Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Де краще відпочивати в Болгарії? Відгуки туристів

  1. Кращі курорти Болгарії: відгуки туристів
  2. Де можна відпочити недорого в Болгарії в 2019 році?
  3. Культурно-екскурсійний відпочинок
  4. Де краще відпочивати в Болгарії з дітьми в 2019 році?
  5. Курорти для молоді
  6. Курорти для літніх людей
  7. Погода в Болгарії: де і коли краще відпочивати?

На які курорти Болгарії їдуть відпочивати влітку туристи і чому? Розбираємося, де і коли найкраще відпочивати в країні різним категоріям людей.

Широкі піщані пляжі болгарського узбережжя Чорного моря давно користуються популярністю серед туристів. Деякі з них відзначені Блакитним прапором. Хороша кухня, привітне і доброзичливе населення, невисокі ціни, легке отримання візи - ось основні критерії відпочинку в Болгарії, і в цій статті ми розповімо про кращих курортах країни, згідно з відгуками туристів за 2018 рік.

Кращі курорти Болгарії: відгуки туристів

Своїми пляжами здавна славляться Золоті Піски і Сонячний берег. Це найбільші і жваві курорти: тут розвинена мережа готелів, кафе, ресторанів, є можливості для занять спортом і бальнеолікування. Відпочинок зручний і з точки зору екскурсій, адже зовсім поруч розташований старовинний Несебр, а за шопінгом можна з'їздити в Бургас або Варну.

Найширші пляжі з білим піском знаходяться в Албені. Це відносно молодий курорт, побудований в кінці 60-х років минулого століття поруч з природним заповідником "Блатата". Курорт володіє добре розвиненою інфраструктурою: сучасні готелі 2-4 *, медичний центр і SPA. Відпочиваючі займаються верховою їздою, пляжним футболом і волейболом, грають в хокей на траві.

Пляжі Болгарії →

За відгуками, в Болгарії добре відпочити можна в Балчике - багато туристів їдуть туди. Це невеликий спокійне містечко, де дахи будинків прикрашені червоною черепицею, а в повітрі відчувається запах троянд. Частина місцевих пляжів піщана, частина - кам'яниста. Головна прикраса міста - королівська резиденція і ботанічний сад. Це місце добре підходить для відокремленого і романтичного відпочинку.

Де краще відпочивати в Болгарії тим, хто хоче поєднати поєднати пляжі і екскурсії? Мандрівники радять їхати в Несебр або Созополь. Обидва міста з тисячолітньою історією, що йде корінням в античність, з чудово збереглася архітектурою, вузькими вуличками і красивими пляжами. Созополь став улюбленим місцем для відпочинку богеми. Щорічно у вересні тут проходить фестиваль мистецтв і кіно. Пам'ятки Болгарії >>

Де зупинитися в подорож? Готелі та хостели шукайте на пошуковику Roomguru , Він підбере найвигідніші варіанти серед безлічі систем бронювання. Житло в приватному секторі в Болгарії радимо шукати на Airbnb - там ви знайдете багато цікавих варіантів від господарів.

Житло в приватному секторі в Болгарії радимо шукати на   Airbnb   - там ви знайдете багато цікавих варіантів від господарів

(Фото © Sergey Galyonkin / flickr.com / Ліцензія CC BY-SA 2.0)

Де можна відпочити недорого в Болгарії в 2019 році?

За відгуками туристів за 2018 рік, високі ціни в Албені, Сонячному березі і Золотих Пісках. Найпрестижніший - в Рив'єрі, розташованої недалеко від Варни серед величезного старовинного парку. Колись це було місце для керівної еліти країни, а тепер - елітний курорт з прекрасними можливостями для сімейного відпочинку. Вважається, що найкраще відпочивати в Болгарії саме там, але ціни кусаються.

До бюджетних курортів відносяться невеликі приморські містечка, де багато 2-3 * готелів і є можливість для розміщення в приватному секторі. Місцеві, які проживають в котеджах, часто здають верхні поверхи будинків в оренду. Заощадити можна, оселившись в Несебрі, Балчике, Кранево, Святий Влас і Равда, демократичні ціни на проживання в Помор'я і Царьов.

Самостійно в Болгарію →

Відпочинок "все включено" в Болгарії →

Чи знаєте ви, що путівки в Болгарію можна придбати всього від 20 тисяч рублів (наприклад, тур на двох на 7 ночей з Москви)? А в період проведення акцій - ще дешевше! В ціні туру: переліт, проживання, трансфер, страховка і харчування на вибір. Гарячі тури за найкращими цінами можна шукати на сервісах Травелата і Level.Travel - вони порівнюють пропозиції 120 туроператорів і тому здатні знайти кращий варіант. Купити путівку можна онлайн, що дуже зручно.

(Фото © aleazzo / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC-ND 2.0)

Культурно-екскурсійний відпочинок

В цілому клімат Болгарії дозволяє їздити по країні в будь-який час року, але травень, червень, вересень і жовтень - найбільш сприятливі місяці. Туристи люблять відвідувати Рильський озера і монастир, Вбиті камені, давньоримські терми і храми Варни, музеї Софії, храм на мисі Каліакра, античні будівлі і старовинні будівлі Несебра і Созополя.

Де краще відпочивати в Болгарії з дітьми в 2019 році?

З дітьми в Болгарії комфортно відпочивати в будь-якому місці. Дорого, комфортно і весело провести час можна в Золотих Пісках, Албені і Сонячному березі. Тут гарне дно і широкі пляжі. На курорті Сонячний берег - затока з мілководдям, де вода добре прогрівається і підходить для малюків. Багато дитячих розваг: ігрові майданчики, атракціони, гірки, аквапарки.

Поруч з Сонячним берегом (в 5 км) розташовані більш спокійні курорти Святий Влас і Равда. Равда - курорт розвивається, з хорошими можливостями для занять спортом і дитячими розвагами. Святий Влас підходить для тих, хто хоче оздоровити свої легені - повітря збагачений парами йоду і фітонцидами хвойних лісів. Згідно відгуками, добре відпочити з дітьми в Болгарії можна в селищах Еленіте і Кранево - вони підійдуть тим, хто віддає перевагу спокійному і комфортний сімейний відпочинок.

На екскурсію з дітьми старшого віку можна поїхати в Несебр або Созополь. У Софії є ​​парк екстремальних розваг і зоопарк, а недалеко від Варни розмістився найбільший в країні тематичний сімейний парк Happy Land.

Дізнайтеся також про кращі готелі Болгарії для відпочинку з дітьми .

Дізнайтеся також про   кращі готелі Болгарії для відпочинку з дітьми

(Фото © Balcon del Mundo / flickr.com / Ліцензія CC BY-SA 2.0)

Курорти для молоді

Самий тусовочний і галасливий курорт в країні - це Сонячний берег. Не менш бурхливе нічне життя в Золотих Пісках. Обидва курорту мають гарну сферою розваг і багатими можливостями для активного проведення часу: працюють аквапарки, центри для занять серфінгом, веслуванням і водними лижами.

За відгуками, відмінно відпочити в Болгарії можна в селищі Равда. Він має хорошу базу для занять спортом і відмінні пляжі, при цьому сам відпочинок обійдеться значно дешевше. Економічний молодіжний відпочинок в південному курорті Кітен - тут є кемпінги та багато недорогих готелів.

Недалеко від Созополя знаходиться пляж Золота рибка, популярний серед серферів, і пляж Смокін, який облюбували нудисти і неформали. На обох пляжах є кафе, парасольки і шезлонги. Розміститися можна в кемпінгах неподалік.

Поїздка в Болгарію на машині →

Курорти для літніх людей

Св. Костянтин і Олена - це респектабельний курорт в декількох кілометрах від Варни. Хороші готелі, зелені парки, термальні і сірководневі джерела, бальнеологічний лікувальний центр.

Балчик, Несебр і Созополь теж мають у своєму розпорядженні до розміреного відпочинку. Тут тихо, в порівнянні з багатолюдними Сонячним берегом або Золотими Пісками, насичена екскурсійна програма, а ціни в місцевих кафе доступні. Якщо цікавить пасивний пляжний відпочинок, тоді варто їхати в Помор'ї.

Відгуки про Болгарії →

(Фото © Filip Stoyanov / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC-ND 2.0)

Погода в Болгарії: де і коли краще відпочивати?

У Болгарії клімат нежаркий, континентальний, з теплим літом і холодною зимою, на півдні - ближче до середземноморського. Температура повітря навіть в південних широтах рідко піднімається вище + 30 ° С.

Весна коротка і прохолодна. У березні часто ще лежить сніг, удень +6 ... + 10 ° С, в квітні повітря прогрівається до +15 ... + 18 ° С, все цвіте. В середині травня на півдні країни вже настає літо, але вода в морі холодна, тому купатися можна в басейні, а вздовж моря краще прогулюватися по набережній. У травні минає ніч музеїв, в цей час можна відвідати безкоштовно музеї Несебра, Софії та інших міст.

Червень часто затьмарений дощами, вода біля берегів +20 ... + 22 ° С, вдень +24 ... + 26 ° С, тому найкраще відпочивати на півдні Болгарії - в Несебрі, Сонячному березі, Созополі.

Кращий пляжний відпочинок в Болгарії - в липні і серпні. Вода +24 ... + 26 ° С, повітря +29 ... + 30 ° С. Це пік літнього сезону, всі курорти до межі заповнені туристами.

У вересні знижується температура повітря до +23 ... + 25 ° С, море остигає на 1-2 градуси. Це хороший місяць для купань, а також поїздок по Болгарії - в цей час найкраще відпочивати в Софії, Несебрі, Балчике, Созополі, Варні, Пловдиві. Курорти і раніше працюють, але туристів стає менше.

У жовтні та листопаді починають бешкетувати вітри і опади, удень +12 ... + 15 ° С, трохи тепліше (на пару градусів) на півдні країни. Про пляжах можна забути, в цей період рекомендуємо відвідати термальні джерела і бальнеокурорти: Сапарева Баню, Санданські, Велінград і інші.

Взимку можна їхати в гори - в грудні відкривають роботу зимові гірськолижні курорти Банско, Вітоша, Пампорово і інші. У прибережній зоні сиро через дощі, вдень + 7 ° С, в горах взимку удень 0 ... + 3 ° С, вночі до -7 ° С. На півночі країни сніг лежить до квітня, на півдні - до березня.

Стаття по темі: Як доїхати з аеропорту Бургаса до Сонячного берега .

На які курорти Болгарії їдуть відпочивати влітку туристи і чому?
Де краще відпочивати в Болгарії тим, хто хоче поєднати поєднати пляжі і екскурсії?
Де можна відпочити недорого в Болгарії в 2019 році?
Де краще відпочивати в Болгарії з дітьми в 2019 році?

Новости