Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кав'ярні Львова: 9 місць куди сходити на каву

  1. Світ кави
  2. Glory cafe
  3. Щось цікаве
  4. Brown
  5. Меделін
  6. Black Honey
  7. Blackwood
  8. Львівська копальня кави
  9. Мапа

Які асоціації у вас викликає Львів? Коли я чую про Львів - я уявляю джаз, пиво, наливки, шоколад і, звичайно ж, кава. Кава у Львові особливий. Сюди його привозять (або добувають в шахтах?), Старанно обсмажують, готують з любов'ю і подають з гордістю. «Сходити на каву» у Львові - така ж обов'язкова частина програми, як і побачити Львівський оперний театр. CityHunters спеціально для вас зібрали кав'ярні Львова, куди ви можете сходити на каву з коханою людиною, з друзями або насолодитися смаком і ароматом цього божественного напою на самоті.

Представляємо вам 9 місць, а саме кав'ярні Львова, де ви у відмінній атмосфері зможете спробувати «філіжанку кави». В якості критеріїв для відбору ми взяли: приємну атмосферу кав'ярні, багатий вибір кави та кавових напоїв, хороший вибір десертів, а також наявність тераси / столиків на вулиці. Смак кави не був основним критерієм при виборі закладів, проте в більшості закладів кави дійсно вартий. Також ми наводимо приклад цін і ємності за еспресо, американо і капучино в кожному закладі, щоб ви могли вибрати собі місце по кишені.

Карта з місцезнаходженням всіх закладів знаходиться внизу.

Світ кави

Світ кави

Ця культова кав'ярня відкрилася в 2004 році в самому серці старого міста на площі Катедральна, 6 З 2012 року «Світ кави» самостійно закуповує каву прямо на плантаціях і обсмажує його у Львові. Тому кава в цій кав'ярні виходить особливим, за що його так сильно люблять жителі Львова і туристи. «Світ кави» займає гідне місце в нашій добірці Кав'ярні Львова.

Зовні кав'ярні, розташованій уздовж вузької вулички, достатня кількість столиків. Усередині заклад велике, має 2 поверхи, просторе і атмосферний.

«Світ кави» порадує вас великим вибором кави різних сортів. Ціни на каву немаленькі - еспресо 36 грн (40 мл), капучино 44 грн (160 мл). У меню великий вибір десертів, чаю, гарячого шоколаду і безалкогольних напоїв. Також є меню сніданків. Особливістю закладу є те, що ви повинні оформляти замовлення і відразу оплачувати його на барі.

Адреса:
пл. Катедральна, 6
пл. Ринок, 30
Графік роботи:
Пн-Пт: 7:45 - 22:00
Сб: 7:45 - 23:00
Нд: 8:45 - 23:00
facebook.com/svitkavylviv

Glory cafe

Glory cafe

Кав'ярня у Львові, де можна повноцінно поїсти, випити, та ще й покурити кальян. Таке можливо тільки в «Glory café». Кав'ярня має приємний, багатий інтер'єр, велика кількість столиків на терасі і всередині. «Глорі кафе», як і Світ кави, має рекомендацію від Ольги Фреймут ( «Ревізор», «Інспектор Фреймут»).

У Glory café досить високі ціни: еспресо - 32 грн (60 мл), американо - 44 грн (230 мл) / 51 грн (340 мл) / 56 грн (450 мл), капучино 48 грн (230 мл) / 56 грн ( 340 мл) / 62 грн (450 мл). У закладі більше 20 кавових напоїв, є гарячий і холодний кави, гарячий і крижаний шоколад, чай, молочні коктейлі, свіжовичавлені соки, алкогольні та безалкогольні напої. В меню є сніданки, основні страви, великий вибір десертів (особливо східних солодощів).

Адреса:
пл. Міцкевича, 1
Графік роботи:
Пн-Нд: 7:30 - 1:00
facebook.com/TheGloryCafe

Щось цікаве

Щось цікаве

На площі Ринок є невелика арка, увійдіть туди і, пройшовши через вузький прохід, ви потрапите в невеликий дворик, де розташувалася галерея і кав'ярня «Щось цікаве». Тут є столики і на вулиці, і всередині. Місця небагато, але людина 10 тут сяде комфортно.

В Щось цікаве ціни невисокі. Еспрессо - 20 грн (30 мл), американо - 20 грн (100 мл), капучино - 28 грн (250 мл). У меню ви знайдете чай, смузі, сніданки, гранола, мафіни і фруктові салати.

City Hunters рекомендує кави в кав'ярні «Щось цікаве»!

Адреса:
пл. Ринок, 13
Графік роботи:
Пн-Нд: 6:00 - 23:00
facebook.com/somein13

Brown

Brown

Brown Tea & Coffee shop - це більше, ніж кав'ярня. Хоч Браун і спеціалізується на каві і чаї, тут можна повноцінно поснідати, пообідати і навіть повечеряти. Тут є літня тераса (на 8 столиків), а також досить посадочних місць всередині закладу (близько 30 столиків). В меню багатий вибір кави, чаю, алкогольних і безалкогольних напоїв, коктейлів. В Brown є сніданки (35-72 грн), сендвічі та основні страви.

За еспресо (30 мл) і американо (180 мл) в Brown Tea & Coffee shop ви заплатите 23 грн, а за порцію капучино (180 мл) - 32 грн. В Brown ціни середні по місту.

Адреса:
Вул. Корнякта, 1
Графік роботи:
Пн-Нд: 7:00 - 22:00
facebook.com/brownlviv

Меделін

Меделін

Кав'ярня, більше підходить для молоді - в ній невимушена обстановка, замовлення на барі, великий вибір кави і десертів. Власне, головний контингент кав'ярні - молоді люди від 14 до 25 років. «Меделін» має пару столиків на вулиці, всередині закладу 2 поверху (близько 15 столиків). В меню «Меделін» широкий вибір кави (в тому числі без кофеїну), чаїв, какао, гарячого шоколаду. Також тут можна випити глінтвейн (теж досить великий вибір), молочні коктейлі та інші безалкогольні напої. Є, що взяти на десерт (морозиво, випічка).

Еспресо коштує від 19 до 27 грн за 40 мл (в залежності від сорту кави), американо 22-29 грн (за 90 мл), капучино 25 грн (за 150 мл), латте - 30 (250) / 35 (350) / 45 (450) грн.

Адреса:
пл. Коліївщини, 1
Графік роботи:
Пн-Чт: 8:30 - 23:00, Пт: 8:30 - 23:45 Сб-Нд: 10:00 - 0:00
facebook.com/medelin.lviv

Black Honey

Black Honey

Кав'ярня «Black Honey» відрізняється від інших кав'ярень сучасним і привабливим чорно-білим дизайном. Важко, проходячи повз Black Honey, не звернути на нього увагу. Тут немає літньої веранди, а всередині всього 6 столиків. Проте, тут подають смачний і ароматний кави як класичної, так і альтернативної заварки. Крім того, в меню є чай, вода, соки, випічка та морозиво.

Ціни в Black Honey середні по місту. За еспресо 30 мл ви віддасте 20 грн, за подвійну порцію - 30 грн (60 мл). Капучино тут коштує 30 грн за 200 мл.

Адреса:
вул. Костюшка, 2
Графік роботи:
Пн-Пт: 8:00 - 22:00, Сб-Нд: 9:00 - 23:00
facebook.com/blackhoneycoffee

Blackwood

Blackwood

Blackwood спеціалізується на каву і бургери. Заклад має дві точки у Львові - вул. Лесі Українки, 21 і пл. Ринок 42. Ми рекомендуємо заклад саме на Лесі Українки, тому що там кави варить бариста, а на пл. Ринок - кава-автомат. Ми вже писали про Blackwood в нашому огляді . Тут можна розміститися на вулиці, а також на затишних стільчиках всередині. Крім кави, тут ви можете спробувати чай, алкогольні і безалкогольні напої. До кави, зрозуміло, тут можна замовити бургер, вафлі гофре і інші десерти.

Ціни в Blackwood: за еспресо - 15 грн, капучіно стандартний (250 мл) - 25 грн, капучіно великий (350 мл) - 30 грн.

Адреса:
вул. Лесі Українки, 21
Графік роботи:
Пн-Нд: 9:00 - 23:00
facebook.com/bwc.ua

Львівська копальня кави

Львівська копальня кави

У львівській кавовій шахті, мабуть, буває кожен приїжджий турист. Це місце популярне за рахунок свого атракціону - кавовій шахти. Але, для любителів кави тут вистачить місця усамітнитися від величезних натовпів туристів і насолодитися смачною кавою, який готують місцеві бариста. Тільки в Львівська копальня кави ви можете спробувати унікальний запаяний кави. Як він готується? Приходьте в шахту, і все побачите самі. Обіцяємо, багато вражень і емоцій вам забезпечено! Тут також є кава без кофеїну, десерти, штрудели, алкоголь, коктейлі і вино. У копальні кави є внутрішній дворик, де вечорами часто виступають музиканти.

За чашечку еспресо 30 мл і американо 100 мл тут ви заплатите 25 грн, за капучино 180 мл - 30 грн.

Адреса:
пл. Ринок, 10
Графік роботи:
Пн-Чт: 8:00 - 24:00, Пт-Нд: 8:00 - 2:00
facebook.com/coffeemanufacture

Мапа

Мапа

Кав'ярня Мапа займає гідне місце в списку «Кав'ярні Львова» і пропонує вам насолодитися чашечкою кави на літній терасі або всередині закладу. Тут багато місця, смачну каву і є що перекусити. У ранковий час тут подають сніданки, а до кави можна взяти десерти або сендвічі. Крім кави, з напоїв подають смузі, молочні коктейлі, безалкогольні та алкогольні напої.

Чашечка еспресо (22-30 мл) коштує 26 грн, капучіно (150 мл) - 31 грн.

Адреса:
вул. Катедральна 5
Графік роботи:
Пн-Чт: 8:00 - 23:00, Пт-Нд: 8:00 - 0:00
facebook.com/mapacoffee

Всі кав'ярні Львова, описані в статті на одній карті:

Або добувають в шахтах?
Як він готується?

Новости