Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Єлисейські поля в Парижі, Тріумфальна Арка, площа Конкорд.

Сьогодні проспект Єлисейські Поля - безумовно, головна артерія Парижа. За часів же Людовика XIV це була звичайна дорога, що пролягає по болотистій місцевості і з'єднує Лувр з новою королівською резиденцією Версаль .

Хтось скаже: - Нічого особливого Хтось скаже: - "Нічого особливого. Звичайна вулиця з бездіяльно хитаються натовпами людей". Особисто для мене її магнетизм очевидний. Для парижан - це місце народного тріумфування, будь то День взяття Бастилії або перемога над англійцями в матчі з регбі. Провести екскурсію по ній дуже складно, немає чітко окресленого плану. Просто гуляйте. Хоч днем, хоч вночі. Завжди багатолюдно.

Почніть свій маршрут з Тріумфальної арки , Вибудуваної за розпорядженням Наполеона на честь перемог великої французької армії. Дванадцятьма променями відходять від площі Зірки (нині площа Шарль де Голь) проспекти з назвами битв і імен полководців. Так, наприклад, на заході проспект Червоної Армії призведе в сучасний район Паріжа- Дефанс , На сході проспект Єлисейські Поля в Лувр .

"У сонячний день і дощ, в полудень або опівночі,
все, що хочете їсти на Шамп-Елізе. "

Слова відомої пісні Джо Дассена дають вичерпну характеристику майже двокілометровій красуні, гостинно зустрічає всіх бажаючих отримати задоволення від прогулянок, розваг, кулінарного достатку або захоплюючого шопінгу. На вашому шляху зустрінуться блискуче кабаре LIDO , Не менш популярний нічний клуб "Qween", блискучі рекламними афішами кінотеатри. Любителів шопінгу чекають галереї Elysee 26, Elysees La Boetie, Point Show, Arcades du Lido. Фірмові магазини відомих торгових марок, таких як, Lacoste, Addidas, Naf Naf відкриті до пізнього вечора, за винятком вихідних. Придбати дитячі товари можна в магазині Disney, музичну продукцію і фототовари в магазині Virgin Megastore. Сильні аромати змусять заглянути в магазин парфумерії та косметики Sephora . Недорогі товари являє паризький універмаг Monoprix.

У салонах автомобільних компаній Renault, Peugeot, Citroen, Mercedes завжди жваво і багатолюдно У салонах автомобільних компаній Renault, Peugeot, Citroen, Mercedes завжди жваво і багатолюдно. Підкріпити сили і відпочити після довгих прогулянок вам запропонують безліч закладів, починаючи з Макдональдса і закінчуючи престижним рестораном Фуко. До речі, на сусідніх з Полями вуличках і в провулках можна добре поїсти, не завдаючи істотних ударів по своєму бюджету.

На круглої (140м в діаметрі) площі Ront-Point знаходиться колишній панорамний павільйон і льодовий палац, а сьогодні Theatre de Ront-Point. Далі починається так звана паркова зона, що залишилася незмінною всупереч змінилося вигляду полів за минулі епохи. Прогулюючись по розкішній каштанової алеї, ви підійдете до площі Клемансо (станція "Champs Elysees Clemenceau" 1-й лінії метро), названої на честь відомого за часів першої світової війни політичного і державного діяча Франції Жорджа Клемансо. Його непримітна скульптура є сусідами з величезним монументом першому президентові п'ятої республіки Франції Шарлю де Голь. Їх розділяє вулиця Черчіля (Av.Winston Churchill), на якій розташувалися Великий і Малий палаци, побудовані до паризькій виставці 1900года.

У сучасному Парижі їм також відведена роль великих культурних і виставкових центрів У сучасному Парижі їм також відведена роль великих культурних і виставкових центрів. У західному крилі Великого палацу розташувався музей відкриттів і винаходів (Palais de la decouverte), в північному крилі Художня галерея. У Малому палаці знаходиться експозиція міського музею образотворчих мистецтв (Musee du Petit Palais) .Перед входом встановлено пам'ятник У. Черчиль.

Рухаючись далі до Лувру можна погуляти в парку, благоустрій якого було розпочато ще на початку 19 століття. Побудовані в давні часи павільйони збереглися до цих пір: найстаріший ресторан Pavillon Ledoyen (жовта будівля за Малим палацом), ресторан Laurent - колишній мисливський будиночок часів Людовика XIV (41.av.Gabriel), відомий театр і мюзик-хол Маріньї (Theatre Marigny), театр Амбассадер на вулиці Габріеля. На цю ж вулицю виходить паркова частина Єлисейського палацу (Palais de Elysee). Фешенебельний столичний особняк, побудований в 1722 році, сьогодні грає роль офіційної резиденції Президента Франції в Парижі. У відкритий в 1970 році культурний комплекс L Espace Pierre Carden входять театральний зал, кінозал, ресторан і галерея мистецтв.

У відкритий в 1970 році культурний комплекс L Espace Pierre Carden входять театральний зал, кінозал, ресторан і галерея мистецтв

Завершується прогулянка по Єлисейських Полях на другий за величиною площі Франції - площі Згоди (place de la Concorde).

"Aux, Champs Elysees, Champs Elysees .."

Монмартр Монмартр

латинський квартал латинський квартал

квартал Маре квартал Маре

острів Сіте острів Сіте

Трокадеро - еспланада Інвалідів Трокадеро - еспланада Інвалідів

опера -Тюільері опера -Тюільері

Острів Сен-Луї Острів Сен-Луї

Поділіться інформацією з друзями!

Повернутися на головну

Новости