Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

10 найпопулярніших аеропортів Таїланду серед туристів

  1. Суварнабхумі
  2. Дон Муанг
  3. Пхукет
  4. Самуї
  5. Утапао
  6. Чіанг Май
  7. Крабі та Хать Яй
  8. Сураттхані
  9. Накхонситхаммарат
  10. Чумпхон

Економіка Таїланду спирається на туризм і в дев'яноста випадках зі ста мандрівники в цю країну потрапляють, здійснивши переліт по повітрю, нерідко дуже тривалий - понад десяти годин. Тому змученому тіснотою і духотою салону пасажиру аеропорти Таїланду представляються передоднем райських кущ, що, в принципі, не дуже далеко від істини.

Повітряні гавані є поблизу від кожного великого міста або туристичного центру. А в Бангкоку їх два: старий Дон Муанг , Здебільшого використовується для внутрішніх рейсів, і новий - Суварнабхумі , Головний міжнародний аеропорт Таїланду. Сюди найчастіше прилітають туристи з пересадкою на трансфер до Паттайї.

Сьогодні ми розповімо про те, які аеропорти в Таїланді найбільш щільно завантажені туристами і чим вони примітні. А хто цікавиться тим, скільки аеропортів в Таїланді відповімо прямо зараз: їх більше п'ятдесяти, тридцять з яких беруть і відправляють виключно цивільні борту. Решта ділять злітно-посадочні смуги (ЗПС) з королівськими ВВС.

1

Суварнабхумі

Економіка Таїланду спирається на туризм і в дев'яноста випадках зі ста мандрівники в цю країну потрапляють, здійснивши переліт по повітрю, нерідко дуже тривалий - понад десяти годин

Аеропорт Суварнабхумі в Таїланді - головна повітряна гавань королівства. Перший борт прийнято ним у 2006 році. Важковимовним з першого разу назва перекладається як «Золота земля». Ім'я йому дав сам король, нагадуючи всім прибувають в його володіння про легендарного царстві, що був тут у давні часи. Від таксистів ви можете почути й інше - «Суваннапум» або «Суанапхум», неофіційне, що вживається в побуті. А злі язики стверджують, що раніше місце називалося «Болото кобр».

Розташований він в 25 кілометрах на схід від адміністративного центру Бангкока і пов'язаний з ним окремої гілкою надземного метро . За рік через його термінали проходить майже п'ятдесят мільйонів чоловік. Приймає міжнародні та внутрішні рейси. Займає площу в 3 тис. Гектара. Будівля головного терміналу чотириповерхова, дві ВПП мають довжину 4000 і 3700 метрів. Існують плани з будівництва другої черги даного тайського аеропорту - збільшення кількості ВПП до чотирьох і зведення терміналу для компаній-лоукостерів.

2

Дон Муанг

Аеропорт Дон Муанг в Таїланді називають «старим», і це не перебільшення - він експлуатується з березня 1914 року. У 2006 році за обсягом пасажиропотоку він був другим в Південно-Східній Азії і 18-м в світі. Розташований в 24 кілометрах на північ від столиці, пов'язаний з нею автомобільною трасою та залізницею (Вокзал Хуа Лампонг).

На сьогоднішній день обслуговує пасажирські і вантажні рейси, в тому числі чартерні, на внутрішніх лініях країни, проте статусу міжнародного він не втратив. Дуже популярна серед туристів повітряна гавань, оскільки там базується велика частина компаній-лоукостерів і ціни на квитки цілком доступні.

3

Пхукет

Аеропорт Пхукет в Таїланді вважається другим за значимістю, а функціонує він більше двадцяти років. Має статус міжнародного, є прямі рейси до Москви, Гельсінкі, Париж, Мюнхен, але більша частина закордонних рейсів відправляється в країни півострова Індокитай і в Японію.

Знаходиться в тридцяти кілометрах на північ від Пхукет Тауна , Поруч з пляжем травня Кхао. Пасажирський термінал двоповерховий. Перший - зона прильоту, другий - вильоту. Пряме регулярне автобусне сполучення тільки з Пхукет Таун. Щоб дістатися в інші точки острова доведеться зробити пересадку. Туристів, які прибули за путівками, зустрічають автобуси , Які доставляють їх до дверей готелю. Як правило, ця послуга входить у вартість туру.

4

Самуї

Аеропорт Самуї в Таїланді - одна з небагатьох в країні повітряних гаваней, які є приватною власністю. Він належить компанії Banqkok Airways, яка диктує ціни на квитки, які зазвичай дороги. Приймає і відправляє рейси з 1989 року.

Архітектура терміналу примітна: він стилізований під альтанку з високою двоярусною дахом, яку підтримують стовпи, схожі на стовбури пальм. Усередині встановлені зручні плетені крісла, в центрі знаходиться велика зелена клумба.

Розташований цей тайський аеропорт дуже вдало: на центральному острові архіпелагу, поруч з поромна переправа. Це місце, де збираються «безбашенні» тусовщики, які вирушають на острів Ко Пханган . Там щомісяця проводяться вечірки «Фул Мун Паті» - триденний захід у період повного місяця.

5

Утапао

Міжнародний аеропорт Утапао в Таїланді - повітряні ворота провінції Районг. Він знаходиться на березі Сіамської затоки, в сорока трьох кілометрах на південний схід від Паттайя і в двадцяти п'яти на північний захід від міста Районг. Спочатку був базою королівських ВПС, зараз обслуговує і комерційні цивільні рейси. до споруди Суварнабхумі розвантажував Дон Муанг , Який захлинався від потоків туристів. У період військового перевороту 2008 року було єдиним діючим тайським аеропортом в країні.

До сих пір має статус стратегічного об'єкта, тому не має в своєму розпорядженні службою таксі. Всі інші сервісні служби, включаючи ресторан, ювелірний магазин і інтернет-кафе, функціонують. Є проміжним посадковим пунктом для рейсів на Самуї і Пхукет .

6

Чіанг Май

Аеропорт Чіанг Май в Таїланді - це головні повітряні ворота північних провінцій. За завантаженості і обсягом пасажиропотоку є третім в країні. Пасажирський термінал сусідить з військовою базою. Через близькість міста - знаходиться в трьох кілометрах від його центру, не приймає літаків з півночі і до п'ятої ранку.

Приймає місцеві і міжнародні рейси. Двоповерхова будівля аеропорту поділено на два термінали - місцевий і міжнародний. За рівнем комфорту займає четверте місце в світі, вважається одним з кращих транзитних аеропортів. У ньому діє кілька ресторанів, працює гастроном і безліч дрібних сувенірних крамничок.

7

Крабі та Хать Яй

Аеропорт Крабі в Таїланді - це зростаюча інфраструктура, розрахована на подальше підвищення туристичного потоку. обслуговує курорти Ао Нанг , Рейлі , Хаад Яо, Пхі Пхі , до Ланта . Новий чотириповерховий термінал, в плані схожий на літак, відкритий в 2006 році. Тоді ж збільшили до 3 тис. Метрів довжину ЗПС. Має статус міжнародного, відправляє рейси в Сінгапур і Малайзію, але більша частина рейсів є внутрішніми. Здатний приймати до 3 мільйонів пасажирів на рік, але поки ця цифра не перевищує і півтора. Сервісна інфраструктура розвинена слабо, є медпункт, кафе, невеликі магазини. до Крабі Тауна близько дванадцяти кілометрів.

8

Сураттхані

Аеропорт Сураттхані в Таїланді має статус міжнародного, він розташований неподалік (близько 21 км) від однойменного міста Сураттхані, центру однойменної провінції. Єдине місце на півдні країни, де обслуговуються компанії-лоукостер. Якщо вам важливо дістатися з Бангкока на Самуї , а потім з Самуї на Панган з найменшими витратами, то придбайте квитки до цієї повітряної гавані. Правда, поїздка на автобусі до поромних переправ забере у вас цілий день. Термінал невеликий і сервісна інфраструктура розвинена в ньому слабо, хоча все необхідне є.

9

Накхонситхаммарат

Аеропорт Накхонситхаммарат в Таїланді вважається регіональним, він обслуговує внутрішні рейси з Дон Муанг . Знаходиться в 14 км від однойменного міста, центру провінції. Складає конкуренцію Сураттхані, оскільки ціни на квитки можуть змінюватися в залежності від часу доби, а також часу, який потрібен для того, щоб дістатися до пірсу Донсак наземним транспортом (більше години) з пересадкою на паром до островів Самуї , Панган або до Тао . До останнього, ближче добиратися з тайського аеропорту Чумпхон.

10

Чумпхон

Аеропорт Чумпхон в Таїланді був відкритий в 2008 році, розташований в самому центрі країни на відстані в 500 кілометрів від Бангкока і 35-ти від однойменного міста. Саме ця найближча повітряна гавань від острова Ко Тао . За допомогою нього можна реалізувати перельоти з Бангкока на Самуї і Пханган. У самій будівлі є закусочні і сувенірні магазинчики.

Аеропорти Таїланду на карті

Новости