Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кращі острова Філіппін

  1. Коли краще їхати на Філіппіни
  2. Як дістатися на Філіппіни
  3. Який острів вибрати? Особливості самостійної подорожі на Філіппіни.
  4. Себу
  5. Бохоль
  6. Боракай
  7. Палаван

Філіппіни - це чудові пляжі, екзотична природа і комфортний відпочинок.
Одне з головних достоїнств Філіппін - його жителі. Вони неймовірно добрі і гостинні. Філіппінці славляться не лише ідеальним слухом, і кожен другий чудово грає на музичних інструментах, а й мають чудове почуття гумору. Їх посмішки і інтерес до гостей країни настільки щиро, що не перестаєш дивуватися їх чуйності і привітності. Крім того, Філіппіни - держава, в якому головна релігія - християнство, населення побожно, але при цьому немає суворих заборон. Про те, як спланувати самостійну подорож на Філіппіни, які острова вибрати для відпочинку і як до них дістатися - в цій статті. Порівняння цін на квитки в Манілу і на готелі на різних сайтах

ВІЗА


Віза на Філіппіни. Для відвідування Філіппін громадянам Росії віза не потрібна.


Коли краще їхати на Філіппіни

Кращий час для подорожі на Філіппіни - з перших чисел листопада і до початку травня Кращий час для подорожі на Філіппіни - з перших чисел листопада і до початку травня. Місцеве літо - сезон «тагином» триває з березня до кінця травня. Тагином на Філіппінах вважається найспекотнішим порою року. У травні на острови приходить південно-західний мусон «хабакат», який приносить з собою вологу погоду, і з червня по листопад настає «тагулан» - сезон дощів. У листопаді мусони змінюються сухими вітрами «Аміхай». З цього місяця йде відлік «прохолодних» зимових днів сезону «таг -ламіг». Для тих, хто важко переносить жаркий вологий клімат, настає ідеальний час для відпочинку на Філіппінах, коли практично на всій території архіпелагу встановлюється прекрасна погода. Філіппінська зима триватиме рівно до початку березня, потім спека посилюватиметься.

Як дістатися на Філіппіни

Прямих рейсів на Філіппіни з Росії немає. Переліт з Росії здійснюють компанії Etihad (стикування в Абу-Дабі), Emirates (Дубаї) і Fly Duba i (прямий рейс в Дубаї з Самари, Уфи і Казані), Cathay Pacific (через Гонконг), Singapore Airlines (через Сінгапур), Qatar Airways (Доха). Основний аеропорт, який приймає міжнародні рейси, знаходиться на острові Лусон - найбільший острів на півночі країни; на цьому ж острові знаходиться столиця Філіппін - Маніла, величезний мегаполіс, один з найбільших міст Південно-Східної Азії. Другий аеропорт, який також бере міжнародні перельоти, знаходиться на острові Себу.

При всьому різноманітті вибору найзручніше летіти на Філіппіни через Гонконг При всьому різноманітті вибору найзручніше летіти на Філіппіни через Гонконг. Для відвідування Гонконгу (як і для Філіппін) громадянам Росії віза не потрібна. Тому можна легко об'єднати Гонконг і Філіппіни в одну подорож (наприклад, забронювати дві ночі в Гонконзі туди і одну ніч назад, а решту часу присвятити відпочинку на екзотичних островах).

У Сінгапур отримувати візу заздалегідь теж не потрібно, але переліт з Сінгапуру до Маніли або Себу займе набагато більше часу, ніж той же самий маршрут з Гонконгу. Хоча час у дорозі Москва-Сінгапур і Москва-Гонконг на безпересадочних рейсах практично однакове - близько 10 годин. Але переліт через Гонконг хороший тим, що якщо летите на Боракай і в планах немає відвідування Маніли (а дістатися хочеться швидше), то найпростіше забронювати квитки Гонконг-Боракай (аеропорт Катиклан на острові Панай) - Гонконг на рейс Cebu Pacific Air (особливо цей варіант зручний для тих, хто подорожує з дітьми). У рейсу є стикування в Манілі, але якщо придбати квитки, наприклад з вильотом о 8.25 з Гонконгу, то о 13.50 будете в Катіклане і спокійно встигаєте на паром, з аеропорту до поромної станції всього 10 хвилин на автомобілі. Бронювати ранкові рейси з Гонконгу потрібно тому, що Катиклан приймає тільки маленькі літаки, які не мають дозволу на польоти в темний час доби. Останній рейс, який вилітає з Маніли на Боракай, здійснюється близько 17.00. Тому, якщо бронюєте квитки на рейси Etihad (прибуває в Манілу о 16.00) або Qatar Airways, Emirates, то потрібно заздалегідь бронювати готель хоча б на одну ніч в Манілі. Якщо прилітаєте з Маніли або Себу в міжнародний аеропорт Калібо, розташований також на Панай, то час прильоту не менш важливо. З Калибо до Катиклан, звідки відправляються пороми на Боракай, поїздка займе не менше двох годин, а акваторія закривається на нічний час в районі 20.00. Чи не встигаєте на останній пором, бронюйте готель для ночівлі на Панаї. Важливо. Якщо готель пропонує трансфер, не треба відмовлятися, не треба покладатися на власну винахідливість, удачу і можливість забронювати квитки на пором або літак «на місці» дешевше. Пам'ятайте, що дешево, ще не є якісно, ​​і навіть півгодини, проведені в консервній банці (ніяких інших асоціацій побачивши човнів приватних візників не виникає) обійдуться набагато дорожче, ніж 15 на швидкісному катері, поїздку на якому організує готель. Так, може пощастити, але може і підвести. А власна безпека - не той випадок, коли потрібно економити.

Який острів вибрати? Особливості самостійної подорожі на Філіппіни.

На Борокай їдуть любителі білосніжних пляжів і віндсерфінгу На Борокай їдуть любителі білосніжних пляжів і віндсерфінгу. Себу - прекрасна можливість об'єднати пляж, розваги та шопінг. Бохоль і Палаван - для шанувальників еко-туризму і усамітненого відпочинку. Один з головних питань, яке виникає при плануванні відпочинку на островах - припливи і відливи. Звичайно, не варто боятися, що доведеться повторити долю Фернана Магеллана.

Мореплавця згубило саме незнання припливів і відливів на Філіппінах.Історія країни, що з'явилася на карті світу відносно недавно (менше 500 років тому), починається з острова Себу.В 1521 Фернан Магеллан, прямуючи зі своєю флотилією - сам того не відаючи - в першу навколосвітню подорож, збився з маршруту і, як і належить, в кращих традиціях мандрівників в середні віки, відкрив нові землі - Філіппіни.Швидко підкоривши острів Себу і його володаря Хумабон, 27 квітня 1591 року мореплавець попрямував на сусідній острів Мактан, де мешкали місцеві племена.Але грандіозним планам Магеллана не судилося здійснитися, його кораблі потрапили в глибокий відлив.Флотилія застрягла в кілометрі від берега, а весь екіпаж був змушений вивантажитися з кораблів і йти пішки у напрямку до берега.Аборигени на чолі з вождем Лапу-Лапу знаходилися в більш вигідній ситуації.Завдяки густим джунглях і горбистій місцевості вони легко маскувалися, при цьому пильно спостерегли за загарбниками, і як тільки ті наблизилися, напали на «середньовічних туристів», убивши 9 європейців, в тому числі і самого Магеллана.Ті, кому вдалося врятуватися, через рік повернулися в Іспанію і доставили сумну звістку про загибель Магеллана.

За п'ять століть населення країни стало набагато більш дружелюбним і гостепріїмнєє до туристів, а ось ситуація з відливами все та ж. Особливо відчуваються припливи-відпливи на островах Себу і Бохоль, так само вони спостерігаються на Боракае, але не вже не доставляють особливого дискомфорту. Курортну репутацію Себу і Бохоль виправдовує те, що в порівнянні з іншими островами саме тут найбільш розвинена інфраструктура розваг: променади, бари і ресторани, плюс великий простір для екскурсій. Так що якщо можете прожити пару годин на березі або в басейні, то Себу і Бохоль вам підходять.

Ці два чудових острова підійдуть і тим, хто не любить занадто складні перельоти і переїзди. Мінімум пересадок з Росії на Філіппіни саме в тому випадку, якщо вирішите відпочивати на Себу. Маршрут польоту буде наступним: переліт Москва-Гонконг і Гонконг-Сьобу. Прилетівши на Себу можна оселитися в пляжний готель і насолоджуватися відпочинком. Це так само зручний варіант ще і тому, що відпочиваючи на острові Себу або на острові Бохоль можна поєднати пляжний відпочинок і екскурсійну програму.

Себу

На Себу починається історія Філіппін і по своїй популярності у мандрівників острів конкурує з островом Лусон і розташованої на ньому столицею держави - Манілою На Себу починається історія Філіппін і по своїй популярності у мандрівників острів конкурує з островом Лусон і розташованої на ньому столицею держави - Манілою. Тут багато історичних пам'ятників часів колонізації острова іспанцями, простір для шопінгу і розваг. Хорошою альтернативою пляжного відпочинку буде поїздка на водоспади Кавасан, де відвідувачам пропонують своєрідні процедури гідромасажу: людину кладуть на сплетений з бамбука пліт і заводять під скелю, під струмені водоспаду. Відвідайте парк атракціонів Sky Adventure в і катайтеся на ковзанах в парку Fuente Osmena.

Як дістатися до Себу На Себу можна прилетіти з Росії (з однією або двома пересадками) на рейсах Emirates, Korean Air, Аерофлот і інших авіакомпаній, або долетіти зручним для вас рейсом до Маніли, провести там 1-2 дні, і вже зі столиці на літаку або поромі дістатися до Себу. Відразу попередимо, що паром в даному випадку не найкращий варіант. Час в дорозі на поромі 20-22 години. Пороми компанії курсують між Манілою і Себу 5 разів на тиждень, розклад відправлень часто змінюється, тому потрібно уточнювати заздалегідь. Пором відправляється від пірса 18 (Manila Pier 18) 2 рази на тиждень по вівторках і четвергах, відправлення в 11. 00. Вартість від $ 16. На літаку час у дорозі Маніла - Себу складе 1 годину 20 хвилин. У день відбувається, кілька рейсів. Перше відправлення о 04.00. Вартість польоту туди-назад трохи більше $ 100.

ДЕ ЖИТИ. КРАЩІ ГОТЕЛІ Себу
ДЕ ЖИТИ Володарі кращих пляжів на Себу готелі і. У є приватний пляж, де можна віддаватися млості під сонцем і ніхто не потривожить вас настирливим увагою. Відкритий плавальний басейн Sapphirepool, оточений красивими садами. На території пляжу готелю розташований морський заповідник, з дивовижним розмаїттям підводного світу - ідеальне місце для дайвінгу та снорклінга. А центр водних видів спорту пропонує безліч різноманітних водних розваг. Фітнес-центр і оздоровчий клуб з новітнім обладнанням включає тренажерний зал, танцювальну студію і парилки. У SPA-центрі, оточеним пахучим садом, шість різних процедурних кімнат і різноманітні зони для розслаблення. - ідеальний варіант для розміщення з дітьми. Готель складається з двох корпусів: garden wing (скромні номера delux, delux sea view і кілька suite) і ocean wing (ближче до океану, номера рівня club і premier). На ресепшен готелю є російськомовний персонал. Дуже добре організований дитячий дозвілля. У розпорядженні малюків трьох поверхова ігрова кімната, а для підлітків ігровий клуб, напханий всілякими ігровими автоматами і комп'ютерними іграми. Вечорами в готелі влаштовують розважальні програми, особливим успіхом користуються тематичні вечори з виступом філіппінських виконавців. Якщо намагаєтеся знайти альтернативу, то варто звернути увагу на. підійде для тих, хто шукає усамітнення, так як знаходиться в 2 годинах їзди автомобілі від всіх населених пунктів. Комфортабельні номери, дуже хороший басейн і гідний пляж. розташований не на самому Себу, а на острові Бадьян (через протоку) з іншого боку від острова Бохоль. Це острів-готель, що складається з декількох бунгало з басейном. Дуже хороший пляж. У всіх басейнах морська вода. В готелі дієтичне харчування з екологічно чистих продуктів. Як розваги гостям пропонують щовечора тематичні розваги на пляжі і вечері з барбекю. У є свій кораловий пляж, куди гостей готелю доставляють на човні - прекрасне місце для снорклинга.

ГОТЕЛІ Себу: ПОРІВНЯННЯ ЦІН НА РІЗНИХ САЙТАХ БРОНЮВАННЯ

Також читайте:

Бохоль

Бохоль

Острів Бохоль називають «землею чудес». Тут чудові умови для еко-туризму. Бохоль - своєрідне місце, де багато природних пам'яток: ендемік - долгопят, місцеві називають його таршіром, шоколадні пагорби - унікальний феномен, є спеціальна оглядова площадка, з якої можна оглянути всю красу острова. І, звичайно ж, білосніжні пляжі з унікальним піском, який експортується звідси в багато країн, наприклад, сінгапурський острів Сентоза складається саме з бохольского піску.
На Бохоля практично не розвинена нічне життя і не так багато магазинів, як на Себу. Як розваги для мандрівників місцеві туристичні компанії пропонують сплав по річці, відвідування стилізованої села аборигенів, спостереження за їх риболовлею і полюванням на змій і варанів і обід головним блюдом, якого є риба Лапу-Лапу, названа так на честь вождя переміг Магеллана. Але більшість гостей острова вважають за краще занурення з аквалангом, снорклінг і поїздки в акваторію, де можна спостерігати за дельфінами.

Як дістатися НА Бохоля

До Бохоль можна дістатися двома способами: на літаку з Маніли або на поромі з Себу.
Щоденні Рейси на Бохоль (аеропорт Тагбіларан) з Маніли здійснюють авіакомпанії Cebu Pacific Air, Philippine Airlines і Asian Spirit Airlines. Час у польоті 1 годину 20 хвилин. Перші рейси відправляють близько 05.00. Вартість поїздки, в залежності від обраного тарифу, від $ 90 туди-назад.
На поромі з Себу можна дістатися за 2 години на поромах компаній (пірс 1), Weesam Express (пірс 1) і Supercat (пірс 4). Пороми курсують з 06.00. З аеропорту в Себу до пірсу, звідки відправляються рейси на Бохоль, дорога на автомобілі займає близько 40 хвилин. Тарифи від $ 10 в одну сторону.
Повітряного сполучення між двома островами Бохоль і Себу немає.

ДЕ ЖИТИ. КРАЩІ ГОТЕЛІ Бохоля

КРАЩІ ГОТЕЛІ Бохоля

Оптимальний варіант для середнього бюджету - готельний сусідньому з Бохоль крихітному острові Панглао з великою територією, всі будиночки - бунгало, дуже хороший ресторан з міжнародною кухнею. Номери досить просторі. Великий басейн. Широкий хороший пляж. Дорога до найближчого населеного пункту, де можна купити на ринку фрукти і спробувати місцеві страви з морепродуктів займе не більше 15 хвилин пішки.
клубний готель з великою територією. Розміщення може бути як на віллах, так і в основній будівлі. Ціни на проживання в готелі дуже демократичні.

ГОТЕЛІ Бохоля: ПОРІВНЯННЯ ЦІН НА РІЗНИХ САЙТАХ БРОНЮВАННЯ

Боракай

Боракай лідер пляжного відпочинку в світі Боракай лідер пляжного відпочинку в світі. Пляжі кольору топленого молока з року в рік займають перші рядки туристичних рейтингів і отримують самі захоплені відгуки від усіх, кому коли-небудь довелося побувати на екзотичному острові. Острів дуже маленький (1 кілометр завширшки і 7 кілометрів в довжину) і не рясніє розвагами в загальноприйнятому розумінні. На Боракай днем потрібно купатися на White beach (протоку Таблас), а коли набридне, орендувати на трицикл (місцевий засіб пересування: триколісний мотоцикл з великою коляскою) і їхати на пляж Bulabog (Себуянское море) щоб зайнятися серфінгом або віндсерфінгом. Вечорами велика частина відпочиваючих зосереджується на променаді D`mall, де розташовані лавки і кафе. Коли стандартна програма набридне можна з'їздити до гори Люхан, де розташований оглядовий майданчик для того, щоб побачити Боракай і Панай з висоти.

Як дістатися НА Боракай Потрапити на Боракай на літаку можна як з Маніли, так і з Себу. Два аеропорту розташовані на сусідньому від Борокай острові - Панай, до яких близько години в польоті. Аеропорт Катиклан приймає тільки невеликі літаки (варіант зручний для тих, хто подорожує з ручною поклажею - 10 кг, щоб здати багаж вагою в 15 кг доведеться доплачувати за надмірну вагу, приблизно по $ 2 за кг). У Калибо приземляються 40-50 місцеві літаки, на яких діють міжнародні правила провезення багажу (вага валізи не повинен перевищувати 20 кг). Час в дорозі з Калибо до човнової станції Caticlan Jetty Port не менше двох годин. По прибуттю на місце потрібно придбати квитки на човни, що курсують між Панай і Боракай. Спочатку в касі перед входом на човнову станцію оплачуєте місцевий збір «terminal fee». Потім купуєте квиток в касі, розташованій зліва від входу, а в сусідній - оплачуєте ще один збір. Коли всі три квитанції будуть на руках, можна йти на посадку. Загальна вартість всіх транзакцій не перевищує $ 3. Час в дорозі через протоку з Панай до Cagban Jetty Port на Боракай близько 5 хвилин.

ДЕ ЖИТИ. КРАЩІ ГОТЕЛІ Боракай ДЕ ЖИТИ У мандрівніків популярнішій White beach - 4-х кілометрова смуга шовковістого піску. На білому пляже розташовано более гостиниц и відповідно всегда багатолюдно (в порівнянні з Bulabog). Променад розташованій з боку Білого пляжу. До речі, це ті місце, де можна забути про взуття и вальяжно прогулюватіся босоніж, заходячі в барі и ресторани, Ваші голі п'яти ніхто НЕ вважатіме чином. Білий пляж діліться на три умовних зони по колішнім човновий станцій, куди років 20-30 назад прічалювалі рибальські човни з острова Панай. В оточенні тропічного лісу, в затишному куточку північній части острова, на Puka Shell Beach або пляже черепашок находится. До знаменитого Білого пляжу - 10 хвилин ходьби и 15 - до променаду. Готель розділеній на два корпуси Північний и Південний, у виде терас, такоже є вілли категорії deluxe. Готель БУВ Відкритий в 2009 году и відразу завоювала Позитивні Відгуки вімоглівої публікі. В Shangri-La`s Boracay все продумано до дрібниць. Чудовий SPA-центр. Много розваг для дітей. Є власний трансфер и термінал на острові Панай. Неподалік, находится - ВІДОКРЕМЛЕНИЙ готель з власним Приватним пляжем, на Який не входить місцеве населення. До вулиці, на Якій розташовані кафе и ресторани, 5 хвилин поїздкі на тріціклі. У північній части острова на территории човнової станції 1 находится. Дуже Популярний готель, Який расположе прямо на пляже. Є власний трансфер з Панай. Славитися Гарньє кухнею. Інтер'єр готелю, названого в честь П'ятниці Робінзона Крузо, повністю виправдовує свою назву - кокосові хатини, стіни оброблені темним деревом і меблі ротанга. Є власний трансфер з Панай. Крім готелю-легенди в цьому районі також розташовані гідні готелі - бутик-готель. В готелі трепетне ставлення до всіх гостей і щовечора на пляжі влаштовують тематичні красиво декоровані вечері. - гарний готель з витонченими номерами в бірюзових тонах і великим басейном. - тихий спокійний готель з камерної обстановкою. - номера не так давно були оновлені, плюс - дуже великий і красивий басейн. - готель за хорошою ціною, в хорошому місці і з хорошим пляжем. На станції № 2 знаходяться - яскравий зразок поєднання приємною ціни і прекрасної якості. У готелі чудовий spa-салон, ресторан і власні лежаки на пляжі. - готель в скандинавському стилі з басейном на даху. Підходить для молодіжних компаній. Готель розташований на променаді, поблизу магазинів і барів, до пляжу 100 метрів. Також на другій лінії знаходиться. Біля самої дороги від причалу до променаду розташований. Це ідеальний варіант для тих, хто любить серфінг: готель знаходиться в курортній зоні, можна ходити купатися на Білий пляж, а в ті моменти, коли хочеться зайнятися серфінгом або віндсерфінгом, потрібно лише взяти трицикл і через 15 хвилин опинитися на пляжі Bulabog. На станції 3 заслуговують на увагу готелі і. Якщо вирішите оселитися в районі Bulabog, то краще зупинити свій вибір на неподалік від пляжу Ilig - Iligan, або.

ГОТЕЛІ БОРОКАЙ: ПОРІВНЯННЯ ЦІН НА РІЗНИХ САЙТАХ БРОНЮВАННЯ

Палаван

Палаван

Коли говорять про острів Палаван, то насправді маю на увазі міні-архіпелаг, що складається з декількох десятків крихітних острівців і одного великого. Це рай для дайверів і любителів дорогого комфортабельного відпочинку в «еко-стилі». Палаван розташований в 600 км від Маніли в південно-західній частині великого архіпелагу філіппінських островів. Основною визначною пам'яткою Палавана вважається Національний парк «Puerto Princesa Subterranean River» - протяжна мережу з безлічі печер, з'єднаних 8-кілометровій підземною річкою St. Paul.
Найкращий час для подорожей на Палаван: з січня по травень; з червня до кінця жовтня від поїздок на острови краще утриматися, оскільки не дивлячись на температуру повітря рідко опускається нижче 30 градусів тут йдуть проливні дощі.

Як дістатися НА Палаван

Залежно від того, на якому з островів архіпелагу розташований готель на невеликих літаках місцевих авіакомпаній можна долетіти з Маніли і Себу в аеропорти Пуерто-Принцеси, Куйо, Таутау, Памалікан, Бусуанга і Ель Нідо. Переміщатися між островами можна на яхтах або швидкісних катерах.
Також готелі можуть самі організувати чартер з аеропорту Себу або Маніли, або забирають в аеропорту Пуерто-Принцеси, щоб на катері доставити гостей в готель. Шлях, наприклад, з порту Пуерто-Принцеси до Ель Нідо складе близько 40 хвилин.

ДЕ ЖИТИ. КРАЩІ ГОТЕЛІ Палаван

КРАЩІ ГОТЕЛІ Палаван

Найкращі готелі, де пропонують самий респектабельний відпочинок, розташовані в природному заповіднику на островах El Nido. Всі курорти тут пропонують проживання за системою all-inclusive, яка має на увазі не тільки харчування, але і повний комплекс розваг. Тому після прибуття можна відразу розробити програму свого перебування з інструктором і запланувати дайвінг, каякінг або пікніки на незаселених островах. На Палаване варто затриматися на 3-4 дні, довше тут рідко хто затримується.
Місцеві пейзажі дуже нагадують місцевість Phang Nga Bay в Таїланді, тому деякі схильні запевняти, що кінокартина про Джеймса Бонда «Завтра не помре ніколи» з Пірсом Бросноном в головне ролі знімалася саме на Ель Нідо. Це не так. Зате місцеві готелі побачили багато знаменитостей і без агента 007. Так, наприклад, а перлині Палавана люблять проводити свій відпочинок Роберт де Ніро і Клаудія Шифер. Це розкішна резервація, що складається з відокремлених вілл і бунгало, розташована на окремому однойменному з готелем острові. Два рази на день: о 13.00 та 16.00 з Маніли в готель курсує свій власний чартер. Назад, з Amanpulo в столицю Філіппін, рейси здійснюються в 9.30 і 14.30.
Не менш прекрасний готель, відкритий в 2010 році, розташований в Тайтай. Чудово підходить для відпочинку з дітьми, особливо шкільного віку, а також для медового місяця або організації тут весільних церемоній. Готель займає територію приватного острова в оточенні скель, прихованого від сторонніх очей в тихій бухті з білосніжним піском. Для розміщення гостей готелю пропонується 50 water cottages побудованих на палях, над водою в традиційному для Філіппін архітектурному стилі на березі моря. В кожному котеджі є приватна веранда, з якої відкривається вид на бірюзовий затока Палавана Taytay і навколишні його острови і скелі. Особливість готелю полягає в тому, що на його території пропагується виключно еко-відпочинок і повне занурення в природу, так що про телевізор доведеться на якийсь час забути. Але зате персонал готелю повністю бере на себе культурну та спортивну програму відпочинку своїх гостей. Під час перебування в можна здійснювати щоденні поїздки на човнах до безлюдному острові, спостерігати за птахами і тваринами, що мешкають в тропічних лісах, в супроводі персонального гіда. І кожен вечір на узбережжі влаштовують тематичні вечері.
На острові Лаген розташований ще один готель мережі. Вважається одним з кращих курортів цього регіону. Lagen Resort складається з комплексу бунгало, розташованих на пагорбі або безпосередньо на воді. До сусіднього острова Палаван можна дістатися тільки на човні за 30 хвилин.
Економічний відпочинок пропонують в, розташований на однойменному острові. Номери в готелі трохи простіше, ніж у його двох попередніх побратимів, але тут пляж набагато краще, ніж в Lagen Resort.
Скоро колекція розкішних готелів Палавана поповниться ще одним готелем для виняткового відпочинку, розташованому на острові Huma - 80 бунгало на воді від Movenpick Hotels & Resorts, в самому центрі архіпелагу Палаван. Острів дуже популярний серед дайверів завдяки багатому морському світу і уламків 12 найлегендарніших кораблів, потерпілих аварії в середині XX століття.
На Хума багато гір, суцільно покритих тропічними лісами і первісних печер, а нескінченні чисті пляжі, оперізують острів, колись були місцем проживання «моряка Ібрагіма», якого викинуло на берег в 1352 році після краху його галеона «Хума» на шляху з Індії в Китай. Ібрагіма давно вже немає живих, а легенда про нього і ім'я його корабля живуть до сих пір.

Всі готелі на Палаван на мапі: порівняння цін на різних сайтах

Якщо планування самостійної подорожі на Філіппіни для вас занадто складно або на це немає часу, має сенс звернутися до фахівців Топ Турагент . Є два варіанти: можна замовити розробку індивідуального маршруту на Філіппіни або попросити підібрати готове пропозицію від туроператора, яке відповідає вашим запитам. Сміливо залишайте заявку - вас це ні до чого не зобов'язує, турагенти вишлють вам варіанти і ви зможете вибрати або найдешевший, або довірити організацію своєї подорожі фахівця по Філіппінах з високим рейтингом

Корисні посилання для планування самостійної подорожі на Філіппіни

Який острів вибрати?

Новости