Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що провінція Аньхой хоче від Поволжя? - Реальний час

  1. Пів-Росії, два Татарстану або одна Башкирія
  2. Відбиваючи кожен витрачений юань
  3. Чи полетить літак з Хефей в Казань?
  4. Російське село в китайському уявленні
  5. Довідка

Казань - Хефей: авіарейс в Татарстан, відбиті юані і китайські уявлення про російське село

Кілька днів кореспондент «Реального часу» провів в китайській провінції Аньхой, де його і колег з ПФО знайомили з туристичним потенціалом регіону. Наш журналіст їздив в Піднебесну в складі Четвертої спільної робочої групи представників суб'єктів РФ по вивченню співпраці з провінцією Аньхой. Про те, що китайці хочуть запропонувати російським партнерам і що вони очікують від регіонів Поволжя, читайте в огляді нашої інтернет-газети.

Пів-Росії, два Татарстану або одна Башкирія

Напевно, не кожен росіянин чув про провінції Аньхой і її адміністративному центрі - місті Хефей. Хоча фотографії гірських і сільських пейзажів, мабуть, багато хто бачив, але не знали, яка це провінція. Однак за своїми показниками регіон входить в число лідируючих адміністративних територій Китайської Народної Республіки. Ймовірно, щоб заповнити цей інформаційний вакуум щодо Хефей і його околиць, влада провінції четвертий рік поспіль в рамках програми співпраці «Волга - Янцзи» організували візит представників органів влади, туріндустрії та ЗМІ з ряду приволжских міст і Санкт-Петербурга. І треба сказати, їм вдалося ефектно презентувати свій край. Але про це по порядку.

Найбільші делегації були з Республіки Татарстан і Самарської області - по п'ять осіб. Від інших регіонів були від одного до трьох осіб. Сміємо припустити, це пов'язано з тим, що аньхойськая чиновники мають намір глибше розвивати відносини саме з Казанню і Самарою. Татарстан представляли заступник голови Держкомітету РТ по туризму Артур Абдрашитов, гендиректор Туристично-інформаційного центру Казані Наталія Абрамович, директор зі стратегічного розвитку Міжнародного аеропорту «Казань» Вероніка Акташева, бізнесмен-отельер Ришат Гусамов (мережа готелів «Чайка») і ваш покірний слуга як представник мас -Медіа. Також були делегати Нижегородської, Ульяновської, Кіровської областей, Мордовії і Пітера.

Кілька слів про сам регіоні. Аньхой знаходиться в східній частині Піднебесної в середній і нижній течії річки Янцзи. Нагадаємо, саме схід КНР є найбільшим промислово розвиненим і при цьому густонаселеній макрорегіону. За різними соціально-економічними показниками, Аньхой входить в число регіонів-лідерів країни. Населення провінції складає більше 70 млн чоловік, тобто тут легко поміститься половина росіян. Площа - 139,6 тис. Кв. км - порівнянна по території з двома Татарстані (68 тис.) або однієї Башкирією (143 тис.). Тисячі кілометрів автомобільних доріг, залізничних магістралей (в тому числі високошвидкісних), п'ять аеропортів, річкових портів з'єднують провінцію з іншими містами Китаю і зарубіжжя. Більш того, Хефей, в якому проживають 7 млн ​​осіб, має намір нарощувати міжнародні маршрути в країни СНД. У Аньхоє розвинене машинобудування (автоконцерни Chery, JAC, «Сіма»), металургія, виробництво цементу ( «Конча»), побутової техніки, електроніки. Також активно розвиваються різні туристичні галузі. Тут розташовуються офіси 150 іноземних підприємств, 80 з них входять в 500 найбільших компаній світу.

Зупинимося докладніше на найбільш цікавих, з нашої точки зору, пропозиціях китайської сторони.

Зупинимося докладніше на найбільш цікавих, з нашої точки зору, пропозиціях китайської сторони

Татарстан представляли заступник голови Держкомітету РТ по туризму Артур Абдрашитов, гендиректор Туристично-інформаційного центру Казані Наталія Абрамович, директор зі стратегічного розвитку Міжнародного аеропорту «Казань» Вероніка Акташева, бізнесмен-отельер Ришат Гусамов (мережа готелів «Чайка») і Тимур Рахматуллін, «Реальний час »

Відбиваючи кожен витрачений юань

Одним з важливих пунктів стала презентація туристичного потенціалу провінції. Власне, для цього і затівалася поїздка. Згодом гості з Росії на собі змогли відчути всі, що пропонує китайська сторона. як розповів директор канцелярії закордонних справ Аньхоя Сунь Юн (Sun Yong), туріндустрія регіону почала розвиватися після реформ Дена Сяопіна. Якщо до початку 1980-х років туризм був найслабшою галуззю регіону, то тепер в цій сфері зайнято близько 10 відсотків населення.

Слід зазначити, що інфраструктура тут влаштована досить непогано. Наприклад, з Пекіна до Хефей можна швидко добратися не тільки по повітрю, але і буквально за 3 години «долетіти» на високошвидкісному і досить комфортному поїзді - а це близько 1000 км. Також не варто забувати про велику кількість готелів різної зірковості, підприємств громадського харчування і турагентств, які пропонують численні маршрути. У мальовничих горах Тяньчжушань і Хуаншань обладнані канатні дороги, облаштовано стежки, проходи, тераси і сходи. До слова, подібного благоустрою в гірській місцевості ніхто з російських делегатів раніше не бачив.

Крім найкрасивіших гір, що нагадують пейзажі з фільму «Аватар», аньхойци пропонують зануритися в сільську життя і відвідати комуну Саньгуя - зразково-показовий селище. А автентична село Хунцунь, яка є пам'ятником Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, відома у всьому світі. Фотографіями ставка і унікальних будівель цього поселення рясніє інтернет. Зрозуміло, на місцях пропонують купити сувеніри місцевого виробництва.

Також провінція пропонує курортно-оздоровчий туристичний напрямок (спа-центри, фітнес-йога), спортивне, культурне, промислове (відвідування автозаводів і тест-драйв) і гастрономічне. Місцева родзинка - копчений окунь, горілка Гуцзінгун (52 градуси) і, звичайно, чай.

«З 10 сортів чаю, вироблених в Китаї, чотири вирощуються і готуються саме в нашій провінції. Тури на чайні плантації з дегустацією цього напою теж передбачені », - підкреслює пан Сунь Юн. Мабуть, найвідоміший - це чорний (китайці називають його червоним) чай Чімень (він же Цімень, Кимун). Варто відзначити, чай навіть за китайськими мірками тут коштує недешево. Але спробувати цей тонізуючий напій завжди варто.

У мальовничих горах Тяньчжушань і Хуаншань обладнані канатні дороги, облаштовано стежки, проходи, тераси і сходи

За словами голови комітету з туризму провінції Вань Ісюе, Аньхой планує розвивати глобальні напрямки, тим самим розширюючи межі за межі свого краю і країни. Крім того, керівництво регіону має намір далі інтегрувати туризм в різні сфери - промисловість, сільське господарство, охорона здоров'я, культуру, освіту. Такі нові формати влади закладають в п'ятирічний план (Китай зберіг п'ятирічки, які ще пам'ятає Homo soveticus).

Китайці уважно вивчають досвід інших країн, в яких туристична галузь дуже розвинена, і по можливості переймають передовий досвід - наприклад, як Туреччина використовує свій турпотенціал. Більш того, регіональний уряд витрачає чималі кошти на просування і рекламу. Понад 1 300 туристичних заходів на рік провінція проводить у себе. Вань Ісюе впевнений, що кожен витрачений юань незабаром багаторазово відіб'ється.

Чи полетить літак з Хефей в Казань?

Разом з тим китайцям цікаво розвивати і туристичні напрямки в Росію. Так, незабаром (попередньо, 7 грудня) відкриється прямий рейс з Хефей в Москву (раз на тиждень), що дозволить збільшити турпотік в обидві сторони. Як повідомив «Реальному часу» Сунь Юн, якщо початок буде успішним, то влада провінції готові розглянути й інші напрямки, в тому числі Казань.

Щоб більше дізнатися про Росію, китайці запропонували представникам Поволжя уявити туристичний потенціал своїх регіонів. Слід зазначити, що делегати з Самари, Саранська і Нижнього Новгорода в ході свого виступу в тій чи іншій мірі зачепили успішне проведення чемпіонату світу з футболу в їхніх містах і побудованої до мундіалю інфраструктурі. Артур Абдрашитов про ЧС-2018, звичайно, теж згадав, але, благо, Татарстану, крім Казані і її визначних пам'яток, є що ще показати - Болгар, Свияжск і інші цікаві місця. Треба віддати належне нашим спікерам: багато приготували свої графічні та відеопрезентації англійською та китайською мовами, за що присутні були особливо вдячні.

На уявлення російських регіонів організатори запросили близько двохсот керівників туристичних компаній і курують галузь чиновників. Саме після взаємного ознайомлення відбувся обмін контактами та перші домовленості між сторонами.

Щоб більше дізнатися про Росію, китайці запропонували представникам Поволжя уявити туристичний потенціал своїх регіонів

Вероніка Акташева і Артур Абдрашитов досить довго розмовляли з директором з маркетингу міжнародного аеропорту «Хефей Синьцяо» (Anhui Civil Aviation Airport Group Co. Ltd.) Цинь Йунем (Qin Jun) і його заступником Сон Хао (Song Hao). До слова, повітряний хаб Хефей в цьому році планує прийняти 10 млн пасажирів (зростання на 27 відсотків у порівнянні з минулим роком), міжнародний аеропорт «Казань» - до 3,2 млн осіб. Незважаючи на здаються скромні показники в порівнянні з китайським гігантом, МАК займає перше місце в країні за темпами розвитку пасажиропотоку.

Представниця Казані нагадала, що у Татарстану був успішний досвід авіасполучення з Китаєм - з містом Урумчі , Столицею Синьцзян-Уйгурського автономного округу. І завантаження рейсів була практично повною. Акташева не приховує, що казанці мають намір глибше влаштуватися на ринку Піднебесної. І тепер, на її думку, непогано б налагодити зв'язок з Хефей - або прямим рейсом, або з пересадкою в Сибіру.

Китайський візаві відповів, що їх аеропорт нові напрямки відкриває нешвидко.

«Татарстан, безумовно, є для нас важливим партнером - це динамічно розвивається регіон Росії. І я розумію, що перспективи співпраці між нашою провінцією і вашої республікою величезні. Якщо запуск рейсу до Москви пройде успішно, то ми розглянемо Казань як один із пріоритетних напрямків. Головне, щоб була наповнюваність пасажирами. Нам також важливо, щоб і татарстанци літали цим літаком », - відповів він.

Найбільш оптимальним часом запуску рейсу є літо, коли в Росії стоять теплі деньки, у людей починається період відпусток і канікули відповідно, настає і пік пасажирських перевезень. Абдрашитов в свою чергу додав, що перед пуском чартеру його відомству в Татарстані і колегам в Аньхоє необхідно дати 3-6 місяців для того, щоб провести інформаційну кампанію для своїх громадян.

Зрештою сторони домовилися розробити детальну схему взаємодії і підрахувати потенційний пасажиропотік з урахуванням взаємних побажань. Прощаючись, Вероніка Олександрівна запросила китайських колег в Казань для вивчення можливостей співпраці і пообіцяла організувати зустріч з представниками авіакомпаній, готових взятися за цей проект. Наскільки успішно піде взаємодія аеропортів, дізнаємося в найближчому майбутньому. Будемо сподіватися, що все вийде.

У Татарстану був успішний досвід авіасполучення з Китаєм - з містом Урумчі, столицею Синьцзян-Уйгурського автономного округа.Фото Максима Платонова

Російське село в китайському уявленні

Вельми цікавий і в деякій мірі амбітний проект запропонували владі Анхоя росіянам - комплекс «Російське село». І розмістити його планують в околицях міста Цяньшань на мальовничому схилі гір Тяньчжушань, недалеко від Інституту цигун і Ушу. Спочатку організатори показали гостям місце під майбутнє будівництво, а на наступний день поговорили про нього з росіянами. Як пояснили місцеві чиновники, проект обговорювався губернатором провінції і міністром РФ з розвитку Далекого Сходу (на той момент Олександр Галушка) як приклад співробітництва між Китаєм і Росією.

Як розповіла заступник мера Цяньшань Цай Тінтін, село розраховують побудувати за 2-3 роки. На території, площею понад 4,5 тис. Кв. метрів, побудують культурно-дозвільний центр, вулицю з магазинчиками і ресторанами, культурний центр, міні-готелі. Всі будівлі планується звести в російській стилі (як його розуміють китайські архітектори). У цьому комплексі зможуть розміститися 1 000 осіб. Імовірно реалізація проекту обійдеться в 100 млн юанів (майже 1 млрд рублів). Будівництво пройде в три етапи.

Зрозуміло, перше питання, яке виникло: на кого розрахована ця село?

«Це село в першу чергу буде цікава російським, потім китайцям і туристам з інших держав», - відповів Бао Чжісун, заступник начальника відділу економіки канцелярії закордонних справ Народного уряду Аньхой. Пізніше чиновник додав, що комплекс створюється не тільки як туристичний об'єкт, але і як майданчик для культурно-гуманітарного співробітництва двох країн.

Китайці пропонують російським інвесторам кілька форм партнерства: при будівництві, управлінні ( «Ми будуємо, ви керуєте») і організації роботи турагентств. Більш того, якщо інвестор розщедриться на 50 млн юанів і вище, то ділянку під забудову він отримає безкоштовно, а в перші роки роботи будуть зроблені значні податкові послаблення.

Як з'ясувалося, китайські компанії (зокрема, з Харбіна) вже готові вкластися в цей проект, проте муніципальні і регіональні влади чекають в першу чергу російських інвесторів, «щоб тут все було зроблено по-російськи». Тому вони з інтересом вислухали зауваження і пропозиції гостей, пообіцявши доопрацювати його.

«Умови для інвестицій дійсно привабливі, - зазначив керівник департаменту туризму Самарської області Михайло Мальцев, який очолює російську делегацію. - Зі свого боку ми гарантуємо інформаційну підтримку на території наших регіонів, щоб донести все сказане до потенційних партнерів ».

Далі буде

Тимур Рахматуллін

Довідка

Редакція «Реального часу» висловлює подяку Анхойського центру сприяння співробітництву між Китаєм і Росією, канцелярії закордонних справ Народного уряду провінції Аньхой і Держкомітету Республіки Татарстан по туризму за організацію поїздки в КНР

Чи полетить літак з Хефей в Казань?
Зрозуміло, перше питання, яке виникло: на кого розрахована ця село?

Новости