Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гірськолижні курорти Південного Уралу

Гірськолижний комплекс "Аджігардак" www.adzhigardak.ru
Гірськолижний центр "Аджігардак" розташований в західних відрогах Південного Уралу, біля міста Аша, в дивовижної за красою місцевості, серед мальовничих лісів. Схили однойменної гори перетворені в відмінні траси для відпочинку на гірських лижах. З 1982 р в Аше працює спортивна дитячо-юнацька школа олімпійського резерва.В Аджігардак найрізноманітніші траси - для початківців, середній і підвищеної складності. Всі траси і спуски сертифіковані FIS. Всі схили підготовлені для катання технікою фірми "Касборер". Траси подарують гостям всю гаму снігових відчуттів: від спокійного і безпечного катання до запаморочливо швидких спусків по цілині. Любителів гострих відчуттів тут чекають трампліни для стрибків на лижах і сноуборді, освітлювана траса. Гірськолижний комплекс "Завьяліха" www.zavjalikha.su
Молодий гірськолижний центр на горі Завьяліха на Південному Уралі, недалеко від міста Трехгорний, вважається одним з найбільш грандіозних проектів останнього часу. Свою назву комплекс отримав відповідно до назви уральської гори. На сьогоднішній день тут діє сім гірськолижних трас різної складності і протяжності. Ці траси обробляють 7 спеціальних снігоущільнюючі машин, що забезпечує максимальний комфорт лижникам. На горі завершено монтаж шестимісній швидкісний канатно-крісельної дороги виробництва австрійської фірми Doppelmayr. Дорога загальною протяжністю 2,2 км забезпечена кріслами зі спеціальними куполами, що захищає від вітру і снігу, що рухається доріжкою, що полегшує посадку лижників в крісла, і системою комп'ютерного управління. На спеціально підготовлених трасах, що відповідають світовим стандартам, проходять тренування національної команди зі сноуборду, змагання на кубок Росії по сноуборду. Гірськолижний курорт "Сонячна долина" www.dolina.su
Гірськолижний курорт "Сонячна долина" розташований на Південному Уралі на схилах гори Відома, яка входить до складу гірського хребта Ильмен-Тау, недалеко від міста Міас в Челябінській області. Функціонує з 2001 року і вже встиг завоювати серця як південноуральських туристів, так і жителів сусідніх областей і регіонів.
Перш за все "Сонячна долина" - це навчальний і тренувальний гірськолижний курорт, де 30 висококласних інструкторів готові навчити вас всім навичкам катання і допоможуть швидше засвоїти ази володіння сноубордом і гірськими лижами. Працює спеціальний парк для дітей. Щороку гірськолижний курорт "Сонячна долина" приймає гостей на Кубок губернатора Челябінської Області, на який з'їжджаються понад 200 спортсменів, з 15 міст Російської Федерації. Гірськолижний курорт "Абзаково" www.abzakovo.com
"Абзаково" - справжнє гірськолижне царство. У 2006 році гірськолижний центр "Абзаково" визнаний кращим гірськолижним курортом Росії. Краса уральських гірських ландшафтів захопить будь-якого цінителя природи. Відмінною особливістю даного курорту є широкий комплекс послуг: вдало сплановані траси всіх категорій, система штучного оснежіванія, вечірнє катання, професійні інструктори, критий аквапарк, всі види проживання, великий вибір місць організованого харчування, міні - зоопарк, кінні прогулянки. Гірськолижний курорт Абзаково має 13 трасами всіх категорій, включаючи траси для слалому і слалому-гіганта. За ступенем складності траси курорту «Абзаково» підрозділяються на зелені, сині та червоні. Схили обслуговують п'ять сучасних бугельних підйомників сумарною пропускною спроможністю 3500 чол. в годину і парно-крісельний підйомник, що доставляють туристів від готельного комплексу на найвищу точку району катання. Гірськолижні траси контролює досвідчена служба рятувальників, працює медичний пункт.

Гірськолижний комплекс «Євразія» - це один з наймолодших центрів на Південному Уралі. Він відкрився в минулому сезоні, в грудні 2011 року. Однак за підсумками цього сезону центр активного відпочинку отримав масу позитивних відгуків.

«Євразія» розташувалася на горі Копанец в шести кілометрах від міста Куса, в самому «серці» Уральських гір. У першому сезоні центр працював в режимі тестової експлуатації. Була запущена чотиримісна крісельна канатна дорога, 2 гірськолижні траси протяжністю до 1 650 метрів з системою засніження, розраховані на середній і просунутий рівні катання.

Зараз до відкриття готуються ще дві траси. Для просунутих лижебордеров підготовлена крута траса №3 протяжністю 1 230 м і №4 довжиною 1 500 м. З'явиться також дитячий навчальний схил. Тому тепер новачки теж зможуть спробувати свої сили на горі. Відкриється в «Євразії» і нова тюбінгового траса. У планах у курорту - будівництво лазні і сауни.

Гірськолижний центр «Райдер» прийняв своїх перших відвідувачів відносно недавно - в грудні 2009 року. За два з половиною роки центр напрацював пристойну клієнтську базу - це цифра порядку 25-26 тисяч любителів активного відпочинку. Крім того, на відміну від більшості гірськолижних курортів, у «Райдера» є непогана перевага - центр розташувався в межах міста Міас. Від міасского вокзалу до заповітних засніжених вершин можна дістатися на тролейбусі або маршрутному таксі.

«Райдер» позиціонує себе в першу чергу як соціальний комплекс: тут приділяється велика увага підготовці юних спортсменів і, крім того, центр обладнаний за останнім словом техніки - починаючи від тренажерів і закінчуючи сервісом. Як кажуть самі керівники центру, тут головне завдання - не тільки комерційний прибуток, але і велика соціальна значимість, а саме - розвиток спорту та активне просування здорового способу життя.

Потрапити всередину «Райдера» не так-то просто: тут клубна система. Це означає, що кожна людина спочатку реєструється (на сайті або в самому центрі), потім отримує пластикову карту, і тільки після цього може вільно пересуватися по території гірськолижного центру.

Новости