Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кіпр в травні - Відпочинок і погода

  1. Погода на Кіпрі в травні і на травневі свята
  2. Що цікавого на Кіпрі в травні?
  3. Пляжний відпочинок
  4. Розваги та екскурсії
  5. Свята та фестивалі
  6. Які ціни на відпочинок на Кіпрі в травні?

У травні на Кіпр приходить повноправне літо, починається масовий приплив відпочиваючих на острів. Погода тепла і сонячна, а море з кожним днем ​​все тепліше. Дізнайтеся на Тур-Календарі, ніж ще Вас може порадувати Кіпр в травні!
У травні на Кіпр приходить повноправне літо, починається масовий приплив відпочиваючих на острів

У травні на Кіпрі починається пляжний сезон, а з другої половини місяця навіть діти вже купаються і засмагають щосили!


Погода на Кіпрі в травні і на травневі свята

У травні на Кіпрі встановлюється по справжньому літнє тепло, хіба що на початку місяця можна застати трохи дощів або зіткнутися з вітрами. До середини травня, як правило, стабільно стоїть тепла ясна погода, а температура води в морі з кожним днем ​​невблаганно зростає. Вдень повітря на початку місяця прогрівається до +18 .. + 23 ° C, а кінця травня середньоденна температура може досягати +28 ° C і вище. Вночі на початку травня ще буває прохолодно, тому обов'язково візьміть пару кофтинок на вечір. Вважається, що море на Кіпрі найтепліше на всьому Середземномор'ї. І дійсно, вже до середини травня температура моря може досягати +21 .. + 22 ° C, а кінця і все + 24 ° C. Зауважимо, що море в Пафосі, як правило, буває на 1-2 ° C холодніше, ніж в інших районах Кіпру.
Нікосія У травні на Кіпрі встановлюється по справжньому літнє тепло, хіба що на початку місяця можна застати трохи дощів або зіткнутися з вітрами

+28

Айя Напа Айя Напа

+21

+26

Лімассол Лімассол

+20

+20

+24

Фамагуста Фамагуста

+26

Ларнака Ларнака

+20

+20

+24

пафос пафос

+21

+21

+24

Протарас Протарас

+21

+21

+26



Що цікавого на Кіпрі в травні?

Кіпр в травні це - щось особливе: лагідне сонце, краса повністю прокинулася природи, тепле море, смачні свіжі фрукти, цікаві екскурсії, яскраві свята. Саме в травні починається повноцінний туристичний сезон, коли вся туристична і курортна інфрастурктури острова починає працювати в повному обсязі.

Пляжний відпочинок

Погода в травні на Кіпрі прекрасно підходить для відпочинку біля моря - практично немає дощів, тепло, але ще і не дуже жарко. Якщо на початку місяця море може бути трохи бадьорить, то ближче до середини, і особливо до кінця місяця, вода стає оптимальною для купання (не холодною, але і не надто теплою). Незважаючи на те, що ще не дуже жарко, сонце вже цілком активну, тому не забувайте використовувати захисні засоби, особливо для дітей.

Розваги та екскурсії

Травень на Кіпрі ідеально підходить для всіх видів відпочинку - поїздки та екскурсії, атракціони, тусовки, заняття спортом і багато іншого. В кінці весни, коли ще не дуже жарко і зелені не спалена сонцем, приємно насолоджуватися природою і сільськими краєвидами, відвідувати археологічні та інші пам'ятки, здійснювати тривалі піші прогулянки в горах або по одній з безлічі природних стежок острова. До речі, під час прогулянок в лісі стережіться змій, так як в травні у них проходить шлюбний період. А вирушаючи на екскурсії в гори Троодос, майте на увазі, що температура повітря там значно нижче, і в певних місцях може бути в районі +10 .. + 15 ° C. Саме в травні на повну котушку починають працювати аквапарки в Айа-напе, Пафосі, Лімасолі, відкриваються літні кафе і дискотеки, починає працювати прокат катамаранів, водних лиж та інших водних розваг. У цей час молодь починається підтягуватися на курорт Айя-Напа, який ще називають кіпрської Ибицей - улюблене місце для тусовок і веселощів.

Свята та фестивалі

На Кіпрі в травні проходить безліч цікавих і яскравих подій. Починається місяць зі свята Весни і праці, що відзначається 1 травня. Причому крім офіційних заходів в цей день і проходять і більш веселі і безтурботні події.

У травні на Кіпрі проходить Свято Квітів, або Анфестірія, що відзначається в багатьох містах острова - в Лімасолі, в Ларнаці, в Пафосі. У містах проходять квіткові паради, виставки робіт флористів, концерти та інші яскраві акції, присвячені квіткової тематики.

У травні проводяться і Європейський фестиваль сучасних танців в Лімассолі, і ралі Афродіти (Aphrodite Rally) на класичних гоночних автомобілях з Лімассола в Пафос, фестиваль камерної музики в Пафосі, Куклії і Нікосії. Крім цього, щороку в травні на острів приїжджають артисти: театральні і циркові трупи, музичні групи. Загалом, при бажанні в будь-якому випадку є шанс відвідати досить цікаві заходи!

Які ціни на відпочинок на Кіпрі в травні?

Відпочинок на Кіпрі сам по собі не дешевий, тому якщо Ви хотіли б відпочити на острові не по найдорожчою ціною, то травень якраз непоганий варіант. У порівнянні з літніми цінами, відпочинок на острові в травні дешевше на 30-60%. Винятком будуть травневі свята, під час яких вартість на тури встановлюється на рівні літніх.

Погода на Кіпрі в травні тепла, але ще не спекотна - відмінний час для прогулянок та екскурсій. Що стосується моря, то воно ласкаве і приємною температури в кінці травня, але трохи бадьорить на початку місяця. Сподіваємося, що Тур-Календар відповів Вам на питання, чи варто їхати на Кіпр в кінці весни!



Які ціни на відпочинок на Кіпрі в травні?

Новости