Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

ЯКИЙ КУРОРТ У ХОРВАТІЇ ВИБРАТИ

  1. ЯКИЙ КУРОРТ У ХОРВАТІЇ ВИБРАТИ Пляжний відпочинок в Хорватії передбачає широкий вибір варіантів для...
  2. ОСТРОВА ХОРВАТІЇ

ЯКИЙ КУРОРТ У ХОРВАТІЇ ВИБРАТИ

Пляжний відпочинок в Хорватії передбачає широкий вибір варіантів для туриста. Що тут мається на увазі? Навіть самий крихітне містечко на березі Адріатики вже можна назвати курортом, більш того, дуже хорошим.

вибираючи курорти Хорватії важливо вирішити для себе, на чому саме хочеться зробити акцент у відпочинку: відправитися подалі від російської мови або бути ближче до місць, де можна комфортно себе почувати не стаючи поліглотом; провести відпустку на курорті, де життя кипить цілодобово, або зануритися в атмосферу справжньої хорватське життя; а може бути хочеться, щоб пляж і визначні пам'ятки були в крокової доступності. Виходячи з цих критеріїв і варто робити свій вибір.

Для того, щоб розібратися в особливостях курортів, пропонуємо спеціальний огляд від Traveling.by популярних місць відпочинку в Хорватії.

ХОРВАТІЯ. ЯКИЙ КУРОРТ ВИБРАТИ?

Туристичний сезон в Хорватії починається в травні і закінчується в жовтні. Головна особливість курортів країни - тут навіть у найспекотніші місяці немає виснажливої ​​спеки. Готелі Хорватії оточені зеленню, а з моря дме свіжий вітер.

У Хорватії можна відпочити на материку, на таких популярних курортах, як Шибеник, Спліт, Дубровник або півострів Істрія, або відправитися на острови Хорватії - Брач, Хвар, Корчула або Крк. У чому ключова різниця - на материку немає піщаних пляжів зовсім, тільки галькові, або бетонні платформи. А вже на островах можна знайти пляж з піском, якщо це має принципове значення.

МІСТА ХОРВАТІЇ

Міста Хорватії, розташовані в регіонах Північної і Центральної Далмації, об'єднує можливість поєднати відпочинок на пляжі з екскурсійної насиченою програмою.

Шибеник

На курорт Шибеник знаходиться в регіоні Північна Далмація, сюди можна добратися з аеропортів Спліта або Дубровника. У цьому регіоні знаходиться три національні парки, що вже натякає про те, якої краси природа чекає туриста. Сезон в Шіберніке триває з травня по кінець вересня. На курорті добре розвинена інфраструктура, при цьому місце підійде для романтиків, адже місцеві визначні пам'ятки налаштовують саме на такий лад.

На курорті добре розвинена інфраструктура, при цьому місце підійде для романтиків, адже місцеві визначні пам'ятки налаштовують саме на такий лад

Прогулянки про середньовічним звивистими вуличками, поєднання природи і пам'яток, спокійний ритм життя, чисте Адріатичне море - ось що можна віднести до плюсів курорту. З мінусів варто відзначити відсутність піщаних пляжів, пляжі в Шіберніке вони тільки галькові або кам'янисті і повна відсутність нічного життя, пізно увечері закриті більшість магазинів і ресторанів.

Спліт

курорт Спліт знаходиться на материку в регіоні Середня Далмація. Дістатися до міста досить просто, адже поруч з ним знаходиться аеропорт, куди прилітають чартери з усього світу. Спліт - відмінний варіант для тих, кому потрібні пам'ятки, море, а також хочеться оздоровитися на лікувальних мінеральних курортах. Крім того, розваг в Спліті дійсно предостатньо.

Пляжі в Спліті галькові і мелкогалечниє, по берегах ростуть сосни, які надають повітрю неповторний аромат. Курорт гарний для відпочинку з дітьми, адже тут зручний пологий спуск у воду. З мінусів можна відзначити ціни - в сезон Спліт є одним з найдорожчих курортів Хорватії.

Дубровник

Курорт Дубровник знаходиться в самому центрі Південної Далмації, місто занесене в список ЮНЕСКО завдяки збереженим унікальних пам'ятників архітектури. На думку того самого ЮНЕСКО, місто входить в трійку найкрасивіших міст Європи, нарівні з Амстердамом і Венецією. Так що Дубровник - місто естетів.

Так що Дубровник - місто естетів

У Старому місті серед старовинних додому і музеїв можна бродити годинами, вечорами на вулиці Бурбон починається насичене нічне життя. Пляжі в Дубровнику галькові або бетонні, іноді зустрічається суміш піску і гальки.

Хочеться відзначити, що Дубровник - не краще місце для відпочинку з дітьми, найбільш оптимальні варіанти для відпочинку в Хорватії з малюками краще розглядати ближче до островів. Що стосується пляжного сезону в Дубровнику, то він триває з початку червня до кінця жовтня, в той же час, з середини червня до кінця серпня в місті дуже жарко.

Півострів істіраясь

півострів Істрія один з найпопулярніших курортів Хорватії, він славиться своїм прекрасним чистим морем і м'яким кліматом. У цьому місці ідеально поєднувати пляжний відпочинок і екскурсії в Італію, адже з міста Пула до Венеції всього 3,5 години по морю на катері.

Крім того, півострів Істрія знаходиться поруч з головною визначною пам'яткою Хорватії - Плітвіцькі озера. Пляжі в Істрії галькові, скелясті, іноді зустрічаються бетонні платформи. Туристичний сезон - з травня по жовтень.

ОСТРОВА ХОРВАТІЇ

Острів Брач підійде для спокійного розміреного відпочинку. Пляжі тут вважаються найкращими в Хорватії, вони піщані і галькові пляжі. На острові організовуються екскурсії на виноградники і оливкові плантації. З плюсів варто відзначити спокійний ритм життя на острові, розвинену інфраструктуру, наявність готелів у води.

острів Хвар ідеальне місце для дайверів, любителів рибної ловлі та любителів водних видів спорту. Острів називають самим сонячним на Адріатичному морі, пляжі в Хвар піщані і галькові. Їх плюсів - прекрасний клімат, розслаблена атмосфера. З мінусів - це острів, а значить доведеться добиратися до нього з аеропорту Спліта або на водному таксі, або на поромі.

З мінусів - це острів, а значить доведеться добиратися до нього з аеропорту Спліта або на водному таксі, або на поромі

Острів Корчула ще одне прекрасне місце для занять водними видами спорту і дайвінгом. Велика частина острова покрита сосновим лісом, що створює унікальний і вкрай корисний для здоров'я мікроклімат. Пляжі в Корчуле піщані і галькові. На острові виготовляються відмінні білі вина, а туристи можу відправитися на винні виробництва на екскурсії.

Острів Крк є найбільшим островом Адріатики. Завдяки порізаному узбережжю, тут знаходиться безліч затишних і спокійних бухт. У Крк пляжі галькові з піщаним входом в воду. Одна з найчарівніших пам'яток Хорватії знаходиться якраз на острові - це міст, який з'єднує Крк з материком.

Острів Крк - відмінне місце для відпочинку з дітьми для цього тут створені всі умови: гірки, гойдалки, спеціальні пляжі. Також в Крке найсмачніша кухня Хорватії! Обов'язково варто відвідати на острові сімейну таверну і спробувати місцеві страви. Сезон в Крке короткий, всього три літні місяці.

КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ ПРО КРАЇНУ:

Що тут мається на увазі?
ЯКИЙ КУРОРТ ВИБРАТИ?

Новости