Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Де зупинитися в Празі. Який район вибрати. Кращі готелі та апартаменти в центрі Праги.

  1. Район Прага 1.
  2. Кращі готелі в Празі 1:
  3. Кращі апартаменти в Празі 1:
  4. Район Прага 2.
  5. Кращі готелі Праги 2:
  6. Кращі апартаменти Праги 2:
  7. Район Прага 3.
  8. Кращі готелі Праги 3:
  9. Кращі апартаменти Праги 3:
  10. Район Прага 5.
  11. Кращі готелі Праги 5:
  12. Кращі апартаменти Праги 5:
  13. Район Прага 6.
  14. Кращі готелі Праги 6:
  15. Кращі апартаменти Праги 6:
  16. Район Прага 7.
  17. Кращі готелі Праги 7:
  18. Кращі апартаменти Праги 7:

У Празі величезний вибір готелів, апартаментів, хостелів, вілл. Всі, хто їде вперше в столицю Чехії, задаються питанням: В якому районі Праги краще зупинитися. У цій статті ми розповімо, де зупинитися в Празі, в якому районі забронювати готель, щоб було комфортно знайомитися з визначними пам'ятками Праги. Для вас також добірка кращих готелів і апартаментів в центрі міста на різний бюджет.

Ми вибирали житло в Празі, за такими основними критеріями: близькість до центру, ціна, зручний громадський транспорт, кілька варіантів доїзду (трамваї, метро, ​​автобуси), парковка (для машини), потім вже йшли зручності готелю або апартаментів. За цими пунктами визначилися з найкращими районами Праги для проживання мандрівників.

Читайте також: Громадський транспорт Праги. Як заощадити на проїзді.

Що вибрати готель або апартаменти? Все залежить від бюджету вашої поїздки та особистих уподобань. Апартаменти Праги включають: 1. апарт-готелі - це комплекс апартаментів з кухнею, 2. квартири в житлових будинках. Цей вид житла вигідно знімати для сім'ї з дітьми або великої компанії друзів. Виходить дешевше, ніж хостели і готелі. Особливо це відчувається при бронюванні на тривалий термін. Можна купувати продукти в супермаркетах або на ринках, самостійно готувати на кухні, що істотно заощадить бюджет і дозволить організувати харчування для дітей. У квартирі більше відчувається як живуть місцеві жителі. Багато господарів охоче діляться порадами та рекомендаціями для відвідування Праги.

З мінусів апартаментів: до чеку за проживання може додаватися плата за прибирання, тому дивіться уважно умови оплати. На відміну від готелю перед самим приїздом (зазвичай за годину) потрібно зв'язатися з власником, щоб отримати ключі від квартири. Господарі можуть зустріти вас безпосередньо в апартаментах. Є також житло з рецепцією і там забираєш ключ, вона може знаходиться не поруч з квартирою. Це все прописується в правилах проживання. Вибирайте житло з урахуванням ваших знань іноземних мов. Для цього в графі послуги є пункт -Мова спілкування. Хоча чеський можна зрозуміти. У деяких квартирах можуть брати додаткові гроші за затримане поселення або депозит (заставу), який повертається при виїзді, тому уважно читайте правила проживання та відгуки гостей.

Готелі Праги в загальному дорожче, але можна знайти хороші варіанти (і навіть з сніданком) за такою ж ціною, що і апартаменти і без плати за прибирання. У цьому випадку (при сервісі цілодобового заїзду) ви особливо не прив'язані до часу, не треба нікому дзвонити і переживати як отримати ключі. При цьому в цілому бюджет поїздки буде дорожче, адже снідати / обідати і вечеряти доведеться в кафе і ресторанах.

Про ціни на продукти в супермаркетах і харчування в кафе / ресторанах Праги ми писали тут:

= Прага. Путівник: пам'ятки, готелі, їжа, транспорт, маршрути, відгуки.

У Празі дуже багато відмінних готелів і квартир. Ми вибрали деякі з них з прекрасними відгуками гостей. Список склали як для себе))). У добірці кращих готелів і апартаментів Праги - ціни приблизні, написані для орієнтиру за добу за номер на двох, адже вони можуть змінюватися в залежності від сезону, раннього бронювання, акцій, кількості гостей.

Прага поділена на 22 адміністративних району. Де краще зупинитися в Празі туристам. Найбільш зручні райони для бронювання готелів, апартаментів, хостелів чи вілл: Прага 1, Прага 2, Прага 3, Прага 5, Прага 6, Прага 7.

Район Прага 1.

Цей центральний респектабельний район Праги займає історичний центр по обидва береги річки Влтави. Його більша частина включена в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Прага 1 складається з знаменитих історичних кварталів: Старе Місце, Йожеф, частина кварталів Мала Страна, Градчани і Нове Место. Це адміністративний центр міста і країни. Тут розмістився Парламент Чехії і резиденція Президента Чехії в Празькому Граді.

Район Прага 1 на карті. Район Прага 1 на карті

У Празі 1 зосереджені унікальні пам'ятки Праги: Празький Град, Страговський монастир, Петршин пагорб, Карлів міст, Єврейський квартал, Староміська площа, Вацлавська площа. У Празі 1 зосереджені унікальні пам'ятки Праги: Празький Град, Страговський монастир, Петршин пагорб, Карлів міст, Єврейський квартал, Староміська площа, Вацлавська площа

Плюси бронювання готелю в Празі 1 піша доступність практично до всіх основних визначних пам'яток столиці Чехії, проживання в унікальних старовинних будівлях.

Мінуси це дорога вартість, для мандрівників на машині - складності з паркуванням в центрі міста. Тут може бути шумно вдень і вночі, адже це самий туристичний центр. А туристів в Празі, як в нашому метро в годину-пік))) Хоча в деякій віддаленості можна знайти і тихі вулички.

Кращі готелі в Празі 1:

Кращі готелі в Празі 1:

  • Grandium Prague - від 87 євро за ніч, ситний сніданок "шведський стіл" включений. Відмінний 5-зірковий готель, раніше він називався "Yasmin". Поруч з Вацлавській площею, в 15 хвилинах від Староміської площі. Стильні затишні номери. Приватна парковка від 30 євро на добу. Є дво- та тримісні номери.
  • At the Green Grape - U Zeleného hroznu - від 73 євро, від 80 євро зі сніданком "шведський стіл". Готель знаходиться на спокійній вуличці в 5 хвилинах від Празького граду і Страговського монастиря, в 15 хвилинах від Карлова моста. Поруч зупинка трамвая. Атмосферне готель в старовинному будинку XVII століття. Тут збереглися стелі в стилі ренесанс і бароко, фрески, арки, кахельна піч і дерев'яні балки. Є також старий винний льох. Влітку сніданок подають в мальовничому дворику з фонтанчиком. Приватна парковка 25 євро. Номери дво- та тримісні.
  • Boutique Hotel Constans - від 63 євро за ніч, ситний сніданок "шведський стіл" включений. Розкішний бутик-готель в старовинному будинку XVI століття. Розташований на тихій вуличці поруч з американським посольством, в 5 хвилинах від Празького граду і Страговського монастиря, в 10 хвилинах від Карлова Моста. Парковка в приватному гаражі готелю - 28 євро на добу.
  • Deminka Palace - від 50 євро за ніч. Елегантний готель у відносно тихому районі. Поруч метро, ​​зупинки трамваїв, автобусів. У 5 хвилинах ходьби - Вацлавська площа, в 20-25 хвилинах ходьби і в 10 хвилинах на заг. транспорті - Карлів міст і Староместкой площа. У номерах люкс є міні-кухня. Парковка недалеко в гаражі платна. Сніданок - 10 євро. Додаткові ліжка в номері надаються за окрему плату.
  • Wenceslas Square Hotel - від 49 євро за ніч. Стильний готель у відносно тихому районі Праги 1, поруч з метро і зупинками громадського транспорту. У 5 хвилинах ходьби - Вацлавська площа, в 20 хвилинах ходьби і в 10 хвилинах на заг. транспорті - Карлів міст і Староместкой площа. Родзинка готелю - тераса на даху з приголомшливим видом на Прагу. Парковка поруч за ціною від 20 євро на добу. Хороший сніданок - 6 євро. Є номери для 2-х, 3-х, 4-х гостей і великі двокімнатні для 5-6 чоловік.
  • Hotel U Zlateho jelena - від 46 євро за ніч. Готель в старовинному будинку з гарним внутрішнім двориком. Відмінне розташування, в самому центрі - до Староміської площі всього 50 м. Через це може бути шумно ночами, тому попросіть при бронюванні дати тихий номер з вікнами у двір. У номерах проста обстановка в дусі старої Праги, кондиціонерів немає. За додаткову плату 10 євро - сніданок "шведський стіл", парковка на вулиці перед готелем дорога - 450 крон (30 євро) на добу. Є дво- та тримісні номери.

Кращі апартаменти в Празі 1:

Кращі апартаменти в Празі 1:

  • Four Trees - від 90 євро за ніч. Коплекс екологічно чистих апартаментів знаходиться в 10 хвилинах пішої прогулянки від Староміської площі, недалеко від торгового центру Палладіум. 2-х і 3-х кімнатні апартаменти з кухнею оформлені в сучасному еко-стилі, з натуральних матеріалів. Громадська автостоянка недалеко від апарт-готелю коштує 25 євро на добу.
  • Residence U Mecenáše - від 78 євро за ніч. Комплекс з 7-ми двокімнатних і трикімнатних апартаментів знаходиться в районі Мала Страна в 5 хвилинах ходьби від Празького Граду і 10 хвилинах від Карлова Моста. Великі стильні апартаменти в старовинній будівлі з усім необхідним для комфортного проживання та приготування їжі. Смачний сніданок у номер - 12 євро. Парковка на вулиці перед апарт-готелем за доп. плату.
  • DoMo Apartments - від 60 євро. Розташовані на спокійній вулиці в 5 хвилинах від Карлова Моста і 10 хвилинах від Староміської площі. Поруч зупинки заг. транспорту. Комфортні апартаменти з кухнею обладнані всім необхідним. У дворі будинку - бар, буває вечорами шумно. Але до 23-00 він закривається, і стає тихо. Громадська автостоянка за доп. плату.
  • Salvator Superior Apartments - від 59 євро. Знаходяться в старовинному будинку, в відносно тихому районі Праги 1, в 10 хвилинах від Староміської площі, в 15 хвилинах пішої прогулянки від Карлова Моста. Поруч зупинки транспорту. Затишні чисті апартаменти з кухнею обладнані всім необхідним для комфортного проживання. Сніданок 8 євро можна замовити в сусідньому готелі Salvator. Парковка - 20 євро на добу.

Забронювати інші готелі та апартаменти Праги 1 можна за цим посиланням:

= Готелі в Празі 1 - від 50 євро на добу

= Апартаменти в Празі 1 = Від 40 євро на добу

Район Прага 2.

Затишний престижний район Прага 2 знаходиться на правому березі річки Влтава, на південний схід від Праги 1. У нього включені такі квартали: Вишеград, частина кварталів Виноград, Нове Мєсто і Нуслі.

Район Прага 2 на карті.

Найвідоміші пам'ятки Праги 2: Карлова площа, фортеця Вишеград, Танцюючий будинок, площа Миру Найвідоміші пам'ятки Праги 2: Карлова площа, фортеця Вишеград, Танцюючий будинок, площа Миру. Багато будинків включені в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. У цьому районі розкинулися красиві парки.

Танцюючий будинок

Танцюючий будинок

У Празі 2 зручна мережа міського транспорту: метро, ​​трамваї, автобуси. Легко можна дістатися до історичного центру міста хвилин за 15-20. У цьому районі знаходиться також головний залізничний вокзал Праги.

У Празі 2 є багато спокійних вуличок з красивими витонченими старовинними будинками. Гуляючи по ним, розумієш: ось вона - справжня душевна Прага. Адже в суєті і натовпах туристів в центрі міста неможливо відчути особливу унікальну атмосферу столиці Чехії.

Десь по дорозі до фортеці Вишеград.

Десь по дорозі до фортеці Вишеград

Ми забронювали апартаменти в Празі 2, Виноград. Вартість 2-х кімнатної квартири при бронюванні на липень в квітні - 54 євро на добу. Це недорога ціна для Праги. Тут тихо, немає натовпів туристів. Господиня квартири заздалегідь замовила нам місце на парковці біля спортивного центру Folimanka (відзначений на карті вище), всього в 100 м від будинку. GPS координати парковки: 50 ° 4'1.066 "пн 14 ° 25'55.085" E. Вартість на добу - 200 крон.

Квартира знаходиться в старовинному будинку 18 століття. Ось такий вигляд з нашого вікна рано вранці.

До зупинки трамваю № 18 або №22 (самі туристичні маршрути трамваїв) всього 5-7 хвилин ходьби. У центр Праги, на Староместскую площа, ми добиралися 15 хвилин, а до Празького Граду - максимум 30 хвилин. Фортеця Вишеград - в пішій доступності, але ми їздили на трамваї №18, туди всього 2 зупинки.

Кращі готелі Праги 2:

Кращі готелі Праги 2:

  • Boutique Hotel Seven Days - від 67 євро, сніданок "шведський стіл" включений. Бутік-готель розташований в 5 хвилинах ходьби від Вацлавській площі, в 15 хвилинах - від Староміської площі. Поруч метро та зупинки заг. транспорту. Готель розмістився в старовинній будівлі XIX століття. Тут комфортні розкішні номери, зимовий сад, бар, SPA. За попереднім запитом надається парковка в гаражі за ціною 25 євро на добу.
  • Green Garden Hotel - від 55 євро, від 68 євро зі сніданком "шведський стіл". Елегантний готель в старовинному будинку знаходиться в 20 хвилинах від Староміської площі. Поруч метро та зупинки заг. транспорту. Для гостей надаються вишукані та стильні номери з сейфом, є зимовий сад, SPA, ресторан високої кухні. Сніданок "шведський стіл" - 8 євро. Парковка знаходиться в гаражі, в 5 хвилинах від готелю, коштує 20 євро на добу.
  • Hotel U Svatého Jana - від 59 євро з ситним сніданком "шведський стіл". розташований в 10 хвилинах пішої прогулянки від Танцюючого будинку, в 15 хвилинах від фортеці Вишеград і 20 хвилинах від Карлова Моста. Дуже атмосферне готель в старовинному будинку священика. Поруч Костел Святого Яна, мальовничий сад зі скульптурами у внутрішньому дворі. Номери оформлені в класичному стилі, чисті і затишні. Невелика парковка на території готелю за 15 євро в день, необхідно попередньо зарезервувати місце для машини.

Кращі апартаменти Праги 2:

Кращі апартаменти Праги 2:

  • Royal Bellezza Apartments - від 67 євро. Апарт-готель в районі Нове Место, в 10 хвилинах від Вацлавській площі. Поруч метро, ​​зупинки трамвая, автобуса. Стильні апартаменти з власною обладнаної кухнею і щоденною прибиранням. Сніданок - 8 євро. Приватна парковка - 15 євро.
  • Anyday Apartments - від 45 євро. Комплекс апартаментів знаходиться в 25 хвилинах ходьби від Карлового Моста, в 15 хвилинах від Танцюючого будинку. Поруч метро та зупинки заг. транспорту. Затишні апартаменти з добре обладнана кухня. Сніданок "шведський стіл" коштує 6 євро. Велика перевага для мандрівників на автомобілі - наявність приватної парковки за ціною 10 євро, що недорого для центра Праги. Місце на парковці потрібно резервувати заздалегідь.
  • Hugo Apartment Prague - від 40 євро. Затишні апартаменти з кухнею в спокійному районі, в 15 хвилинах ходьби від Вишеграду. Поруч зупинка трамвая №18, яким ми їздили в історичний центр Праги. Громадська автостоянка на вулиці -15 євро.

Забронювати інше житло в районі Прага 2 можна за цим посиланням:

= Готелі Праги 2 - від 42 євро на добу

= Апартаменти Праги 2 - від 37 євро на добу

Район Прага 3.

На правому березі річки Влтави, на схід від Праги 1, знаходиться адміністративний район Прага 3. Він складається з таких мікрорайонів: Жижков, частини кварталів Виноград, Височани, Страшніце. Тут горбиста місцевість, багато парків. За старих часів на місці Праги 3 росли виноградники. Звідси і назва кварталу "Виноград".

Район Прага 3 на карті.

Район Прага 3 на карті

Знамениті пам'ятки Праги 3: Жіжковская телевізійна вежа, найбільша в Європі кінна статуя Яна Жижки на пагорбі Витків. У цьому районі є парки, дуже багато недорогих пабів і ресторанів.

Район Прага 3 і Жіжковская телевежа. Вид з Празького граду.

У Празі 3 - велика мережа громадського транспорту: метро, ​​автобуси, трамваї. У центр Праги можна дістатися за 10-20 хвилин. Готелі тут дешевше, ніж в Празі 1 та Празі 2.

Кращі готелі Праги 3:

Кращі готелі Праги 3:

  • Louren hotel - від 72 євро зі сніданком "шведський стіл". Знаходиться в районі Виноград, в 5 хвилинах ходьби від Телевізійної вежі, в 20 хвилинах їзди на трамваї і 10 хвилинах на метро до історичного центру Праги. Метро і зупинки заг. транспорту поруч. Номери оформлені в класичному елегантному стилі. Приватна парковка коштує 18 євро в день.
  • Theatrino Hotel - від 63 євро зі сніданком "шведський стіл". Респектабельний 4-зірковий готель знаходиться районі Жижков в 5 хвилинах від Телевізійної вежі з оглядовим майданчиком, в 15 хвилинах їзди від історичного центру. Поруч зупинка трамвая. У будівлі готелю колись був театр. Відреставровані художниками зали переносять в богемне атмосферу минулого. Стильні номери оснащені з комфортом. В готелі є СПА-центр. Парковка поруч з готелем коштує 12 євро на добу.
  • Carlton - від 54 євро зі сніданком "шведський стіл". Відмінний 4-зірковий готель за доступною ціною. Знаходиться в спокійному районі, поруч зупинка трамвая. До історичного центру Праги можна дістатися за 10 хвилин або дійти за півгодини. В готелі стильні і затишні номери. Громадська автостоянка надається за ціною 22 євро на добу.

Кращі апартаменти Праги 3:

Кращі апартаменти Праги 3:

  • Residence Vinohrad - від 67 євро. Апартаменти знаходяться в районі Жижков, в 5 хвилинах ходьби від Телевізійної вежі, в 20-30 хвилинах від центру міста. Поруч зупинки заг. транспорту. До Староміської площі можна доїхати за 10-15 хвилин. Комфортна квартира з гарним видом з вікна обладнана кухнею, пральною і посудомийній машиною. Громадська парковка- 15 євро.
  • Old Town Apartments - від 49 євро. Апартаменти з хорошим розташуванням - в 5 хвилинах ходьби від Телевізійної вежі, в 20-30 хвилинах від центру міста. Поруч зупинки заг. транспорту. До Староміської площі можна доїхати за 10-15 хвилин. Затишна квартира з обладнаної кухнею, пральною і посудомийній машиною. Громадська автостоянка в подзменом гаражі - 10 євро. Додатково оплачується прибирання 15 євро за все проживання, при заїзді потрібно внести депозит 100 євро, який повертається ін реєстрації від'їзду.
  • Apartmány SKLEP - від 36 євро. Апарт-готель знаходиться недалеко від історичного центру. За 20 хвилин можна дійти до Староміської площі, за 5 хвилин - до Телевізійної вежі. Зупинка трамвая і метро поруч. До центру - 1-2 зупинки. Прості комфортні апартаменти з кухнею. Сніданок "шведський стіл" - 5 євро. Приватна парковка надається за ціною 8 євро на добу.

Забронювати інше житло в районі Прага 3 можна за цим посиланням:

= Готелі Праги 3 - від 38 євро на добу

= Апартаменти Праги 3 - від 34 євро на добу

Район Прага 5.

Прага 5 складається з 7 мікрорайонів, але тільки один з них розташований близько до історичного центру і має хороше транспортне сполучення. Це - Сміхов.

Біля підніжжя Петршин пагорба, на лівому березі Влтави розкинулися елегантні будинки мікрорайону Сміхов, який відноситься до Праги 5. Він знаходиться на південний захід від центру Праги і сусідить з Прагою 1 і (навпроти через річку) з Прагою 2.

Район Прага 5, Сміхов, на карті.

Основні визначні пам'ятки кварталу Сміхов: парк Кинського, пивоварня Старопрамен, Сміховская синагога, костел Св. Вацлава.

Квартал Сміхов, Прага 5. Вид з фортеці Вишеград. Квартал Сміхов, Прага 5

З Сміхове можна швидко дістатися до історичного центру Праги на метро, ​​автобусі або трамваї. Час в дорозі 10-20 хвилин. Це оптимальний мікрорайон Праги 5 для бронювання готелю або апартаментів.

Кращі готелі Праги 5:

Кращі готелі Праги 5:

  • Hotel Julian - від 67 євро за двомісний номер зі сніданком "шведський стіл". Знаходиться в спокійному районі в 10-15 хвилинах пішої прогулянки від Карлова Моста, в 20 хвилинах від Староміської площі та Празького граду. Поруч трамвайна зупинка. Елегатний 4-зірковий готель в старовинній будівлі. До послуг гостей два ресторани, лоббі-бар, СПА-центр, тераса на даху з приголомшливим видом на Прагу. Номери чисті, затишні. Приватна парковка на території готелю 20 євро на добу.
  • Hotel u Martina Praha -від 48 євро, від 55 євро зі сніданком "шведський стіл". Знаходиться на тихій вулиці в 20 хвилинах ходьби від Карлового Моста, в 30 хвилинах від Староміської площі та Празького граду. Поруч зупинка трамвая. До послуг гостей 2 ресторани з зимовим і літнім садом, чайний будиночок в японському стилі. Номери затишні, чисті. Сніданок 6 євро. Парковка 12 євро на добу.
  • Hotel Malá Strana - від 42 євро за номер зі сніданком "шведський стіл". Відмінне розташування в тихій вуличці, в 5 хвилинах ходьби від острова Кампа і фунікулера на Петршин пагорб, в 10 хвилинах від Карлова Моста і 20 хвилинах від Староміської площі та Празького граду. У старовинній будівлі готелю є свій зимовий сад. Номери чисті і комфортні. Парковки немає, але можна знайти поблизу суспільну.

Кращі апартаменти Праги 5:

Кращі апартаменти Праги 5:

  • Remember Residence - від 89 євро. Комплекс апартаментів розташований в спокійному районі недалеко від набережної Влтави. До фунікулера на Петршин пагорб йти 10 хвилин, до острова Кампа - 15 хвилин, до Карлова Моста 20 хвилин. Поруч зупинки заг. транспорту. До історичного центру можна доїхати за 15 хвилин. Стильні затишні чисті апартаменти з кухнею і своїм гамаком. Для дітей передбачена дитяче ліжечко, настільні ігри, пазли, захист на розетках. Відгуки гостей про чудовому сервісі. Парковка 14 євро в день.
  • Anděl Apartments Praha - від 45 євро. Комплекс апартаментів в житловому районі Праги 5. До Празького граду, Староміської площі, Карлова моста можна доїхати за 10-15 хвилин або дійти за 30-40 хвилин. Поруч метро та зупинки трамвая, автобуса. Чисті зручні апартаменти з обладнаною кухнею. Сніданок - 8 євро. Парковка - 10 євро на добу.
  • Angel City Apartments - від 37 євро. Комплекс апартаментів з садом в тихому житловому районі. Поруч метро та зупинки трамвая та автобуса. До історичного центру можна доїхати за 10-20 хвилин. Комфортні чисті квартири обладнані кухнею з усім необхідним. Парковка 22 євро на добу. Додатково є плата за обслуговування за все проживання - 6 євро.

Забронювати інше житло в районі Прага 5 (Сміхов) можна за цим посиланням:

= Готелі Праги 5, Сміхов - від 40 євро на добу

= Апартаменти Праги 5, Сміхов - від 30 євро на добу

Район Прага 6.

Прага 6 - респектабельний район на північний-Захід від Праги 1, на лівому березі Влтави. Тут розміщуються посольства багатьох держав, престижні школи, ВНЗ, є старовинні вілли і чудові парки. Найближчі до центру Праги мікрорайони Дейвіце, Брженов, частина Градчан.

Район Прага 6 на мапі.

Район Прага 6 на мапі

На околиці Праги 6, в мікрорайоні Рузине, знаходиться аеропорт ім. Вацлава Гавела.

Читайте також: Як дістатися з аеропорту Праги в центр міста. Вдень і вночі.

Найвідоміші пам'ятки Праги 6: Бржевновскій монастир, Страговський стадіон, Технічний університет, знаменитий парк "Дівока Шарка", парк-заповідник "Зірка".

Житлові будинки в Празі 6.

Найбільш зручне транспортне сполучення (метро, ​​трамваї автобуси) в найближчих до Праги 1 районах: Дейвіце, Брженов, частина Градчан. Звідси до центру Праги їхати міським транспортом 5-15 хвилин, а пішки можна спокійно дійти до Празького Граду або Страгівського монастиря хвилин за 20. У цих кварталах оптимально бронювати готель.

Кращі готелі Праги 6:

Кращі готелі Праги 6:

  • Hotel Schwaiger - від 70 євро, сніданок "шведський стіл" включений. Елегантний 4-зірковий готель розташований в тихому районі Праги 6, в 20 хвилинах ходьби від Празького Граду. Поруч метро та зупинки транспорту. До послуг гостей ресторан чеської кухні і сад. Номери стильні і комфортні. Невелика парковка надається за ціною 15 євро.
  • Adalbert Ecohotel - від 43 євро на добу зі сніданком "шведський стіл". Цей еко-готель унікальний, завдяки своєму розташуванню в будівлі Брженовского монастиря X століття серед мальовничих садів, але недалеко від основних визначних пам'яток Праги. До аеропорту їхати 10-15 хвилин, до історичного центру на трамваї №22 (зупинка поряд) близько 20 хвилин. Пішки до Страговського монастиря 15 хвилин, до Празького Граду - 20 хвилин. Для любителів пива - відмінний варіант, адже при цьому монастирі є своя пивоварня з смачним пивом, також є ресторан національної чеської кухні. Готель дуже атмосферне з комфортними чистими номерами. Парковка надається безкоштовно.
  • Marketa - від 32 євро зі сніданком "шведський стіл". Хороший бюджетний готель з садом знаходиться в спокійному житловому районі в оточенні парків, в 20 хвилинах пішої прогулянки від Страговського монастиря, в 30 хвилинах від Празького граду. До зупинки трамваю 22 йти під гору 10 хвилин. Цей маршрут об'їжджає практично всі головні визначні пам'ятки Праги. У номерах затишно, комфортно, але немає холодильника і кондиціонера. Для літньої пори не дуже добре. Приватна парковка - за ціною 10 євро на добу.

Кращі апартаменти Праги 6:

Кращі апартаменти Праги 6:

  • Apartment Malovanka - від 61 євро за ніч. Двокімнатні квартири в спокійному житловому районі. До Страгівського монастиря - 10 хвилин пішки, до Празького граду - 20 хвилин. Поруч зупинка трамвая, яким за 20-25 хвилин можна доїхати до історичного центру. У затишних чистих апартаментах є кухня з посудомийній машиною, мікровролновкой і всім необхідним для прігтовленія їжі. Парковка в найближчому торговому центрі - 15 євро на добу. Пізніше заселення після 21-00 не доступно. При заїзді вноситься депозит 100 євро готівкою, при виїзді він повертається.
  • Apartman u Hradcan - від 45 євро за ніч. Двокімнатна квартира в тихому житловому районі Праги 6. У 10 хвилинах ходьби Страговский і Брженовскій монастирі з пивоварнями і ресторанами чеської кухні. За 20 хвилин можна дійти до Празького Граду і Петршин пагорба. Поруч зупинка трамвая, яким можна доїхати до всіх основних визначних пам'яток Праги. В комфортних апартаментах є обладнана кухня. Громадська автостоянка на вулиці за ціною 10 євро на добу.
  • White & Woody Prague Castle Apartments - від 41 євро. Комплекс апартаментів з кухнею в тихій вуличці в 10 хвилинах прогулянки від Празького Граду, в 35 хвилинах їзди від аеропорту. Поруч метро та зупинки трамваїв. При апарт-готелі є кафе і ресторан. Номери з оригінальним дизайном обладнані кухнею з усім необхідним для приготування їжі. Парковка громадська недалеко від комплексу, коштує 10 євро на добу. Додатково оплачується прибирання - 9 євро за все проживання.

Забронювати інше житло в районі Прага 6 можна за цим посиланням:

= Готелі Праги 6 - від 50 євро на добу

= Апартаменти Праги 6 - від 40 євро на добу

Район Прага 7.

У вигині річки Влтава розкинувся район Прага 7. Він знаходиться на протилежному березі від історичного центру, на північ від Праги 1. Найзручніші квартали для проживання мандрівників - це Летна і Голешовіце.

Район Прага 7 на мапі.

Район Прага 7 на мапі

Основні визначні пам'ятки Праги 7: Національна празька галерея, Летенская оглядовий майданчик з величезним метрономом, Празький зоопарк, Ботанічний сад, Виставковий комплекс, в якому є музеї, океанаріум, шоу співаючих фонтанов- Кржіжікови Фонтани. Особливість цього району - найдовша набережна і багато зелених горбистих парків.

Громадський транспорт включає метро, ​​трамваї, автобуси. До історичного центру дістатися можна за 10-20 хвилин, а з найближчих до річки кварталів Праги 7 до нього простіше дійти пішки по мостам через Влтаву. Готелі тут трохи дешевше, ніж в сусідніх районах.

Кращі готелі Праги 7:

Кращі готелі Праги 7:

  • Belvedere - від 86 євро, ситний сніданок включений. 4-зірковий готель розташований недалеко від двох парків, Виставкового центру, Національної галереї. До Старого Місця йти 25-30 хвилин. Поруч метро і зупинка трамвая. У готелі є ресторан, СПА-центр. Комфортні номери оформлені в класичному стилі, в них є все для приготування кави \ чаю. Парковка коштує 22 євро в день, потрібно попередньо резервувати.
  • Art Hotel Prague - від 56 євро зі сніданком "шведський стіл". Готель знаходиться поруч з Виставковим центром, Національною галереєю і двома парками, поруч метро і зупинка трамвая. До історичного центру можна дійти за 30 хвилин, ще швидше - доїхати)). Особливість готелю - виставка робіт сучасних чеських художників в холі і картини в номерах. В комфортних стильних номерах є чайник, кава, чай. Парковка коштує 12 євро на добу, необхідно резервувати місце.
  • Residence Vysta - від 38 євро зі сніданком "шведський стіл". Готель розташований поруч з Виставковим центром, в 25 хвилинах пішої прогулянки до центру Праги. Поруч зупинка трамвая і метро, ​​до основних визначних пам'яток можна доїхати за 10-20 хвилин. Номери готелю комфортні та стильні. Парковка знаходиться поруч і коштує 8 євро в день.

Кращі апартаменти Праги 7:

Кращі апартаменти Праги 7:

  • Designer Prague City Apartments - від 67 євро на добу. Квартири знаходяться поруч з парком Летна, 5 хвилинах ходьби від Виставчоного центру, в 15 хвилинах від Староміської площі, в 25 - від Карлова Моста. Поруч зупинка трамвая. Стильні гарні апартаменти прикрашені картинами сучасних художників. До послуг гостей устаткування кухня, пральна машина. Парковка 18 євро на добу. Рецепція знаходиться на іншому березі Влтави, в районі Старе Місце, в 15 хвилинах ходьби / 5 хвилинах їзди від квартир. Тут потрібно забрати ключі.
  • Residence Milada - від 54 євро на добу. Комплекс апартаментів знаходиться в 20 хвилинах пішої прогулянки до Старого Місця, в 5 хвилинах від Летенскіх садів і Виставкового центру. Поруч метро і зупинка трамвая. До Староміської площі їхати 15 хвилин, до Празького Граду і Зоопарку 25 хвилин. Стильні елегантні апартаменти обладнані кухнею, пральною машиною. Громадська автостоянка за додаткову плату. Заїзд поза роботою стійки реєстрації оплачується в 25 євро. При заселенні вноситься депозит 150 євро, який повертається під час виїзду.
  • Comfortable Prague Apartments - від 50 євро за ніч. 4-зірковий апарт-готель розташований в 20 хвилинах пішої прогулянки від Старого Місця, в 5 хвилинах від Виставкового комплексу. Поруч зупинки трамвая і метро. До Староміської площі їхати 10 хвилин, до Празького граду і Зоопарку - 20 хвилин. Затишні стильні номери обладнані всім для комфорту гостей. Тут є кухня з плитою, духовкою, мікрохвильовою пічкою, посудомийна і пральні машини. Громадська автостоянка поруч з комплексом коштує 8 євро на добу.

Забронювати інше житло в районі Прага 7 можна за цим посиланням:

= Готелі Праги 7 - від 35 євро на добу

= Апартаменти Праги 7 - від 32 євро на добу

Корисна порада: Краще за співвідношенням ціна / якість житло в Празі потрібно бронювати задовго до приїзду. Столиця Чехії входить в 5-ку найпопулярніших туристичних міст, тому хороші готелі та апартаменти тут "йдуть" як гарячі пиріжки. Ми бронювали апартаменти в Празі за 5 !!! місяців до поїздки.

Спеціальні пропозиції зі знижками на бронювання готелів і апартаментів в Празі дивіться тут:


Booking.com

Ми підібрали найближчі райони до визначних пам'яток та історичного центру Праги. Кожен має хороше транспортне сполучення. Вам залишилося вибрати та забронювати житло на свій смак і бюджету. І по приїзду насолоджуватися пишністю Праги.

Бажаємо Вам яскравих подорожей!

Читайте також:

=== Що привезти з Праги. Топ-10 чеських із сувенірами та подарунками.

=== Прага. Путівник: пам'ятки, готелі, їжа, транспорт, маршрути, відгуки

=== Як дістатися з аеропорту Праги в центр міста. Вдень і вночі.

=== Чехія Прага. На машині по Європі. Звіт про подорож - частина 2.

=== На машині до Чехії. Оплата доріг, ПДР, комплектація авто, вартість бензину. Парковка в Празі.

Що вибрати готель або апартаменти?

Новости