Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Все про перевезення багажу і ручної поклажі в літаку

  1. Які норми пред'являють до речей в літаку
  2. негабаритний багаж
  3. Перевезення крихкого і цінного багажу
  4. Ручна поклажа
  5. Політ з багажем на лоукостер
  6. Провезення багажу на чартері
  7. Що робити з багажем, коли летиш з пересадкою
  8. Коли летимо без багажу
  9. Заощаджуй час
  10. насолоджуйся перельотом
  11. Уникай зайвих витрат
  12. Що можна брати в літак в ручну поклажу
  13. Список дозволених в літаку речей
  14. Як везти в літаку товари Duty Free
  15. Що заборонено везти в літаку
  16. Правила перевезення рідини в літаку
  17. Як не втратити багаж при перельоті
  18. В яке місце потрапляють наші зниклі валізи
  19. Куди пропадають валізи в аеропорту:
  20. Як везти в літаку спортінвентар: лижі, сноуборд, спорядження.

Як тільки купив квиток на літак, а краще до оформлення поїздки, зверни увагу на умови провезення багажу. У кожної авіакомпанії є свої вимоги. Мінімальна інформація буде прописана при оформленні перельоту, а за деталями перейди в розділ сайту перевізника, де вказані умови перевезення. І прочитай наш огляд)

Які норми пред'являють до речей в літаку

При посадці все, що везе пасажир оглядається і зважується. Виявилося, чемодан перевищує допустимий вага або габарити - виникнуть складності при реєстрації, які загрожують не тільки втратою часу і нервів, але і незапланованими витратами. При посадці все, що везе пасажир оглядається і зважується

Зверни увагу! Музичні інструменти і тварин перевозять окремо, незалежно від обсягу інших речей. Норма безкоштовного провозу на них не діє, доведеться доплатити згідно з тарифною сіткою.

У міжнародних авіаперевезеннях діють 2 загальноприйняті заходи перевезення пасажирських валіз: weight concept і piece concept. На безкоштовний і платний варіанти перельоту з речами впливають:

  • клас обслуговування,
  • тривалість перельоту,
  • габарити багажу,
  • вага речей,
  • напрямок перельоту.

Weight concept або вагова міра встановлює обмеження лише за вагою пасажирських сумок Weight concept або вагова міра встановлює обмеження лише за вагою пасажирських сумок. Застосовується у більшості перевізників Азії, країн СНД і частини Європейських компаній. Для дорослих пасажирів і дітей старше двох років вагова міра дозволяє безкоштовно перевозити:

  • Економ - не більше 20 кілограм;
  • Бізнес - не більше 30 кілограм;
  • Першим - не більше 40 кілограм.

Ці обмеження включають спільну масу здається в багажне відділення і ручної поклажі на одного летить. Інформація про норму речей поміщається на купленому квитку. При зміні вимог перевізник повинен повідомити пасажира. В саму кабіну літака дозволено брати без доплати не більше 10 кілограм, розміром до 1,15 метрів.

Якщо летить дитина молодше двох років без окремого від батьків посадкового місця, обсяг дозволених на нього речей складе 10 кілограм.

Piece concept або кількісна міра визначає кількість одиниць, що перевозяться на пасажира Piece concept або кількісна міра визначає кількість одиниць, що перевозяться на пасажира. Поширена у авіакомпаній Канади, США, в більшості країн Центральної і Південної Америки. Серед російських авіакомпаній цей захід використовує Аерофлот.
При кількісної мірою незалежно від класу квитка дозволено перевозити безкоштовно не більше двох сумок з вагою до 32 кілограм кожна. Спільний вага місць не має значення і не підсумовується. Максимальні розміри при кількісної мірою:

  • Економ - не більше 1,58 метрів
  • Бізнес - не більше 2,03 метрів;
  • Перший - не більше 2,03 метрів.

Майте на увазі: не має значення який складності або дальності політ, навантаження і розвантаження речей оплачується авіакомпанією.

негабаритний багаж

Негабаритів в літаку вважається:

  • багажне місце вагою понад 32 кг та розмірами по всіх вимірах більш 2,03 м,
  • будь-який спортивний інвентар,
  • будь-які музичні інструменти,
  • побутова техніка.

Якщо летиш за кордон, запам'ятай: checked baggage - це що здається багаж, cabin baggage (hand baggage / carry-on) - ручна поклажа.

Перевезення багажу понад норму доведеться сплатити, тарифи авіакомпанії і умови оплати найкраще уточнити і оформити заздалегідь. А на стійці реєстрації просто пред'явити квитанцію про оплату негабариту.

Авіакомпанія може відмовитися перевозити негабаритний багаж, якщо не достатньо вільного місця в багажному відділенні або вантаж такого розміру не проходить в завантажувальні люки.

Перевезення крихкого і цінного багажу

Важливі, тендітні і цінні речі і документи рекомендуємо тримати при собі і брати в кабіну літака, якщо вони за розміром і вагою проходять як ручна поклажа. Якщо крихкий і цінний багаж великий, але менше 75 кілограм, його дозволять везти в салоні по окремому квитку.

При масі понад 75 кілограм, доведеться купити кілька місць кратно різниці маси багажу і стандарту ваги на 1 місце. Система знижок на ці квитки не діє.

Ручна поклажа

Пасажирські речі, що перевозяться на літаку, поділяються:

  • багаж - ці речі подорожують в багажному відділенні і здаються працівникам компанії перевізника на стійці реєстрації до посадки в літак;
  • ручна поклажа - речі, які пасажир забирає з собою в салон літака, їх авіакомпанія обмежує по масі і об'єму.

Зазвичай ручна поклажа повинна укладатися в стандарт: при подорожі економ класом вага 10 кілограм при розмірі не більше 1,15 м; при подорожі бізнесом маса валізи не більше 15 кілограм, сума вимірів не повинна перевищувати 1,15 м.

Понад норму без урахування в загальній масі багажу в салон літака пасажир може пронести:
квіти і жіночу сумочку, пальто і палантин, парасольку і книжку, фотоапарат і камеру, ноут і планшет, коляску для дитини, сумку з продуктами або пакет.

Але це не точно)
Лоукостери сильно звужують список речей, які можна брати з собою. Перевір точний перелік на сайті своєї авіакомпанії.

Кожен пасажир літака може везти без оплати яке - то кількість речей. Точний обсяг залежить від типу літака і правил авіакомпанії. Одне з плюсів перельотів великими компаніями з регулярним рейсами - це велика норма розміру багажу. Вези безкоштовно до 23 кілограм в багажі і до 7 кілограм в ручній поклажі.

Точний розмір безкоштовного багажу завжди зазначений в твоєму квитку.

Купуючи квитки на регулярний рейс по знижці уточни у авіакомпанії максимальний розмір речей в багажі та кабіні літака. Максимальний розумій як приблизний. Важливо, щоб сума трьох вимірів по висоті, ширині і глибині сумки пасажира була меншою від суми розмірів в таблиці авіакомпанії.

Політ з багажем на лоукостер

Дозволений розмір багажу у бюджетних авіаліній (Low Cost) значно менше звичайного. Частина лаукостеров взагалі не дозволяють перевозити багаж без доплати, а також сильно обмежують пропускається в літак ручну поклажу.
Дозволений розмір багажу у бюджетних авіаліній (Low Cost) значно менше звичайного Авіадискаунтери строго перевіряють відповідність речей правилами і заробляють на неуважних пасажирів, які не прочитали правила перевезення. Близько стійки реєстрації та біля виходу до літака стоять ваги і рамки, в які повинні поміщатися ручна поклажа. Якщо сумка більше - доведеться здати в багаж і неабияк доплатити.
У літак бюджетної компанії пропустять тільки з 1 місцем багажу. Частина лоукостерів все ж дозволять пронести в салон додатково дамську сумку і ноутбук. Уважно читай правила авіакомпанії.

Якщо твоя ручна поклажа більше норми і нічого прибрати, то оформи і оплати багаж заздалегідь онлайн до приїзду в аеропорт. Реєстрація багажу на стійці перед посадкою обійдеться в два рази дорожче. А оплата у гейта при посадці виллється в солідну суму.

Порада! Лоу-костери не обмежують кількість одягу на пасажирі. Одягай на себе самі об'ємні і важкі речі.

Переліт авіакомпанією дискаунтером дозволяє неабияк заощадити, але речей бери по мінімуму і уважно читай правила перевезення багажу і ручної поклажі. Тоді не буде проблем і втрати грошей при посадці на рейс.

Провезення багажу на чартері

Норми провозу речей на чартерному рейсі визначаються туроператором, який продає тур і є фрахтувальником авіасудна. На чартерних рейсах пасажирам дозволено провозити одне місце вагою не більше 20 кг і 10 кг для дітей до 2-х років (якщо окреме місце дитині не надається). Норма безкоштовного провозу при перельотах чартером однакова для бізнесу та економ класу.
Норми провозу речей на чартерному рейсі визначаються туроператором, який продає тур і є фрахтувальником авіасудна Найчастіше компанії, що здійснюють чартер, підсумовують вага місць на летять разом пасажирів. Але краще все ж поділити багаж рівномірно, так як речі вагою понад 30 кг компанія просто не прийме до перевезення без доплати.
Норма ручної поклажі на чартери - 5 кг на пасажира. На чартері не строго стежать за габаритами багажу і ручної поклажі, незначна перевага часто пропускають без доплати.

Що робити з багажем, коли летиш з пересадкою

Транзитом можна летіти літаками однієї або різних авіакомпаній. Зручніше, коли пересідаєш, не змінюючи компанію перевізника:

  • в одному квитку будуть прописані всі перельоти,
  • здаєш речі в аеропорту вильоту, а отримуєш по прильоту,
  • за переліт твоїх речей відповідають співробітники авіакомпанії.

Везеш речі, які потрібно декларувати - в проміжному пункті доведеться отримати багаж і самостійно зареєструвати його після огляду на наступний рейс.

Складніше, коли летиш літаками кількох авіакомпаній. Якщо компанії є партнерами і ти зареєстрував багаж до кінцевого пункту - відмінностей не буде. Але коли перевізники не пов'язані між собою, доведеться попітніти:

  • будуть окремі квитки на кожен з рейсів,
  • речі доведеться отримувати і здавати знову в транзитному аеропорту,
  • запізнення на стиковку і збереження багажу - твій головний біль.

При наявності стикування закладай побільше часу на проходження оформлення і пересування по аеропорту. Заздалегідь ознайомся зі схемою аеропорту і продумай свій шлях в місці стиковки. Подорожуй тільки ручною поклажею.

Коли летимо без багажу

Все більше самостійних мандрівників обирають переліт без здачі речей в багаж. Летіти з ручною поклажею - кращий спосіб економити час і гроші і отримувати тільки позитивні емоції від перельоту.

Заощаджуй час

Реєстрація та огляд багажу забирає час, як і стояння в черзі на оформлення. Подорожуй з ручною поклажею і реєструйся на рейс до прибуття в аеропорт - Не стій в черзі і не втрачай час.

Ще одна втрата часу - отримання багажу. Очікування багажу після прильоту літака може зайняти до 1,5 годин в залежності від аеропорту прибуття. Якщо з собою тільки ручна поклажа, можна вирушати у своїх справах відразу після виходу з літака і проходження паспортного контролю.

насолоджуйся перельотом

Найстрашніший кошмар мандрівника - втрата твого валізи авіакомпанією. Звичайно, найчастіше речі знаходяться, але цей неприємний досвід не варто переживати. А як же страхи, що валізу зашкодять при навантаженні або розкриють і вкрадуть що-небудь цінне.
Коли твої речі подорожують поруч в салоні літака - ніяких судомних переживань і хвилювань не буде. Зручна і містка сумка, яку береш в ручну поклажу гарантує відсутність зайвих хвилювань.

Уникай зайвих витрат

Перевага - часте і неприємне для мандрівників явище, яке загрожує додатковими витратами. Крім того, літаючи без багажу, можна легко пересуватися лоукостерами з їх неймовірно низькими цінниками.
Перевага - часте і неприємне для мандрівників явище, яке загрожує додатковими витратами Головна складність при перельоті з ручною поклажею - вміння відмовитися від зайвих речей. Вчися вирушати в дорогу, маючи мінімум поклажі. Це особливо стане в нагоді при стикуванні і складних маршрутах. Бери все речі з собою в літак і твоя мобільність дозволить відвідати більше місць за одну подорож.

Що можна брати в літак в ручну поклажу

Летиш з багажем - бери в кабіну тільки потрібне в польоті: улюблену книжку, гаджети, документи і теплий джемпер. Цінні і крихкі предмети краще теж тримати при собі. Але якщо подорожуєш виключно з ручною поклажею - перевір, які речі пакувати, а які доведеться залишити вдома.
Летиш з багажем - бери в кабіну тільки потрібне в польоті: улюблену книжку, гаджети, документи і теплий джемпер Стандартна "перелітний" сумка не повинна перевищувати 1,15 метрів сумарно по всіх вимірах або бути не більше 55х40х20 сантиметрів. Дозволений вага залежить від перевізника, але рідко може перевищувати 10 кг на одного пасажира. Якщо габарити не дотримані - доведеться оформляти багаж.
Вимоги лоукостера до розмірів польотної сумки можуть значно відрізнятися. Не хочеш доплачувати - прочитай і виконай всі умови бюджетного перевізника.

Список дозволених в літаку речей

  • Продукти: в літак можна заносити будь-які тверді продукти харчування. Не намагайся пронести рідини, желе і креми обсягом понад 100 мл. Їду і питво дитині в розумних кількостях бери з собою і не обов'язково поміщати в пластик, але буде потрібно пред'явити при огляді. Будь готовий до додаткових розпитувань і прохань відкрити і спробувати вміст.
  • Ліки: в розумних кількостях бери будь-які не рідкі ліки, краще якщо вони в первісної упаковці і з інструкцією. При великій кількості медикаментів або якщо кошти містять наркотичні речовини, май при собі рецепт і довідку від лікаря, щоб не виникло проблем на митниці.
    Обсяг рідких ліків і спреїв повинен бути менше 100 мл. А ось аерозолі та шприци везти не можна.
  • Техніка: перелік пристроїв, які можна везти літаком залежать від вимог безпеки країни. Зазвичай не виникає проблем при перевезенні телефону, ноутбука, планшета, фотоапарата і плеєра. Також можна брати дрібні побутові прилади (електробритва, електрична зубна щітка і фен). При виникненні підозр, служба огляду може вимагати включити пристрій і продемонструвати його роботу.
    Везеш техніку в ручній поклажі - пам'ятай, що авіакомпанія обмежує кількість речей в кабіні на одного пасажира і їх розмір.
  • Документи і цінні речі: паспорт і всі документи, необхідні в подорожі (броні готелів, квитків і прокату автомобіля), а також цінності краще взяти в салон літаку. Якщо багаж буде втрачено, всі необхідні для перебування в країні документи будуть на руках.

Якщо багаж буде втрачено, всі необхідні для перебування в країні документи будуть на руках

  • Косметика: сипучі і сухі косметичні засоби вези без проблем, а от з рідкої косметикою складніше: загальний обсяг рідких речовин в твоєму ручної поклажі не повинен бути більше 1 л, а об'єм одного флакона не вище 100 мл. Якщо умови не дотримується, доведеться викинути улюблені засоби на огляді або повернутися на стійку реєстрації і здати в багаж. Аерозолі і ємності під тиском брати в політ заборонено, заміни їх сухими засобами.
  • Предмети гігієни: в літаку діє заборона на колючі і ріжучі предмети, не залежно від їх розміру, тому манікюрні ножиці, гребінці з гострою металевою ручкою і небезпечні бритви пронести не вийде. Пасту бери в тюбику об'ємом менше 100 мл, щоб уникнути проблем.
  • Дитячі товари: авіакомпанії дозволяють брати в літак без доплат дитячу коляску або люльку перенесення для дитини. Вони оформляються як ручна поклажа і здаються персоналу при вході в салон.

Як везти в літаку товари Duty Free

У зоні торгівлі без мит або під час польоту на міжнародному рейсі можна купити продукцію Duty Free. З твердими товарами проблем не виникне, а от перевозячи рідини (духи, алкогольні напої і т.д.) потрібно бути в курсі правил:

  • продукція Д'юті фрі повинна бути особливим чином запечатана і упакована;
  • Не намагайтесь відкрити упаковку до прибуття в пункт призначення і проходження контролю;
  • розпаковану в аеропорту пляшку можуть заборонити взяти на рейс.

Купивши алкогольні напої в Duty Free, дізнайся митні вимоги на вивезення і ввезення міцних напоїв в країні призначення. Купуючи в Duty Free при складному маршруті, дізнайся правила провезення товарів в країні транзиту і вимоги перевізника.

Не всі лоукостер дозволяють везти пакет з Д'юті фрі без доплат, він вважається окремим місцем і провезення доведеться оплачувати.

Що заборонено везти в літаку

У літаку заборонено провозити будь-які небезпечні речовини або предмети, які можуть зашкодити іншим пасажирам. Це всі види зброї і схожі на зброю іграшки, радіоактивні, отруйні, їдкі речовини і гази під тиском. Митна служба також має свої обмеження, вони стосуються грошей, прикрас, алкоголю, тютюну, різних цінних речей і предметів мистецтва.

Зазвичай бюджетним мандрівникам не спадає на думку пакувати що то з цього списку, але на табличках в аеропорту зустрінеш саме такий перелік заборонених речовин Зазвичай бюджетним мандрівникам не спадає на думку пакувати що то з цього списку, але на табличках в аеропорту зустрінеш саме такий перелік заборонених речовин.

Правила перевезення рідини в літаку

У літаку дозволять взяти максимум 1 літр рідких речовин, крім того всі засоби просять розлиті в окремі ємності розміром 100 мл. Причому, рідини це тільки вода, але і будь-які кремоподібні і желеподібні кошти.

Зверни увагу, везти рідини в контейнерах розміри більше 100 мл, заповнених частково заборонено. Якщо 50мл шампуню буде упаковано в пляшку 400 мл - на огляді доведеться розлучитися із засобом.

Отже:

  • запасись мініупаковкамі, краще із зазначенням обсягу на упаковці;
  • розподіли все рідкі і кремоподібні засоби по контейнерах;
  • упак всі засоби в один прозорий пакет, краще розміром 20 на 20 сантиметрів;
  • перевір, що загальний обсяг не більше 1000 мл (10 контейнерів).

Де взяти правильні контейнери об'ємом в 100 мл Де взяти правильні контейнери об'ємом в 100 мл? Залиш мініупаковкі, які дають при заселенні в готелях: у тебе буде шампунь, засіб для душа і крем. Купи мініатюри косметичних засобів або дорожній набір косметики, в ньому обсяг коштів 50 -100 мл. У продажу є універсальні упаковки контейнерів для мандрівників, залишиться тільки налити свої улюблені засоби і зібрати багаж.

Як пакет відмінно підійде Zip-Lock, який продається в будь-якому магазині канцтоварів. І ще, обсяг рідких засобів летять разом мандрівників не буде підсумовуватися.

Як не втратити багаж при перельоті

Боїшся втратити багаж при перельоті - прийми заходи до польоту, які знижують ймовірність втрати:

  1. Видалялися вікорістані багажні бирки после перельот. Працівник аеропорту легко допустити помилки, если валізу обвішаній старими бирками и наклейками, и відправіть багаж за іншім маршрутом.
  2. Залиш при Собі цінні и необхідні РЕЧІ. Если замініті річ не просто - бери ее в кабіну, Аджея перевізник НЕ відповідає за Втрата.
  3. Промаркируйте валізу зовні, вкажи місто, прізвище та контакт, краще англійською мовою. Всередину сумки також поклади листочок з контактами, і проханням повернути багаж.
  4. Зроби фото сумки всередині і зовні, збережи список всіх цінних речей, відмінно якщо зможеш довести їх вартість, пред'явивши чек.
  5. Демонтують зовнішні ремені на час польоту - вони зачепляться на транспортировочной лінії, і чемодан застрягне.
  6. Запакують багаж в плівку, скористайся упаковкою в аеропорту або замотав самостійно. Упаковка в стрейч захистить від зломщиків і пошкодження при перевезенні.
  7. Вибирай непомітні моделі або купи спеціальний чохол. Люксові валізи привертають зайву увагу, дорогі сумки можуть стягнути з метою крадіжки.
  8. Установи на кодовий замок і поміняй код: це захистить сумку від розкриття при падінні і розбіжності блискавки і відлякає або щонайменше загальмує грабіжників.
  9. Застрахуй свій багаж від втрати: якщо валізу втратять - суму збитку відшкодує страхова. Щоб зробити це без зайвого клопоту скористайся одним з магазинів для покупки страховок онлайн Strahovkaru.ru

ru

Чому втрачається багаж:

  • 50% багажу губляться через збої і неузгодженості в роботі аеропорту,
  • 15% сумок не завантажують в літак через втрату або відсутності багажної бирки,
  • 15% залишаються на багажній стрічці - їх просто не забирають пасажири,
  • 20% багажу пропадають іншими способами з різних причин.

В яке місце потрапляють наші зниклі валізи

При реєстрації на сумку вішають спеціальну бирку з маркуванням, десятизначний штрихкод містить повну інформацію про багаж:

  • 6 останніх цифр - унікальний ідентифікатор багажу
  • 3 цифри в середині - позначення номера рейсу
  • перша цифра - клас багажу.

Бирка - це довідник, що дозволяє системі аеропорту направляти багаж по правильному маршруту, рухаючись по транспортировочной стрічці валізу потрапляє в потрібний пункт: багажний відсік літака або в зону видачі багажу Бирка - це довідник, що дозволяє системі аеропорту направляти багаж по правильному маршруту, рухаючись по транспортировочной стрічці валізу потрапляє в потрібний пункт: багажний відсік літака або в зону видачі багажу. Якщо бирки немає, виникає проблема на лінії або штрихкод зчитується неправильно - сумка потрапляє в втрачений багаж або летить по неправильному маршруту.

Куди пропадають валізи в аеропорту:

    1. У далекі дали: якщо в маркуванні бирки допущена помилка- валізу полетить в свою подорож: інше місто, країна, континент, - чим більше аеропорт, тим екзотичніше може бути маршрут валізи.
    2. У відчайдушну невідомість: бирка порвана або нещільно наклеєна і втрачається при проходженні валізою транспортної стрічки, такі сумки без розпізнавальних знаків осідають в зоні нез'ясованого багажу.
    3. До чемоданним сищикам. Якщо чемодан загубився або залишився забраним з транспортної стрічки (так, таке теж буває) і бирка на ньому цела- в справу вступають чемоданні сищики. Пробиваючи штрихкод у внутрішній системі, вони знаходять все дані про власника і зв'язуються з ним, щоб порадувати новиною про знахідку.
    4. У міжнародний розшук. World Tracer System - міжнародна система розшуку багажу, в якій беруть участь більшість аеропортів світу. Система автоматизована і сама шукає зниклий багаж, зіставляючи маршрут слідування, колір, розмір і вага сумки протягом 100 днів, потрібно тільки оформити електронну заяву за спеціальною формою.
    5. На розтин і огляд: якщо господар багажу не з'явився протягом 5 діб, чемодан розкривають, адже особисті речі можуть допомогти в пошуку власника. Якщо по закінченні 2 тижнів так і не знайшовся господар сумки- її відправляють на склад зберігання.
    6. На аукціон: як тільки закінчується 100 днів або 3 місяці господаря втраченого багажу перестають шукати. Всі такі сумки потрапляють на спеціальну розпродаж, де їх продають не розкриваючи. Початкова ціна дуже низька, а вміст буде сюрпризом для покупателя.Такого роду аукціони досить популярні в Європі та Америці, адже завжди є шанс купити валізу з цінностями всередині.

Що робити, якщо авіакомпанія втратила багаж

  1. перевір в зоні видачі негабаритного багажу: нестандартні валізи, лижі, коляски або спортінвентар будуть чекати не на транспортній стрічці а в спеціальній зоні видачі.
  2. звернися в Lost & Found: в кожному аеропорту є служба, яка займається розшуком багажу. Її легко знайти за вказівниками Lost & Found. Покажи багажну бирку, документ, що засвідчує особистість і заповни заяву. Важливо детально описати сумку і повідомити особливі прикмети.
  3. довести до відома Авіакомпанії: не буде зайвим підійти до стійки авіакомпанії в аеропорту і уточнити у них порядок дій, якщо багаж загубився на чартері - почни з цього пункту.
  4. пройшло 3 тижні, а валіза не знайдено - пора подати заяву авіакомпанії на грошову компенсацію за втрачені речі. Тут стануть в нагоді фото вмісту, опис речей і збережені чеки.
  5. прийшла відмова від авіакомпанії - йдемо в суд, в таких справах суддя зазвичай встає на сторону пасажира, перевізнику доведеться компенсувати матеріальні та моральні збитки.

Чемодан знайдений в іншому місті або країні - авіакомпанія зобов'язана транспортувати його за свій рахунок і доставити багаж безкоштовно за адресою, вказаною пасажиром - це міжнародне правило, яке дотримуються всі перевізники.

Якщо валізу втрачений і ти опинився в чужій країні без усіх своїх речей - звернися в компанію перевізника за компенсацією Якщо валізу втрачений і ти опинився в чужій країні без усіх своїх речей - звернися в компанію перевізника за компенсацією. Багато міжнародних авіакомпанії, виділяють в таких ситуаціях невелику суму на речі першої необхідності.

Як везти в літаку спортінвентар: лижі, сноуборд, спорядження.

Якщо ти ставишся до активних мандрівникам, то не раз стикався з питаннями як везти лижі або дайвінговое обладнання, чи можна безкоштовно летіти зі сноубордом і скільки коштує провезення серфа. Всі ці питання рекомендуємо вирішувати на етапі або відразу після покупки квитка, в аеропорту це буде кратно дорожче і, в гіршому випадку, закінчиться пропуском рейсу. Якщо ти ставишся до активних мандрівникам, то не раз стикався з питаннями як везти лижі або дайвінговое обладнання, чи можна безкоштовно летіти зі сноубордом і скільки коштує провезення серфа Не так уже й важливо зимова екіпіровка або річна, питання перельоту зі спортивним обладнанням пропонуємо вирішувати по простому і ефективному алгоритмом:

  1. спробуй укластися в стандартний багаж: якщо розмір речей дозволяє втиснутися в стандартні розміри і вага - пакуємося і летимо;
  2. шукай квитки у компаній, що перевозять спортивне обладнання безкоштовно: такі акції часто проводять авіакомпанії в сезон на популярних напрямках;
  3. заздалегідь повідом авіаперевізнику, що летиш зі спортивним інвентарем, вказавши габарити і вага;
  4. акуратно і надійно упак спорядження, краще користуйся спеціальними чохлами для перевезення;
  5. не забудь, що спортивне приладдя видають в зоні негабаритного багажу, а не на транспортній стрічці;
  6. подорожувати зі своїм спортивним обладнанням рідко буває дешево, але враження того варті.

Наш головний рада при перельоті: зберіть багаж, приберіть зайве і ще раз приберіть зайве Наш головний рада при перельоті: зберіть багаж, приберіть зайве і ще раз приберіть зайве!

Отже, з цієї статті дізнаєшся: чи можна безкоштовно везти валізу розміром із слона, чому піну для гоління доведеться залишити на огляді, як везти на курорт лижі, чому варто навчитися літати без речей, де шукати зниклий валізу і хто такі чемоданні сищики.

Де взяти правильні контейнери об'ємом в 100 мл?

Новости