Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чорноморськ (Іллічівськ): відпочинок, пляжі, транспорт

  1. інфраструктура Іллічівська
  2. Де зняти житло в Іллічівську?
  3. Як дістатися до Чорноморська?

Це місто обласного значення омивається водами Чорного моря і Сухого лиману. Курорт широко відомий в Україні завдяки великому морському порту. Чорноморськ (до 2016 року іменувався Іллічівськ) умовно розділений на дві частини. Вся промисловість зосереджена в районі лиману, а житлова зона розташована на узбережжі Чорного моря.

Чорноморськ на карті України

Вид величезних кораблів, неспішно наближаються до берега і віддаляються за горизонт, захоплює дух і викликає захват у дітлахів. Однак багатьох скептично налаштованих туристів насторожує близькість великого портового підприємства.

Чиста вода на пляжах Чорноморська? На це питання відповім об'єктивно. У 2011 році над Іллічівському було піднято Блакитний прапор, а в 2012 чистота прибережної зони була підтверджена повторно.

На замітку! Блакитний прапор - це нагорода міжнародного значення, яка видається Фондом екологічної освіти на підставі ретельного дослідження води і оцінки обладнання пляжів. Курорти, які отримали цю нагороду, відповідають європейським нормам безпеки. Туристи в усьому світі керуються цією оцінкою при плануванні свого відпочинку.

інфраструктура Іллічівська


Останнім часом Чорноморськ стрімко розвивається в туристичному напрямку. Недалеко від міського пляжу розташовані оздоровчі центри, котеджі, пансіонати і готелі. Уздовж набережної обладнані волейбольні майданчики, тенісні корти, заклади громадського харчування, пункти прокату скутерів, катерів і катамаранів.

У Чорноморську є на що подивитися. Місто прикрашає безліч фонтанів, парків, квіткових клумб і алей. В Іллічівську багато храмів і соборів, чекає відвідувачів соляна кімната, кінотеатр, знаменитий музей порцеляни ХVIII-XIX століть.

Це місто обласного значення омивається водами Чорного моря і Сухого лиману

А як красиво виглядає набережна у вечірній час! Тисячі яскравих вогнів висвітлюють місто, створюючи веселу святкову атмосферу. Відгуки відпочиваючих про Іллічівську в більшості випадків позитивні.

Де зняти житло в Іллічівську?

Ви хочете відпочити і зняти житло недалеко від Одеси ? Шукаєте курорт з розвиненою інфраструктурою? Вибирайте Чорноморськ. Від Іллічівська до Одеси всього 16 км. В обидва напрямки регулярно курсують маршрутні таксі та автобуси. Своїм автотранспортом дістатися до Чорноморську можна по трасі М27.

Гостьові будинки, готелі і міні-готелі Чорноморська пропонують свої послуги за середньою ціною в Україні. В міні-готелі Іллічівська зняти двомісний номер «стандарт» зі зручностями можна приблизно за 700 грн / день.

Як дістатися до Чорноморська?

З Києва до Чорноморська доїхати не складе труднощів. Є прямий автобусний рейс, який доставить вас і ваш багаж всього за 350-500 грн. Час в дорозі - 7-8 годин.

Чорноморськ знаходиться всього в 20 км від Одеси, тому можна також доїхати до Одеси на автобусі (з Києва - 230-400 грн), а потім на маршрутці до Іллічівська.

Замовляйте авіа- і залізничного-квитки до Одеси онлайн:

схоже

Як дістатися до Чорноморська?
Чиста вода на пляжах Чорноморська?
Де зняти житло в Іллічівську?
Шукаєте курорт з розвиненою інфраструктурою?
Як дістатися до Чорноморська?

Новости