Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кав'ярні Львова: кава в шахті або на бамбетлі?

  1. Львівська шахта кави (Львівська копальня кави)
  2. Віденська кав'ярня (Віденська кав'ярня)
  3. Кав'ярня «На бамбетлі» (Кав'ярня «На бамбетлі»)
  4. Арт-кафе «Квартира 35»
  5. Кав'ярня-магазин «Світ кави» ( «Світ кави»)

Так склалося, що Львів і аромат свіжозвареної кави так само нерозлучні, як Париж і Ейфелева вежа. Маси туристів приїжджають в це красиве місто в тому числі і для того, щоб випити чашечку смачного і напою, що бадьорить. IGotoWorld.com вибрав п'ятірку найвідоміших і оригінальних кав'ярень Львова.

Львівська шахта кави (Львівська копальня кави)

Одне з культових місць в центрі міста, побудоване над кавовою шахтою, є одночасно ще й бібліотекою української книги, тут можна купити друковану продукцію, так само як і різноманітні сувеніри на кавову тему. Крім екскурсії по шахті, можна посидіти в довгому залі або вийти у внутрішній двір, де вечорами грає якісна жива музика.

Вартість чашки кави: від 15 до 45 грн.

Адреса: площа Ринок, 10.

Джерело фото: youtube Джерело фото: youtube.com.

Віденська кав'ярня (Віденська кав'ярня)

Найстаріше заклад Львова, зведена ще в 1829 році і не втратило з часом австрійського шарму, автентичної атмосфери та гостинності. Тут варять і знаменита кава по-віденськи, і класичний еспресо, і дуже смачний латте, і ще багато інших варіацій кави за старовинними рецептами. Чудовим доповненням стане віденський штрудель або шматок смачного пирога. Затишок в своєму розпорядженні як до короткого кофе-брейку, так і до сімейних обідів і ділових переговорів. До слова, в цьому закладі було підписано чимало стратегічно важливих договорів.

Вартість чашки кави: від 15 до 35 грн.

Адреса: проспект Свободи, 12.

Джерело фото: panoramio Джерело фото: panoramio.com, автор: IPAAT.

Кав'ярня «На бамбетлі» (Кав'ярня «На бамбетлі»)

Родзинка цього кафе полягає в тому, що, крім звичайних столиків всередині, можна посидіти «на бамбетлі» зовні - на низькому і широкому підвіконні, куди принесуть подушки і пледи, якщо буде прохолодно. Тут вам запропонують 22 види кавових напоїв різних способів приготування, а також море різноманітних коктейлів на кавовій основі.

Вартість чашки кави: від 14 до 39 грн.

Адреса: площа Ринок, 29.

Джерело фото: nabambetli Джерело фото: nabambetli.com.

Арт-кафе «Квартира 35»

Особливістю цього закладу є прив'язка до джазової музики: тут вона ненав'язливим фоном звучить щовечора, а щочетверга тут збираються на уже традиційний «JazzClub.Lviv» - джазові концерти та джем-сейшени. Щонеділі - обговорення-спілкування-прослуховування раритетних пластинок.

Вартість чашки кави: від 15 до 25 грн.

Адреса: вул. Вірменська, 35 (всередині арт-галереї «Дзига»).

Джерело фото: ло Джерело фото: ло.укр.

Кав'ярня-магазин «Світ кави» ( «Світ кави»)

Тут можна не тільки перепробувати безліч сортів кави, а й придбати вподобаний в місцевому магазині і забрати з собою, щоб удома ще раз насолодитися цим чарівним напоєм. Гватемала, Мексика, Бразилія, Сальвадор, Кенія - ось далеко не повний перелік країн, кава з яких тут можна спробувати і купити.

Вартість чашки кави: від 36 до 45 грн.

Адреса: пл. Кафедральна, 6.

Джерело фото: lvov Джерело фото: lvov.mesto.ua.

У Львові є безліч різноманітних за своїм стилем і масштабам кав'ярень, які розкидані по всьому місту, і кожна приваблює своєю вишуканістю і неповторністю. Але головною подією, що став уже щорічним, буде 9-й кавовий фестиваль «На каву до Львова» , Який в цьому році пройде 21-27 вересня. Глядачів та учасників чекають: кавовий тур, ярмарок кави та обладнання, кавовий велозаїзд та багато іншого.

Якщо стаття сподобалася, розкажіть друзям :)

Новости