Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Де смачно поїсти в Тоскані: гід від Михайла Ширвіндта

  1. Cammillo Trattoria
  2. Cantinetta Antinori
  3. Trattoria Baldini
  4. Fiore
  5. Osteria la Gattaiola

Флоренція об'єктивно вважається Меккою світового туризму, тому ресторанів і тратторій тут по п'ять штук на кожному розі. І всі вони, як правило, орієнтовані на гостей з Росії та дорогих китайських партнерів. Виявити автентичний нетуристичний ресторан в такому місці - авантюра і виклик. Багато років я приїжджаю в Тоскану і ретельно шукаю гастрономічні перлини в купі гною громадського харчування.

Cammillo Trattoria

Флоренція об'єктивно вважається Меккою світового туризму, тому ресторанів і тратторій тут по п'ять штук на кожному розі

Моє перше і найяскравіше враження від гастрономічною карти Флоренції - старовинний затишний ресторанчик з не менш стародавніми і затишними офіціантами. Туристів тут досить багато, але це не прості туристи, а надзвичайно правильні, з ними приємно мати справу. Якщо ви не бронювали столик заздалегідь, і вам все-таки вдалося сісти, то можете сміливо замовляти все, що завгодно. Але зверніть особливу увагу на яловичі нирки і баклажани на грилі.

Cantinetta Antinori

http://www.cantinetta-antinori.com/it

У самому центрі Флоренції на тлі палаців, статуй і соборів варто нічим не примітне палаццо - родове гніздо сімейства виноробів Антінорі. Натрапив на нього я абсолютно випадково - зайшов в вузьку ковану двері і опинився в старовинному залі, заповненому натовпом гудящіх італійців, які розпивали вино і закушували м'ясними нарізками. Коли б я сюди не прийшов, тут все так само гамірно і людно. Так, місце досить дороге, але такого розмаїття вин і такої компанії ви не знайдете більше ніде.

Trattoria Baldini

www.trattoriabaldini.it

Якщо ви хочете побувати в справжньої італійської тратторії, яка знаходиться далеко від всіх туристичних об'єктів, то вам явно сюди. Тут, усвідомивши, що ви іноземець, на вас будуть дивитися з інтересом і повагою. Замовте домашню пасту (більше десяти видів), домашнє же вино і спостерігайте за колоритними образами завсідників закладу.

Fiore

www.ristorantefiore.it

Якщо ви зважитеся покинути галасливу Флоренцію і проїдете всього 12 кілометрів, то опинитеся на мальовничому пагорбі, з якого відкривається приголомшливий вид на Тоскану. Обід в Fiore тільки посилить ваш захват. Для того щоб залучити в цю «глухомань» відвідувачів, кухарі ресторану щодня творять гастрономічні чудеса. Одне з таких чудес - їх знаменитий флорентійський стейк. Щоб спробувати його, сюди приїжджають гості з усіх куточків Італії.

Osteria la Gattaiola

http://www.osterialagattaiola.it/home.html

Не варто псувати враження від Пізанської вежі швидким і невиданий перекусом в туристичних Пізі або Лукка. Поїдьте краще в маленьке містечко Фаул, де в ресторані Osteria la Gattaiola вас чекає феноменальна паста з м'ятою і кабаном і ніжний салат з артишоками. А ще краще, попросіть господаря Франческо нагодувати вас на свій смак - не пошкодуєте. Після таких обідів починає здаватися, що це найсмачніша їжа в світі.

Новости