Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Де знаходиться Китай на карті світу? Детальна карта Китаю з містами, островами, курортами і провінціями російською мовою

  1. Де знаходиться Китай на карті світу?
  2. Інтерактивна карта Китаю з містами і курортами
  3. Карта Китаю з провінціями
  4. Острови Китаю на мапі
  5. Географічне положення Китаю
  6. територія Китаю
  7. межі Китаю

Детальна карта Китаю російською мовою. Карта доріг, міст, провінцій і островів на карті Китаю. Показати на карті Китай.

Де знаходиться Китай на карті світу?

Китай, або Китайська Народна Республіка розташовується в Центральній і Східній Азії і є одним з найдавніших держав світу.

Китай, або Китайська Народна Республіка розташовується в Центральній і Східній Азії і є одним з найдавніших держав світу

Китай на карті світу

Інтерактивна карта Китаю з містами і курортами

Країна дивно різноманітна: тут ви знайдете ультрасучасні мегаполіси (Пекін, Шанхай, Гуанчжоу), пляжні курорти (острів Хайнань, Байдахе, Циндао, Далянь), гірськолижні курорти (Ванлунь, Ябулі, Наньшань, Сілін), "світову столицю" буддизму - Тибет, одні з найкращих світових лікувально-оздоровчих курортів (Урумчі, Даляня, Санья).

Карта Китаю з провінціями

Адміністративний поділ Китаю багаторівневе і трохи заплутане. Так, КНР ділиться на 34 адміністративних одиниць, при цьому в її склад входять 23 провінції, 5 автономних районів, 4 міста (Пекін, Чунцін, Тяньцзінь і Шанхай) і 2 спеціальних адміністративних району (Гонконг і Макао). До провінціях відносять Аньхой, Гуандун, Ганьсу, Гуйчжоу, Хайнань, Хебей, Хейлунцзян, Хенань, Хунань, Хубей, Цзянсі, Цзянсу, Фуцзянь, Гирин, Ляонін, Цинхай, Шаньдун, Шеньсі, Шаньсі, Сичуань, Юньнань, Чжецзян, В 5 автономних районів входять Внутрішня Монголія, Гуансі-чжуанський, Нінся-Хуейський, Синьцзян-уйгурський і Тибетський автономні райони.

До провінціях відносять Аньхой, Гуандун, Ганьсу, Гуйчжоу, Хайнань, Хебей, Хейлунцзян, Хенань, Хунань, Хубей, Цзянсі, Цзянсу, Фуцзянь, Гирин, Ляонін, Цинхай, Шаньдун, Шеньсі, Шаньсі, Сичуань, Юньнань, Чжецзян, В 5 автономних районів входять Внутрішня Монголія, Гуансі-чжуанський, Нінся-Хуейський, Синьцзян-уйгурський і Тибетський автономні райони

Провінції Китаю на мапі

Острови Китаю на мапі

У Китаї досить багато островів, проте велика їх частина нежилі. Найбільш відомими островами Китаю є Хайнань, Тайвань і Чунмін, що є найбільшим піщаним островом в світі. Півострів Макао, колишній в минулому островом, також привертає велику кількість туристів.

Півострів Макао, колишній в минулому островом, також привертає велику кількість туристів

Карта Китаю з островами

Географічне положення Китаю

З півночі на південь Китай розташовується від русла річки Хейлунцзян (53 ° 33 'пн. Ш. І 123 ° 16' східної довготи. Д.) До островів Спратлі (10 ° 44 'пн. Ш. І 115 ° 49' східної довготи. Д. ). Зі сходу на захід республіка простягається від острова Великий Уссурійський (48 ° 21 'пн. Ш. І 134 ° 38' східної довготи. Д.) До гірської системи Памір (39 ° 15 'пн. Ш. І 73 ° 34' східної довготи. Д .). Зазвичай вчені виділяють 3 основних орографічних регіону держави: Тибетське нагір'я, Низькі акумулятивні рівнини і Пояс гір і високих рівнин.

територія Китаю

Площа Китаю становить 9,6 мільйона квадратних кілометрів, він є найбільшою країною в Азії і третьою за територією країною в світі, поступаючись лише Канаді і Росії. Топографія Китаю дуже різноманітна: на території країни знаходяться пустелі, високі гори, западини, плато і рівнини.

межі Китаю

Республіка межує з 14-ма країнами і загальна довжина сухопутних кордонів становить 22 117 кілометрів. Китай має кордони з Росією (3 605 кілометрів на північному сході і 40 кілометрів на північному заході), з Монголією (4 677 кілометрів), з Північною Кореєю (1 416 кілометрів), з М'янмою (2 185 кілометрів), з Індією ( 3 903 кілометри), з В'єтнамом (1 281 кілометр), з Лаосом (423 кілометри), з Бутаном (470 кілометрів), з Непалом (1 236 кілометрів), з Пакистаном (523 кілометри), з Афганістаном (76 кілометри), з Таджикистаном (414 кілометри), з Киргизією (858 кілометрів) і з Казахстаном (1 533 кілометри).



Де знаходиться Китай на карті світу?
Де знаходиться Китай на карті світу?

Новости