Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Який тип візи найлегше отримати росіянам в 2019 році

  1. Загальна інформація
  2. Куди отримати візу найлегше
  3. Іспанія
  4. Франція
  5. Італія
  6. Фінляндія
  7. Греція
  8. Словаччина
  9. Які документи потрібні

Термін отримання візи в одну з країн Шенгенської зони залежить від багатьох факторів. До них відноситься аналіз поданих документів і особистості заявника, термін поїздки, а також документальне обгрунтування мети візиту. Не варто також забувати про те, що в залежності від посольства до туриста можуть пред'являтися різні вимоги. Тому якщо ви хочете мати гарантію видачі дозволу на в'їзд до Європи, подумайте над тим, де легше отримати шенгенську візу. Дотримання цієї рекомендації допоможе вам зробити заплановану поїздку в будь-яку країну Шенгенської зони.

Загальна інформація

Загальна інформація

Знати найбільш лояльні країни Шенгену для росіян буде в інтересах кожного, хто збирається здійснити подорож по Європі. Особливо це важливо тим, хто не може пред'явити в посольстві довідку, яка свідчить про наявність високооплачуваної роботи або банківського рахунку з великою сумою. Як відомо, деякі країни вельми вибірково підходять до того, кому з іноземних громадян вирішувати в'їзд, а кому відмовити у видачі візи.

Разом з тим, єдиний простір Шенгенської зони дає можливість громадянам самим вибирати посольство, де їм буде зручніше отримати візу. Наявність візового документа, незалежно від країни видачі, дає право подорожувати по Європі без будь-яких обмежень. Єдине, чого варто строго дотримуватися - це дотримання терміну дії візи. Прострочена віза загрожує чималими неприємностями, включаючи депортацію і наступний за нею заборона на в'їзд до Євросоюзу протягом кількох років.

Перед тим, як з'ясувати, візу якої країни шенгену найлегше отримати, потрібно врахувати, чи є країна, де видають «найлегший шенген» зручною для першого в'їзду. Якщо ви плануєте поїздку до Фінляндії, то наявність іспанської або італійської візи вам напевно створить масу клопоту як на кордоні, так і під час самої поїздки.

Чи потрібна дактилоскопія для шенгенської візи ? Починаючи з 2015 року, ця процедура обов'язкова для всіх прохачів шенгенських віз. На це не впливає те, що ви вже проходили аналогічну процедуру при отриманні російського закордонного паспорта. При цьому зняття відбитків пальців відбувається не кожен раз при зверненні в посольство, а лише раз на три роки. Відповідно, якщо ви раніше отримували візу в Шенген і у вас знімали відбитки пальців, то повторну процедуру дактилоскопії ви будете проходити тільки після закінчення трьох років.

Куди отримати візу найлегше

Яку шенгенську візу оформити найпростіше? Вважається, що найпростіша шенгенська віза має категорію С1 або С2. Вона видається туристам для відвідування Євросоюзу на термін від одного до трьох місяців.

Однак навіть туристична віза видається далеко не всім. Для її отримання має бути документальне обгрунтування мети візиту: турпутівки, заброньований номер готелю і замовлені авіаквитки з підтвердженими датами. І навіть при наявності документального обґрунтування посольство цілком може відмовити у видачі візи без пояснення причини, якщо власник закордонного паспорта не має постійної роботи або його соціальний статус викликає підозру в тому, що цей громадянин бажає залишитися в Європі.

Правило першого в'їзду в Шенген краще не порушувати. Незважаючи на те, що це є лише рекомендацією і прямої заборони на перетин кордону з шенгенською візою іншої держави не існує, при наступному зверненні в будь-яка європейська посольство цей факт може зіграти негативну роль.

Згідно зі статистикою, найбільш лояльні країни для отримання шенгенської візи - це Латвія, Греція, Словаччина і Угорщина. Відмова у видачі візи для російських громадян в посольствах цих країн не перевищує 0,5%. У загальній кількості поданих анкет відмовляють лише одному з 200 заявників.

Наступна група лояльних до російським туристам країн - це ті європейські держави, де відсоток відмов у видачі віз коливається від 0,5% до 1%. До них відносяться Фінляндія, Данія, Чехія та Австрія.

Далі йдуть країни з кількістю відмов від 1 до 2%. Це Естонія, Литва, Швеція, Польща, Словенія та Іспанія.

Нарешті, до переліку країн, найбільш важкодоступних в плані видачі шенгенських віз, з кількістю відмов більше 2% (відмовляють кожному 50-му звернувся) входять Німеччина, Нідерланди, Франція, Бельгія, Італія і Португалія. Тому якщо у вас немає необхідності використовувати ці країни для «першого в'їзду» і самі ви при цьому маєте сумніви в тому, що ваша заявка на отримання візи буде задоволена, в посольства цих держав краще не звертатися.

Іспанія

Може здатися, що Іспанія, бюджет якої в значній мірі поповнюється за рахунок туристичної галузі, вкрай зацікавлена ​​в припливі російських туристів. Тому відсоток відмови у видачі віз в цій країні повинен бути невеликим. Однак статистика свідчить про зворотне. Приблизно кожен 90-й звернувся росіянин отримує відмову у видачі дозволу на в'їзд.

Справедливості заради слід зазначити, що в сусідній Португалії відсоток відмов ще вище. Отримати візу для поїздки в Лісабон вдається лише кожному 40-му звернувся громадянину РФ.

Відносно високий відсоток відмов у видачі іспанської візи можна пояснити великою кількістю бажаючих відвідати цю країну. Відповідно, далеко не всі туристи відповідають вимогам місцевого міграційного законодавства. Але якщо у вас все в порядку з фінансовим становищем, а мета вашого візиту не може піддаватися сумніву, тоді вам не варто боятися відмови у видачі іспанської візи.

Франція

Франція

Вибираючи, через яку країну краще робити шенген в 2019 році, Франція може представляти інтерес тільки в тому плані, якщо вона є основною метою поїздки, а ваш соціальний статус не може бути розцінений в посольстві як представляє загрозу в плані незаконної імміграції. Французьке законодавство дуже вибірково підходить до видачі в'їзних віз іноземцям. Тому відсоток відмов у наданні дозволу на в'їзд громадянам РФ тут досить значний - до 2,0% від загальної кількості поданих анкет.

Італія

Отримати шенгенську візу в Італію також не дуже просто, як це може здатися. За статистикою за 2016 рік, відмови у візі громадянам Росії становлять 2,3%, що ще вище, ніж у Франції. Однак при наявності туристичної путівки або броні з готелю шанси отримати дозвіл на в'їзд помітно зростають. Зрозуміло, Італія при цьому повинна бути країною «першого в'їзду», що підтверджується пред'явленням броні на авіаквитки в один з італійських аеропортів.

Фінляндія

Розглядаючи варіанти країн, куди простіше всього отримати шенгенську візу, багато російських туристи, які вже мали досвід звернення до різних європейських посольства, називають Фінляндію однієї з найбільш ліберальних країн в плані видачі візових документів. І дійсно, статистика свідчить про вкрай незначному відсотку відмов у видачі віз росіянам. Відмови складають всього лише 0,9% від загального числа поданих анкет.

Пояснити низький відсоток відмов у видачі віз можна тим, що значна кількість російських громадян, які подорожують до Фінляндії, роблять це з метою покупок в прикордонних з Росією містах. Тому Фінляндія заохочує збільшення припливу російських туристів відсутністю жорстких вимог до одержувачів візи.

Греція

Греція

Греція по праву вважається однією з найбільш зручних країн для отримання шенгенської візи. Відмови у видачі віз громадянам Росії тут вкрай невеликі - всього 0,5% від загальної кількості поданих анкет. Єдина проблема тут полягає тут в тому, що Греція не дуже зручна для автомобільного туризму, оскільки не має сухопутного кордону не тільки з Росією, але і з іншими країнами Шенгенської зони.

Словаччина

Відмови словацького посольства у видачі росіянам шенгенських віз становлять всього 0,6%, що робить цю країну вкрай привабливою для отримання дозволу на в'їзд до Євросоюзу. Якщо ви плануєте автомобільну подорож по Європі, Словаччина цілком підходить для того, щоб бути країною «першого в'їзду». Пояснюється це тим, що ця країна має сухопутний кордон з Україною, з якою у громадян РФ діє безвізовий режим.

Якщо ж ви хочете відвідати Словаччину на літаку, то між Москвою і Братиславою існує прямий авіарейс, що також робить повідомлення з цією країною дуже зручним для російських туристів.

Які документи потрібні

При відповіді на питання, як простіше отримати шенгенську візу, крім вибору посольства, важливу роль відіграє підготовка необхідної документації. Саме на основі аналізу поданих документів співробітники посольства приймають рішення про те, чи потрібно видавати заявнику дозвіл на в'їзд. А якщо дозволяти, то на який термін.

Перелік документів, обов'язкових для подачі в посольство або візовий центр, виглядає наступним чином.

  1. Анкета встановленого зразка (в залежності від посольства може подаватися у звичайній формі або через інтернет).
  2. Два фото 35 на 45 мм.
  3. Закордонний паспорт.
  4. Паспорт громадянина РФ.
  5. Медична страховка з сумою покриття не менше 30 тис. Євро.
  6. Документальне обгрунтування мети поїздки (турпутівки, бронь готелю, авіаквитки з підтвердженими датами, запрошення).
  7. Довідка з місця роботи із зазначенням поточної посади, дати працевлаштування та розміру зарплати.
  8. Довідка про стан банківського рахунку або спонсорську лист (при необхідності).

завантажити заяву на отримання шенгенської візи (.PDF)

Якщо віза оформляється на дитину, то до зазначеного переліку документів повинні бути надані:

  • свідоцтво про народження;
  • нотаріальна згода обох батьків або опікуна;
  • документ, який би підтверджував відсутність згоди другого з батьків (свідоцтво про смерть, постанова суду про позбавлення батьківських прав);
  • постанову суду про призначення опіки (якщо законним представником дитини є опікун, а не батьки).

При наявності термінової необхідності виявитися в країні ЄС існує лише один спосіб, як швидко оформити шенгенську візу . Він передбачає надання в посольство оригіналу або копії:

  • свідоцтва про смерть близького родича, який проживав в країні Євросоюзу;
  • медичного висновку, що свідчить про термінову необхідність лікування в іноземній клініці;
  • договору з медичним закладом, що знаходяться в одній з країн Євросоюзу.

Як отримати шенгенську візу: Відео

Новости