Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

LanCloud збільшив розмір поштових скриньок Exchange до 100 ГБ

  1. 100 ГБ кожному користувачеві
  2. Як вдалося зберегти вартість

Електронна пошта є одним з найбільш важливих і найбільш використовуваних бізнес-сервісів Електронна пошта є одним з найбільш важливих і найбільш використовуваних бізнес-сервісів. Багато замовників використовують електронну пошту не тільки для ділового листування, а й як засіб обміну великими файлами, документами і графічними матеріалами. Причому, багатьом компаніям потрібно зберігання всієї пошти кілька років. Експоненціальне зростання обсягів інформації вимагає все більшого розміру поштових скриньок. І якщо раніше більшості користувачів вистачало поштових скриньок обсягом 2 ГБ - 5 ГБ, то в даний час 10 ГБ або навіть 50 ГБ часто виявляється недостатньо. Брак дискових сховищ всередині компанії призводить до того, що обсяг поштових скриньок користувачів жорстко квотується, а при досягненні квоти користувач просто втрачає можливість відправляти і приймати електронну пошту. Причому, як це часто буває, квота закінчується в самий невідповідний момент, що призводить до порушення бізнес-процесів, втратою заявок від клієнтів, і, як наслідок, веде до збитків компанії.

Щоб вирішити проблему лавинного зростання обсягів інформації, багато компаній переносять пошту в хмару. Але навіть там ціна за великі обсяги даних не завжди виявляється прийнятною.

LanCloud з 2013р. надавав поштові скриньки Microsoft Exchange об'ємом 50 ГБ, що покривало потреби 99% клієнтів, але останнім часом все більше замовників стали виходити за встановлений обсяг, що стало приводити до додаткових витрат на оплату.

100 ГБ кожному користувачеві

Ми вирішили піти на зустріч нашим клієнтам і з січня 2018 р збільшили обсяг поштових скриньок Cloud Exchange до 100 ГБ, без збільшення вартості. Ціна залишилася на колишньому рівні - від 190,4 руб. / Міс. При цьому, ми зберегли той же рівень надійності і безпеки поштового сервісу, а саме: збереглося 3-кратне дублювання кожної поштової скриньки на 3 різних фізичних системах зберігання даних, 30-денний зберігання всіх віддалених листів і ящиків, а також антивірусний захист Kaspersky.

Як вдалося зберегти вартість

У багатьох може виникнути питання, яким чином нам вдалося в 2 рази збільшити обсяг поштових скриньок, зберігши вартість на колишньому рівні? Відповідаємо. В кінці 2017р. ми закупили нові системи зберігання даних понад-високої щільності розміщення інформації. Кожна система зберігання даних вміщує 60 дискових накопичувачів NL-SAS об'ємом 12ТБ з вертикальною установкою, займаючи при цьому всього 4U. Таким чином, ми отримали близько 0,7 петабайт на кожні 4U серверної стійки. Раніше для отримання такого обсягу доводилося займати цілу серверну стійку (або навіть декілька), що звичайно ж виходило досить дорого. Впровадження нових систем зберігання даних значно знизило собівартість сервісу, дозволивши в 2 рази збільшити обсяг ящиків, зберігши ціну сервісу Exchange на колишньому рівні.

Всі бажаючі можуть протестувати хмарний сервіс електронної пошти Cloud Exchange протягом 30 днів безкоштовно.

Новости