Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чай "Так Хун Пао", або Великий Червоний халат (Da Hong Pao 大 红袍)

Напевно не знайдеться такої людини, яка б ще жодного разу не чув про це чаї Напевно не знайдеться такої людини, яка б ще жодного разу не чув про це чаї. Його по праву вважають не тільки одним з найвідоміших улунов, але і одним з найвідоміших чаїв протягом китайської історії. Як і його не менш знаменитий родич - Те Гуань Інь - Так Хун Пао родом з провінції Фуцзянь, його північно-західній частині, де височіють гори Уї. Утесніть улун, Улун з Уї Шань - зустрічаються і такі назви. Не дивно, що про походження самого чаю і його назви ходять численні легенди. Про його смакових властивостях і лікувальних ефектах пишуть цілі трактати. Щось з цього напевно правда, дещо може бути правдою, якщо чай високої якості, а щось придумано для красного слівця.

А якщо перерахувати тільки факти, то вийде наступне. Дахунпао відноситься до групи улунів (wulong, oolong, оолонг,乌龙) - Напівферментований чаїв, які ще іноді називають «бірюзовими». Бірюзи в Дахунпао знайти не вийде, ступінь ферментації його вище, ніж у інших чаїв цього класу. Сильна ферментація і подальша обсмажування додають чаю запах з нотками квітів, дерева, горіхів і меду. Колір скручених листочків - бурий, з червонуватим або зеленуватим відливом. Після заварювання скорочення «палички» розкриваються в великі темні листочки, перетворюючи воду в ароматний настій насиченого бурштинового кольору, з трохи терпким смаком, що залишає після себе відчуття тепла і солодощі.

Легенда - одна з Легенда - одна з

Існує як мінімум дві легенди про походження чаю Дахунпао - Великий червоний халат. За однією з них, в старі давні часи, на самому початку правління династії Мін, захворіла мати імператора. Ніякі ліки не допомагали, і тільки один мандрівний монах зміг вилікувати її, подавши їй чай з листя, зібраних з великого чайного куща. В якості подяки і поваги імператор підніс ченцеві одягу з коштовної червоної тканини. Будучи скромним, монах відмовився від такого цінного подарунка і попросив імператора укрити чайний кущ цим халатом, щоб захистити його від морозів. А місцеві жителі так і прозвали цей кущ, а заодно і чай, отриманий з цього куща, Великим Червоним халатом.

За іншою легендою, один студент, чиє ім'я загубилося в історії, йшов на один важливий іспит, але раптово захворів. Вилікувати нежданий недуга допоміг напій, заварений з листя чайного куща, що ріс поблизу. Відновивши сили і підбадьорить, студент вирушив далі, і, як і слід було очікувати від старанного учня, з успіхом здав свій іспит. Отримавши посаду, за рангом якої було покладено носити червону мантію, студент повернувся назад до врятував його куща і огорнув його своїм новим Великим червоним халатом в знак вдячності і подяки.

як заварювати як заварювати

Для заварювання підійде скляна, глиняна або порцеляновий посуд - гайвань (спеціальна піала з кришечкою) або чайник (без металевих або пластикових елементів). У підготовлений посуд засипати 5-7 грамів чаю і залити його гарячою, але не киплячою водою. Ідеальною вважається температура в 90-95 градусів. Намагайтеся використовувати чисту джерельну або фільтровану воду і не допускати повторного кип'ятіння. Перша заварка негайно зливається, а час для кожної наступної поступово збільшується - від 10 секунд до 1 хвилини. Заварювати Так Хун Пао можна 6 8 разів.

Купити Та Хун Пао та інші утесніть чаї з доставкою

Новости