Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Італія в травні - Відпочинок і погода

  1. Погода в Італії в травні і на травневі свята
  2. Чим зайнятися в Італії в травні?
  3. Пляжний відпочинок
  4. Розваги та екскурсії
  5. Свята та фестивалі
  6. Які ціни на відпочинок в Італії в травні?

Якщо Ви хочете перетворити свої травневі канікули в справжнє свято, повний незабутніх вражень та позитивних емоцій, то ви не помилитеся, якщо придбаєте путівку в Італію - країну південного сонця, чудової природи і безцінного культурної спадщини. У цій статті Тур-Календар пропонує Вам дізнатися, що чекає її відвідувачів в останню третину весни, і які нині ціни на відпочинок.
Якщо Ви хочете перетворити свої травневі канікули в справжнє свято, повний незабутніх вражень та позитивних емоцій, то ви не помилитеся, якщо придбаєте путівку в Італію - країну південного сонця, чудової природи і безцінного культурної спадщини

У травні Італія така гарна! І з цим твердженням мало хто захоче посперечатися.


Погода в Італії в травні і на травневі свята

У цій місяці в Італії особливо добре. Тільки в даний період Вам пощастить побачити таку багату палітру природних «фарб». Відразу ж після приїзду в будь-який з регіонів на Вас обрушується розкішна, пашить пишністю італійська весна. Травня одягає чагарники і дерева в соковиту густу зелень, ще не випалену підступним ультрафіолетом, і застеляє землю чарівним пахучим килимом з строкатих квітів. Кожен з італійських міст скидає з себе віковий наліт втоми і пилу, вмивається ранковою росою і одягається в свій найкращий наряд, привітно посміхаючись пробуждающимся жителям і своїм гостям. Улучшающаяся з кожним днем ​​погода дає зрозуміти, що довгоочікувана літня пора не змусить себе довго чекати. Але поки немає настирливої ​​спеки і високого рівня інсоляції, тому тривалі перебування під відкритим небом не грозить опіками або тепловим ударом. У теплі деньки надзвичайно приємно прогулятися по вузьких вуличках і просторим площами, відвідати квітучі апельсинові гаї і досліджувати сільську місцевість. Романтичні натури будуть у захваті від кількості відкритих квітів: бугенвиллии, гортензії, іриси, гліцинії відкриваються травневого сонця, представляючи собою неймовірне, чарівне видовище. Свіжість напоєного ароматами морів і гір повітря насичує легені такою повнотою життя, що хочеться розповісти всьому світу про те, що ти тут і шалено від цього щасливий. Але повернемося до метеопрогноз, який в цьому місяці виразно радує. З точки зору погоди не важко зрозуміти, чому травня належить високого сезону. В останні роки в цей період синоптики нерідко відзначали температури, які колись були типовими для липень - серпня . Разом з тим слід зауважити, що кліматичні умови в дану пору набагато м'якше, ніж в розпал літа.
Мілан У цій місяці в Італії особливо добре

+21

Венеція Венеція

+18

+21

Неаполь Неаполь

+23

Флоренція Флоренція

+23

Сицилія Сицилія

+18

+18

+22

Сардинія Сардинія

+17

+17

+22

Капрі Капрі

+18

+18

+22

Ріміні Ріміні

+18

+18

+22

Искья Искья

+18

+18

+21

Рим Рим

+19

+19

+23



Отже, почнемо, мабуть, з півдня, де перерозподіл атмосферних фронтів призводить до скорочення опадів. Ця частина Італії, швидше за все, запам'ятається Вам безхмарним синім небом. На Сицилії в травні дуже сонячно і сухо. У цьому місяці від сили налічується 3-5 похмурих днів, переважно в північних районах. Вдень - +23 .. + 25 ° C з екстремумами в + 19 ° C і 27 ° C, вечори припускають наявність в гардеробі джинс і куртки - від + 8 ° C до + 14 ° C. У південній частині континенту обсяг опадів, що випадають трохи більше. Так, в Барі і в Неаполі ймовірність дощів виражається 7-8 «мокрими» днями. Вдень повітря нагрівається до +23 .. + 24 ° C, а після заходу сонця стрімко остигає до +13 .. + 15 ° C. На Капрі, Сардинії і Іск'є налічується 9-10 вологих »днів. Там на пару градусів прохолодніше: звичайні для травня температура варіюються між + 21 ° C і + 22 ° C, в самі погожі дні вони можуть «дострибнути» до + 23 ° C. У міру згущення сутінків довкілля охолоджується до +11 .. + 12 ° C, так що без пальто і відповідного взуття не обійтися. Столиця зустрічає досить комфортною обстановкою: в першу декаду близько +23 .. + 24 ° C, до четвертої доходить до + 26 ° C. Правда, час від часу хмари посилають на землю дощі - приблизно раз в 3-4 дня, тому варто подбати про парасольку. У центральних провінціях ночі не відрізняються теплом, в зв'язку з цим обов'язково продумайте, що будете носити в темний час доби, коли вуличний термометр показує +11 .. + 12 ° C. В Пізі , Мілані і Вероні фіксують практично аналогічні показники, з тією лише різницею, що денний максимум становить + 22 ° C. Так само не виключені короткострокові похолодання. На узбережжі Лігурійського моря удень +21 .. + 22 ° C, але ночі менш мерзлякуваті - +13 .. + 14 ° C.

Чим зайнятися в Італії в травні?

Італія для багатьох туристів була, є і буде невичерпним джерелом натхнення. Це одна з тих країн, в яку закохуєшся з першого погляду. А в травні, коли під ласкавими променями південного сонця пишно квітнуть луки і сади, що виділяють тонкі найніжніші аромати черешні і мигдалю, так і зовсім прикипають до неї всім серцем. Цей місяць створений для насолоди - природою, архітектурою, безтурботним атмосферою, спілкуванням з новими людьми і багатьом-багатьом іншим. Незважаючи на старт високого туристичного сезону, як таких стовпотворіння поки немає, тому відпочинок проходить легко і невимушено.

Пляжний відпочинок

У другу половину травня деякі туристи щосили оголюються, привільно розташовуючись на шикарних італійських пляжах. В цей час погода на окремих курортах вже сприяє прийняттю сонячних ванн, тому в свій багаж слід покласти речі для купання. А ось чи вдасться ними скористатися за їх прямим призначенням, залежить від ступеня Вашої гарту. Справа в тому, що жодне з омивають Італію морів не прогрівається до мінімальних для повноцінного купання температур.

Біля берегів Сардинії і Лигурийской Рив'єри, де ще досить сиро і прохолодно, реєструють + 17 ° C. Біля узбережжя Амальфі водичка теж бадьорить - щось середнє між + 17 ° C і + 18 ° C. Якщо купатися зовсім не терпиться, їдьте на Сицилію , Точніше, на її східні курорти, де до кінця травня температура води становить без малого + 19 ° C. на Искью і Капрі за пляжним дозвіллям їхати особливого сенсу немає. Народ там плаває в басейнах, а в море тільки мочить ніжки.

Розваги та екскурсії

Знайомство з Італією у кожного відбувається по-різному. Але в цілому цей процес можна порівняти з тим, коли дивишся в калейдоскоп, а там - нескінченно складаються чудові візерунки, споглядаючи які ловиш себе на думці, наскільки ж багатоликий цей світ. У Італії немає єдиного особи, і в цьому, напевно, і полягає один з головних секретів її привабливості. Абсолютно будь-який її куточок по-своєму унікальний і чудовий.

Північ і південь абсолютно не можна порівняти між собою, причому не тільки з клімату, а й за характером. Так що там, навіть у кожного регіону є власний темперамент, свої звички і кухня. Це і робить подорож по цій країні настільки захоплюючим і незабутнім. Що може бути прекрасніше, ніж побродити по травневому Ватикану, що зберігає безліч вікових таємниць, покататися на гондолі по іскристим в сліпучих променях сонця каналам Венеції , Посидіти на смарагдовому велюровому газоні перед Пізанської вежею або зануритися в світ шопінгу в столиці світової моди Мілан? До слова, для цінителів мистецтва це місто залучає знаменитим оперним театром Ла Скала, а для шанувальників помпезної архітектури - Кафедральним собором Діви Марії і замком Кастелло Сфорцеско. Щоб відчути атмосферу життя в цій країні, неодмінно слід побувати в Римі в травні , А також у Флоренції , Альбі і Барі. Насправді, кількість варіацій маршрутів обмежується лише Вашою фантазією і запалом. Дивитися цікаво навіть найменші міста і патріархальні села. Ми б порадили також включити в ознайомчу програму поїздку по мальовничому Амальфітанського узбережжя (для цього зручніше орендувати машину) і дегустацію вин в Тоскані або П'ємонті, а якщо з Вами діти, то один з наступних розважальних комплексів - «Гардаленд» на березі однойменного озера, « Мувіленд »в Лацізе або« Італія в мініатюрі »в Візербе. Як ми вже з'ясували, накупатися вдосталь в травні Вам навряд чи вдасться, а ось зануритися в безмежне море смаків і запахів - запросто! У кожній області є свої традиції приготування їжі. Так, піцу вперше придумали в Неаполі, в Молізе і Абруццо готують смачне копчене м'ясо, а Емілія-Романья спеціалізується на лазіння. Безумовно, щоб спробувати всі ці страви зовсім не обов'язково їхати на їх історичну «батьківщину», їх можна покуштувати в будь-який тратторії. Але справжні гурмани все ж вважають за краще знайомитися з подоланням смаком італійських страв, тому охоче беруть участь в кулінарних турах, що дозволяють не тільки побути дегустатором, а й приміряти на себе роль шеф-кухаря, попередньо отримавши необхідні знання на майстер-класах.

Свята та фестивалі

Гаряча кров італійського народу робить відзначаються ними свята яскравими і феєричними, тому вони обов'язково заслуговують на увагу. Державних дат в цьому місяці дві: це 1 травня - День Праці і 12 травня - День матері. На 42-й день після Великодня (для кожного року дата своя) Італія з розмахом святкує свій релігійне свято - Вознесіння Господнє або l 'Ascensione. Любителів спорту в травні чекає найбільша тритижневого велогонка «Giro d'Italia».

Щороку маршрут змінюється, тому фанатам велоспорту є сенс уточнити про нього до свого приїзду. Знання про нього також стануть в нагоді і автомобілістам, оскільки в період проведення змагання багато автобани закриваються. Незвичайних вражень Вашому перебуванню в Італії додасть присутність на Фестивалі Ирисов в одному з садів Флоренції. А в Римі , В апельсиновий саду на Авентинском пагорбі, проходить приголомшливе Шоу троянд.

Які ціни на відпочинок в Італії в травні?

Візит до Італії пізньою весною привабливий ще й з точки зору фінансів. У травні ціни поки не кусаються - вони на порядок нижче в порівнянні з літніми місяцями. Однак необхідно розуміти, що вартість розміщення в таких містах, як Рим, Мілан, Флоренція та в інших популярних туристичних центрах буде трохи вище, ніж на курортах, де людей порівняно менше.

І на останок. Травнева Італія просякнута енергією сонця, поступово зігрівають моря і солодкими квітково-фруктовими ароматами. Купатися ще зарано, але з такою кількістю пам'яток і насиченою культурною програмою на це, зізнатися, не вистачило б і часу. Тур-Календар сподівається, що наша стаття допомогла Вам визначитися з майбутньою відпусткою, і незабаром Ви будете з захватом розповідати друзям про свої італійських канікулах!



Чим зайнятися в Італії в травні?
Які ціни на відпочинок в Італії в травні?

Новости