Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як вибрати валізу для подорожей?

  1. Які бувають валізи

Комфорт в подорож - важлива складова вдалого відпочинку Комфорт в подорож - важлива складова вдалого відпочинку. Хороші попутники, відмінна погода і самопочуття, зручний одяг і відповідна сумка (валіза, рюкзак) для речей. Що ще потрібно?

Про корисні пристосування в дорозі ми вже розповідали в нашому відео ( « Подорож з комфортом »І« Набір мандрівника - що взяти з собою в дорогу «), Тепер же поговоримо про вибір валізи.

Ті, хто подорожують постійно, вже, безсумнівно, обзавелися зручним «переносним сховищем» для своїх речей. А ось тим, хто подорожує нечасто або незадоволений своїм валізою (сумкою, рюкзаком), буде цікаво почитати поради експертів і подивитися тест-драйв дорожніх сумок і валіз.

Перше питання при виборі «тари для речей» зазвичай такий: «Що вибрати для поїздки - рюкзак, чемодан або дорожню сумку? ».

Чемодан зручний тим, що він тримає форму. Його можна перевозити в багажному відділенні літака, а також в автомобілі, поїзді. У ньому навряд чи щось з речей помнеться або зламається - міцні стінки валізи надійно захищають все, що лежить всередині. Мінуси валізи - туди можуть поміститися не всі ваші речі (якщо їх дуже багато) і велику валізу можна брати з собою як ручну поклажу. А якщо валізу без зовнішніх кишень, то щоб дістати потрібну річ, доведеться відкривати його весь.

Рюкзак вибирають в основному ті, хто вважає за краще походи і піші подорожі. У туристичних рюкзаках (на відміну від міських) є спеціальні пристосування для кріплення палатки і каремата, безліч зовнішніх кишень, а також зручні лямки і застібки, за рахунок яких вага рюкзака майже не відчувається. Якщо ви найчастіше подорожуєте пішки і любите відпочивати в кемпінгах, то вам варто вибрати зручний туристичний рюкзак.

Дорожня сумка буде до вподоби тим, кого не влаштовує форм-фактор валізи. В сумку можна укласти набагато більше речей за рахунок того, що її форма не така жорстка. Сумку можна запросто нести вдвох - взявши її кожен за одну ручку. Зазвичай в дорожніх сумках є ще і ремінь через плече. Бувають дорожні сумки на коліщатках. Дорожня сумка зручна тим, що найпотрібніші речі можна розкласти по зовнішнім кишенях і потім не відкривати всю сумку, щоб їх дістати. За своєю місткості сумки діляться на ті, які потрібно здавати в багаж (великі) і ті, які можна брати в літак в якості ручної поклажі (невеликі).

Які бувають валізи

Залежно від того, скільки речей ви візьмете з собою, вибирайте валізу середніх (до 80 літрів) або великих розмірів (близько 100 і більше літрів). Також бувають валізи для ручної поклажі (місткістю до 40 л).

При виборі валізи звертайте увагу, з якого матеріалу він зроблений. Валізи бувають шкіряні, пластикові і тканинні.

Шкіряна валіза. Такі валізи були популярні серед туристів в минулому столітті. Зараз шкіряна валіза - це виключно статусна річ. Шкіряний портфель-чемодан використовують для документів і аксесуарів, а ціни на такі валізи тримаються на позначці 5-8 тис. Гривень.

Пластиковий валізу. Такі валізи зазвичай комплектуються висувною ручкою і коліщатками і коштують від 2 тис. Гривень. Особливість таких валіз в тому, що вони важче тканинних, менш міцні (можуть подряпатися або тріснути), не мають зовнішніх кишень, але зате добре тримають форму.

Тканинний валізу. Такі валізи випускають з міцних водовідштовхувальних тканин - поліестру, нейлону. Тканинний валізу зазвичай має зовнішні кишені, він досить міцний і також укомплектований висувною ручкою і коліщатками. Ціна на тканинні валізи середніх розмірів стартують від 1600 гривень, за велику валізу доведеться викласти від 2,5 тис. Гривень.

При виборі валізи обов'язково дізнайтеся, який розмір і вага багажу можна провозити в літаку без зайвих доплат, а також заздалегідь складіть список речей, які плануєте взяти з собою в дорогу.

Оптимальним вибором для мандрівника стане набір з дорожньої сумки, яку можна взяти як ручну поклажу, і місткого валізи, який ви будете здавати в багаж.

У питанні вибору зручного, красивого і стильного валізи вам допоможе експерт з подорожей - ведуча каналу BamBarBia.TV Ольга Ромашкіна. Дивимося це відео і вирішуємо, який чемодан (сумку) краще взяти з собою в дорогу:

Що ще потрібно?

Новости