Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Круїзний порт Санта Крус де Тенеріфе, о.Тенеріфе, Канарські о-ва / Santa Cruz de Tenerife

Від аеропорту Лос Родеос Норт до столиці Санта-Круз близько 15-20 кілометрів. Раз на півгодини ходить рейсовий зелений автобус до центральної міської автостанції. Але нам з нашим багажем цей варіант не підходив. На виході із залу прильоту до таксі веде окремі двері зі стійкою-диспетчерської. Не встигли підійти, як менеджер швидко показав на вулиці таксі, готовий обслужити нас. Доїхали до готелю Taburiente хвилин за двадцять. Лічильник в таксі на посадці починає відлік відразу з 3 євро 20 центів. По приїзду в центр міста натякали 18 євро з копійками.

Чотиримісних номерів в готелі немає, довелося брати два двомісні номери по 56,5 євро за добу (без сніданку). Всього 113 євро за два двомісних номери. Готельчик нормальний, є басейн на даху, правда вода була прохолодна. Виспалися, залишили речі в камері схову і пішли гуляти по Санта-Крузу.

Парк Гарсія Санабрія - улюблене місце відпочинку в центрі міста. Багато клумб, фонтанів, пам'ятників, алей, як ботанічному саду. Погулявши по місту, зрозуміли, що банально хочемо їсти. Готель-то бронювали без сніданку ... Спонтанно приймаємо рішення їхати в порт на реєстрацію, на борту поїсти і продовжити огляд міста. Таксі до порту обійшлося в 9 євро, реєстрацію пройшли швидко.

Покуштувавши делікатесів в перший посадковий день на гостинній AIDAsol, знову вирішили вийти на самостійну екскурсію в місто Санта-Круз. Час було післяобідній, близько третьої години дня. Все на борт о восьмій вечора. Вільного часу не так багато - близько п'ять годин. Пішли по синій лінії через поромний зал очікування в місто, на центральну площу Іспанії в пошуках туристик-баса - основним нашим чарівні палички. Ціна дорослого квитка - 16 євро, дитячого - 8,5 євро.

Русский аудіогід є. Літературний текст нормальний, голос диктора без акценту. Частота інтервалу 30 хвилин. Загальна тривалість поїздки - 1 година.

Який же він різний, виявився цей місто Святого Хреста на острові Тенеріфе. Будинки-палаци в колоніальному стилі в центрі міста.
Скляний новобуд на колишніх пустирях-околицях зі своїми вежами-близнюками. Вузькі вулички, тунелі, парки. Простенькі будинку-коробки, повзуть по схилах гір.

Поки оглядали місто з висоти другого поверху туристик-баса нас обігнав швидкісний трамвай Tramvia, який з'єднує
порт з містечком Ла Лагуна (San Cristobal de La Laguna), колишньою столицею острова. Р оділась ідея прокотитися сьогодні і в Ла Лагуну. Кінцева зупинка швидкісного трамвая знаходиться поруч з аудиторією. Там великий транспортний вузол з автовокзалом Intercambiador, звідки їдуть автобуси на всі боки острова.

Ми сіли в трамвай на найближчій від площі Іспанії зупинці Fundacion. Вона друга за рахунком від автовокзалу Intercambiador. Квитки (1 євро 35 центів) продаються в автоматах на зупинках.

У Ла Лагуні від кінцевої зупинки La Trinidad до історичного центру метрів двісті-триста по пішохідній зоні.

Близько кінцевої зупинки трамваю в Ла Лагуні "La Trinidad" багато дрібних крамниць з непоганими знижками. Ось тут ми закупилися по повній! Розміри взуття збіглися. 6 (шість) євро за пару чобіт - ну, де ви бачили таке ... Близько кінцевої зупинки трамваю в Ла Лагуні La Trinidad багато дрібних крамниць з непоганими знижками Будь-шопоголік може отримати нервовий зрив при таких цінах.

Історичний центр колишньої столиці острова - Ла Лагуна (San Cristobal de La Laguna) справляє враження умиротворення і спокою. Тут життя тече повільно своєю чергою, навіть туристи тут не вічно поспішають (як ми), а розслаблені, які отримують задоволення від вечірніх посиденьок під акорди гітари. З Ла Лагуни не хотілося їхати, але пора було повертатися в порт.

За поверненню через тиждень в Санта -Круз на 2 ночі бронювали готель Silken Atlantida 4 * - 52 євро (без сніданку) за стандартний номер. Готель реально гідний! Рекомендую його перед круїзом.

Таксі в порту орендували на цілий день до 20.00 вечора за наступною програмою: вивантаження валіз в готелі, поїздка в національний парк "Тейде" до канатної дороги. Там очікування - дві години, поки ми піднімемося до кратера. Потім поїздка в аквапарк "Сіам" на іншому самому південному кінці острова Тенеріфе. Там знову очікування - пару годин до закриття аквапарку. І повернення в портову столицю Санта-Круз в наш готель. По спідометрі це коло по острову близько 200 кілометрів, приблизно за стільки євро і сторгувалися з шофером.

Поїздка по національному парку Тейде, наверх на висоту більше до 2000 метрів до підніжжя вулкана проходила в боротьбі зі сном, так як на початку їхали по лісистій частині, де росли екваліпта. Це особливий лікувально-дурманний запах екваліпта заколисує краще будь колискової. Добре, що оглядові майданчики тут настільки часті, що близько десятка разів зупинялися на всіх Мірадор, розганяючи сон. Поїздка по національному парку Тейде, наверх на висоту більше до 2000 метрів до підніжжя вулкана проходила в боротьбі зі сном, так як на початку їхали по лісистій частині, де росли екваліпта Ми піднімалися вище хмар по західній частині острова і бачили зверху містечка Оротрава і Пуерто де Ла Круз. Погода була ясна і нашого погляду відкрилися два сусідніх острова - Ла Гомера і Ла Пальма.

Центральний і головний пункт серпантинної автомобільної дороги по національному парку Тейде - нижня станція канатної дороги до кратера Тейде. Схил вулкана настільки крутий, що до кратера немає автомобільної дороги (ніякі серпантини не допоможуть),
та до того ж вулкан оголошений ЮНЕСКО природним пам'ятником, де заборонено будь-яке будівництво.

Це майданчик на рівні близько 2500 метрів над рівнем моря. Канатка TELEFERICO DEL TEIDE піднімає туристів вгору ще на кілометр до 3555 метрів. Решта трохи менше двісті метрів до фінішних 3718 метрів пішки по второваною стежкою.

Ціна квитка на канатну дорогу до кратера Тейде (туди-назад) - несамовита, грабіж серед білого дня. 25 євро з дорослого і 12,5 євро з дитини. Ціна квитка на канатну дорогу до кратера Тейде (туди-назад) - несамовита, грабіж серед білого дня Дорожче тільки на сицилійську Етну - там взагалі шкуродёрство - 60 євро з носа.

Сам підйом і спуск на канатній дорозі теж туристичний атракціон. Відкриваються приголомшливі види. Нагорі багато покажчиків та інформаційних стендів найвищих на Канарах Мірадор. Оглядових майданчиків у кратера - три, на різні боки острова. Вулканічні пейзажі цілком марсіанські.

Щоб пройти до кратера треба показати доглядачеві у верхньої станції канатної дороги «авізо» - безкоштовне дозвіл на відвідування піку Тейде. У нас його не було, але під виглядом фотосесії ми «халявно» пройшли рубікон.

Погода видалася настільки ясною, що з іншого боку піку Тейде вдалося зняти ще один острів - Гран-Канарія!

«Весь світ у твоїх ніг» - в соціальних мережах такі ракурси найпопулярніші фотоМЕМи.

Зробивши на Тейде майже рекордна кількість фотознімків з усіх відвіданих вулканів, ми поспішили спуститься на нижню станцію канатки. Там нам видали «Сертифікат про відвідування вулкана Тейде». На фото видно, що даремно знехтували порадами мазати в горах сонцезахисними кремами. Засмага на-віч пристав моментально! Що ж, негідникові все до лиця ... Зробивши на Тейде майже рекордна кількість фотознімків з усіх відвіданих вулканів, ми поспішили спуститься на нижню станцію канатки

І ось ми у наступній нашій меті - аквапарк SIAM PARK. Ціна квитка - 33 євро, але вигідніше купувати подвійний квиток на два парки:
SIAM + LORO за 56 євро.

Єдиний облом - розклад в наш день було вкорочене до 17.00. А ми сподівалися, що до 19.00 (як в високий сезон). На годиннику - пів на четверту. Заради півтори години віддавати таку недешеву ціну ... Жаба душила минути п'ять, але вже дуже хотілося. Зайшли і не дарма. Практично не було черг і встигли прокотиться на всіх атракціонах по кілька разів.

Настрій після екстремальних водних процедур в аквапарку було 120 балів за стобальною шкалою.

Стереотип про Канарах як про тепле райському містечку, де в зимово-весняний час європейці гріють кісточки і отримують релакс - чистісінька ПРАВДА!

Самий південь Тенеріфе, де розташовані туристичні анклави Лас Амерікас і Лос Крістіанос - тільки тут можна знайти «Баунті - райська насолода». Локальне територіальне диво! У портовому Санта-Крузі може йти дощ і дути сильний вітер, у горах Тейде лежати сніг, а в Лас-Амерікас - тепла водичка і гарячий пісочок.

Тут є хвилерізи, що гасять океанські хвилі, і океанська вода на дрібному березі швидко прогрівається до комфортних температур.

Найпопулярніший тут пляж у тусовочной молоді - MONKEY BEACH. Тут з вечора до ранку нон-стоп проходить багатогодинна дискотека під відкритим небом з хітовими ді-джеями і гоу-гоу перфомансами з фриками.

Ех, шкода - не зметикував взяти послекруізний готель не в портовому холодно-вітряному Санта-Крузі, а в тусовочно-теплому Лас-Амерікас. Ех, шкода - не зметикував взяти послекруізний готель не в портовому холодно-вітряному Санта-Крузі, а в тусовочно-теплому Лас-Амерікас Після аквапарку могли б залишитися тут на пляжі релаксувати, а так всього лише зробили чергову фотосесію "Я і пальма" на пляжі MONKEY BEACH - найтеплішого на Канарах.

Так що, ті хто хоче після круїзу залишитися на кілька днів на Тенеріфе, вибирайте готелі на півдні острова, поблизу MONKEY BEACH в Лас-Амерікас. Від північного порту, звичайно далеко - 60 кілометрів, але «райську насолоду» коштує додаткових грошей за трансфер. Зате аквапарк поруч. До речі, продовження банкету в аквапарку в другий день стоїть - 10 євро, при пред'явленні вчорашнього квитка. Тобто дводенний вхід в аквапарк обходиться в 43 євро.

PS Насправді пляж називається PLAYA DE TROYA (потрійний пляж, що складається з трьох дрібних бухт, розділених хвилерізами), а MONKEY BEACH CLUB - це назва клубу, який проводить однойменні дискотеки. Але ось саме назва MONKEY BEACH прижилося і тепер будь-який знає, де він знаходиться.

На наступний вечір після висадки на 19.30 у нас були куплені авіаквитки AirEurope з північного аеропорту Tenerife North (Los Rodeos) до Барселони. Спеціально брав такі квитки, щоб можна було ще один цілий світловий день присвятити відпочинку (екскурсії) на острові. У планах було відвідування пташиного зоопарку з дельфінарієм LORO PARQUE, який знаходиться в містечку Пуерто-де-ла-Круз на західному узбережжі Тенеріфе, в 30 кілометрах від столиці.

Від центрального автовокзалу Санта-Круза раз в півгодини за розкладом туди відходять рейсові автобуси №102 і №103. Ціна квитка - 5 євро.

Наш готель був вдало розташована - всього лише в одному кварталі від автовокзалу, в 5 хвилинах ходьби. Біля автовокзалу побудований найбільший мережевий торговий центр El Corte Inglas. Напередодні ми там в в продуктовому супермаркеті накупили безліч нарізок, соусів і т.д. На вечерю, на сніданок і навіть залишилося, що взяти з собою в Лоро-парк на обідній перекус.

Приїхали за 40 хвилин. Від кінцевої зупинки міжміського автобуса до Лоро-парку хвилин двадцять ходьби по набережній.
Покажчики не дадуть загубитися. Для тих, хто не любить піших прогулянок, по набережній курсує туристичний паровозик.

Температура повітря в полудень прогрілася до 29 градусів тепла. Місцеві пляжі поступово заповнюються відпочивальниками. Океанська хвиля є і водичка в порівнянні з Лас Амерікас по-прохолодніше.

Для дуже допитливих туристів, які вважають за краще почути додаткову інформацію з вуст екскурсоводів та гідів в «Лоро-парку» існує платна опція «Діскавері тур», тривалістю 1 година 45 хвилин і вартістю 10 євро. І якби не Олексій, провідний «дискавері тур» в Лоро-парку, наші враження були б всього лише споглядальними, а так виявилися ще й змістовними. Завдяки йому ми дізналися багато цікавого про закулісся «Лоро-парку». Для дуже допитливих туристів, які вважають за краще почути додаткову інформацію з вуст екскурсоводів та гідів в «Лоро-парку» існує платна опція «Діскавері тур», тривалістю 1 година 45 хвилин і вартістю 10 євро

До того ж, Олексій почувши, що ми хочемо піти з "Діскавері туру" по раніше, так як нам потрібно назад в Санта-Круз в готель за валізами, а потім до північного аеропорт на реєстрацію, запропонував залишитися до кінця "Діскавері-туру" і потім скористатися його трансфером. Ось так пощастило, так пощастило! Ще одна транспортна проблема вирішилася сама собою. Ми навіть на реєстрацію в аеропорт приїхали набагато раніше.

Новости