Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Де відпочивати на Балі? Кращі пляжі і курорти

  1. Курорти і пляжі Балі на карті
  2. Джімбаран
  3. Нуса-Дуа
  4. Танджунг Беноа
  5. Санур
  6. Убуд
  7. Кращі пляжі Балі для купання
  8. Кращі пляжі Балі для серфінгу

Дізнайтеся, на яких курортах Балі найкраще відпочивати! Розповідаємо про ціни, пляжах, інфраструктурі, вільних, визначні пам'ятки і вибираємо оптимальні місця для пляжного відпочинку.

Балі - унікальний острів в Індонезії з особливим національним колоритом і природним зачаруванням. Щоб вибрати кращий курорт Балі, потрібно визначитися зі своїми планами на відпочинок.

Як можна відпочивати на Балі? Тут можна займатися серфінгом, дайвінгом, снорклінгом, відвідувати храми і заповідники, вивчати місцевий побут і звичаї, займатися йогою і ніжитися в спа. Деякі туристи не затримуються на одному місці - острів невеликий за розмірами, і його легко можна об'їхати за короткий термін. У цьому огляді ми розповімо про кращих курортах Балі для пляжного відпочинку і місцях для серфінгу.

Гарячі тури шукайте на сервісах Травелата і Level.Travel - вони порівнюють пропозиції 120 туроператорів і знаходять кращі ціни. Купити путівку можна онлайн, що дуже зручно.

Кращі курорти і пляжі Балі:

Дізнайтеся, на яких курортах Балі найкраще відпочивати

Мешканець Балі (Фото © Gemma i Jere / flickr.com)

Курорти і пляжі Балі на карті

Кращі курорти для відпочинку на Балі

кута

Не так давно Кута була улюбленим місцем проживання хіпі, зараз це найвідоміший і жвавий курорт Балі. Він зручно розташований (близько від аеропорту), з розвиненою інфраструктурою і хорошими піщаними пляжами. У Куті є аквапарк, а в 20 км від курорту знаходиться знаменитий храм Танах Лот, величаво підноситься над океаном.

Відпочинок на пляжі в Куті відмінно підійде молодим людям, які ведуть активний спосіб життя і приїхали на Балі заради серфінгу. Споти підходять для новачків - хвилі середніх розмірів, немає небезпечних рифів і скель. Днем дуже людно на пляжах, до відпочиваючих постійно пристають торговці, нав'язуючи свій товар і послуги, вночі життя кипить в барах і клубах.

Пляж Кута (Фото © hk0330 / flickr.com)

В 2 км від Кути розташований Легиан. Там трохи тихіше, це гарне місце для молодих і веселих, що вважають за краще вдень відпочивати на пляжі, а вночі вирушати в галасливу Куту. За Легіане розташований курорт Семіньяк. Ці три курорту буквально примикають один до одного, утворюючи єдину курортну зону. І якщо Кута і Легіан пропонують житло за демократичними цінами, то Семіньяк орієнтований на золоту молодь. Там розташовані дорогі готелі і ресторани, а відпочинок передбачається ліниво-безтурботний, як і належить туристам категорії VIP.

Ціни на Балі →

Ціни на Балі →

Скала, де розташований храм Улувату (Фото © wikimedia.ru / CEphoto, Uwe Aranas)

Джімбаран

Невелике селище, де місцеве населення заробляє в основному рибним промислом. Одна частина пляжу Джимбаран зайнята рибальськими снастями і човнами. Інша - прибережними ресторанами, де можна спробувати свіжі морепродукти (вони вважаються кращими на Балі), і дорогими 5 * готелями. На курорті хороші місця для дайвінгу та снорклінга, але дозволити собі відпочинок тут можуть тільки забезпечені люди - ціни високі. Спокійно поплавати можна в південній частині пляжу, захищеної мисом.

Спокійно поплавати можна в південній частині пляжу, захищеної мисом

Пляж в Джімбаране (Фото © Trans World Productions / flickr.com)

Нуса-Дуа

Колись тут були мангрові зарості, зараз це одне з кращих місць, де можна відпочивати на острові Балі. У Нуса-Дуа є всі умови для спокійного відпочинку: розкішні готелі, поля для гольфу, тенісні корти і доріжки для їзди на велосипедах.

Нуса-Дуа - єдиний курорт Балі, де пляжі закриті від місцевих, але його відособленість не дозволяє познайомитися з унікальною культурою острова. Пам'ятки в Нуса-Дуа відсутні - по суті, це вулиця, вздовж якої розташовані готелі, кафе і стійки з екскурсіями. Якщо ви прилетіли по путівці і хочете тільки пляжного відпочинку, то курорт вам підійде. Якщо ж хочете познайомитися з культурою острова, краще вибрати інший курорт Балі, наприклад, Убуд.

Ціни на житло та їжу в Нуса-Дуа значно вище, ніж в інших місцях острова.

Ціни на житло та їжу в Нуса-Дуа значно вище, ніж в інших місцях острова

Пляж в Нуса-Дуа (Фото © Jumilla / flickr.com)

Танджунг Беноа

Цей розвивається тихий курорт, що виник на місці рибальського селища, розташований поруч з Нуса-Дуа. Відрізняється від свого фешенебельного сусіда наявністю 3-4 * готелів і лояльними цінами на відпочинок. Тут гарні пляжі і інтернаціональне населення. У Танджунг уживаються різні світові релігії, що підтверджують храми і мечеті, розташовані по сусідству один з одним.

Днем відпочиваючі катаються на водних лижах, займаються серфінгом, снорклингом і парашютінгом, ввечері вечеряють в одному з ресторанчиків. Лояльна цінова політика приваблює молодят і сімейні пари, які прагнуть усамітнення.

Пляж в Танджунг Беноа (Фото © dannymfoster / flickr.com)

Санур

Це найстаріший курорт острова, а розвинена інфраструктура робить його одним з кращих місць, де можна відпочити на Балі: є готелі різної цінової категорії, кафе і магазини, багато доглянутих тропічних садів. Відпочинок дешевше, ніж на благопристойному курорті Нуса-Дуа, але дорожче, ніж в галасливій Куті. Найчастіше тут відпочивають родини з дітьми, так як берег пологий, і активні люди - спокійна вода сприяє снорклінгом і дайвінгу. І мінусів - під час відпливу вода дуже далеко йде.

У Санур є стародавні храми, музей художника Адріена де Мерпреса і великий центр розваг з водними гірками та атракціонами. З Санур зручно добиратися до вулканів і гарячих джерел Балі, а недалеко від курорту розташований острів з гігантськими черепахами.

Чи варто їхати на Балі →

Чи варто їхати на Балі →

Відплив в Санур (Фото © wikimedia.ru / Sententiosus)

Убуд

Убуд - це культурна столиця острова і найкраще місце для спраглих познайомитися зі звичаями і традиціями Балі. Місто знаходиться серед тропічних лісів в нагірній частині Балі. Пляжів, нічних клубів і барів тут немає, зате є безліч храмів, сувенірних крамниць і ресторанів. Ціни на проживання доступні будь-якому туристу.

У місті багато музеїв, ремісничих майстерень і картинних галерей, де періодично проходять міжнародні виставки. Регулярно можна побачити вистави за балійскім танцями і музичними концертами.

У магазинах можна купити сувеніри ручної роботи. Це місто віддалений від узбережжя, але відмінно сприяє пішохідним прогулянкам і їзді на велосипеді. Мальовничі пейзажі околиць - рисові тераси, зелені пагорби, тропічні ліси й ріки. Є знаменитий Мавпячий ліс.

Дізнайтеся також, коли краще відпочивати на Балі →

Де краще зупинитися на Балі? При виборі готелю радимо використовувати сервіс порівняння цін на житло Roomguru . Він підбере найвигідніші варіанти серед безлічі систем бронювання.

Він підбере найвигідніші варіанти серед безлічі систем бронювання

Убуд (Фото © eurodrifter / flickr.com)

Кращі пляжі Балі для купання

Особливістю Балі є постійні хвилі. Вони є в більшості місць, що ускладнює купання. Виняток становлять відносно спокійні пляжі Нуса-Дуа і Санур, а й у них є свій недолік - припливи і відливи, через які відпочиваючим доводиться дотримуватися графіка. Коли океан йде, на піску залишаються водорості і інше сміття, а рівень води стає по коліно. Вибираючи місце, де ви будете відпочивати на Балі, зверніть увагу на пляж і почитайте відгуки туристів.

Відпочинок з дітьми на Балі →

  • У Санур пляжі широкі і протяжні, з мілководдям біля берегів. Щоб поплавати дорослому, потрібно відійти кілька десятків метрів, зате дітям купатися відмінно.
  • Пляж Танджунг Беноа просторий і чистий, з дрібним білим піском, але така ж проблема з відливами, як і в Нуса-Дуа.
  • Чудовий піщаний пляж на Балі можна знайти в Джімбаране. Він розташований в невеликій бухті, біля берега мілко, вода досить чиста і спокійна, що робить його безпечним для купання дітей.
  • Гарний для купання на Балі пляж Паданг-Паданг. Тут кристально чиста вода, майже не буває сильних хвиль біля берега. Серфери завжди йдуть подалі, щоб покататися, так що раптових ударів дошкою можна не побоюватися.
  • Досить незвичайний пляж Пандаво - ідеально чистий з білим піском і спокійною водою. На околиці його кілька пещерок, де можна фотографуватися, а вздовж пляжу тягнуться кафе, тут же можна орендувати каяк або полежати на шезлонгу.
  • Гламурний пляж Дрімленд - один з небагатьох на Балі пляжів-баунти. Він користується чималою популярністю у туристів, але хвилі тут високі, і купатися може не всякий.

На Балі ідеальні умови для серфінгу: цілорічні малі і сильні хвилі, тепле море і відсутність небезпечних хижаків у воді (Фото © unsplash.com / @wirahadiprd)

Кращі пляжі Балі для серфінгу

Переважна частина серф-спотів Балі розташована на півдні острова в радіусі декількох кілометрів від Кути. У сухий сезон тут завжди правильна хвиля, так що безпечне купання можливо тільки у вечірній час, коли хвилі стихають, і велика частина спортсменів перекочовує в питні заклади. На таких пляжах острова Балі, як Легиан і Семіньяк, серферів менше, але сильні хвилі мало сприяють купання. Ще вище хвилі в Чангу і в Улувату. Ці пляжі користуються популярністю серед досвідчених серферів.

На завершення варто зазначити, що кожен курорт і пляж острова прекрасний по-своєму, і тільки побувавши в усіх його куточках, можна визначити для себе, де найкраще відпочивати на Балі.

Дізнайтеся також, скільки коштує відпочинок на Балі →

Дізнайтеся також,   скільки коштує відпочинок на Балі →

Вчитися серфінгу краще в Куті: після обвалення хвилі утворюється щільна піна, на якій можна вчитися стояти на дошці (Фото © unsplash.com / @marcuslofvenberg)

(Фото © bruno kvot / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC-ND 2.0)

Джерело вступного зображення: © pxhere.com

Як можна відпочивати на Балі?

Новости