Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Огляд смартфона Samsung Galaxy SIII (GT-i9300)

Ще один рік для лінійки Galaxy S від Samsung, ще один флагман, який можна описати як ще більше, ще краще, ще швидше

Ще один рік для лінійки Galaxy S від Samsung, ще один флагман, який можна описати як "ще більше, ще краще, ще швидше". Детальніше - далі в огляді нового флагмана компанії Samsung, смартфона Galaxy SIII.

Забігаючи трохи вперед, відразу скажемо, що Galaxy SIII вдався, а статистика продажів це тільки підтверджує, апарат збалансований і зручний, хоча і за що посварити можна знайти. Але про все по-порядку.

Але про все по-порядку

Як завжди, почнемо з екрану. Побудований він за технологією SuperAMOLED HD, а це значить, що картинка на ньому завжди виглядає яскравою, насиченою, що чіпляє погляд, але при цьому чесної, без термоядерного фарб і помітних градієнтів, за які дуже люблять лаяти AMOLED екрани. На сонці зображення вицвітає, але все одно залишається читаним. Дозвіл екрану складає вже стали стандартом для будь-якого серйозного смартфона 1280 * 720 пікселів, а розмір екрану - значні 4.8 дюйма. При цьому габарити смартфона в порівнянні з минулим представником лінійки, Samsung Galaxy SII , Змінилися зовсім небагато, а екран став помітно більше. В цілому габарити Galaxy SIII в порівнянні з минулою моделлю лінійки виросли зовсім незначно.

В цілому габарити Galaxy SIII в порівнянні з минулою моделлю лінійки виросли зовсім незначно

Характеристики екрану абсолютно точно збігаються з такими у Samsung Galaxy Note . І передача кольору самої матриці така ж, і яскравість знаходиться приблизно на тому ж рівні, що видно з графіків гами і гами (Картинки клікабельні).

Збереглася і одна сильно нелюба багатьма особливість SuperAmoled матриць, pentile (нестандартне розташування субпікселів), хоча проблема ця на екранах з високою роздільною здатністю виглядає, м'яко кажучи, надуманою.

Наприклад, ось так виглядає екран при дуже великому наближенні:

Наприклад, ось так виглядає екран при дуже великому наближенні:

Сама матриця захищена від зовнішніх впливів склом Gorilla Glass 2. При тій же самій міцності, що і оригінальне Gorilla Glass, скло істотно більш тонке, і між матрицею і склом відсутній повітряний прошарок. З цим пов'язана одна дуже цікава особливість екрану: при абсолютно тих же параметрах, що і у Galaxy Note, зображення на SIII виглядає краще, більш рівним і "справжнім".

Звичайно ж, флагман від Samsung не був би флагманом без однієї з найпотужніших апаратних складових на ринку. "Серцем" Galaxy SIII став новий 4-ядерний процесор Samsung Exynos 4412 Quad, побудований з архітектури Cortex A9. Робоча частота процесора становить 1.4ГГц. Потужностей цього процесора вистачає з лишком на будь-які завдання, які тільки можна поставити перед смартфоном на сьогоднішній день, не зустрічається жодного пригальмовування, та й гріється пристрій не особливо сильно: Galaxy SII в цьому плані був більш гарячою штучкою.

Чи не відставати від процесора намагається і вже давно знайомий нам відеоприскорювач Mali-400MP, що працює на підвищених частотах. Знайти гру, в якій хоч щось би гальмувало у нас не вийшло.

Обсяг встановленої в апарат оперативної пам'яті складає вже стандартний 1Гб (корейської LTE версії пощастило більше, там оперативки вже 2гб, але дістати її в Росії може бути завданням нетривіальною). Такого обсягу вистачає для нормальної роботи фонових додатків без постійного їх закриття. З пам'яттю для зберігання призначених для користувача даних теж все, на відміну від трохи численних конкурентів все теж більш ніж добре через те, що корейці вирішили таки залишити слот для карт пам'яті microSD: ні у Sony, ні у HTC у флагманських моделях такого щастя немає, користуйтеся, ніж дають.

В кінцевому підсумку, по продуктивності і швидкодії Galaxy SIII на сьогодні - один з най-най Android смартфонів на ринку. З повними характеристиками Пристрої можна ознайомитися тут .

З повними характеристиками Пристрої можна ознайомитися   тут

При такій продуктивності і екрані пристрою потрібна і пристойна батарея. В Samsung зробили дуже правильно, що оснастили смартфон батареєю на 2100мАч. Навіть при активному використанні акумулятора точно вистачить на повний робочий день, а якщо особливо Galaxy SIII не мучити, то цілком можна вичавити з нього і 2-3 дня дзвінків і сидіння в інтернеті. У порівнянні з аналогічними пристроями конкурентів з їх парою годин під навантаженням цей результат виглядає майже як показова порка.

На загальному високому рівні виявилася і камера пристрою. Фотографії навіть не в найсвітліший день виходять яскравими і чіткими, ну а якщо з освітленням все-таки пощастило, то отримані фотографії можна і в рамочку поставити. Мінімальна відстань до об'єкту при зйомці складає близько 10 сантиметрів, так що макро фотографії виходять дуже добре. Ну а якщо ж прикріпити до девайсу макрофільтр , То можна знімати фотографії з дуже великим наближенням до об'єкта зйомки.


Єдине, що варто враховувати при фотографуванні з макрофільтр, так це те, що камера широкоугольная. На більшості фотографій помітні краю фільтра, тому відразу варто враховувати, що їх доведеться трохи обрізати. Ну а пейзажі камера знімає дуже і дуже добре, особливо в сонячну погоду.

Ну а фотографування заходів в режимі HDR - одне суцільне задоволення. Головне зловити потрібний момент.

Навіть дизайн в цілому у пристрої виявився цілком вдалим: смартфон зручно лежить в руці, хоча чисто зовні здається величезною лопатою, їм можна навіть цілком спокійно користуватися однією рукою, що для Samsung Galaxy Note було дуже великою проблемою. Наприклад, ось наочне порівняння з Samsung Galaxy Note:

Але дуже і дуже багато негативу викликає зносостійкість пристрою. Ось навіщо було робити глянсову задню кришку, яка вже через тиждень виглядає так, ніби її кожен день по півгодини наждачкою натирали? Були ж вже хороші приклади вдалого виконання цього елемента корпусу в тих же Galaxy SII і Note. Такий хід з боку Samsung викликає тільки здивування. Тому всім любителям чистеньких і гарненьких телефонів (ну або тим, хто хоче потім перепродати телефон дорожче;)) варто відразу прикупити чохол і плівку на екран від гріха подалі або дістати запасну задню кришку, яких на Ebay просто хоч греблю гати.

При всьому при цьому варто визнати, що якість зборки перебуває на висоті, нічого не скрипить, не люфтить, при стисненні немає ніяких скрипів і апарат виглядає монолітним. Ось за цей параметр можна поставити жирну п'ятірку.

П'ятірку можна поставити і за мультимедійні можливості пристрою. Як завжди, Samsung перейнявся про кодеках для відео, та й над аудіо плеєром попрацював неабияк. За виведення звуку, до речі, тут відповідає аудіочіп Wolfson 1811. Потужності підсилювача досить, щоб більш-менш розгойдати навушники з опором до 32 Ом.

Про бездротові інтерфейси і датчики особливо говорити взагалі немає сенсу, тому що набір їх гідний флагмана, і причепитися ні до чого, навіть новомодний NFC є. Зате окремо відзначимо повернення в смартфони Samsung світлового оповіщення про пропущені події. Знаходиться світлодіод у верхній лівій частині смартфона, причому поки він не світиться, сказати, що він взагалі є не вийде - добре заховали. Коротше кажучи, NoLED більше не потрібен.

Ну і нарешті пара слів про телефонні можливості Galaxy SIII. Зовнішній динамік у телефону досить гучний, щоб почути його навіть в метро, ​​а гучність розмовного можна навіть назвати надлишкової - співрозмовника чути голосно і чітко в будь-якій ситуації. Сама звонилка так і залишилася адаптованої під російську мову, тому настійно радимо відразу поставити сторонню, наприклад, Go Contacts EX .

В результаті у Samsung знову вийшло пристрій, який за багатьма параметрами обганяє ринок, хоча відрив цей і не такий оглушливий, як це було у випадку з Galaxy SII, але в цілому, вийшов дійсно флагман: максимально технологічний і якісно зроблений. Шкода тільки трохи підкачав корпус - ціни б йому не було. Мабуть, Samsung Galaxy SIII - один з найбільш збалансованих Hi-End смартфонів на Android на сьогоднішній день.

Ось навіщо було робити глянсову задню кришку, яка вже через тиждень виглядає так, ніби її кожен день по півгодини наждачкою натирали?

Новости