Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як виїхати на зиму в Таїланд швидко і економно: покрокова інструкція

  1. купуємо квитки
  2. отримуємо візу
  3. Шукаємо будинок і орендуємо транспорт
  4. Оренда транспорту

Знайти квитки в Таїланд, будинки і хороші готелі по осудним цінами стає все складніше

Знайти квитки в Таїланд, будинки і хороші готелі по осудним цінами стає все складніше. Туристи ллються туди рікою і тайці користуються цим з величезним задоволенням. Тому для того, щоб добре відпочити або перезимувати там, потрібно готуватися заздалегідь. Ми підготували докладну інструкцію до дії на особистому прикладі.

Таїланд - наша сімейна любов. Ми летимо туди на 3 місяці вже в третій раз, тому система пошуку квитків і житла, а також отримання візи у нас вже чітко відпрацьована.

купуємо квитки

купуємо квитки

Квитки ми завжди купуємо через інтернет і заздалегідь, тому що чим раніше ти це зробиш, тим дешевше вони обійдуться. Ціна квитків залежить від авіакомпанії, на якому саме сервісі ви їх купуєте і від час вильоту і повернення.

Десь починаючи з середини вересня в Таїланді починається сезон дощів і ціни стрімко падають. Якщо ж ви полетите туди в сезон (новорічні свята, січень, лютий і березень), то готуйтеся викласти кругленьку суму навіть в разі завчасної покупки квитків.

Отже, найоптимальніший варіант - купити квитки за 3-4 місяці до дати вильоту. Тоді у вас є всі шанси заплатити на один квиток Київ-Бангкок близько 700 $.

Тут я хочу звернути вашу увагу на те, про що, можливо, ніколи не замислювалися: день тижня. Зазвичай квитки з вильотом у вівторок, середу і четвер трохи дешевше, ніж в інші дні. Тому перш, ніж робити остаточний вибір, варто трохи погратися з днями тижня і подивитися, що вийде.

У статті " Travel-експеримент з пошуку дешевих авіаквитків: 10 кращих онлайн-сервісів бронювання »Подбробно описана робота з 10-ма кращими сервісами по купівлі квитків. Минулого разу ми купували квитки на onetwotrip.com , В цей раз скористалися послугами ozon.travel .

Наводимо для прикладу вартість квитків з розшифровкою часу, яке вам доведеться провести в аеропортах між рейсами. На момент нашої покупки квитків ціни на ozon.travel були дешевше. Зараз же ситуація змінилася.

Onetwotrip.com видав найдешевший квиток у Аерофлоту. В цьому випадку, найоптимальнішим є другий варіант з пересадкою в Москві 6 годині 50 хвилин в сторону Бангкока і транзитом 5 годині 50 хвилин на зворотному шляху. Квиток обійдеться вам в 884 $. Як обіцяють на сайті це і є повна ціна.

На ozon.travel найоптимальнішим варіантом є другий варіант. Краще не брати рейси з транзитом в 1 годину або трохи більше. Це виглядає дуже привабливим, але літаки часто запізнюються. Вам же не хочеться проводити ніч в готелі при аеропорті, навіть якщо його оплачує провинилася авіакомпанія?

Прямий рейс, як правило, завжди найдорожчий і не завжди найзручніший.

Але на цьому ваша подорож не закінчується, так як далі все залежить від того, куди саме ви відправляєтеся. Якщо ви летите на Самуї або Пхукет, вам потрібно буде зробити ще один переліт. У випадку з Самуї у вас є три варіанти: прямий переліт Бангкок-Самуї авіалініями Bangkok Airways (Це обійдеться вам приблизно в 85 $ в обидві сторони), переліт Бангкок-Сураттани (це буде коштувати 81 $, авіалінії Nok Air , Також туди літають Air Asia і Thai Smile) і далі на таксі до порома і на поромі до острова, або на автобусі або поїзді з Бангкока і до провінції Сураттани і звідти до острова на поромі.

Крім того, всі ці авіалінії, крім Thai Smile, вилітають не з головного аеропорту Бангкока - Suvarnabhumi, в який ви прилітаєте, а з другого - Don Muang, до якого також треба ще добратися.

Air Asia і Nok Air продають так звані join tickets, які включають в себе не тільки переліт, але і трансфер автобусом до причалу і парою. Такий квиток обійдеться вам приблизно в 100 $ з усіма доплатами.

Перш, ніж зважитися на поїздку на поїзді або автобусі, пам'ятайте про те, що ви провели практично добу в дорозі і ще 10 годин на автобусі - це не зовсім те, що вам потрібно. Особливо з урахуванням того, що і поїзд, і автобус часто затримуються (наші друзі провели майже 10 годин в очікуванні поїзда).

Квиток на пором Seatran ferry (Сураттани / Донсак - Самуї / Натон) обійдеться вам приблизно в 5 $ або 150 THB, квиток на поїзд - приблизно 20 $ ( railway.co.th ), Квиток на автобус - близько 33 $ (1000 THB).

Переліт до Пхукета обійдеться в 81 $ , Виліт здійснюється з аеропорту Don Muang.

Якщо ви везете з собою габаритний багаж, наприклад, велосипед, вам потрібно написати лист за 3 дні до рейсу в авіакомпанію і попередити про це. В цьому випадку ви можете провозити його безкоштовно.

Отже, запам'ятовуємо! Купуємо квитки в онлайн-сервісах заздалегідь (бажано за 3-4 місяці), уважно дивимося на час транзиту і завчасно попереджаємо авіакомпанії про перевезення габаритного багажу. Квитки на автобус або поїзд беремо тільки в тому випадку, якщо у вас крім ручної поклажі більше з собою нічого немає, або вам захотілося подивитися на країну.

отримуємо візу

При фото на документи або візу деякі тайські фотосалони самі підставляють «пристойну» одяг.

Тепер у вас є квитки і ви можете йти отримувати візу. В принципі, можна отримати візу в аеропорту Бангкока по прильоту, якщо ви не збираєтеся пробути там не більше двох тижнів. Якщо термін більше, тоді потрібно йти за візою в консульство.

Процес отримання візи в консульстві досить простий і ви можете приїхати за документами зі штампом трохи ні не наступного дня. Черг теж практично немає.

Перелік документів стандартний:

  • Закордонний паспорт (термін дії паспорта не менше 6 місяців з моменту в'їзду в країну).
  • Анкета (заповнюється заздалегідь від руки або на комп'ютері).
  • 1 фото 3,5 / 4,5
  • Копії оплачених квитків в обидві сторони.
  • Копія страховки (діюча на території Таїланду, на весь термін перебування, покриття від 30 000 $).
  • Довідка з банку про стан рахунку (від 650 $ / чол.).
  • Довідка з місця роботи / навчання (для працюючих / учнів!).

Вартість одноразової візи на одну людину - 40 $. Термін перебування - 60 днів з моменту в'їзду в країну. Анкету можна завантажити на сайті консульства - thaiconsulate.kiev.ua .

Насправді, віза на 60 днів називається «2 + 1», тобто вам видається віза на 2 місяці, але ви можете отримати ще один місяць додатково, сплативши його і подавши анкету в місцеве консульство. Зазвичай з продовженням візи також не виникає питань. Якщо ж ви вирішили пробути там довше, тоді варто подати документи на отримання дворазової віза (консульський збір - 80 $ з людини), яка дозволяє вам пробути на території країни 4 місяці. Але при цьому по закінченню 60 днів ви повинні виїхати з країни хоча б на тиждень. Багато хто отримує подібні візи для того, щоб перезимувати в Таїланді і при цьому подивитися інші країни Південно-Східної Азії (Малайзія, В'єтнам, Індонезія), так як переліт з Бангкока набагато дешевше, ніж з Києва. Чому б не скористатися такою можливістю?

Шукаємо будинок і орендуємо транспорт

Шукаємо будинок і орендуємо транспорт

Квитки куплені, візи отримані. Тепер залишилося знайти будинок. У Таїланді в готелях мало де є пакети All Inclusive, до яких ми звикли в Туреччині або Єгипті. Швидше ви отримаєте проживання і легкий сніданок. Але при цьому ви можете знайти досить дешеві будиночки в готельному комплексі - від 60 $ за ніч (включаючи сніданок і прибирання номера). Чим раніше ви бронюєте номер, тим дешевше він буде коштувати. Деякі настільки прикипають до одного місця, що бронюють номер з передоплатою 30% за рік до прильоту.

Якщо ж ви вирішили залишитися хоча б на місяць, потрібно шукати будинок, так як готель в цьому випадку все рівній обійдеться в кругленьку суму. Для цього існує величезна кількість сайтів (в тому числі і наших співвітчизників), які пропонують свої послуги з оренди будинків і квартир.

сайти: samuidays.ru , aboev.net (Самуї), samuiland.ru (Самуї і Пхукет), thaivillas.ru (Весь Таїланд), neothai.ru .

Зазвичай при оренді будинку ви повинні заплатити за дві місяці (перший плюс останній) і заставу. Вартість будинків коливається в залежності від терміну проживання (з трьох місяців починаються знижки) їх стану, площі і наявності басейну. Ви можете зняти більш чи менш пристойний будинок за 400 $ (одна спальня і загальна кімната). У минулому році ми зняли двоповерховий будинок з двома спальнями і холом, басейном на території комплексу за 700 $. Стандартна сума застави - 10 000 THB (трохи більше 321 $). Після закінчення терміну оренди господар оглядає будинок, і, якщо все в порядку і ви нічого не зламали, повертає або повну суму, або з вирахуванням 2-3 тисяч за прибирання (зазвичай це прописується в контракті).

Практично у всіх будинках є інтернет (швидкість не дуже висока, особливо якщо ваші сусіди - програмісти або інші працівники мишки і клавіатури), але краще поцікавитися заздалегідь.

Також не варто розраховувати на наявність просторої ванної кімнати і кухні. Їжа в Таїланді коштує досить дешево і готувати просто немає необхідності, хіба тільки вас замучила ностальгія по європейській кухні і ви вирішили приготувати на сніданок яєчню з тостами. Навіть незважаючи на досить дешеві продукти, ви все одно не зможете приготувати все так смачно і швидко, як це роблять місцеві. Вартість величезної тарілки супу або пад-тая - 40 THB, тобто, близько 10 грн, а за 20 грн ви отримаєте повноцінні обід з першим, другим і компотом.

І будьте уважні при виборі будинку, так як на фотографіях вони часто здаються красивіше і більше (використовується широкоформатний об'єктив), а в реальності це може бути зовсім маленька кімнатка, в якій складно розминутися двом людям.

Особисто для нас поки найоптимальніший спосіб пошуку житла - зняти недорогий готель на кілька днів і пошукати будинку в районах, які найбільше подобаються. Так простіше домовитися з власниками і знайти будинок навіть там, де сайти оренди говорять вам, що все зайнято.

Оренда транспорту

Оренда транспорту

Крім оренди житла потрібно подбати і про засіб пересування. Якщо у великих містах ви можете їздити на громадському транспорті і місцевих маршрутках (тук-туках), то в невеликих поселеннях або островах краще орендувати мопед або мотоцикл. Оренда хорошого Honda PSX (150) обійдеться вам приблизно в 5000 THB в місяць (трохи більше 160 $), мотоцикл обійдеться дорожче. Раз на місяць потрібно приїжджати до господаря і показувати йому байк. Якщо ви його упустили, доведеться доплачувати за ремонт, але зазвичай це не так дорого - 300 THB (10 $) за легкі подряпини на пластиковому корпусі.

Деякі точки оренди вимагають заставу 300 $, знімають копію з документів або просять залишити в якості застави документи. Але насправді, можна знайти оренду без всіх цих умов, просто ціна буде трохи вище.

Ще один варіант - купити на форму або в групі в соціальних мережах мопед б / у і потім продати його перед від'їздом. Але потрібно бути впевненим в тому, що господар вас не обманює і він в нормально стані, і це вигідно тільки в тому випадку, якщо ви прилітаєте туди надовго. Адже перед від'їздом його потрібно ще й продати.

Якщо підвести підсумки, то для того, щоб виїхати до Таїланду:

  • Краще купувати квитки заздалегідь (3-4 місяці) і захоплювати невеликий шматочок НЕ туристичного сезону (кінець жовтня-початок листопада).
  • Відкривати візу заздалегідь в Києві - це нескладно, дешево і спокійніше.
  • Купувати страховку в перевіреної страхової компанії - медицина там хороша, але дорога. Добу в стаціонарі Bangkok Hospital можу обійтися вам в 1000 $, зате вас будуть годувати омарами.
  • Заздалегідь зондувати грунт з оренди житла і забронювати готель хоча б на перші 2-3 дні. Перш, ніж домовлятися і підписувати угоди, краще під'їхати і оглянути будинок, а також уважно прочитати договір.
  • Шукати оренду транспортного засобу там, де не вимагають документи в заставу, або купити мопед б / у.
  • Чи не переживати через дрібниці, розслабитися і отримати задоволення - ви ж в Таїланді;)

Чи не переживати через дрібниці, розслабитися і отримати задоволення - ви ж в Таїланді;)

Вам же не хочеться проводити ніч в готелі при аеропорті, навіть якщо його оплачує провинилася авіакомпанія?
Чому б не скористатися такою можливістю?

Новости