повноцінна компенсація дискомфорту від не надто сприятливу погоду. До речі, мінімізувати незручності, пов'язані з поганою погодою, почасти можна, якщо добре продумати, у що одягнутися.

З дітьми можна також відвідати парк водних атракціонів Віші в Вільнюсі, величезний аквапарк в курортному містечку Друскінінкай, Морський музей і дельфінарій в Клайпеді, зоопарк і музей Чортів в Каунасі.

Таллінн

Не менш привабливі і інші міста Прибалтики. Наприклад, Таллінн. Відвідування столиці Естонії викликає відчуття, що ви побували в Європі, але хіба тільки що в мініатюрі. Стара частина міста по праву може змагатися з найкрасивішими містами, наприклад, з історичним центром Праги .

До речі, в Талліні ви можете зробити дивовижну прогулянку на повітряній кулі над містом. Цей унікальний атракціон буде працювати і восени, і взимку, а під час шкільних канікул, новорічних та різдвяних свят кількість польотів буде навіть збільшено. А щоб туристи не замерзли, повітряна куля буде захищений від снігу спеціальної «зимової шапкою».

Рига

Столиця Латвії Рига в рейтингу Travel.ru зайняла 10 місце і також цілком заслужено користується увагою туристів.

Зручне географічне положення прибалтійських держав, територіальна близькість, відсутність мовного бар'єру, європейський сервіс, дешеві і зручні авіаперевезення, доступні ціни в готелях і готелях (а якщо самостійно бронювати готелі та квитки, то вийде ще додаткова економія) - все це, безсумнівно, є плюсом при виборі маршруту, особливо, якщо ви поки ще не вирішили, куди поїхати з дітьми в листопаді. Єдиний недолік - для в'їзду в Прибалтику потрібно шенгенська віза. Але якщо у вас вже є довгострокова шенгенська віза, то і ця проблема відпадає.

Європейська класика

Для відпочинку з дітьми в листопаді підійде будь-яка європейська країна на вибір. У рейтингу міст, обраних росіянами для поїздок в листопаді, в ТОП-10 потрапили: Бухарест (Румунія), який займає 3 місце, Краків (Польща) - 4 місце, Загреб (Хорватія) - 5 місце, Белград (Сербія) - 6 місце і Будапешт (Угорщина) - 9 місце.

Втім, не варто забувати і про інші міста, де можна весело і з користю провести час з дітьми.

Наприклад, у Відні можна відвідати найстаріший зоопарк, інтерактивний центр розваг і кращий дитячий музей у Європі - музей Zoom, де дитина може спробувати себе і в якості режисера власного фільму, і в якості дизайнера. А екскурсії по похмурих підземеллях Собору Святого Стефана залишать незабутні враження.

Листопад - не найкращий час для відвідування Діснейленду в Парижі з точки зору погоди, але, безумовно, гарний в плані відсутності великої кількості туристів і черг.

А, крім Діснейленду, якщо залишиться час, можна побувати ще й в інших цікавих місцях, таких як Музей науки і техніки, Музей космонавтики і авіації в паризькому передмісті Ле Бурже, найбільший парк Парижа - парк Ла-Віллет, парк Астерікса. І це, зрозуміло, далеко не всі.

У Лондоні можна дуже добре вивчити панораму міста з самого популярного місця в столиці Англії - колеса огляду Лондонське око.

У Лондоні можна дуже добре вивчити панораму міста з самого популярного місця в столиці Англії - колеса огляду Лондонське око

Ну і, звичайно, не можна не побувати в музеї Гаррі Поттера в передмісті Лондона. Крім того, можна відправитися в даний казкову подорож по місцях, де знімали фільми про юного чарівника .

Відкриваємо гірськолижний сезон

Європейські гірськолижні курорти чекають гостей в основному з середини-кінця листопада. Але навіть на початку місяця, в період шкільних канікул, можна знайти непогані місця, де можна добре відпочити і покататися на лижах чи сноуборді.

Наприклад, австрійський курорт Зельден і норвезькі гірськолижні курорти Трюсиль і Хемседал відкривають гірськолижний сезон вже з кінця жовтня. У цьому сезоні, як і в минулому році, Трюсиль і Хемседал надають безкоштовний відпочинок дітям молодше 7 років. Скористатися цим спецпредложением, в яке входить безкоштовна оренда обладнання, скі-пас, групові заняття в гірськолижних школах, безкоштовні обіди в будь-яких ресторанах зони катання, послуги аніматорів протягом 3 годин щодня в період з 12 січня по 8 лютого 2015 року, можна за умови бронювання на сайті SkiStar до 31 жовтня 2014 року.

Туристичні напрямки для тих, хто хоче погрітися на сонечку

Таїланд

Пляжний сезон в листопаді в Таїланді вже відкритий, світить яскраве сонце, дощі практично немає, тому як це початок сухого сезону. Крім того ще немає масового напливу туристів. На нетривалу поїздку (до 30 днів) можна не оформляти візу.

Якщо пощастить опинитися з 5 по 7 листопада 2014 року в Чіанг Май, можете потрапити на видовищний і красивий фестиваль Лой Кратонг.

І ще одна новина: влада цієї країни планує зобов'язати туристів носити під час перебування в Таїланді спеціальні ID-браслети з метою забезпечення їх безпеки.

Мексика

Листопад Мексиці, так само як і в Таїланді, початок сухого сезону. Температура повітря на узбережжі - до 30 градусів, дуже тепла вода.

Хороший пляжний відпочинок, переривається екскурсіями і численними фестивалями, які проходять в цей час в Мексиці, може вийти на півострові Юкатан з його чудовими білосніжними пляжами.

Хороший пляжний відпочинок, переривається екскурсіями і численними фестивалями, які проходять в цей час в Мексиці, може вийти на півострові Юкатан з його чудовими білосніжними пляжами

У листопаді поплавати і позасмагати можна також на пляжах Малайзії, М'янми, на Філіппінах і в Арабських Еміратах.

І, наостанок, декілька новин

За повідомленнями Газети.ру, в Амстердамі поруч зі справжнім зоопарком з'явився перший в світі зоопарк мікробів, в якому відвідувачі за допомогою мікроскопів, підключених до великих екранів, зможуть дізнаватися багато цікавого про мікроорганізмах, що населяють нашу планету.

У Тамбові відкрито філію Петергофа. Це відновлений музейно-парковий і фонтанний комплекс палацу-садиби тамбовського фабриканта Михайла Асєєва в стилі паркової архітектури «золотого століття».

А в Москві відкритий перший Музей шахів в Росії, в експозиції якого раритетні шахи різних епох і різних культур, старовинні книги, особисті речі великих гросмейстерів і багато іншого. Бувай…

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями:

Так куди ж відправитися з дітьми в цей третій осінній місяць?

Новости