Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Де краще відпочивати: в Болгарії або Абхазії? • Антимульт

Курорти Чорного моря протягом багатьох століть користуються величезною популярністю серед відпочиваючих. І громадянам, які планують провести свою відпустку на березі теплого і ласкавого моря, належить зробити вибір на користь того чи іншого курорту. Як правило, при цьому турист орієнтується на свої пристрасті, а також на цінову доступність курортів.

Як правило, при цьому турист орієнтується на свої пристрасті, а також на цінову доступність курортів

З усіх країн, що мають вихід до моря, одними з найбільш доступних для російського туриста вважаються Болгарію і Абхазію. Тури в Болгарію з Омська користуються незмінно високим попитом, а ось Абхазія, яка знаходиться в стані кризи, привертає трохи менше відвідувачів. Однак варто зазначити, що за минулі кілька років кількість турів до Абхазії виросло, і молода республіка демонструє тенденцію щодо збільшення популярності серед відпочиваючих.

Описувати переваги того чи іншого курорту можна нескінченно. А якщо врахувати, що і в Болгарії, і в Абхазії таких курортних зон кілька, то розповідь може розтягнутися надовго, тому проведемо порівняльний аналіз туристичної привабливості цих держав:

  1. Інфраструктура. Інфраструктурне забезпечення болгарських курортів кілька перевершує абхазьке. У Болгарії все готелю мають сучасне оснащення та розвинену інфраструктуру. А ось в Абхазії стан курортів дещо гірше. Це пов'язано з важким економічним і політичним становищем в республіці. Але справедливості заради варто помітити, що в останні роки туристична галузь маленького держави демонструє зростання, через що тури до Абхазії стають досить затребуваними.
  2. Природа. Якщо порівнювати пейзажі двох держав, то Абхазія безсумнівно виграє за рахунок своєї буйної рослинності з унікальних реліктових рослин. А ось в Болгарії з рослинністю куди простіше, паркові зони та клумби є єдиними джерелами зелені на місцевих курортах.
  3. Самобутність. Обидві держави населяють народи з власною унікальною культурою, традиціями і звичаями.
  4. Вартість відпочинку. Відпочинок в Абхазії обійдеться туристу трохи дешевше, ніж аналогічне за тривалістю проведення відпустки в Болгарії.
  5. Мова. В Абхазії абсолютна більшість населення вільно розмовляють російською мовою. Тому проблем з порозумінням не буде. А якщо врахувати, що на місцевих курортах відпочивають, в основному, громадяни Росії та Білорусі, то і з ними ніяких проблем не виникне. Кількість турів в Болгарію з різних країн світу не піддається перерахунку. Тому тут можна натрапити на багато іноземних громадян. А місцеві жителі досить непогано знають «великий і могутній», хоча і не користуються ним в побуті.

Роблячи вибір між Абхазією і Болгарією, турист повинен в першу чергу орієнтуватися на свої інтереси і довіряти своєму внутрішньому відчуттю. Адже найголовніше в успішному відпочинку - щоб людині було комфортно на курорті. А знайти на сайті Тур55 гарячі тури з Омська і вибрати один з них не складе труднощів.

Новости