Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Де знаходиться селигер?

  1. Де знаходиться озеро Селігер
  2. Поради рибалкам і відпочиваючим на Селігері

Росія - величезна країна. І не дивно, що річок, озер, ставків та інших водойм на території Росії величезна безліч. На одне з них мене потягнув один порибалити. Я не шанувальник риболовлі, але атмосферу ранніх зборів, що сходить над озером сонце, ранкове цвірінькання пташок я люблю. Місцем риболовлі було озеро Селігер. Росія - величезна країна

Де знаходиться озеро Селігер

Ця водойма належить двом областям РФ: Новгородської і Тверської. Не дивно, так як площа озерного комплексу досить велика - 260 кв. км. Селігер також називається Осташковськоє і своє походження бере від льодовика. Озеро становить систему водойм, островів, заток і мисів.

Озеро становить систему водойм, островів, заток і мисів

Найбільшими річками, які впадають в Селігер, є Сарога, Замошенка, КРАПИВЕНКО.

Тут можна зустріти таких тварин, як ведмідь, вовк, лось і інших. Флора досить звична для озер: очерет, осока, очерет, латаття.

Озеро глибше Азовського моря приблизно в два рази, максимальна глибина досягає позначки в 24 метра. Ми рибалили взимку. А ось якби це було влітку, варто було б врахувати фактор перепаду температур. Влітку температура води на глибині озера залишається досить низькою, а ось наверх якраз випливають теплолюбні рибини. Там їх і варто чекати.

Поспішаю повідомити, що рибалка виявилася досить успішною. Ось наш улов:

  1. Три йоржа.
  2. Ціла купа подлещиков.
  3. Два лина.

Досить непогано, я вважаю.

Поради рибалкам і відпочиваючим на Селігері

Риболовля на озері має свої особливості, і ось основні з них:

  1. Течії практично немає, від чого риба набирає масу і жирність.
  2. Хижих видів риби набагато менше, ніж в річці.
  3. Озеро тепліше, ніж річка. Це стосується навіть льодовикового Селігеру. Даний пункт впливає на те, що карася і коропа на озері завжди більше.

Взагалі Селігер досить популярний серед туристів. Але влітку. Взимку може залучити тільки рибалка, можливість покататися на ковзанах і санях, красиві пейзажі.

Але тим, хто потрапить на Селігер влітку, точно буде чим зайнятися. Тут розвинений водний туризм, можна їздити на велосипеді по околицях, розвинена система поромних переправ, а озеро навіть є судноплавним.

Це місце дуже чисте, так як за порядком на озері і його берегах стежать, сюди можна сміливо приїжджати з родиною на відпочинок.

Новости