Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

одноповерхова Росія

Всі новини

новини

одноповерхова Росія

Газета "Еспрессо"

19 червня 2014 року, 11:53

Коломна стала майже найдорожчим містом в топ-50 малих міст Росії, популярних серед туристів

Всеросійський портал для мандрівників Travel.ru склав рейтинг 50 малих міст Росії, особливо популярних у іноземних і вітчизняних туристів. У список увійшли історичні міста з населенням менше 150 тисяч чоловік, розташовані поблизу популярних туристичних маршрутів.

У кожному з міст рейтингу експертами порталу Travel.ru був підрахований бюджет мандрівника на один день в другій половині липня, який складається з вартості проживання в готелі 2 * -3 * в радіусі 15 кілометрів від центру міста, комплексного обіду в недорогому кафе, відвідування головної пам'ятки і найвідомішого сувеніра даного регіону.

Як викроїти гроші на відпустку, розраховуючи тільки на зарплату

На першому місці рейтингу - Переславль-Залеський (Ярославська область) з бюджетом 2050 рублів в день. Місто включений в список найпопулярнішого туристичного маршруту країни - Золотого кільця Росії і може запропонувати гостям безліч пам'яток. На другому місці - Ясна Поляна (Щекинский район Тульської області). Тут туристичний бюджет складе 2180 рублів в день на людину. Ясна Поляна - знаменита садиба, де жив і працював Лев Толстой. Третє місце в рейтингу займає Стара Русса (Новгородська область) з бюджетом туриста в 2290 рублів в день. Колись найбагатша місто древньої Русі, сьогодні Стара Русса радує археологів, шанувальників Достоєвського (тут знаходиться будинок-музей письменника) і любителів відпочинку на водах.

Чи можливий екотуризм в Підмосков'ї

Четверту сходинку списку займає Солигалич (2300 рублів) - невелике старовинне місто в Костромській області, розташований на березі річки Кострома. Тут збереглися старовинні будинки, кілька церков і монастирів. Також тут є Солігалічского бальнеологічний курорт-санаторій і грязелікарня - місцеві мінеральні води сприяють лікуванню захворювань опорно-рухового апарату.

На п'ятому місці рейтингу - Єнісейськ (Красноярський край) - один з найстаріших сибірських міст - з бюджетом в 2350 рублів в день. Сьогодні в Енисейске налічується понад 100 пам'яток архітектури, історії та культури.

У Тульській області пройде 12-й Міжнародний фестиваль кропиви

На шостому місці розташувався Зарайськ (2390 рублів) - районний центр на південному сході Московської області. Тут знаходиться добре зберігся кремль 1528-1531 років будівництва і стара частина міста з купецькими особняками. На сьомому місці рейтингу - місто Печори (2400 рублів), розташований в Псковській області на самому кордоні Росії з Естонією. Його історія налічує вже близько п'яти століть. Тут зберігся Псково-Печерський Свято-Успенський чоловічий монастир з десятьма храмами і фортечною стіною.

Восьме місце займає Осташків (2420 рублів) в Тверській області. Місто розташоване на півострові, що минає довгою смугою в озеро Селігер. Основні визначні пам'ятки - два монастирі і старовинні храми. На дев'ятому місці рейтингу - місто Виборг (2450 рублів), розташований в Ленінградській області на березі Фінської затоки, недалеко від кордону з Фінляндією. Основною визначною пам'яткою міста є середньовічний Виборзький замок, на території якого проводяться концерти та фестивалі.

Москва майже очолила рейтинг найгірших міст для подорожей

Замикає першу десятку рейтингу 50 найцікавіших малих міст Росії Болгар (2460 рублів) - місто в Татарстані, на березі Волги. Стародавнє городище, розташоване тут, відноситься до Болгарського державному історико-архітектурного музею-заповідника.

11-е місце - Козельськ (Калузька область) - з бюджетом туриста в 2465 рублів в день.

12-е місце - Ростов Великий в Ярославській області (2550 рублів).

15-е місце - історико-літературний і природно-ландшафтний музею-заповідника Пушкінські Гори (2630 рублів)

16-е місце - Галич в Костромській області (2640 рублів)

18-е місце - Чухлома - адміністративний центр Чухломского району Костромської області (2690 рублів).

Замикає топ-20 цікавих для туристів малих міст Росії Івангород (Ленінградська область) з щоденним бюджетом туриста в 2880 руб.

Вирушаючи в Крим, залиште вдома банківську карту і захопіть побільше готівки

У туристичний бюджет від 3 до 4 тисяч рублів в день вклалися наступні міста: Приозерськ (Ленінградська область) - 3020 рублів, Суздаль (Володимирська область) - 3040 рублів, Тобольськ (Тюменська область) - 3050 рублів, Юр'єв-Польський (Володимирська область) - 3060 рублів, Правдинск (Калінінградська область) - 3060 рублів, Стариця (Тверська область) - 3070 рублів, Каргополь (Архангельська область) - 3090 рублів, Кунгур (Пермська область) - 3100 рублів, Дербент (Дагестан) - 3190 рублів, Ізборськ (Псковська область) - 3280 рублів, Кинешма (Івановська область) - 3320 рублів, Тотьма (Під логодская область) - 3350 рублів, Азов (Ростовська область) - 3390 рублів, Великий Устюг (Вологодська область) - 3400 рублів, Кашин (Тверська область) - 3450 рублів, Кяхта (Бурятія) - 3480 рублів, Кронштадт (Ленінградська область) - 3500 рублів, Сергієв Посад (Московська область) - 3700 рублів, Плесо (Костромська область) - 3740 рублів, Білозерськ (Вологодська область) - 3750 рублів, Новий Єрусалим (Московська область) - 3780 рублів, Калязін (Тверська область) - 3850 рублів і Звенигород (Московська область) - 3960 рублів.

У Зарайському районі Московської області побудують село хоббітів

Самими ж "дорогими" з топ-50 малих міст Росії виявилися Кирилов (Вологодська область) - 4045 рублів, Ліствянка (Іркутська область) - 4050 рублів, Коломна (Московська область) - 4580 рублів і Гатчина (Ленінградська область) - 4590 рублів.

За матеріалами travel.ru

фото: mochaloff.ru

Новости