Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Габарити вантажних автомобілів

  1. перевезення фурами
  2. Особливості напівпричепів і рефрижераторів
Головна

/ Габарити вантажних автомобілів

Особливості ізотермічних, напівпричепів, рефрижераторних причепів, джамбо, сцепок причепів і напівпричепів

Проведення автомобільних перевезень із застосуванням фур проводиться для транспортування досить великої кількості вантажу на велику відстань в максимально короткий термін.

перевезення фурами

Спочатку фурою називали віз великих розмірів, на якій перевозилася поклажу. На сьогоднішній день фура є містким автомобілем, за допомогою якого здійснюється перевезення великих кількостей вантажу на великі відстані.

Габарити вантажних автомобілів дозволяють проводити до 24 тонн вантажів. Залежно від того, яку марку має фура, її розміри можуть становити 55-120 кубічних метрів. Це дає можливість перевезення вантажів різноманітних габаритів. Це дозволяє розвантажити фуру маніпулятором транспортної компанії «Транзит».

Особливості напівпричепів і рефрижераторів

Єврофури або євротентами називають універсальний транспортний засіб, за допомогою яких транспортують 20-ти тонні вантажі. Завдяки універсальній конструкції напівпричепів здійснюється максимально просте зняття тентів, стійок, бортів для здійснення бічних навантажень довгомірних вантажів. Якщо виникне необхідність, то проводиться повне розбирання каркаса. Такі дозволені габарити вантажних автомобілів є універсальними, що дозволяють з їх допомогою проводити міські, міжміські та міжнародні перевезення. Допустимі габарити вантажних автомобілів дозволяють вміщати 33 европаллета.

За допомогою ізотермічного вагона перевозяться вантажі, які не потребують дотримуватися певну температуру. За допомогою даного виду транспорту надається підтримка вихідної температури вантажу протягом нетривалого часу. Перевезення вантажів в певному температурному режимі на тривалі відстані здійснюється за допомогою рефрижератора.

Рефрижераторним напівпричепом називають транспорт, який має холодильний агрегат і здійснює підтримку всередині кузова температурного режиму від +12 до -20 градусів. За допомогою даного транспортного засобу підтримуються задані температури та вологості для оптимальної перевезення вантажів. При цьому забезпечується безпечна робота обладнання.

Застосування напівпричепів-рефрижераторів здійснюється для підтримки необхідної температури в період його переміщення від однієї ланки до іншого. Дані транспортні засоби досить часто використовуються в регіонах, які мають значну відстань між точками виробництва вантажу і вимагають заморозки або охолодження.

Якщо порівнювати ізотермічні напівпричепи, які мають теплоізольовані кузова, і рефрижератори, то останні з них мають холодильну установку та систему автоматичної підтримки низьких температур в кузові.

Різновиди рефрижераторів. Залежно від того, який температурний режим спостерігається усередині порожніх кузовів і призначення експлуатації, рефрижератори поділяють на кілька різновидів:

+ 12-0 градусів;

+ 12- -10 градусів;

+12 - - 10 градусів.

Менш +2 градуси;

Менш -10 градусів;

Менш -20 градусів.

Завдяки універсальної роботі холодильних агрегатів рефрижераторів здійснюється забезпечення необхідних температурних параметрів в кузові протягом 12 годин. При цьому додатково обслуговувати установку не варто. Для постановки класифікації були використані європейські правила перевезення швидкопсувних продуктів.

Рефрижератори сертифікують відповідно до норм АТР, яка прийняла Женевська угода від 01.09.1970 року про міжнародну транспортуванні швидкопсувних продуктів і спеціальному транспорті, який призначений для транспортування.

Відповідно до заводськими випробуваннями, європейськими автозаводами, які займаються виробництвом напівпричепів рефрижераторів, проводиться видача сертифікатів АТР на 6 років. Надається можливість продовжити сертифікат на три роки при експлуатації.

Жорсткий фургон не відноситься до категорії універсальних, що пояснюється відсутністю можливості верхніх і бічних завантажень. Саме тому його застосування здійснюється в досить рідкісних випадках.

Читайте також:

Умови контейнерних перевезень

Особливості залізничних перевезень

Особливості контейнерних залізничних перевезень

Новости