Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чехія. Цікавий шопінг в Празі!

Ах, Прага - чудове місто Чехії , Вузькі вулички, старовинні мостові. Туристи підкорені її пишністю, вони повертаються додому з палаючими очима. Але чеська столиця славиться не лише своєю архітектурою. Чи не менше захоплює шопінг в Празі. Якщо розглядати момент економії, то деякі вважають, що в Німеччині покупки робити вигідніше. Однак, при аналізі дорожнечі всіх шоппінговий гігантів світу, виявилося, що Прага в списку всіх Колосов займає вісімнадцяте місце: через невелику орендної плати бутики продають товар дешевше, ніж їх колеги на Єлисейських полях (третє місце).

Перш, ніж приступити до шопінгу в Празі, ознайомтеся з умовами Tax-free. Це зручна послуга дозволяє вам повернути ПДВ, як іноземному громадянину. Це може статися в разі, коли покупець за один день у одного і того ж продавця зробив покупку на 2 тисячі крон. Попросіть: "Tax-free, please!" і вам дадуть спеціальний бланк. Не варто розпаковувати товар до перетину кордону. Особливо це стосується залізничних мандрівників - трапляються непорозуміння з митницею.

В Прагу їдуть заради задоволення і роблять покупки безцільно і хаотично. А деякі ставлять завдання. І так, навіщо їдуть до Праги? Почнемо з краси - прекрасний чеський або турновскій гранат (піроп), який відомий своєю глибиною і чистотою. У Празі продається багато цих каменів від жовтого до помаранчевого кольору, які привезені з інших країн. Є і підробки під чеський гранат. Але в Чехію їдуть за червоним турновскім (від м Турново - родовище). Вироби з нього можна купити у фірмових магазинах, яких в Празі два: Staré Město, вул. Dlouha 28 і на вул. Panska 1. Якщо ви купуєте в іншому ювелірному бутіку, то запам'ятайте, що на чеському гранаті повинна бути клеймо - «G» або «G1».

Друга мета для шопінгу в Празі - взуття. Саме вітчизняний виробник Чехії - фірма «BATA» (Vaclavske namesti. 6). Ця компанія відкрилася ще до війни, а магазин на Вацлавській площі вважається історичним місцем. Також в Празі є філії таких «взуттєвих» фірм, як «CARLO PAZOLINI» (ТЦ Millenium Plaza, V Celnici 10, Praha 1 - Nové Město і Václavské náměstí 60, Praha 1 - Nové Město); «GINO ROSSI» (Metropole Zličín, Řevnická 1); «ECCO» (Rybná 4, Praha 1 - Staré Město); «SALAMANDER» (a Příkopě 16, Praha 1 - Staré Město, Na Příkopě 23, Praha 1 - Staré Město, Václavské náměstí 12, Praha 1 - Nové Město). Існують бутики, що зібрали в собі кілька відомих марок взуття. Наприклад, у відомому торговому центрі «KOTVA» є магазинчик «ALIGATOR TRADE», що зібрав в себе багато відомих фірм.

Всю столиці не обійдеш, у всіх магазинах не побуваєш, але є в ній місця, які можна назвати шопінг-центрами Праги - Вацлавська площа, Паризька вулиця і Прікоп. Зручно, що ці місця знаходяться в старому місті, тобто можна поєднувати шопінг з екскурсією. Вацлавська площа і Паризька вулиця - дорогі і престижні фірми, на Прикопі продаються більш дешеві і демократичні, але не менш відомі марки. Хорошим шопінг в Празі роблять не тільки фірмові магазинчики, але і торгові центри. Це, безумовно, «KOTVA» (станція метро Namesti republiky Прага-1), в якому можна купити все.

«ВИНОГРАДНИЙ ПАВІЛЬЙОН» розташований на місці колишнього ринку. Зараз він торгує фірмовими речами - траса метро А, ст.м. Muzeum трамв.11, зупинка Vinihradsky pavilon Прага 2. Ще три гідних торгових Центру Праги - «PALACE FLORA» (траса метро А ст.м. Flora Прага 2), «METROPOLE ZLICIN» (траса метро У ст.м. Zlicin Прага 5 ), «CERNA RUZE».

Будь-шопінг, тим більше в Празі, прикрасить розпродаж! Вам пощастило, що ви на неї потрапили. Знижку на товар показує слово «SLEVA», розташоване на ціннику. Сезон розпродажів в Празі починається на початку липня і жовтня, в кінці грудня і квітня. Ну і звичайно Різдвяні розпродаж триває з січня по лютий. Вважається, що вона найбільша, а знижки в цей сезон найвищі.

Місцева валюта - чеська крона. Десь візьмуть євро і обміняють за курсом. Можна розплатитися кредитними картками. Вдалого шопінгу в Празі !

І так, навіщо їдуть до Праги?

Новости