Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гірськолижні курорти Франції Куршевель (Courchevel)

  1. Про курорт
  2. Куршевель: як дістатися
  3. ресторани Куршевеля
  4. Apres-ski в Куршевелі

Про курорт

Назва цього курорту досить давно стало прозивним і часто використовується в контексті опису життя зірок і світової еліти, і нерідко - з заздрісно-зневажливим відтінком. Багато наших співвітчизників дійсно приїжджають на курорт не за катанням, а тому, що так вимагає статус і положення. Але, якщо розібратися і відволіктися від «російської слави» Куршевеля, курорт дійсно заслуговує на увагу. І якщо просто хочеться зрозуміти, за що ж так любить Куршевель світова еліта, краще вирушати в нього не в піковий сезон, коли і без того високі ціни стають захмарними.

Офіційний сайт курорту: http://ru.courchevel.com
Карти трас Куршевеля: три Долини
Рекомендується: всім категоріям катаються, цінителям розкоші і apres-ski, шопінгу, альпійського шарму, великих зон катання, сім'ям.
Не рекомендується: бажаючим заощадити, не катаються, для поїздок в пікові сезони.

плюси:
- Різноманітна зона катання з великою кількістю трас для начнается і катаються на середньому рівні.
- Відмінна підготовка трас.
- Багато п'ятизіркових і чотиризіркових готелів (Куршевель 1850).
- Хороший вибір ресторанів і магазинів.
- Космополітичний курорт з особливою атмосферою.
- Насичений календар подій.
мінуси:
- Рівень цін набагато вище, ніж на інших французьких курортах.
- Чи не занадто великий вибір трас для експертного катання.
- Велика кількість початківців на трасах, що ведуть назад до курорту.
- Курорт досить розтягнутий.

Куршевель: як дістатися

190 км від аеропорту Женеви (2 год 15 хв на машині), 180 км від аеропорту Ліона (2-2,5 год), 100 км від Шамбері (1 год 30 хв). Фінальна частина дороги йде по серпантину, у вихідні та снігопади можливі пробки. У Куршевеля є власний гірський аеропорт, можна прилетіти на курорт на вертольоті або невеликому літаку. Найближчий вокзал - місто Мутье (Moutiers), звідти ходить автобус.

Куршевель: скі-паси

Скіпасс на 1 день на Три Долини / долину Куршевель:
Для дорослих - 61/52 євро, для дітей 5-13 років - 48,80 / 41,60 євро
Скіпасс на 6 днів на Три Долини / долину Куршевель:
Для дорослих - 300/256 євро, для дітей - 240/205 євро
Скіпасс на 13 днів на Три Долини / долину Куршевель:
Для дорослих - 629/547 євро, для дітей - 503,20 / 437,60 євро.
Діти до 5 років катаються безкоштовно (необхідний документ, що підтверджує вік дитини).
При покупці скіпаса на сім'ю (2 дорослих + 2 дітей) через Інтернет (www.s3v.com), надаються знижки до 20%.
Вартість 2 дорослих та 2 дитячих скіпасів на 6 днів - 864 євро (3 Долини).

Ціни в Куршевелі:

Гаряче блюдо в хорошому ресторані в горах - 30-50 євро.
Пляшка вина: 25-50 (Савойське), 42-150 і вище (Бургундія)
Дитячий обід (для дітей до 10 років): 15 євро
Блюдо дня в Ля Танія або Ле Пра - від 15-17 євро.
Приватний урок з інструктором (1,5 ч) - 95 євро.
Тренування на трасі слалому (1,5) - від 150 євро.
Індивідуальний урок для дитини (2 ч) - 130-150 євро.
Дитячі заняття в групах (5 днів по 2,5 ч) - від 285 євро.

Насправді Куршевель багато, а точніше - чотири. Той самий, легендарний, найвідоміший і елітний, знаходиться на висоті 1850 метрів, а три інші станції, що розташувалися на висотах від 1300 до 1650 метрів, набагато простіше, скромніше (і дешевше) свого іменитого брата. Куршевель 1850 може посперечатися за право першості з кращими гірськолижними курортами світу за кількістю першокласних готелів. Куршевель 1850 може посперечатися за право першості з кращими гірськолижними курортами світу за кількістю першокласних готелів. Шість розкішних мають категорію 5 *, 8 готелів - 4 зірки делюкс і ще шість - 4 *. П'ятизіркові готелі входять в число кращих у Франції, а не тільки в Альпах, пропонуючи своїм гостям бездоганний сервіс, відмінні спа-центри і все, що може знадобитися вимогливому туристу. Чи не гірші справи і з ресторанами, барами і всілякими розважальними закладами. У більшості з них потрібно заздалегідь резервувати столик. Куршевель славиться різноманітним аpres-ski: на вулицях курорту розташувалися шикарні бутіки, вишукані ресторани і нічні клуби.

ресторани Куршевеля

Гордість курорту - ресторани Le Chabichou (в однойменному готелі) і Le Bateau Ivre (в готелі Pomme de Pin), що мають дві зірки в кулінарному рейтингу гіда Michelin. Жан-П'єр Жакоб, знаменитий шеф Le Bateau Ivre, не перестає дивувати відвідувачів несподіваними кулінарними шедеврами, приготованими з місцевих продуктів. Інший легендарний шеф, Мішель Рошді в ресторані Le Chabichou власноруч готує найрізноманітніші страви, не перестаючи радувати гостей своєю фантазією і винахідливістю. Меню дня подається прямо біля траси, на сонячній терасі білосніжного і затишного шале. Гурмани можуть насолоджуватися справжньою кухнею гір і озер, перетвореної великим шефом в кулінарні шедеври. Класичні для цього ресторану салат з лобстерами, цибулею-пореєм і літніми трюфелями, табуле, молюски з мигдалем або більш сучасні страви з азіатським акцентом - меню не перестає змінюватися і захоплювати. Іноді Мішеля Рошді можна побачити, який крокує з лижами на плечі до підйомника, і стає зрозуміло, звідки він черпає натхнення. У вільний від катання і розваг час в готелі можна пройти кулінарні курси під керівництвом Рошді (чотириденний курс проходить щотижня і коштує 75 євро / день). Незважаючи на високий статус ресторану, ціни в ньому не занадто захмарні: обіднє меню коштує від 60 до 155 євро. Також варто відвідати ресторан La Pira в готелі Alpira les Grandes Alpes, в меню якого можна знайти найвишуканіші французькі страви. У ресторані La Table du Jardin Alpin відвідувачів вразять страви з багатого арсеналу метра Ротіссора.

У 2009 році першу зірку Мішлен отримав ресторан Table du Kilimandjaro, розташований в готелі Kilimandjaro. 32-річний савойський шеф-кухар Олександр Онгаро спеціалізується на апетитних, легких і вишуканих стравах на основі емульсій, настоїв і свіжих соків. Джерелом його натхнення є класична кухня з середземноморським акцентом. Також варто відвідати ресторан La Pira в готелі Alpira les Grandes Alpes, в меню якого можна знайти найвишуканіші французькі страви. Багато ресторанів співпрацюють зі знаменитими мішленівських шеф-кухарями: П'єр Ганьер (3 * Мішлен) курирує ресторан в готелі Les Airelles, ще один іменитий шеф-кухар, зазначений 3 зірками Мішлен Яник Алено творить чудеса в ресторані Le 1947 готелю Cheval Blanc. У новому стильному готелі Le Strato тон задає Жан Андре Шаріяль, створюючи прості, але дуже елегантні страви.

Apres-ski в Куршевелі

Представники світової еліти і члени королівських сімей не випадково вибрали саме цей французький курорт для свого відпочинку: крім різноманітних розкішних варіантів розміщення, Куршевель дійсно володіє особливою, світської атмосферою. Затишні вулички, велика кількість дерев'яних шале і зі смаком облаштованих гостніци, магазинів і ресторанів, що починаються прямо від дверей гірськолижні траси - в Куршевелі дійсно продумано все до дрібниць. Куршевель - одне з кращих місць в Альпах для катаються. По можливостях шопінгу він цілком серйозно конкурує з Санкт-Морітц (Швейцарія), Кортіна д'Ампеццо і іншими елітними курортами в Альпах. У кожному готелі є як мінімум пара-трійка магазинів різної спрямованості, в торгових галереях представлені такі марки як Armani, Christian Dior Valentino, Lagerfeld Gallery, DG, J. Galliano, A. Mc Queen, DKNY, Kenzo, Polo Ralph Lauren і багато інших . Ювелірні вироби і годинники, одяг і аксесуари, предмети інтер'єру та прикраси для дому, косметика і парфумерія та, зрозуміло, все що пов'язано з зимовим відпочинком і гірськими лижами - все це можна знайти на вулицях Куршевеля. Одним катанням і шопінгом вибір занітій в Куршевелі звичайно ж не обмежується. На курорті регулярно проводяться хокейні матчі, виступають знамениті спортсмени та фігуристи. У спортивному комплексі Forum є сквош, боулінг (12 доріжок) і фітнес-центр Samourai. Куршевель славиться не тільки можливостями для катання, а й своїми спектаклями і святковими вечорами. Протягом сезону щотижня проводяться вистави та концерти, а традиційні свята слідують одні за іншими на свіжому повітрі або в різних барах, ресторанах, дискотеках і кафе.

Гірські лижі в Куршевелі

Ссамого розташування курорту говорить багато про що: адже Куршевель знаходиться в одному з найбільших гірськолижних регіонів Європи, Трьох Долина (понад 600 км трас). Цілющий, наповнений запахом хвої повітря, чудова природа, заворожуюче види і простір - в Три Долини дійсно варто приїхати хоча б один раз. Принадність катання на трасах Куршевеля - в різноманітності. Початківцям і любителям спокійного катання сподобаються прості сині траси, що починаються прямо від дверей апартаменотв і готелів. Сім'ям з дітьми особливо зручно ставити на лижі дітей саме в Куршевелі, адже дорога від траси до «дому» займає всього кілька хвилин.

Три інші станції (крім Куршевеля 1850), що розташувалися на висотах від 1300 до 1650 метрів, набагато простіше, скромніше (і дешевше) свого іменитого брата. У самому низу долини на висоті 1100 м розташувався затишний селище Сен-Бон - колиска Куршевеля. Le Lac Bleu, перший готель курорту, почала приймати гостей в 1926 році, коли гірськолижний туризм тільки зароджувався. Куршевель 1300 (Ле Пра) - гірське село з милими будиночками і шале, вузькими звивистими вуличками, дбайливо зберігає свої традиції і сільський уклад життя. Куршевель 1550 добре підійде тим, хто шукає оптимальне співвідношення ціни і якості для сімейного відпочинку. З цього курорту можна швидко дістатися до Куршевель 1850 і іншим трасах Трьох Долін. Ще одне селище, Куршевель 1650 або Моріон, прекрасно підходить для сімейного відпочинку. Тут завжди панує тепла атмосфера, а після катання у гостей є хороший вибір барів, пабів і ресторанів. Над Моріон переважають прості зелені і сині траси, що ідеально підходять для початківців. Більш впевнені в собі лижники можуть швидко дістатися до більш складних і завжди небагатолюдних трас: прямо над курортом розташована досить мальовнича і цікава зона катання.

Ті, хто вже більш впевнено чувстствует себе на трасах, сподобаються райони Лоз і Шену. За більш гострими відчуттями варто вирушити до Ла виконує соло (2738 м), звідки починаються вузькі і круті кулуари. Всерйоз попрацювати над технікою і отримати від цікавого рельєфу можна на трасах «Шанросса», «Жан Блан» і «Жокей», любителі фрірайду можуть взяти участь в популярних змаганнях з позатрасовому катанню. Після снігопадів на схилах Куршевеля можна знайти чудову цілину, особливо в районі крісельного підйомника Шанросса. Цікава для фрірайду і величезна зона нижче Ля Візелль і під підйомником Dou des Lanches, а також схил, ведучий селищу Куршевель 1650. Як і скрізь у Франції, виходити за межі трас рекомендується тільки в супроводі гіда. На курорті працюють кілька гірськолижних шкіл, в яких є і російськомовні інструктора. В цілому ж для швидкого дослідження долини Куршевеля потрібно наскільки годин, а ось щоб гідно всі цікаві схили Трьох Долін, не вистачить і двох тижнів.
Інші гірськолижні курорти Trois Vallees (Трьох Долін)
Мерібель
ле Менуір
Валь Торанс
Ля Танья, Брід Ле Бен, Куршевель 1650, Куршевель 1550 Куршевель -1300 / Ле Праз, Сен-Мартан де Бельвіль

Новости