Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Шаманські ворожіння на каменях

На каменях ворожили багато народів і мені подобається збирати варіанти і види таких ворожінь. Зародилися вони в далекій давнині і по суті своїй схожі між собою. Дивно, наприклад, що ворожіння кочівників схожі в чомусь з циганськими ворожіннями на каменях . Ми часто гадаємо на ромашці - любить - не любить. Ось зупинився вершник у джерела, на березі якого лежать багато камінчиків. Можна взяти один і кинути його в воду, а по колам по воді згадати: любить - не любить, збудеться - не збудеться, так - ні.
Таких невигадливих гідний багато і в них використовується те, що є під рукою. Вони прості і камені як можна кращої підходять для таких цілей. Слово "ворожіння" для них навіть не дуже підходять, це швидше "загадування" - за допомогою каменів або навіть одного каменю можна задати питання або запитати, чи поведеться в робилися справі, поїздці і так далі. Наприклад, можна кинути камінчик на якусь похилу поверхню і подивитися, як він покотиться - якщо легко і бадьоро, значить і у вас все піде як по маслу, а якщо застрягне - ймовірно, і у вас будуть перешкоди.
На каменях ворожили багато народів і мені подобається збирати варіанти і види таких ворожінь


Ще можна кинути жменю простих каменів на землю або на стіл і подивитися, як саме вони впадуть. Якщо камені складаються в впорядковані фігури, це можна вважати пророкуванням успіху, хаотичність, навпаки, говорить про малу його ймовірності. Якщо один камінчик відкотиться в сторону - це може означати, що ви не берете до уваги якусь важливу дрібницю. Якщо камені розподілилися на групи - це кількість областей життя, які вимагають вашої уваги. Наприклад, якщо утворилося 2 групи, швидше за все це поєднання сім'ї та роботи (діяльності). Вивчаючи, як саме лягли камені, можна зрозуміти і суть проблем. Найпростіше: яка купка більше - там справи успішніше. До сім'ї, як правило, відноситься права купка, ліва - до справ. Якщо камені лягли радіально від центру до кола, як сонечко - значить у вас повна гармонія. Якщо у вас з'являється звичка радитися з камінням - незабаром ви помітите, що починаєте краще розуміти, що вони вам говорять. Камені можуть стати друзями. Є й більш складні гадання на каменях, адже камені мають велику силу і можуть відкривати невидиме, потрібно просто навчитися їх розуміти.
Шаманський ГАДАНИЕ
Це не просто ворожіння - це ціла система, і тут мова йде не про простих відповідях так-ні, камені можуть розповісти про ваш стан, його причини, допоможуть зрозуміти чому ви приймаєте те чи інше рішення і порадити спосіб вирішення ваших завдань. Для того щоб досягти успіху в таких ворожіннях потрібно мати розвинену інтуїцію і добрі наміри. Шамани пов'язані з іншим світом, звідки через камені до них приходить важлива інформація. Але це не означає, що людина без якихось уже працюючих над-здібностей не може використовувати такі техніки гадання. Камені розмовляють з усіма, хто навчився їх чути.
Ще можна кинути жменю простих каменів на землю або на стіл і подивитися, як саме вони впадуть
Один з варіантів ворожіння такої. Потрібно намалювати коло на землі, на папері, на тканині і розділити його трьома лініями на 6 частин. Зверху на поле так швидко худне камінь, і в залежності від того, в яку область впав камінь трактується найближче майбутнє.
1 - хороший знак, духи будуть допомагати - будь-яка справа, яка буде розпочато, принесе успіх;
2 - "середньо" - можливі несприятливі зустрічі, позитивні результати будуть досягатися довше
3 - збуваються бажання, перемоги, процвітання, мінуси обертаються плюсами
4 - втрати в матеріальній сфері, турботи, якщо проблеми, то супроводжуються складнощами
5 - погане поле, будь-які починання приречені на неуспіх
6 - достаток в матеріальній сфері, будь-які справи в усіх сферах приносять удачу
Шаманський ГАДАНИЕ ХУАНОК
Древній тувинський ритуал, завдяки якому через камені шаман встановлює зв'язок з силами природи, від яких дізнається про стан здоров'я тіла і душі людини. І навіть може визначити причину хвороби людини. Це справжній шаманський ритуал, він вимагає досвіду занурення в певний відбувся. Використовується 41 камінь - ця важлива в сакральної шаманської математики цифра. Також важливо, щоб камені були зібрані правильно. Камені потрібно зібрати в купу, закрити їх долонями і зосередитися на потрібному питанні.

Шаманський кристал на намисто з бірюзою, піритом і хризоколлой

Потім, не дивлячись на камені, потрібно розділити їх на три частини - як розділяться. Розташувати купки по горизонталі. Потім кожну, починаючи з першої - розділити на 3 купки по вертикалі. Верхній ряд означає голову, середній - тіло, нижній - ноги. По вертикалі середній ряд - духовне, лівий - фізичне тіло, в правому ряду - духи хвороб. Великий чорний камінь відразу покаже до якої з частин тіла відноситься хвороба або поганий дух. Червоні камені говорять про життєву енергію - багато її або мало. Чорні - на шкідливих духів. Якщо їх занадто багато, особливо в зоні духу - це говорить про проблеми з душею - аж до її викрадення. І так далі - камені як рентгенівський апарат все розкажуть про здоров'я тіла і душі людини, потрібно тільки розуміти їх значення.
Потім, не дивлячись на камені, потрібно розділити їх на три частини - як розділяться


ЯК ЗІБРАТИ СВОЇ КАМНИ ПО-шаманських
Для ворожіння потрібно зібрати власний набір каменів. Вибирати їх краще в місцях сили з позитивною енергією, на берегах річок і озер, обов'язково додавайте в ваш набір кристали, самоцвіти, напівкоштовні і навіть дорогоцінні камені - вони мають велику енергію. Це можуть бути кольорові і безбарвні, прозорі і непрозорі камені, проста галька і цінний кристал. Довіряйте вашій інтуїції - часто камені самі тягнуться до вас. Кількість каменів може бути будь-яким, хоча часто для шаманських гідний використовується саме 41 камінь (може бути 45). За правилами шамани повинні зібрати ці камені на березі 41 річки і різними незвичайними способами, про знаходження таких особливих каменів шамана можуть приходити підказки від духів. Цей звичай можна розуміти так, що добре, коли збираються камені з різних місць, в тому числі дуже далеких. Брати камені потрібно в місцях з позитивною енергією, щоб вони несли творить, а не руйнівну силу. Варто додати в число каменів нефрит - цей камінь наділяється магічною силою (в тувинських казках (називається "чат"), його обожнюють в Китаї ( "юй", і взагалі логічно збирати каміння "шаманських регіонів"
ЯК ЗІБРАТИ СВОЇ КАМНИ ПО-шаманських   Для ворожіння потрібно зібрати власний набір каменів
Костюм сибірського шамана
Потрібно намагатися, щоб форма і розмір каменів були одноманітними, краще круглими і злегка сплощеним, але це не критично, зовсім однакових каменів не буває. Зберігати їх краще в затягувати мотузкою мішечку з тканини або шкіри - це елемент традиції. З огляду на, що ми говоримо зараз про кочовому способі життя, мішечок повинен бути зроблений і міцного матеріалу. Завдяки мішечку камені можна виймати не дивлячись, не бачачи заздалегідь, який камінь ми вибираємо. Зібрані камені потрібно використовувати тільки для ворожінь і медитацій і зберігати не на виду. Гадати краще в нейтральному неметушливі місці, не будете чарувати людям, які вам не подобаються і ще - спілкування з каменями не люблять балаканини.

На фото: тувинская шаманка
Не думаю, що комусь вдасться провести з ходу справжній шаманський ритуал на каменях, адже шаманство це особливий світ. У ритуалах потрібно вступати в контакт з певними духами, при цьому вміти захищатися від духів шкідливих. Але це можливо, адже каміння - це абсолютно особливий і, в цілому, теж єдиний світ. А традиції, про які ми говорили, ще раз підтверджують, що камені у багатьох народів здавна сприймалися як провідники інформації з інших світів.
Не думаю, що за тисячу рублів можна купити справжній шаманський набір з 41 каменю (у всіх традиціях важливий процес самостійного збору каменів), але із задоволенням подивилася шаманський інтернет-магазин, де також є різні шаманські атрибути і набори для ворожіння на кістках тварин, теж дуже поширений метод пророкувань в давнину - це тут .


Деталь шаманського костюма (Сибір)   тибетський шаман   Бурятская багата жінка в костюмі і прикрасах, багато про бурятських традиція   тут   Детальніше   про значення кольорових каменів можна почитати тут
Деталь шаманського костюма (Сибір)

тибетський шаман

Бурятская багата жінка в костюмі і прикрасах, багато про бурятських традиція тут
Детальніше про значення кольорових каменів можна почитати тут

Новости