Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Де знаходиться Франція на карті світу і на карті Європи ?? Детальна карта Франції з містами і провінціями російською мовою

  1. Де знаходиться Франція на карті світу?
  2. Де знаходиться Франція на карті Європи?
  3. Інтерактивна карта Франції з містами
  4. Регіони Франції на мапі - провінції Франції
  5. Географічне положення Франції
  6. територія Франції
  7. межі Франції

Детальна карта Франції російською мовою. Карта доріг, міст і провінцій на інтерактивній карті Франції. Показати на карті Франції.

Де знаходиться Франція на карті світу?

Франція - найбільша країна Європейського Союзу, за розміром вона займає третє місце в Європі після Росії та України. Розташоване держава в центрі західної Європи.

Розташоване держава в центрі західної Європи

Франція на карті світу

Де знаходиться Франція на карті Європи?

Велика частина країни розташована в Західній Європі. Її материкова частина межує з Бельгією, Люксембургом і Німеччиною (північний схід), зі Швейцарією (схід), з Монако і Італією (південний схід), з Іспанією і Андоррою (південь). Також Франції належать острів Корсика в Середземномор'ї і близько 20 залежних територій.

Також Франції належать острів Корсика в Середземномор'ї і близько 20 залежних територій

Франція на карті Європи

Інтерактивна карта Франції з містами

Умовно туристичну Францію можна розділити на "екскурсійну" і "курортну". Найбільш багату екскурсійну програму може запропонувати регіон Іль-де-Франс, що включає в себе Париж і передмістя, відома на весь світ Долина річки Луари, і безліч старовинних поселень міського типу: Орлеан, Руан, Шартр, Страсбург. До курортної зони відносяться Середземноморське і Атлантичне узбережжя, Корсика, а також відомі на весь світ гірськолижні курорти Франції.

Регіони Франції на мапі - провінції Франції

Франція ділиться на 18 регіонів, які є адміністративно-територіальними одиницями верхнього рівня держави. Раніше регіони називалися провінціями, і їх було більше. Кожен регіон Франції представляє певну територію, з характерною культурою або соціальної ідентичністю. 13 з 18 регіонів знаходяться на метрополії (в Європі), а 5 - на заморських землях. Регіони в свою чергу розбиті на більш дрібні департаменти. Отже, в даний час Франція ділиться на Бургундію - Франш-Конте, Нову Аквитанию, Нормандію, Гранд-Ест, Окситанію, О-де-Франс, Овернь - Рона - Альпи, Бретань, Центр - Долину Луари, Корсику, Іль-де- Франс, Землі Луари і Прованс - Альпи - Лазурний Берег. До заморським регіонах відносять Гваделупи, Гвіани, Мартініки, Реюньйон та Майотту.

До заморським регіонах відносять Гваделупи, Гвіани, Мартініки, Реюньйон та Майотту

Регіони / Провінції Франції на мапі

Географічне положення Франції

Розташована в центральній Європі, Франція володіє значним географічним різноманітністю. На півночі країни знаходяться великі рівнини. Східна частина насичена гірськими масивами (Юра, Альпи, Вогези). Для західних регіонів характерний більш пологий рельєф, багатий річками (Сена, Марна, Іонна, Уаза, Рейн, Сона і Рона). Близько 30% території Франції покривають ліси. Крім цього, країна багата чудовими пляжами на берегах Середземномор'я і Атлантики. Географічні координати Франції: 47 ° пн.ш. і 2 ° східної довготи

територія Франції

Держава займає 675 417 квадратних кілометрів, що є 41-м показником в світі. Протяжність Франції з півночі на південь складає близько 975 кілометрів, із заходу на схід - близько 950 кілометрів.

межі Франції

Франція має кордону з одинадцятьма країнами. Метрополія (Європейська територія) межує з вісьмома країнами: Іспанія - 623 кілометри, Бельгія - 620 кілометри, Італія - ​​488 кілометри, Швейцарія - 573 кілометри, Німеччина - 451 кілометри, Люксембург - 73 кілометри, Андорра - 56,6 кілометра, Монако - 4 , 4 кілометри. Заморські регіони межують з трьома державами. Загальна довжина сухопутних кордонів дорівнює 4 082 км. За винятком північно-східній частині країни, прикордонні регіони припадають на природні межі: Рейн, Юра, Альпи, Піренеї.



Де знаходиться Франція на карті світу?
Де знаходиться Франція на карті Європи?
Де знаходиться Франція на карті світу?

Новости